Inlägg

Inlägg som gregonov har skrivit i forumet
Av gregonov

Om du bor i närheten av Gbg så har jag en fin laptop till salu här på SC för vad jag tycker är ett väldigt överkomligt pris.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gregonov

Vill bara informera att man troligtvis måste ha ditt serienummer från den hårdvaran du köpt för att gå vidare med "redeemandet".

Gjorde själv det när jag köpte mitt moderkort och det var fördjävla krångligt måste jag säga.

Av gregonov

Jag är besviken över att Battlerite aldrig fick något genombrott. 2v2 läget var extremt roligt och inte så kaotiskt som 3v3. Hade säkert fungerat bra som esport också.

Av gregonov

Corsair Scimitar Pro bytes...

Köpte nyligen en Corsair Scimitar Pro RGB men den passar tyvärr inte mig alls.
Tänkte kolla om det finns någon i Göteborgsområdet som är i behov av en mus och kan tänkas byta mot något trevligt PC relaterat.

Musen är i nyskick med låda och hela köret och köpt här...

https://www.netonnet.se/art/dator/datortillbehor/datormus/cor...

Det som skulle vara av störst intresse är byte mot en gtx 960 eller 1050ti så jag kan överraska lillebrorsan med en liten uppgradering. Nöten sitter fortfarande och spelar med en 750ti. Hus har han råd med, men inte att uppgradera GPUn. Hur folk prioriterar nuförtiden förstår inte jag

Annars vette tusan vad som skulle förgylla datorbordet. Kanske en extra skärm av den lite billigare varianten eller en bättre stol att sitta i.

Hur som. Behöver ni en ny mus och har hårdvara i någotsånär samma prisklass, skriv här så får vi se om vi kan hitta en deal.

/Jonas

Läs hela annonsen här

Av gregonov

Något som jag lärt mig på senaste är att det spelar näst intill noll roll vilket märke av minne du köper. Det är däremot av stor betydelse att minnet finns på moderkortets QVL (Qualified Vendor List)

Av gregonov
Skrivet av Hubschrauber:

Tack för din input, men jag tycker det ser ut som att i videon så handlar det om Intel I7 9700K vs I7 8700K, inte i9 eller är jag helt ute o cyklar? Jag sparar gärna pengar men jag vill inte kompromissa på prestandan, vill ha det senaste så att den står sig bra i några år framåt.

Nej, du har helt rätt. Det var mitt misstag och ber om ursäkt för det.
Men kolla upp ett par reviews om CPUn på youtube ändå om du inte redan gjort det. Finns flera att gå igenom och om man ser ett par stycken så bör man få en ganska bra bild av vad det är man köper.

Av gregonov
Av gregonov

Jag skulle nog kolla runt lite och fråga mig om i9an är värt det den erbjuder. Jag själv köpte dator nyligen (har inte ens fått hem den än) och valde i7 8700k då den fortfarande står axel mot axel med de nya processorerna från Intel.

https://youtu.be/lEmZ2cpSZ9M

Där har du i7 8700k i test med i9 9900k.

Om pengar inte är något du behöver tänka på och värmen i9an avger är något du kan ordna så gå med i9an. Men om du vill spara 1300kr på något du knappt märker av, då skulle jag gå med i7an. Det var iaf det jag valde att göra.

Av gregonov

Jag smällde på redigt och köpte en ny dator samt skärm. 1440p/144hz som ska drivas med rtx2080 och i7 8700k.
Kalaset gick på 28k.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gregonov

@NordhNet: Absolut. Jag försökte ta bort den tidigare tråden då jag gjort vissa ändringar, men det gick inte. Kunde visserligen bara fortsatt på samma, men jag är bakis och tänker långsamt
Sry!

Av gregonov
Av gregonov
Av gregonov

Kan ni ta en koll på mitt bygge och komma med kritik.

Hej gubbar och gummor.

Här är det jag lite snabbt lyckats knåpa ihop idag. Jag är inte vidare kunnig i komponentvärlden och det jag kanske mest undrar över är minnena, moderkortet och CPUn och om de fungerar bra ihop. Men allt ni kan komma med i kritikväg är mer än välkommet.
Kom gärna med förslag på hur ni skulle förbättra detta. Vissa av komponenterna finns inte i lagret just nu heller så om ni hittar något likvärdigt som de har inne så byt gärna till det.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/12063861/

https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/kundvagn/bild/12063861/

Tack så mycket!

