Inlägg

Inlägg som .maker har skrivit i forumet
Av .maker
Skrivet av anon183825:

Ha ha ha 3,8 kg är väl ingenting. Fan pojkar har ni knäck i armarna?
När jag jobbade som mekaniker/montör på ett oljeraffinaderi än gång och klättrade i lejdare bar jag en tung väska med 20kg verktyg.
Det är lite skillnad i vikt det. Men 3,8 och 1,1 är ingen skillnad.

Jag har själv lång erfarenhet som legosoldat i Afghanistan och där blev jag känd för att på manligt vis kunna slå upp dörrar med mitt lillfinger; dessutom behövde vi en gång förflytta ett trasigt pansarfordon genom femtio mil djungel i Kongo, så det gjorde jag själv med mina enorma bröstmuskler medan jag stred naken mot fienden.

Att låtsas som om att en lägre vikt inte är en positiv del av fortsatt utveckling framstår lite löjligt: dels är det väldigt enkelt att förstå i ett marknadssammanhang då de flesta kunder helt enkelt föredrar en lättare maskin. Det här inför inte automagiskt att de är 'svaga' styrkemässigt sett. Det är dessutom enkelt att förstå om du tänker på att diverse kompositmaterial och plast är billigare att använda istället för tyngre material. I slutändan måste det även anses vara ett stort framsteg för modern teknik att ständigt kunna öka beräkningsförmåga samtidigt som man minskar vikten på enheten (datorer för 50 år sedan?).

Av .maker

Den här idén, att människor som väljer att bryta mot en förhållandevis löjlig del av avtalet skulle vara intellektuellt utmanade, är komisk. Det är långt från alla som håller med om att avtal ska kunna vara bindande på det här sättet: det vill säga, att vara bindande trots relativt underhållande krav.

Nu påstår jag indirekt att det inte är en truism att avtal bör följas. Jag vill också säga att det här påståendet utan omständigheter i åtanke (sammanhang) är ett orealistiskt förhållningssätt. Det går inte att hålla fast vid en absolut åsikt i det här fallet, då alla skulle bryta mot vissa avtal.

Jag tycker att det är mer rationellt att medge deltagande än att dölja det endast på grund av avtalet. Förlåt, men jag kan inte övertygas om att enbart ett medgivande på något sätt skulle kunna införa en negativ effekt på spelets utveckling eller kommersiella framgång. Jag inser att det här är min personliga åsikt, men eftersom att den har en bäring på vad vi faktiskt ser på diverse forum, så är den lika relevant som vad ANet anser: att de sen har den riktiga rätten att förfölja dig om de får reda på din identitet, det är en annan sak.

OnT: Förstår resonemanget om varför man inte drog in folk från 'pre-purchase' gruppen, det känns taskigt att man har betalat och inte får delta, det skulle kännas värre om jag fick höra att en stor del av mina vänner som har betalat lika mycket som jag fick delta.

Av .maker
Skrivet av Xiod:

Är nog samma klient som användes till förra beta eventet.

Jag antog samma sak, men versionsnumret är annorlunda från de screenshots som många tog av login-skärmen under den sista betan.

Däremot utesluter jag inte att det här är ett otroligt utvecklat phising-försök där folk ska trycka in sina pre-purchase konton som sedan skickas iväg.

Av .maker
Skrivet av anon70536:

I ärlighetens namn spelar det ingen roll vad du eller jag tycker. Betatestarna har accepterat ett avtal, nuff said. Vill ANet ha avtalet som det ser ut och folk går med på att vara betatestare under det avtalet finns det inte så mycket mer relevant att säga.

Jo, absolut, jag förstår vad du menar. Avtalet är absolut bindande.

Min offentliga person kommer säkert att följa avtalet, men min personliga ser det hellre som en förolämpning, eller en "idiot-proofing"-teknik av ArenaNet som jag inte har någon anledning att respektera. Jag älskar däremot fortfarande spelet och ArenaNet.

OnT:

Kommer det finns kosmetiska uppgraderingar i stil med en hatt i typ awesome-stil kommer jag att köpa massor. Om det däremot enbart kommer finnas gems, är det möjligt att jag kommer köpa gems för att byta mot guld och sen... byta mot aforementioned hatt.

Gillar att ArenaNet tungt betonar att man inte vill ge övertag till betalande spelare.

Av .maker

Jag vet inte om det är någon annan som har funderat en längre stund över avtalet.

Det finns ju egentligen ingen risk att någon åstadkommer någon form av negativ påverkan på spelets utveckling enbart genom att medge att de är testare. Jag blir därför lite trött på alla som principiellt håller med om det här, eller accepterar det här, helt enkelt för att det står i avtalet. Det följer givetvis att det som står i avtalet är bindande; men kom ihåg att avtalets nödvändighet, eller avtalets vara eller icke vara, till första början handlar om (rätta mig om jag har fel) att se till att testare inte släpper material eller intryck som reflekterar en produkt som inte är färdig, och därför ger ett felaktigt intryck av spelet - vilket i slutändan kan resultera i en ekonomisk förlust.

