Inlägg

Inlägg som anon162230 har skrivit i forumet
Av anon162230

NVIDIA GTX 680 Cartoon, alla tydligen inte så nöjda med prestandan.

Av anon162230

Om NVIDIA sätter GK104 i GTX 680, köp AMD istället !!!

Vänligen notera att GK104 GPUn har endast medium prestanda i Kepler serien, precis som den tidigare GF104 som var medium klassat i Fermi serien och blev GTX 560Ti.

Det verkar som, enligt de senaste ryktena, att NVIDIA nu kommer att sätta GK104 i GTX 680 istället för den utlovade högpresterande GK110.

Om detta är sant så är det första gången i mitt liv jag kan tänka mig att köpa AMD.

Nu undrar du säkert varför denna snubben flippar ur så och varför man överhuvudtaget ska bry sig om GK104 får en GTX 680 etikett eller inte.

Om GK104 blir GTX 680 gör NVIDIA endast detta för att kunna placera den i AMD 7970 prisklassen.

På detta sätt kan de tjäna skit mycket mer pengar på ett medium klassat chip i Kepler serien, nu säger du säkert att det är väll inte så dumt att NVIDIA tjänar lite stålar. Jo men gissa vem som kommer att få betala hela kalaset, ja du gissade rätt, det kommer att bli du.

Du får betala dyra pengar (4000kr +) för mycket mindre prestanda än om GK110 blir GTX 680, om detta nu händer så spela inte med i NVIDIAS pris lek.

Eftersom Kepler och 28nm dragit ut på tiden har vi blivit sittande med Fermi alldeles för länge, det är hög tid att NVIDIA nu levererar den högt utlovade Kepler prestandan till vettiga pengar som de ett flertal gånger utannonserat och lovat oss.

Om nu NVIDIA istället delar ut en käftsmäll till sina trogna kunder i elfte timmen skulle det göra att jag förlorade en hel del förtroende för dem.

Som en sann NVIDIA kund "fortfarande" förväntar jag mig att GTX 680 ska vara top SKUn med GK110 ombord och först då är jag beredd att betala dyra pengar för GTX 680.

Vad jag inte beredd att acceptera är att betala dyra pengar för en GTX 680 med GK104 för att sedan efter bara några månader se priset sjunka till hälften och bli blåst på min investering när de släpper GK110 som GTX 685.

Jag för en kommer i varje fall inte acceptera att bli blåst även om jag är en trogen NVIDIA kund.

Låt mig veta vad du tycker, är du villig att betala dyra pengar för GK104 i GTX 680 eller vill du ha högpresterande GK110 i GTX 680 istället?

Av anon162230
Skrivet av SeF.Typh00n:

Du har ju missat hälften av vad dom skriver.

"Warranty period may differ regionally, please kindly check with your point of purchase."

Har du kvar orginalkvitto etc ska det inte vara något större problem då det även är en garantisedel numera, och där står vilka avtal som gäller.

Jag har faktiskt uppmärksammat denna text.

"Warranty period may differ regionally" = Garantiperioden kan variera lokalt

Hos butiken där grafikkortet såldes stod det 36 månaders garanti och på ASUS hemsida står det 36 månaders garanti.

Det står däremot inget om att man ska ta hänsyn till övriga köpvillkor hos lokala butiker eller att ASUS egen tillverkargaranti endast gäller förste köparen.

De påpekar faktiskt följande angående deras egna förlängda garanti:

"For service during extended warranty coverage, please contact point of purchase."

Men jag kan inte lämna in grafikkortet där för att det står i den datorbutikens köpvillkor att de inte tar emot varor från andrahandsköpare.

Därför tycker ASUS alltså att de inte behöver uppfylla sina fina garantiåtaganden som de så dyrt och heligt lovar på sin hemsida.

Löjligt helt enkelt.

Av anon162230

När ASUS GLOBAL går ut WORLDWIDE och lovar alla på hela klotet att deras grafikkort ska fungera i minst i 3 år från tillverkningsdatum måste väll detta betyda något, eller?

Jag tror inte nedan lovord från ASUS tar hänsyn till garantiregler i över hundra av världens alla länder utan gäller oavsett vad lokala garantiregler säger. Annars skulle de nog formulera det på ett helt annat sätt.

Product Warranty: VGA/Physics Card
Standard Warrany: 3 Year
Remarks: All ASUS VGA cards purchased after January 1st, 2001 will carry 3 year warranty services. ASUS product warranty is based on the serial number printed.

Tillverkargaranti är något som är bundet direkt till produkten via serienummer och följer med produkten under den specificerade tiden, så enkelt är det.

Man lovar helt enkelt inte 3 års funktionsgaranti globalt på sin hemsida och sedan skiter i det.

Som det är nu kan ASUS ursäkta precis vad som passar dem, ÄVEN FÖR FÖRSTA KÖPS KUNDER, med att bara hänvisa till butikernas köpvillkor och de flesta här bara sväljer detta som om det vore okej. Måste säga att jag är förvånad.

JAG KOMMER ALDRIG MER LITA PÅ VAD ASUS SKRIVER PÅ SIN HEMSIDA IGEN.

Av anon162230

Ärendet gäller ju ASUS så det är klar att jag hänger ut dem och inte någon annan.

