Inlägg

Inlägg som tobbe134 har skrivit i forumet
Av tobbe134

Iphone 16Gb med iCloud Drive eller 64Gb?

Hejsan!

Har en fundering över om någon använder iCloud Drive till sin Iphone och om det fungerar felfritt? Jag funderar om jag ska välja 64Gb som kostar en tusenlapp mer eller köpa 16gb versionen och lagra bilder, videos, etc via iCloud Drive. Vad är er syn på saken?

Tack på förhand

Av tobbe134

Ärendet löst, fick en ny mobil.

Av tobbe134
Skrivet av guineapig:

Svenskt körkort duger bra när man ska köpa sprit så det duger nog till paket också. Om inte så visa passet.

Skickades från m.sweclockers.com

I see, tror också de bör fungera men better to be safe than sorry.

Av tobbe134

Hämta ut paket i USA - Utan att vara medborgare?

Hejsan!

Det är så att min fader kommer hem om tre veckor från USA och jag hade tänkt att beställa några saker till hans adress innan hemfärden men då slog det mig, hur fungerar systemet där borta? Fungerar passet som ID bevis i USA för att hämta ut paket från deras postcenter? Han har varit där på kurs och är inte en amerikansk medborgare.

Tack på förhand!

Av tobbe134

Vad tror ni om Sigma 17-50mm F2.8 EX DC OS HSM, och en Canon 10-18mm?

Sigma 17-55mm - kommer att motsvara 27-80 mm.
Canon 10-18mm - kommer att motsvara 16-29mm

Av tobbe134

Tips inför fjällvandring 2015 - Vad för objektiv?

Hejsan!

Behöver tips till kommande fjällvandring till sommaren 2015. Vi kommer vara 6-7 st och planen är att vandra längs Kungsleden, börjar uppe i norr. Fjällvandringen kommer starta i april, och pågå till juli. Jag kommer vandra en vecka i april och sedan en vecka i juli. Jag äger en Canon 650D och har några funderingar om vilket objektiv som är bäst lämpat för foto/filmning i dessa miljöer. Har ingen fast budget men helst inte mer än 4000 kr. Har inga planer på att ta med mig stativ utan endast extra batteri till kameran. Foto är mitt primära mål men vill ha möjligheten att filma också.

Har ni några egna erfarenheter, eller tips om vad jag bör tänka på och vilket objektiv som passar bra i dessa miljöer. Skriv gärna fördelar och nackdelar.

Av tobbe134

Installera CCleaner, och ta bort allt skräp. Om det inte fungerar prova att installera om flash player.

Av tobbe134

Ja.

Av tobbe134
Skrivet av Json_81:

Att minnet används är inget fel, min MBP använder 15,7GB av 16GB.

Men meddelandet tyder ju på att något inte hanterar minne som det ska.
Din bild fungerar inte, vad säger activity monitor drar allt minne?

Fixat, aktivitetshanteraren visar inte något över det normala. Ska prova rendera igen efter en ren formatering, förhoppningsvis visar aktivitetshanteraren de höga siffrorna på grund av de som nämnts innan, OS X minneshantering.

Av tobbe134
Skrivet av Celebmir:

Testa att installera Memory Clean, finns på AppStore och ligger som nummer två bland gratis appar.

Kolla också Activity Monitor och sortera efter minne så kan du kanske hitta vad det är som äter upp ditt minne.

Testade, fungerade inte. Tror det är någon bugg inom 10.10 versionen, såg denna tråd där andra har precis samma problem. Aja man får väl bara vänta och hoppas på att det löser sig.

Av tobbe134

http://imgur.com/abfHzZ7

Såhär ser det ut, 7GB används med endast Safari igång...?

Av tobbe134
Skrivet av LemonIllusion:

Ämnet har redan behandlats. Sök innan du skapar trådar.
http://www.sweclockers.com/forum/100-apple-mac/1328292-nyinfo...

Var lite otydlig men besvarar inte mitt problem.

Av tobbe134
Skrivet av FubbHead:

Nu sitter inte jag med OS X,.. Men frågan är väl, manifesterar det på något sätt? Dvs är datorn seg?