Det följer däremot inte att ett erkännande om medverkan på något sätt skulle kunna resultera i en ekonomisk förlust. Jag försöker inte säga att avtal nödvändigtvis måste vara rationella på det här sättet, men jag vill däremot påstå att avtalet förlorar en stor del av den respekt det förtjänar när man går ut och gör vad som framstår som irrationella krav. Som många säkert har märkt så har det här haft en komisk effekt, nämligen att folk skriver inlägg där de frågar om det är okej att berätta för deras partner att de har tillgång till spelet.

Det här är lite löjligt. Finns det ingen som håller med? Har jag missat något?

Av .maker

Jag blir så trött på att Corsair hostar upp firmware efter firmware. Ny release varje vecka eller?

Av .maker
Skrivet av kabex:

Jämför med att du är på en konsert med ditt favoritband/artist, och på konserten står någon brevid dig och lyssnar på Justin Bieber på sin mobiltelefon. Inte hela världen, men du skulle troligtvis tycka att du fick ut mindre av konsertupplevelsen, och bli lagom förbannad på den som spelade skitmusik?

You don't want to go down that road.

Av .maker

Jag tror att alla som skulle vilja hjälpa till uppskattar om du nämner vilken SSD det är du har. Corsair?

EDIT: Det är Corsair du har. Uppdatera firmware, jag hade samma problem men det löstes med 1.3.2:
http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=99366

Av .maker
Skrivet av sam_Q:

BF3 är ett riktigt bra spel, visst det har sina brister men det lär fixas.
Man kan inte bara hoppa på ett spel efter en vecka...

Tvivlar på att du har läst något inlägg i tråden, det här är relativt konstruktiv kritik som jag dessutom inte tror kommer att leda till någonting; DICE lär till exempel knappast sänka hastigheten du går upp i rank, till exempel. Inte heller kan jag tänka mig att DICE kommer att göra några betydande förändringar till någon bana alls, nu pratar vi alltså om att flytta om flaggor, inte att lägga till eller ta bort ett par buskar.

Av .maker
Skrivet av Memento mori:

Den arabiska våren (alltså riktiga förändringar, inte bara byte av statsöverhuvud) kommer bara att drabba de länder som USA vill bli av med.

På vilket sätt håller det här argumentet? Tunisien, Egypten och Libyen backades upp av väst.

Den allmänna opinionen som styr bland folket i de här länderna pekar ut USA, inte Iran, som det största hotet mot den regionala säkerheten och det här är den huvudsakliga anledningen till varför USA öppet eller slutet kommer att lobba för att de kommande regeringarna bland annat förblir lojala mot Washingtonskolans ekonomiska framförhållning och säkerhetspolitiskt engagerade i de hot som USA identifierar.

USA har gett ekonomiskt och militärt stöd till många diktatorer för att sen hylla triumfen när de har störtats; Suharto och Östtimor är endast ett briljant exempel.

Av .maker
Skrivet av _NsMs_:

För att det är bäst Kolla sweclockers test. Det är många som får upp den till över 900mhz vilket är extremt bra för ett 580. Sen är kylaren väldigt bra också.

MSIs Lightningkylare är bättre; GTX 580 Lightning och 580 Lightning Xtreme.

Av .maker
Skrivet av Quickzor:

"inte ens en 2500k"... Dumt att tro att en oklockad i5a kan "maxa" alla spel med ett bra grafikkort.

Jag tvivlar mycket starkt på att i5 2500k någonsin kommer att utgöra en flaskhals i spel, inte på ett par år.

Av .maker

Haha, jag tycker att det här är sjukt underhållande.

Jag bryr mig ärligt talat inte om folk som fuskar; jag har runt 20 timmars speltid nu och tror att jag kanske träffat på det här en gång, och då tycker jag det fortfarande mest är sjukt kul vilket otroligt nerdrage som kommer fram i alla som blir totalt ägda. Det är liksom inte en rättfärdigad respons att bli så otroligt förbannad som en del verkar bli.

Av .maker
Skrivet av Blackbeard:

Can you link to the cables you're referring to? If they did work, it would certainly invalidate your warranty though!

This is a link to NZXT's site where they detail the cables:
http://www.nzxt.com/new/product.php?series=13

I have seen threads on the official Corsair forums where posters claim to have been in contact with Corsair support to confirm that the cables do indeed function with the Corsair power supply units; however, it is not specified whether or not Corsair support could confirm that NZXT extension cables are 1) safe to use and 2) do not constitute a breach of the warranty terms.

I would really appreciate it if you could look this up for me and shed some light on this. I will await your reply with patience!

Av .maker

Det här är utan tvekan den största demonstrationsrörelsen på ett par år, den är otroligt mångfacetterad. Jag hade vanligtvis varit cynisk och pekat ut att den här rörelsen troligtvis kommer att sluta upp bakom ett parti eller en kandidat till presidentvalet i USA. Det är däremot viktigt att peka ut att direktdemokratiska organisationsformer som typ generalförsamlingar har spontant hoppat upp på olika platser över hela världen, i samband med just det här "temat" (Occupy i västvärlden eller auktoritära DRY och deras kampanj i Brasilien). Med andra ord har människor börjat diskutera det faktum att det kanske inte räcker att byta ut våra "ledare" mot nya.

