Inlägg

Inlägg som Azlan1 har skrivit i forumet
Av Azlan1
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag tycker nog de flesta klienterna är bättre än förr när man var tvungen att manuellt patcha spelen och se till att man matchade med polarna.

Kommer ihåg när man var tvungen att jaga patchar till spel. Fz hade om jag inte minns fel en ganska bra biblioteket av patchar.

Jag hoppas att epics klient får ett någorlunda bättre UI i och med den här satsningen.

Av Azlan1
Skrivet av Lan:

Det ska mycket till för att jag ska köpa spelet tyvärr, de brände broarna ordentligt med tidigare spel i serien.

Det finns absolut en del intressant i squadmekaniken men fortfarande denna fullständigt uttjatade Run & Gun, konstant adrenalininjektion via gaming musen annars så får det vara är melodin på BF nu för tiden.

PUBG är ju lugnare?! Vilket är sjukt med tanke på hur mycket adrenalin man pumpar i det spelet när kulorna viner. Investeringen är högre. I BF så spawnar man, dör och spawnar om igen - väldigt liten investering per liv.

Som du säger Lan så har Dice gått en bro för långt i och med hur BF1 hanterades, då framför allt när det gäller hur servar funkar.
Känns som ett Rea köp.

Av Azlan1

Med riggen i Signaturen så får Jag runt 60 ich med dippar ner till 40 på Low. Postscriptum är inte optimerat om man jämför med Squad som spelet bygger på.

Av Azlan1

Det kommer absolut inte finnas något som hotar en på andra sidan Gaten. Det är sjukt hur mycket spelet har utvecklats och det är bra med QLI att ha ett fönster för att hantera alla planeter på vet inte hur många gånger man glömmer bort en litten planet och kan uppgradera 10+ byggnader.

Av Azlan1

Du har paradox spel Crusader kings 2 Europa universalis 4 Stelaris Osv

Av Azlan1
Skrivet av anon159643:

Det känns som ett problem som lite $ löser. Det går inte dra några större slutsatser på en framrusad buggfix, mer än att denna bugg kommer kosta folk $. -Uppgraderingskostnader och sedan prestanda.
På många maskiner så är en hotfix inget man bara installerar, det ska göra mängder med tester innan, dokument ska skrivas jurister ska inblandas, där man redan innan bestämmer hur det blir med viten etc.

Att tänka på är att även hypevisors ska uppdateras och en hyoervisor kan köra lösningar för t.ex 30 helt olika kunder, det gäller att ha nerver av stål för den högstadiepraktiken som får görs denna uppgradering på sin praktik.

Som sagt det blir kostsamt, tur i oturen att det nu är en högkonjunktur.

Det handlar om att eliminera risken för att kunders data blir stulen så därför så kör man en panik patch som ska göra att det inte längre finns den risken lär troligt viss stå i avtalet att säkerhets patchar kan tvingas köras mer heta om situationen kräver det.

Jag tror att det kör med amazon moln som vad jag förstår ska ha patchats i fredags.

Av Azlan1

Trailern pekar på att det kommer vara exesarna mot Den stora hedniga armen.

Av Azlan1

Problemet med Internet of Things aka Internet of threats. Är att hårvara är extremt billigt men att säkra mjukvara är dyrt vilket gör att företag även större mer kända företag också är dåliga på säkerhet. Som någon nämnde tidigare om klippet "Black Hat 2013 - Exploiting Network Surveillance Cameras Like a Hollywood Hacker" där en pentestare testar billiga(dlink osv) och dyra kameror (Den typen som finns på banker osv)

Det är min åsikt att det kommer krävas reglering av IOT marknaden där man ställer krav på säkerhet för att produkten ska få säljas.

Det är inte endast mot konsumenten som har IOT prylen i sitt hem som den är ett hot mot. Det är dessutom att hot mot hela världen då IOT prylar har används som noder i bot nät som DDosar. Om någon kommer ihåg föra årets massiva DDos attack som slog ut stora delar av internet så var det just övervaknings kameror som bidrog till den kraft.
https://arstechnica.com/information-technology/2016/09/botnet-of-145k-cameras-reportedly-deliver-internets-biggest-ddos-ever/

Av Azlan1

Det är skumt att skriv still inte dog snabbare det var framför allt för att man skrev med bläck som man körde med skrivstil. Med fasta blyerts och bättre bläck pennor så har man inte samma begränsningar.

Av Azlan1
Skrivet av Oggnest:

Hm, överväger att testa Nehrim med. Jag blev ju först introducerad till Elder Scrolls serien när Skyrim kom ut, så har bara spelat någon enstaka timme på Oblivion. Jag förväntade mig nog ett "fulare Skyim" när jag först spelade det och har sedan inte kommit in i spelet något. Har inte spelat så mycket RPG förr heller. Antar att det bara är att anpassa sig, många anser det ju att vara ett av världens bästa spel.

Nehrim finns bara på tyska det är bra inspelad röster och det finns subtiele men det kan vara bra att tänka på

Av Azlan1
Skrivet av Dr.Mabuse:

Palmer Luckey och i förlängningen Oculus dömdes även för intrång i upphovsrätten och osant intygande (vilket utgjorde grunden för brott mot NDA).
Zenimax menar att Palmer gjort intrång i upphovsrätten genom att återskapa IP (kod/design?) tillhörande Zenimax i Oculus produkter - för vilket de såklart vill ha betalt för.
Så har jag uppfattat dispyten.

