Inlägg

Inlägg som Eric har skrivit i forumet
Av Eric

Enklaste anti-virus utan större problem?

Hej.

Vilket anti-virus anses vara enklast för folk som inte har någon koll på datorn? Jag själv har mest kört lite gratis varianter men nu behöver en släkting hjälp och bästa är nog att skaffa virus-skydd för denna.

Aldrig använt en dator i pricnip så vill ha något som uppdaterar sig själv utan att fråga, inte skickar pop-ups hela tiden.

Får kosta, men vad rekommenderar ni?

Av Eric

http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=7814139

Denna verkar ganska intressant. Klart lite sämre processor men bra pris och processorn känns helt OK. Lite osäker datorn då de är siba som säljer den. Oftast känns de som dessa butike har skit produkter för höga priser men...?

Av Eric
Skrivet av soderkvist:

Tyvärr är den slut på laget. Ut och leta igen i guess.

Av Eric

Dem är ju inte ens närheten av samma processorer som jag har visat exempel på? Båda är väl sämre?

Av Eric

Dator till betala räkningar och surf (ca 3000, har exempel)

  • 15 tum

  • Ca 3000 kr

  • Bästa CPU

  • Behöver inte mer än 250 gb i hårdisk (men mer skadar inte)

  • Online eller i affär spelar ingen roll.

Ska användas utav mormor så spel tror jag knappast blir aktuellt. Möjligtvis någon film då och då ?

http://cdon.se/hemelektronik/acer_as5733-374g32mikk_i3-370m_4...

Denna verkar bäst i prisklassen jag letar. Tittar främst på CPU och då verkar den ha den bästa processorn för pengarna för tillfället.

Citat:

Intel Core i3 370M @ 2.40GHz 2220-362

Rankas ganska högt för bärbar dator från passmark. Dock 500 kr mer än 3000.

http://cdon.se/hemelektronik/asus_k53e-sx555v_15.6__intel_pen...
Lite sämre CPU men billigare.

Citat:

Intel Pentium B950 @ 2.10GHz 1958-409

från passmark.

Värt att lägga de 500kr extra för den "kraften"? Något jag missat på dessa datorer eller har ni sett några bärbara som är bättre för det priset?

Mvh

Av Eric
Skrivet av Tjodd:

En ganska dålig liknelse, men ändå: Förstår inte varför folk vill spela som defensiv mittfältare i fotboll. Jag menar, man får ju sällan chans att göra mål då. Alla borde spela som anfallare. Åtminstone borde alla springa snabbt och spikrakt mot mål, att jogga runt i cirklar tillför ju inget.

Jag har sysslat med flertal sporter och aldrig varit en målgörare utan spelat defensivt. Jag vet mycket väl vad det handlar om.

Men hur kan du dra jämförelser till det? För dem gör ju ingen nytta. OK hade sprungit runt och gett ut medkits och kört med defib. Men då hade dem haft poäng. Samma med ammo. Men dessa personer ligger ju och campar med sniper utan att ta poäng, kills eller ens köra SOFLAM.

Då förstår jag inte hur dem kan ha kul. Jag är väldigt intresserad att få en annan syn på saken men du kan inte presentera någon. Dem gör ju ingen nytta. För sig själva eller någon annan.

Citat:

Nej, jag skrev inte att du har problem. Det kanske var din tolkning som fick dig att läsa det?

Citat:

Du kommer säkert må lite bättre om dagarna med den inställningen dessutom.

Det är väl ganska självklart att du menar att jag mår dåligt på dagarna? (dvs, problem)

Eller hur tolkar du ditt eget inlägg?

Av Eric
Skrivet av Tjodd:

Som sagt, alla kanske inte har högsta fokus på att jaga poäng och skyhög K/D som du, eller? Acceptera det helt enkelt. Du kommer säkert må lite bättre om dagarna med den inställningen dessutom.

Vad gör man då? Tittar på husen och funderar hur man själv skulle bygga dem?

Och vad säger att jag har problem om dagarna med dessa pers?

Av Eric
Skrivet av Tjodd:

Alla är vi olika. Alla går inte igång på att hamna överst i poänglistan, folk kanske orkar spela även om man inte är bäst eller har häftiga poäng och K/D.
Lite tröttsamt trångsynt inlägg.
Håller med om rpg-kills för assignment, tycker också det är lite galet, men man kan ju faktiskt gneta sig till det när man pangar fordon också. Man måste inte grinda Metro... Antar att det skall gå så snabbt som möjligt men begrunda det du skrev så kanske du också utför en spontan facepalm.

Men förstå mig rätt. Sitta och campa på en liten plats hela rundan och ligga på - i K/D kan ju ingen gilla? De ligger ju på ställen där typ ingen går ibland. Sen förstör de ju teamplayen när man har 10 st såna i sitt lag.

Och ja, jag gjorde de för att de ska gå snabbt. Tyvärr får jag inte så ofta kills på veihcles utan brukar ha träffen innan. Och sprängar jag dem brukar de hoppat ut.

Av Eric

Jävligt lack på att man lägger 50 rpg kills som en achivement. Nu fick jag mot min fasa gå med i conquest metro och bara sprinag runt och RPGa. De jag hatar mest.