/Jonas

Av gregonov

Gregonov vill spela igen...

Hej!

Detta är forumet jag kommer till varje gång jag är på väg att köpa mig en dator och nu kör vi igen.
Planen denna gång är som följer.

1. Vill börja lira i 1440p, 144hz(ish)
2. Har varit en Intel fanboy hela mitt liv, men har kikat runt lite lätt och läst mycket gott om AMD på senaste tiden. Kan tänka mig vilket som.
3. Budgeten ligger på absolut max 20.000kr och då räknar jag med skärm, win10 samt att inet (som jag gärna handlar ifrån) bygger burken åt mig. Det får gärna bli någon tusing billigare om möjligt.
4. Det behöver inte lysa och blinka kring min setup, utan har gärna en enkel låda som är stilren och någorlunda tyst.
5. Jag spelar allt möjligt. Vissa spel kan vara rätt krävande.
6. Har inte jättebråttom att köpa datorn och kan vänta en eller två månader om det finns något i horisonten som kan vara värt att vänta på.

Tack på förhand. Jag vet av erfarenhet att ni alltid kommer med den hjälpen jag behöver.

/Gregonov (Jonas)

Av gregonov

Jag får inte invitelänken att fungera. Klickar på den, klickar sedan på Accept Invite och när det står Opening Discord App så står den bara där och snurrar i all evighet och inget mer händer. Några tips?

Av gregonov

Denna ser ju fin ut till en bra peng.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Är det något här jag missar? Ser ju ut som ett monster, men priset är ganska lågt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gregonov
Skrivet av Xcm:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Vet att denna precis fanns på marknaden här, nästan helt ny.

1060
4 kärnor 4 trådar
120hz IPS G-Sync
8GB ram.

Köp till 8gb ram så får du dual channel och runt 10-15% extra prestanda i spel.

Har denna själv, rekommenderar starkt

(Vill minnas att jag betalade 10995 + Ram. Så runt 12k totalt.

Ser inte pjåkigt ut. Är det lätt att sätta in ram själv eller är det något de kan göra på studs i butiken?
Med tanke på de åtskilliga tusentals timmar jag suttit vid datorer är det en skrämmande låg kompetens jag har när det kommer till annat än headshots och Thresh hooks.

Tackar för svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gregonov
Skrivet av Haptic:

Hur "bärbar" vill du att den ska vara? desto mindre slimmade dom är desto bättre pris brukar det vara. men dom blir ju tyngre.

Vilka spel vill du att den ska klara? Själv sitter jag med en Dell Xps 15, men den är lite utanför din budget, men den är väldigt slimmad med ett gtx 1050 och i7.

Vikten är inte så viktig. Så länge jag inte behöver baxa runt den i skottkärra så är jag nöjd. Kommer att flytta runt lite de närmaste månaderna så det är därför stationärt inte längre funkar för mig.
Det intressanta är vad den presterar. Spelmässigt är det inte så krävande spel jag kör. League, Path of Exile, Rust, ett par rundor Overwatch ibland kanske... Men man vet ju heller inte vad som släpps nästa år och jag kanske vill spela det också

Tack för svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av gregonov

Behöver köpråd ang. bärbar dator igen.

Då har ett par år gått och jag behöver återigen guidning i datordjungeln.
Denna gång är det bärbart som gäller men fortfarande med spel i fokus. Min budget ligger kring en 13k, men det är inte så på kronan.
Fortfarande ganska okunnig när det kommer till hårdvara, framför allt när det gäller bärbara burkar. Känns som att "samma" dator kommer med helt olika specs beroende på var jag kollar. Detta gör mig lite smånervös då min ignorans kring ämnet får mig att känna att jag blir lurad någonstans oavsett hur jag gör.

Så mina sweclockers minioner. Ni har guidat mig förr med mycket goda resultat. Dags att slå ihop era kloka huvuden och peka mig i rätt riktning.

Av gregonov

@lundgrenviktor: Ja, den finns kvar. Hittills har det vart mest skambud och så bråttom har jag inte att få iväg den.