“True compassion is more than flinging a coin to a beggar; it comes to see that an edifice which produces beggars needs restructuring. ”

Av .maker

Den här idén att stöld alltid är fel så länge det berövar någon något är ganska intressant, det är en ohållbar inställning. Jag tvivlar till exempel på att du skulle må dåligt om du stal bröd från en miljonär för att ge till en desperat svältande människa; och mår du fortfarande dåligt när du gör så, då har du helt enkelt betonat "Sverige, rättsstaten" istället för "Sverige, demokratin".

Jag skulle personligen inte må illa om ett företag skickade mig en vara för mycket, men även det här är en ohållbar inställning; blev jag skickad ett grafikkort för tolv tusen skulle jag vara djupt tveksam, men om jag blev skickad en... 8-pin förlängningskabel, eller plastskruvar för att ljuddämpa en fläkt, då hade situationen varit annorlunda. Det här är ju ganska orealistiska exempel; en butik skulle absolut vilja ha tillbaka grafikkortet, men om du ringer upp dem om en kabel eller plastskruvar tror jag nog inte att butiken skulle bry sig om att bekosta transporten.

Ett bättre exempel är en mekanisk hårddisk värd kanske 300-600 kronor. Skulle jag behålla den? Jag är inte så naiv att jag tror att begreppet/akten "stöld" är en universellt applicerbar idé. Det fungerar helt enkelt inte så. Visserligen så förlorar givetvis någon den här hårddisken, men för att rättfärdiga att man alltid ska "göra rätt för sig" när man av misstag får hem hårdvara från Western Digital, då måste man ta till helt annorlunda och orealistiska argument som typ "men om alla behöll varor som de fick av misstag skulle vi ju inte ha några mekaniska hårddiskar alls".

En del kommer säkert även härleda att om du inte respekterar ägaren till de varor som du får av misstag, varför ska du då respektera deras ägarskap alls? Det här är en långt mer intressant fråga än den ovanstående.

Det jag försöker säga är att det finns ganska många dimensioner här, men om man vill göra det enkelt för sig kan man ju helt enkelt läsa vad det står i lagen. Fan vad overkill det här inlägget är, när man har lirat BF3 hela natten blir det skumt.

Av .maker

Det jag har reagerat på är att både M16A3 och M16A4 finns i spelet. Fan vad nördigt, liksom. "Det är ju rent tekniskt sett annorlunda vapen, så det är ju ett legitimt tillägg i spelet."

Eller hur? xD

Av .maker
Skrivet av Kalleable:

Jag kör 1920*1080. Precis som du säger så ligger BF3 inte långt ifrån utnyttjande av gpuns totala minne om man har kort med 1536MB. Och då tänkte jag att eftersom det redan idag finns spel som tar så mycket minne... vad kommer härnäst. Tex 2012 eller tom 2013. Min magkänsla är att lägga till ca500kr per kort o få 3Gb istället.

Din grafikprocessor, som du köper idag, kommer inte att kunna klara av att spela framtida spel i så hög upplösning/så höga inställningar att de kräver 3GB. Förstår du hur jag resonerar? Det är inte framtidssäkert att investera i 3GB, eftersom att när du sen har användning för dina 3GB, så är din grafikprocessor för svag eller gammal för att köra så hårt. 2013 är flera grafikkortsgenerationer bort, inklusive en ny fabrikationsprocess.

Jag kör däremot 3GB på mina kort, så vill du lägga pengarna så är det klart.

Av .maker
Skrivet av LightForz:

Ni har för lite minne på era GPU'er. rekommenderat minne för "ultra" är 2GB (viket man själv har )
Sen skadar inte om man har 6GB internminne eller mer.

repi har flera gånger pekat ut att den rekommenderade minneskapaciteten för ultra är 1.5GB, inte 2.

För övrigt tycker jag inte att det är intressant vilken FPS folk får i genomsnitt, det är mycket i Battlefield man gör som inte involverar tung strid (och således många effekter). Jag spelar på högsta möjliga inställningar i spelet på 1080p med något överklockade 580 i SLI, jag droppar aldrig under 60 men att säga att jag ligger över 100 hela tiden är skitsnack. För det mesta ligger jag på 60-86 när jag gör annat än att springa ned för en tom gata, och det här är siffror som i princip är identiska med de resultat som SweClockers redaktion har redovisat.

Av .maker
Skrivet av Kalleable:

Blir det samma effekt som när man kör 2st 580 1,5GB i sli att man får bara 1,5GB i slutändan som används?

Då faller tankarna tillbaka till 2st 580 sli med 3GB vardera.

Vilken upplösning planerar du att spela i? Jag har själv 580 SLI med 3GB grafikminne vardera och har egentligen ingen användning för det. Battlefield 3 har till exempel aldrig hoppat upp till hela 1536MB, men jag kan ha fel då jag inte har kollat det där på ett par dagar. Jag kommer upp till omkring 1450MB eller något högre.