Förstår inte alla newbies som spelar reacon. Vad tycker man är kul med den klassen om man är dålig? Jag är oftast högst upp på alla servers jag spelar oavsett klass och inte ens jag tycker reacon är speciellt roligt då. Med bra stats. Men sen ser man dem med 1/3 osv som campar hela rundorna och gör inget. Förstår inte glädjen i det.

Av Eric
Skrivet av _LIM1_:

Funkar hur bra som helst att spela även om inte Origin funkar...Battlelogen funkar så in därifrån å spela.

Nope, fungerar inte för mig. Skit också.

Av Eric

Visst, om folk säger att jag cheatar bryr jag mig inte om. Men när en jävla admin kickar en blir jag så jävla sur. För han kan ju ALDRIG ha speccat mig för då borde han ju se att jag fan inte fuskar.

Av Eric

Laptop 3-4000 icke spel

Hej.

Ska inte spelas på, surfa och möjligtvis se lite film klipp ibland.

Vill inte ha en stor hårdisk, räcker gott med 150 gb.

Max 15 tum.

Vad ska jag leta efter? Vill ju ha något som är prisvärt som möjligt. Är ju inte i behov av ett bra "bärbarsdator grafikkort" eller super stora hårdiskar.

*Bra skärm, bra processor (eller ssd, men lär väl inte finnas i denna prisklassen)
*2 gb ram.

Av Eric
Skrivet av MP636:

Jovisst om man t.ex har 6950 i crossfire så kan det det vara en fördel att ha 2gb istället för 1gb. Men TS kommer aldrig kunna köra på ultra i Battlefield 3 med ett 540m i vilket fall som helst, vilket gör att han inte kommer nå de höga minnesmängderna. Så 1gb eller 2gb spelar ingen roll i detta fall.

Ja, vad tror du jag menade med min post?....

Av Eric
Skrivet av tuffodum:

Vad innebär den upplösningen rent praktiskt då?

Inga direkta spelkrav mest "äldre" spel ska köras.
Men trodde grafikkortet ändå va hyfsat för spel med tanke på 2GB etc...

Det är bra med 2gb minne om du ska spela bf3 typ. Allt annat klarar du dig på 1gb.

Av Eric
Skrivet av roosterx:

Jag tror för hon är möjligens en laptop bra, dessutenom slipper du allt bekymmer ifall något strular(som det alltid finns en möjlighet att det gör).

Jag förstår inte vad du skriver egentligen. Varför skulle det vara mindre strul med en laptop? Jag har själv upplevt tvärtom, dvs mer strul.

Ibland är vissa komponenter dåliga tex.

Av Eric
Skrivet av janee:

Här har du en komplett mITX dator med tangentbord & mus och Windows 7 Home Premium 64Bit för 2790kr http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1009114

Bra pris, dock gillar jag inte att köpa HP/dell osv. Dessutom så tycker jag själv det är roligt att sätta ihop det hehe. Men hårdisken kommer nog inte behöva va över tex 150 gb. Om ens det. Där tänkte jag försöka hitta något begagnat.

Av Eric
Skrivet av WoXeR123:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/1226034/mormors-dator Skulle kunna funka? inbyggt 65w nätagg, (systemet drar runt 30w full load) Har själv en amd 350 fusion som htpc och prestandan räcker perfekt för surf.

Edit: såg nu att chassit inte var i lager, men pröva kolla andra butiker

Det behövs alltså inte mer än 60-70 w?

Har tittat just på de där modekortet pga allt finns redan med. Bra pris på det och bra recensioner, vilket klart är en fördel. Vill ju ha något som bara fungerar så jag slipper åka dit allt för ofta

Hur är luftflödet på din? Räcker det med 80 mm fläkt för att sakerna inte ska bli för heta?

Av Eric

mITX Chassi med Nätagg

Hej.

Nu har mormor fått för sig att hon vill lära sig datorer. Jag fick då i uppdrag så klart att skaffa henne en dator. Först hade hon tänkt skaffa en bärbar, men jag tvekar lite då de känns enklare om hon skulle ha en stationär. Inga problem med batteri osv. Och hon kommer aldrig behöva ta med sig datorn så.

Då tänkte jag köra en mITX dator med inbyggt grafikkort. Frågan är vad jag ska köra för chassi. Det ska bli så billigt som möjligt.

Nätagg inbyggt är ett måste. En fläktplats behövs också.

Hur mycket watt tror ni en sådan dator behöver? 100? 200?

Av Eric

Jag har CF, märker inget. Men troligtvis är de nog för att jag bara är allmänt blind på att se saker som inte fungerar som de ska. Men jag e nöjd iaf, kräver inte så mycket.

Av Eric
Citat:

Increased the damage of Helicopter Miniguns, AA guns, and Jet Cannons against infantry

Jag gillar detta. Kanske folk börjar bry sig mer om vad som händer i luften och snipers börjar markera dessa så man kan köra javelin på dem osv.

Speciellt miniguns tycker jag varit ganska lama. Jet Cannons är jag lite osäker på om det verkligen ska behövas.