Så vitt jag vet så dömdes de inte för något intrång utan just endast brytandet av NDA

Citat:

Oculus has been ordered to pay half a billion dollars in a lawsuit with games company ZeniMax. According to Polygon, a jury awarded the sum after determining that Oculus executives violated a ZeniMax non-disclosure agreement in the early days of building the Oculus Rift VR headset. But it also decided that Oculus wasn’t guilty of misappropriating trade secrets, another of ZeniMax’s charges.
Källa

Av Azlan1

Det kan också var någon aktör som vill visa vad de kan för att sedan kunna agera som black hats for sale. FBI har också ändrat sin rekommendation till att man inte ska betala På grund av att det inte är säkert att man får tillbaks Datan. Fler företag behöver se över sin Opsec. Även stater måste börja ta nätet som ett slag fält på allvar och skaffa sig kapacitet för både Försvar (förebyggande säkerhets arbete när det kommer till infrastruktur och viktiga samhälles funktioner) och offensiv förmåga.

Och när det gäller FSB så har det vid ett fler tal gånger agerat utanför Ryssland territorier.
https://www.theguardian.com/world/2014/sep/08/estonia-russia-fsb-trap-eston-kohver

Sen kan man koppla FSB till minst 1 Mord i utlandet.

http://www.expressen.se/geo/carl-fridh-kleberg/litvinenkos-dod-satter-britterna-pa-prov/

Av Azlan1

På vilken grund vill de ha säljs stop. Så vitt jag vet så dömdes endast Oculus för NDA brott och inte stöld av Kod.

Av Azlan1
Skrivet av Paddanx:

Om nu Samsung har använt Oculus teknik i sina headset så är oddsen stora att det helt och hållet står på den domens utfall, vilket nu gör Samsung i heta stolen, då Oculus dömts för det. En tidigare dom är en stor andel av vågen på hur liknande fall eller fall som bygger på det faller.

Överklagningar mm är helt klart kritiska för båda företagen och ingen tvivel på att de kommer att ta dem. Skulle de vinna så kan Samsung överklaga här med, men skulle de inte få prövningstillstånd, eller åter dömas så är Samsung till råttorna i så fall.

Men oavsett så tror jag Samsung mer eller mindre inte har mycket att säga till om här, om de nu använt "stulen" teknik (jag låter åsikten huruvida den är det eller inte vara osagt). Enda saken skulle vara om de kan visa att de inte använder Oculus tekniker... vilket kan vara lite svårt, då vad jag minns, de gör.

Tror vi har ett fall av desperathet från Zenimax helt klart, men de har fått den kritiska första domen, vilket nu gör allt annat efter detta en nerförsbacke vs tex Samsung

Citat:

“The heart of this case was about whether Oculus stole ZeniMax's trade secrets, and the jury found decisively in our favor,” an Oculus spokesperson told Polygon.
https://www.polygon.com/2017/2/1/14474198/oculus-lawsuit-verdict

Så vitt jag vet så dömdes de endast för att ha brutit mot NDA och inte mot Patent eller upphovsrätten Om Zenimax inte har haft något NDA avtal med Samsung så har jag svårt att se att den tidigare domen har någon inverkan. Samsung har förövrigt extremt djupa fickor så det är ganska vågat av Zenimax att utmana Samsung.

Av Azlan1

Netflix funkar nativ i crome på Linux då Netflix Dumpade silverlight så allt du behöver är ett netflix konto och Crome . HBO vet jag inte om det funkar.

Av Azlan1
Skrivet av giplet:

Som jag förstår dig så väljer du en 12 core Xeon på 2,7GHz och en 1TB flashlagring för att komma upp i de summorna. En mycket kompetent maskin som det kommer att kosta dig precis lika mycket att bygga ihop som en PC. Bara processorn kostar från 30k och uppåt beroende på butik.
Grafikkorten i burken (det sitter två) är Apple-special workstation grafikkort. Motsvarande kostar enligt prisjakt i runda slängar 7k per styck.

Problemet här är att du jämför äpplen med meloner. Du jämför en hemmapc som du kan bygga för 20k med en arbetsstation.

Mac Pro kör på Ivy bridge E. Så Mac pro plattformen börjar bli något utdaterad.

Av Azlan1

PB funkar lite som ett anti virus PB känner av om något försöker påverka Spelets minne eller på något annat sätt försöker påverka spelet.

Av Azlan1

Om ni ska dra kablar så dra hellre Cat6 kablar.

Av Azlan1

Som någon annan har nämt prova Resolve görs av samma förtaga som gör blackmagic kamernorna. Det är grattis. och ska funka till Mac os

Av Azlan1
Skrivet av sniglom:

Fast med appstore slår man hål på det stora behovet av emulering. Redan idag tvingar apple llvm-bytekod för apple watch. Att kräva det samma för osx först och släppa maskiner sen borde inte vara några konstigheter.

Tycker du verkligen det? Personligen tyckte jag övergången påverkade väldigt lite i hur det var att använda maskinerna, förutom större möjligheter att kunna köra windows och linux, men det är nog något som intresserar en minoritet.

Photoshop och Film redigering är ett ganska vanligt use case för en Mac. Jag är ganska tveksam till att Arm är moget för så pass tunga saker. Ord hantering och film tittande funkar nog ganska bra. Men för den Use cases funkar en crome book.