Kan det inte vara så att det är minne som används som systemcache? Isf är det nog inget problem, om minnet behövs kommer systemet snällt att lämna ifrån sig det.

Skickades från m.sweclockers.com

Kommer upp en ruta att all ram är slut, måste stänga av appar.

Av tobbe134

OS X Yosemite - All ram slut?

Hejsan!

Har sött på ett stort problem, min dator tuggar i sig ram som det vore godis. Den använder 10GB ram av 16 med steam och skype igång, förstår inte vad som är problemet? Har provat att formatera om datorn och det hjälpte inte. Är det en bugg i versionen 10.10? Värt att nämna är att jag hade inte igång Mail appen, såg att den hade problem med minneshanteringen.

Kommer upp en ruta att jag måste stänga av appar, när jag exempelvis börjar rendera en 2 minuters film i 1080p utan några andra appar öppna. Något som inte skedde förut...

Tacksam för svar, behöver verkligen använda datorn vilket jag inte är möjligt just nu.

Av tobbe134

Hur gammal är datorn och finns det garanti kvar?

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Vilket fall så är de ju väldigt stor skillnad på pris emellan g6 och gh3. Så en g6.a kanske är bättre än ingen alls?

Kan endast du avgöra men jag uppfattar som du inte behöver två kameror just nu. Ett alternativ är att köpa ax100 och avgöra senare om du verkligen behöver en extra kamera eller om du ska vänta. Du kommer behöva lägga ner en jäkla massa pengar på tillbehör, glöm inte det.

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Kollade som hastigast på en gh3 vs g6 på tuben och tyckte att bildkvalite var markant sämre på g6. Men vad ska man har för objektiv till g6 isf?

Är det inom din budget kör på en GH3 eller GH4, båda kan fungera som din A kamera också. Beroende i vilken situation du är i, vet inte mycket om G6 men det jag såg från tuben såg GH3 ha markant bättre bildkvalitet.

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Har tidigare kört med en panasonic x920. Ljuskänsligheten behöver inte vara enorm då jag näst intill alltid filmar utomhus, den ska liksom klara en mörkare mulig dag. Då är jag mer ute efter en kamera som har bra bildkvalite hög fps för slowmotion och ett snyggt skärpdjup.

Vill inte upprepa men Panasonic GH4, den kan filma i 4K vilket kommer passa dig i smak eftersom du kan zooma in bilden utan att kvaliteten försämras drastiskt. Den presterar även godkänt i mörka miljöer, helt klart inte den bästa men godkänt. Du klarar dig absolut utan tvivel en mulen dag, vilket alla i den prisklassen gör. Skärpedjup handlar mer om personen bakom kameran än själva kameran. Kommer nog inte bli lätt att skapa ett stort djup i höga hastigheter oavsett hur bra kamera du köper om du inte är erfaren. Självklart är en lens med låg aperture självfallet men jag tror absolut du skulle bli nöjd med Panasonic GH4. Glöm inte 96 fps i 1080p, något som är bra för motorcross.

Finns inte mer jag kan säga än titta på recensionen jag rekommenderat innan. Tack för mig och lycka till!

Av tobbe134
Skrivet av MotocrossTV:

Men om man ska satsa på en fs100 är den prisvärd och passar den bra till att filma på motocross? Hur avancerad är den? Antar att de bara är att youtuba lite så lär man sig väl!

Några snabba frågor, vad är din nuvarande kamera, hur länge har du arbetat med kameror och vad är dina krav? Vill du en kamera med bra ljuskänslighet, en kamera som kan filma i slowmotion eller en kamera som kan filma 4k? Berätta lite detaljerat, vad hade du tänkt filma inom "motorcross"?

Av tobbe134
Skrivet av Peterrrrr:

Så vad visar stuider, undersökningar och statistik?

Har letat och inte hittat en oberoende studie. Dessutom är antalet kraschningar en offentlig handling? Annars kommer du inte hitta en korrekt studie. Om det är en offentlig handling kan man aldrig veta om företagen har manipulerat resultaten vilket gör allt knepigare. Jag anser det svårt att finna korrekt statistik, finns nog bara ett sätt och det är att testa telefonerna i butik. Din egna åsikt väger tyngre än någon annans.