Inlägg

Inlägg som guermantes har skrivit i forumet
Av guermantes

fläktkontroll - vilken molex ?

VARNING: NYBÖRJARE I FARTEN !
-----------------------------------------------

Ok, jag pluggar in strömsladden på fläktkontrollern som Fractal Design skickade med R3:an. Men eftersom de inte skickade med nån bruksanvisning till chassit så under jag stilla: Vad ska jag göra med de två molexarna som sitter T-kopplade i andra ändan av strömsladden? Jag gissar att de ska pluggas mot PSU:n, men ska jag använda båda eller bara en av dem? De sitter båda, en hane och en hona, i andra ändan på power-sladden.

???

Tack!

http://img233.imageshack.us/img233/6971/molex.jpg

Av guermantes

Shysst.
Tack!

Av guermantes

Jaha, så det är numrering av USB portarna. Jag trodde det var olika specs eller nåt sånt... Tack!

Och var kan jag hitta en sån mojäng som på bilden? När jag söker hos online-återförsäljare och hos Deltaco hittar jag bara USB kontakter som går via ett kort på PCI-bussen (jag tror det heter så, ni förstår vad jag menar). Alltså var hittar jag portar som går direkt till kontakten på moderkortet?

Av guermantes

Interna USB kontakter - varför? (kort finns ju ej att köpa)

Hej,

På Asus Sabertooth X58 finns 3 pin-kontakter för USB på moderkortet, men jag har inte lyckats hitta några portar som jag kan plugga in till de kontakterna. En kommer väl att gå åt till sladden som kommer från chassi kontakterna, men det vore schysst att använda de två andra istället för att balansera en massa USB hubbar på chassit.

Vet nån var jag kan få tag i en sån grej som visas i manualen?

Förresten, vad innebär 78 / 910 /1112 ?

Tack!

http://img716.imageshack.us/img716/6629/usbt.jpg

Av guermantes

Lite nybörjare: antistat-ledband & fläktinstallation...?

Hej,
Det är fredagkväll så jag bjuder på ett skratt. Men det vore sjysst om nån ville svara också efter att verderbörande har skrattat färdigt.

1) Jag ska bygga mitt första system i en Fractal Design Define R3, och man ska ju ha ett antistat handledsband när man fipplar med moderkort och RAM och sånt. Men vad ska jag fästa det i? Element och diskbänkar har jag hört talas om, men mina element är från typ 1910 och är övermålade flera gånger och diskbänken är så tjock att krokodilklämman inte har har nåt att fästa i. Funker det ändå på ett målat element, eller måste ytan som krokodilklämman sitter i vara "ren metall". Kan jag fästa den i datorlådan?

2) R3:an har en fläkt fram och en bak färdigmonterade när den kommer från fabriken. Jag antar att den suger in luft fram och blåser ut den där bak (har inget nätagg än så jag kan inte prova). Men jag fick med en tredje fläkt också (120mm) som jag undrar var jag ska sätta och om den ska blåsa ut eller in? Undertill vore bäst för då blir öppningen mot golvet och ljudet (från burk och fläkt) hörs väl minst då. Men på sidan mot grafikkortet är kanske effektivast för att sänka temperaturen (fast jag ska försöka köpa ett kort med bra kylning och lågt oväsen från början (typ 5850/DIRECTCU eller en HAWK modell) och jag kommer heller inte att köra Crossfire/SLI). Eller upptill?? Och ska jag sätta den att blåsa ut varmluft från burken eller suga in luft för att "fläkta av".

Finns det standardsvar på de här frågorna?

Tack jättemycket för all hjälp ni har lust att ge mig.

/g

Av guermantes
Skrivet av tifius:

bara jag som får kväljningar av realtek kretsar? är mina kväljningar befogade?

Varför får du kväljningar av Realtek kretsar?
(Jag har köpt kortet och undrar bara om jag köpt ett dåligt kort.)
Tack!