Inlägg

Inlägg som tramsgar har skrivit i forumet
Av tramsgar
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Jo, det är klart, min fantastiska kombination av analytisk och källkritisk förmåga förråder naturligtvis min penchant för duckduckgo… 😂

EDIT:
Jag ska ge ett mer konstruktivt svar, @tramsgar:
Även om du inte kan programmera själv, ligger förklaringarna till varför programmering inte är en förlorad match än bara ett webbsök bort. Det är inte alls omöjligt att dagens situation kan komma att förändras, men med de verktyg som finns idag är LLM:er i bästa fall ett hjälpmedel och i sämsta fall något som kan klippa och klistra trovärdigt från Stack Overflow och sen be om ursäkt för att det inte fungerar. Det finns programmerare som bör känna sig hotade av denna förmåga, men jag skulle å det starkaste påstå att de i så fall kanske inte borde ha jobbat med programmering i första läget.

Utan att uppnå AI (vad bondfångarna kallar ”AGI” för att de redan använt termen AI på något som definitivt inte är det) kommer kvalificerade jobb inte vara hotade: beror ditt jobb av att du kan dra slutsatser och göra konsekvensanalys är du betydligt mer hotad av billigare människor än av svindyra datorer.

Specialicerad AI är hittills alltid bäst på specialicerade uppgifter, de är mindre svåra att göra och programmering är en specialicerad uppgift. Kombinera modeller, system och agenter och du kan ersätta en programmrerare enklare. Dagens exempel: https://www.reddit.com/r/singularity/comments/1bcyqup/cogniti...
Det spelar ingen roll om de inte fixar alla sorters problem direkt i alla språk perfekt, det gör nog inte nån desperat kodare här hleller. Om det dröjer en vecka eller ett år innan den för arbetsmarkanden definitivt avgörande agenten släpps spelar ingen roll, programmerare är ute annat än som AI-barnvakter. Och där kan man enligt exemplet med Devin redan använda en "mjukvarumänniska" istället.

Dra ut den exponentiella utvecklingen vi är i nu och se om vår art är relevant om några år. Det är väl sånt smarta programmrerare ska vara bra på iaf. Det är upp till oss alla att fundera mycket snabbt och noga på vad vi kan göra åt den biten, om vi forttfarande hinner, men först måste vi acceptera att jobben redan är förlorade på en relevant och kort tidsskala.

Av tramsgar
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Det är inte omöjligt att du på sikt har rätt, men den här meningen diskvalificerar dig som trovärdig vad gäller ämnen som har med datorer att göra.

Och ditt svar diskvalificerar dig som googlare.

Av tramsgar

Så mycket jag önskar att alla ni som tvivlar har rätt! Men han försöker bara vara hjälpsam. Han behöver inte övertyga någon att välja bort programmeringsyrket för att bli ett av de största företagen redan i år. Om ni tycker förändring är jobbigt, så läs inte på om AI. Vill ni ha kvar hoppet om mänskligheten och dess framtid, läs inte ens de ledande AI-företagens bloggar. Undvik att lyssna på, läsa och se videos av de som följer och rapporterar om AI-utvecklingen professionellt. Vi har nått förbi knät på den exponentiella utvecklingen när även AI-dedikerade journalister har mycket svårt att hänga med längre.

Men om inget skrämmer dej, ifall ångest inte finns i din läggning, för all del sätt dej in i ämnet på riktigt. Tidiga insikter du kommer få, i urval:
- Alla "i fältet" som gissat om när när ditt eller datt skulle finnas har varit hopplöst sena i sina förutsägelser.
- Det handlar inte om allt större språkmodeller, utan sammansatta system. När modellerna växer, när typer av AI samverkar, så uppstår 'emergence', dvs förmågor som kommer bara av storleken, inte designen.
- De mer utåtriktade av de som arbetar i toppen av fältet, kommersiellt, börjar helt byta livsinriktning ("flytta ut på landet, få de sista bra åren")
- Vissa AI-system är redan bättre på att designa och träna AI-system än ledande forskare. När den kortslutningen skett, vad händer då, tror du?
- OpenAI offentliggör idag vad de haft i över ett år. GPT4 t ex, var tränad i mitten av 2022. De flesta insatta gissar att de redan har AGI, men väljer att vänja världen vid den gradvis genom att släppa delarna först var för sig: ChatGPT (text), Sora (video), sen resten av beståndsdelarna som sammansatta system, det kommer förmodligen under 2024, och till slut AGI kanske 2025. Senast.
- Programmering är redan en förlorad match.

Så några tips till post-AI-överlevnad, ifall allt mot all sannolikhet går så bra det bara kan:
- Äg mark. AI kommer få svårt att generera jordklot. Ifall ägande kommer finnas kvar som koncept.
- Ha inga stora lån - arbete kommer inte att vara värt något och du kommer aldrig kunna betala av dem.
- Lär dej använda verktygen. Du kommer halka efter mindre än andra.
- Utbyt 'lösenord' med de människor du vill ha kontakt med. Så du vet vem du talar med. Eller möter.

Av tramsgar

Linköpingsbutiken hade ett utmärkt läge, men var säkert inte lönsam eftersom de hade väldigt lite av sortimentet i lager; då blir det inget sålt. Och hur trevlig och kompetent personalen än var måste de ha varor att sälja. Poängen med en butik är att kunna gå in i den och handla. Beställa hem kan man göra ändå.