När en tillverkare lovar en specifik tidsbegränsad garanti på sin egen produkt via sin hemsida så anser jag detta vara fabriksgaranti, detta är garanti som tillverkaren står för och som är bunden till produkten. Speciellt när de även skriver att garantin baseras på produktens serienumret och inte inköpskvitto.

Vänligen läs vad ASUS lovar för garanti till er som kunder på deras hemsida:

Product Warranty: VGA/Physics Card
Standard Warrany: 3 Year
Remarks: All ASUS VGA cards purchased after January 1st, 2001 will carry 3 year warranty services. ASUS product warranty is based on the serial number printed.

Alla ASUS grafikkort har 3 års garanti och garantin är baserad på serienumret.

Här står inget om att garantin är personlig eller att den kan ändras av återförsäljarens köpvillkor.

De skriver till och med att GARANTIN BASERAS PÅ SERIENUMRET, alltså baseras garantin på själva tillverkningsdatumet och inte efter inköpsdatum på ett kvitto.

ASUS två första tecken i serienumret visar vilket år och månad produkten är tillverkad.

Har man t ex ett ASUS serienummer som ser ut så här: 97AB4DE000453

Första tecknet är (9) vilket betyder år 2009 och andra tecknet är (7) vilket betyder månaden Juli

Ett enkelt exempel är hårddisktillverkare, om du har 5 års utlovad fabriksgaranti av tillverkaren på en hårddisk som t ex Seagate och den går sönder inom 5 år behöver du bara gå in på deras hemsida göra en RMA.

De vill inte ens se något kvitto, undrar inte heller om du är förste köparen, utan ser direkt att hårdisken har fabriksgaranti via serienumret och du får utan ytterligare frågor skicka in den på fabriksgarantin för utbyte.

Jag kan inte se att ASUS garantideklaration på deras egen hemsida är något annat än fabriksgaranti som de utlovar.

Av anon162230

SE UPP!!! ASUS garanterar INTE 3 års fabriksgaranti på sina grafikkort.

Lita absolut INTE på ASUS fabriksgaranti! ASUS hjälper dig inte med någon form av fabriksgaranti på sina grafikkort!

ASUS har haft en generell garantipolicy med 3 års fabriksgaranti på deras grafikkort som baserats på tillverkningsdatum enligt serienummeretiketten.

Nu är dessa goda tider förbi enligt ASUS TMSS Support

Enligt ASUS TMSS Support så är det inte längre självklart med 3 års fabriksgaranti på deras grafikkort.

Följande har jag fått förklarat till mig, av ASUS TMSS Support, på fler än ett sätt:

Garantin på ASUS grafikkort gäller endast mellan den ursprungliga köparen och återförsäljaren enligt deras försäljningsvillkor.

Detta betyder nu helt klart att återförsäljare själva kan diktera vilka garantivillkor som helst när det gäller ASUS grafikkort.

Vad betyder detta för dig som kund:

1. Du måste noga läsa köpvillkoren hos återförsäljaren där du köper ASUS grafikkortet så du inte sitter där helt utan garanti.

2. Du får ett värdelöst andrahandsvärde på ditt ASUS grafikkort eftersom du inte kan skicka med garanti till andrahandsköparen.

3. Du kan aldrig köpa ett ASUS grafikkort i andrahand, går det sönder får du ingen hjälp alls av ASUS och du har kastat pengarna i sjön.

Ta hellre det säkra före det osäkra och KÖP INTE ETT ASUS GRAFIKKORT.

Det finns många andra kanon bra tillverkare som verkligen lever upp till sina garantiåtaganden som de utlovat.

Jag köpte nämligen ett ASUS GTX480 grafikkort begagnat, efter ett tag gick grafikkortet sönder.

ASUS vill inte hjälpa mig överhuvudtaget även fast de går ut med att de erbjuder 3 års fabriksgaranti på sina grafikkort som baseras på tillverkningsdatum enligt serienummeretiketten.

Så här står det på ASUS hemsida:

Product Warranty: VGA/Physics Card
Standard Warrany: 3 Year
Remarks: All ASUS VGA cards purchased after January 1st, 2001 will carry 3 year warranty services. ASUS product warranty is based on the serial number printed.

OBS!!! DET OVAN SOM STÅR PÅ ASUS HEMSIDA GÄLLER ALLTSÅ INTE enligt ASUS TMSS Support.

DET ÄR ENDAST DEN URSPRUNGLIGA KÖPAREN SOM FÅR TA DEL AV ASUS GARANTI MEN DÅ ENDAST OM ÅTERFÖRSÄLJAREN TILLÅTER DETTA.

Detta betyder alltså att ASUS aldrig kommer att ge någon garanti på grafikkortet jag köpte i andrahand, jag har alltså förlorat 3000kr på ett halvår gammalt ASUS GTX480.

Ber nu om hjälp från alla vänliga själar på SweClockers Forum, varför håller ASUS på att fula sig och inte lever upp till sina utlovade garantiåtaganden enligt deras hemsida.

Eftersom ASUS inte längre bryr sig vad deras kunder får för garanti borde de då inte ta bort att de erbjuder 3 års garanti från sin hemsida eftersom det nu är helt upp till återförsäljaren att bestämma garantin?

Hoppas på en lösning annars blir det aldrig mer en enda ASUS produkt för mig någonsin igen.

Speciellt nu när GIGABYTE erbjuder upp till 6 års härlig fabriksgaranti på sina moderkort, hoppas de också ökar garantin på sina grafikkort