Inlägg

Inlägg som liket har skrivit i forumet
Av liket

Corsair är bra att ha att göra med om du tar kontakt med dem direkt.

Vid mer än ett tillfälle har jag nyttjat deras garanti, när jag vänt mig till t.ex. nettonnet och inet har jag behövt betala extra för att den _exakta_ produkten gått ut försäljning men när jag vänt mig till Corsair har de gett mig en motsvarande eller bättre.

Av liket

@Laxpudding: Jag förstår inte hur det blir en annan problematik bara för att källmaterialet är skarpare, problemet orsakas av samma tillkortakommande med låg responstid, effekten blir bara större när källmaterialet är oskarpare.
OLED-tv-apparater har ju inte samma problem och deras responstid i princip är obefintlig, precis som plasmor. Är det bara en slump?

Av liket

@Laxpudding: Jag missförstår inte.
Det första är foto med typ 1/10 slutartid och det andra är något som ser ut som ett foto på en bildskärm från en högt komprimerad källa med tveksam upplösning? Jag vet att material inte alltid är lätt att få tag på men det blir rätt missledande när man visar felaktiva exempel.

Jämförelsen faller ganska platt också när du väl börjar ha samma problem i spel där alla bildrutor är så skarpa de kan vara.

Att samsung-apparaten har motion blur har ingenting med inställningarna att göra, jag vet inte om medvetet inte läser hela mina inlägg, jag skrev att den var inställd.

Vad är det som stoppar LCD-apparater från att "flimmra" med sina pixlar som plasma-apparater för en uppenbarligen effektivare form av black frame insertion om de nu inte responstiden spelar någon roll?

Av liket

Ja bildmässigt ska det ju vara bland topmodellerna modellerna av LGs LCD-tvs så där ligger ju inte problemet egentligen.

@pixolar: Jag vet inte om du kollar det men ofta finns det guider för att få så bra bild som möjligt utan en riktigt kalibrering av tvn.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700/settings
Där har du t.ex. en guide, 7700 är USA-motsvarigheten till 770 i europa. Har du inte testat så kan du ju se om det hjälper litegranna.

Av liket

@Laxpudding: Jag vet inte vad du jämför mellan för apparater men tycker du att bilden på din tv ser ut som du visar bild så tror jag att jag förstår varför du inte tycker att pixelrespons är så viktigt.

Jag vet hur sport och tv ser ut på min Pioneer 5090H-plasma jämfört med t.ex. mina föräldrars Samsungs KS7505-lcd och om du påstår att bildrutorna ser ut sådär måste ju min tv göra något riktigt magiskt för att reducera det dagens videokameror uppenbarligen skapar?
Ja båda tv-apparater är inställda.

Jag vill byta ut min tv till en 4k-apparat men får smått ångest när man bläddrar bland dem för ingen verkar speciellt bra på just bildvisning.

Av liket

@Laxpudding: Jag skulle ändå vilja påstå att det är precis tvärtom. Superinterpoleringen brukar gå att stänga av, så den kan man slippa om man vill medan pixelresponstid inte går att göra speciellt mycket åt, du är fast med det du har. Den enda gången jag inte stör mig på pixelresponsen är när man tittar på film men för tv-tittande (speciellt sport) eller spel så är det riktigt bedrövligt i mina ögon.

Att 24Hz-hanteringen fortfarande är ett problem är ju däremot helt fantastiskt konstigt och att det inte går att få en judderfri upplevelse på alla premium-apparater idag förstår jag inte.

Av liket

@Fredag: Tror man den här listan ska OLED ändå vara bäst på motion blur? Jag har ingen erfarenhet själv av OLED motion blur, då tv-butiker inte direkt går att lita på, att få tag på rätt fjärr på en affär verkar vara halvomöjligt.

http://www.rtings.com/tv/tests/motion/motion-blur-and-respons...

Av liket

@Fulgano: I ett nötskal: Högre kontrast, större färgområde, standardiserade metadata vid sidan av bilddatan för att styra skärmens lokala ljusstyrka och färg.
Det behövs kompatibel källdata (från spel, film, eller program) för att det ska fungera och det finns flera olika sätt att hantera och skicka denna data vilket splittrar marknaden. De stora standarderna för tv-apparater är Dolby Vision och HDR10.

Av liket

@Starric: Om du stryper din ljusstyrka kommer det ju bli ett kortare kontrastomfång som HDR kan röra sig inom.
Din skärm nu kan ju inte styra bakgrundsljuset på delar av bilden så när du sänker din ljusstyrka så sänker du ju både det mörkaste och ljusaste delarna på hela bilden. Sänker du ljusstyrkan när du har HDR kommer fortfarande ha lokal ljusnivå fast med ett mindre kontrastomfång, åtminstone teoretiskt.