Av tramsgar

Ånej... ¯\_(ツ)_/¯

Av tramsgar

Det är informativt och beklagligt att ingen vad jag kan se ännu reagerat på att ett privat företag framöver även registrera i realtid vem som använder sin legitimation och var.

Det råder en kollektiv missuppfattning att allt måste vara "online" för att fungera och vara säkert. Ett bra motexempel är en (välgjord) sedel.

Det verkar också vara så att vi vant oss vid att identifiera oss i allehanda nya situationer där vi istället vore hävda vår rätt till privatliv, tex när vi hämtar ut paket eller köper tobak.

Jag betackar mig för en våg av whataboutism här, utan fundera istället - för varje situation där du identifierar dig - hur en integritetsbevarande funktion skulle fungerat i dess ställe, och vem som har intresse och/eller vinst i den lösning vi ser istället.

En invers lärdom av vår sista integritetsdebatt, den om ipred, är att ta det i många många små steg istället, utspritt på många aktörer. Tusentals små nålstick så är privatlivet dött innan vi förstår vad som hänt.

Argumentet "det är ju bara en valfri grej och det finns alternativ du behöver inte om du inte vill så vik en foliehatt av ditt rena påsmjöl" kan vi ju retroaktivt applicera på tex hur vi betalar räkningar idag - går det att gå till banken och få dem betalade för den som önskar eller behöver? När nya alternativet blir utbrett tas förstås det gamla för aktören ofördelaktiga alternativet bort.

En annan vinstökande ändring är den välsignade övergången från kontanter till betalkort. Det är till och med ok att ha kontantlösa butiker enligt lagen. Bankerna hyvlar av procent på ALLT som omsätts i handeln, som en extra moms till privata oligopol, och det är du som betalar för den med högre butikspriser fast du ser den inte. Och just det, vad vem köper var och när registreras såklart.

Poängen med mitt raljerande här är inte att få motexempel, jag vet redan hur fast samhället är i sina bekväma tankesätt, utan att kanske inspirera kloka medmänniskor till att alltid tänka från andra hållet: "vem vill detta, varför, vad vinner de på det, och vad kostar det mig?"

Av tramsgar

Annonsen är avslutad

Av tramsgar

Säljare hittad, stänger annonsen.

Av tramsgar

Valve index köpes!

Jag söker ett komplett kit Valve Index med headset, basstationer, kontroller, kablar och laddare.
(Vill du skicka med något extra kan det ev vara intressant, t ex extra basstationer.)

Berätta i tråden när det är köpt, skick, hur mycket det är använt, och vad du önskar betalt. Visa gärna bilder! Angivet pris är bara en idé (måste ju anges).

- Allt ska vara helt, rent, se bra ut och fungera väl (nytestat), och nån form av inköpsbevis/kvitto ska kunna visas.
- Av alla ev erbjudanden väljer jag helt fritt bland dessa, och säljare kan bjuda ett nytt lägre pris.
- Du måste vara beredd att packa det väl och skicka det med en speditör vi kommer överens om, på min bekostnad såklart, om det inte visar sig att du bor mycket nära.

Tack på förhand för ditt erbjudande!

Läs hela annonsen här

Av tramsgar

Har lagat några genom åren, ibland flera gånger. Tycker de varit välbyggda och lätta att reparera, bortsett från dolda skruvar. Hoppas fler tillverkare av fler produkter följer deras exempel.

Av tramsgar

Vid utvärderingen tre år senare visade det sig att uppbyggnaden av centret halkat efter pga oklara direktiv och bristande rekryteringsbas varpå kompetensen i vanlig ordning köpts in utifrån, bl a från Ungern och ryska trollfabriker.

Av tramsgar

Det rör sig helt klart vänsteraktivister som på detta vis hackar kapitalismen och överkonsumtionshetsen. Måste vara.

Av tramsgar

Älskar såna här cyniska sågningar av pressreleaser =D <3

Av tramsgar

Köpes: Logitech G940 Flight System

Logitech G940 köpes. Endast kompletta och fungerande system i gott skick.

Får jag flera erbjudanden föredrar jag i första hand den i bäst skick, i andra hand den till bäst pris. Jag reserverar mej från köp om skicket inte är tillfredsställande eller om priset inte är rimligt. Är ditt exemplar defekt kan det vara intressant ändå, beroende på defektens art och ifall priset reflekterar detta. Vid nyskick kan priset bli närmre bästa butikspris då den slutade säljas. Intervallet 1000-2000 plus frakt är vanligt för begagnade G940.

Jag uppskattar om erbjudanden följs med begärt pris och en komplett uppsättning skarpa (när)bilder. Tack!

Fraktsätt enligt överenskommelse, betalning likaså (t ex swish, bankkonto, paypal eller postförskott).

Tack på förhand för ditt erbjudande.

Läs hela annonsen här

Av tramsgar

256 aktiveringspunkter rockar när man ska skriva arga e-mail.

Av tramsgar

Så länge de gör spyan virtuell är det ju bara att torka pixlarna från munnen boota om.

Av tramsgar

Jag skulle också försvara källan till gratis pengar endast löst relaterad till prestation.

Av tramsgar
Skrivet av orginallinus:

Eller en 240" 8k touchskärm med gorilla-glass som skrivbord?

http://2.bp.blogspot.com/_4MUf6T4VzPw/Smckgg_GCCI/AAAAAAAALCg/Gc...

Av tramsgar

Och Benny Andersson tänder en cigarr till i sitt skärgårdspalats...

Av tramsgar

En filosofisk fråga: Är det en lögn ifall du tror på att det felaktiga du säjer är sant?