Fuska skulle jag inte kalla det när det är ett sätt att styra bakgrundsljuset på metadata-nivå istället för bildtolkning som local dimming gjort tidigare. Hur som helst innebär HDR, som andra här säger, mer än bara dynamisk ljusstyrka.

Av liket

Finns det inte pengar till en PC och du är lite händig med datorer så kan du uppgradera till rätt dugliga CPU:er och grafikkort med HDMI så kan du få lite längre liv ur dina silvertorn.

Thunderbolt går tyvärr inte att göra något åt däremot.

Av liket

@Starric: Det går inte med vilken skärm som helst, du behöver en skärm som kan läsa meta-datan i bildströmmen samt local dimming (bakgrundsljus som kan ha olika nivåer på olika delar av skärmen) om du har en LED-skärm för att kunna få tillräckligt hög kontrast mellan de mörkaste och ljusaste partierna i bilden.

Jag tror inte local dimming är speciellt vanligt på pc-monitorer än, om det ens finns nu före HDR-skärmarna.

OLED går under en speciell del av standarden iom att de har i princip total svärta till skillnad från led-skärmar, de har lägre krav på ljusstyrka.

Av liket

Det känns som det borde vara en VA-panel om den ska klara HDR-standarden samtidigt som den har så bred betraktningsvinkel

Edit: Tar tillbaka det då jag såg att LGs nya 4k HDR-monitor (32UD99) använder en IPS-panel.

Av liket

Nej det är inte farligt, det blir möjligtvis supermarginellt sämre jord mot chassit men det finns ju fler skruvhål som jordar.

edit: går inte materialet sönder så kommer det kanske tom supermarginellt bättre jord när det är lite gnagt på.

Av liket
Skrivet av Reyintaz:

Skillnaden är ju en ökning på 600 MB/s på läshastigheten, så kanske.

Låter mer som det är en konkurent till Samsung 960 PRO istället, som har en skrivhastighet på 3500 MB/s och en läshastighet på 2100 MB/s för 3500 sek

Jo exakt, samt att det är ju en stor chans att det är MLC istället för TLC, så jämförelsen blir lite sned.

Av liket

@Gurk: Okej jag insåg inte att det var en så gammal switch, när jag googlade den hamnade jag på L2-versionen såg jag i efterhand, som har auto-MDI.
Har han använt en rak kabel i uplinkporten är det ju inget problem hur som helst.

@lordzehn: Du har som inte svarat om du kan komma åt internet enbart via routern än?

Av liket

Switchen kommer inte ha med saken att göra, eftersom det bara är en helt vanlig dum switch, så länge du inte kopplat in switchen i WAN-porten.

Har du nyköpt routern också eller? Om den kommer ut på nätet så ska resten fungera med.
Jag tänkte om du har t.ex. bahnhof så måste du registrera varje ny MAC-adress bahnhof känner av och det fungerar inte alltid klockrent.

Edit: I fallet att du nu skulle ha bahnhof, testa att gå in på https://dhcp.bahnhof.se/cgi-bin/macmanager.cgi

Av liket

@s0sdaf: Skull Canyon nuc:arna har CPU:er med 128MB eDRAM

Av liket
Skrivet av Mirialia:

Ja varför skulle dom inte få blockera innehåll? Det är väl upp till operatören att bestämma vilkea sidor på internet som deras kunder ska få tillgång till. Funkar inte det upplägget för en personligen så söker man sig till en konkurrerande operatör. Finns det ingen? Ja då har man en hel del av marknaden ingen operatör täcker upp och startar ett nytt bolag samt tar kunderna i princip gratis.

Vad är fel med det upplägget?

Skickades från m.sweclockers.com

Det finns så mycket jag kan skriva om detta men jag skulle hellre vilja veta hur du tänker.

På vilket sätt är det bättre att företag ska få reglera internet istället för att svenska folket som hjälpt dem bygga upp nätet och gett dem tillstånd ska få göra det?
Hur gynnar det konkurrensen mellan mindre och större företag att de får blockera, sänka eller gynna trafik som de väljer?

Av liket

Det är ju rätt tydligt iaf att många tycker att etiker ska slängas ut genom fönstret när marknadsekonomin kan appliceras.

Om en person som har mindre kunskap än vad den borde när den köper på sweclockers marknad så är det okej att den personen blir lurad att köpa något till ett alldeles för högt pris verkar det som.

Av liket

Har du inte sålt den än så kan jag hämta den lokalt för 550kr