Inlägg

Inlägg som vinylens har skrivit i forumet
Av vinylens
Skrivet av Fenrisulvfan:

Jo, men mina personuppgifter är inte kopplade till varken internet eller telefonen.

Var hittar du ett abbonnemang till en telefon som man inte måste vara registrerad som användare?
Så fort du har ett abbonnemang så finns det en koppling till internet frågan är bara hur mycket mer dom behöver leta för att hitta dig då alla enheter har en macadress när dom är uppkopplade.

Av vinylens
Skrivet av Sysop:

Jag har perm.bannat youtube från mina enheter.

Hur ser du på fredagspanelen då?

Av vinylens
Skrivet av Lidodido:

Fast ska vi vara petiga så var frågan snarare hur vi borde redovisa räckvidd, dvs om man egentligen ska redovisa den som 100-0 eller som något annat. Ser i min formulering att frågan kanske gick att tolka som "Ska man redovisa räckvidd?" snarare än "Ska man redovisa räckvidd i formatet x eller y?"

Men jag håller med i det du säger, delvis. Förbrukningen borde man lägga mer vikt vid, men samtidigt ger den inte mig som konsument särskilt mycket om jag inte vet batteristorlek. Tror att det man vill kunna ge är ett nyckeltal som man direkt kan ta till sig. 16,7kWh/100km och ett batteri på 67kWh säger inte mig som konsument så mycket om jag inte har ett grepp om vad det innebär.

Men sen är det ju två frågor - Hur ska vi presentera siffrorna, och hur ska körcykeln som ligger till grund för siffrorna se ut?

Ett mellanförslag skulle då vara att istället för räckvidd ange effektivitet, men i den omvända formen dvs kilometer per kwh. Tar man sig 5 km/kWh så är det sämre än att man tar sig 6 km/kWh, men man har fortfarande 1 kWh som referenspunkt. Fokuset flyttas till effektivitet i form av räckvidd snarare än effektivitet i form av förbrukning. Rätt lätt att räkna ut räckvidden då också, batteristorlek gånger siffran på pappret.

Fördelen också är att man uppmanas till att tänka bort 100-0%. Måste man räkna hur långt man tar sig baserat på hur långt en kWh tar sig så kanske man får in tänket att man bara kan nyttja 70 av sina 77 kWh, och sen bara hinner ladda 60kWh på ett normalt laddstopp osv. Om räckvidden alltid presenteras som 100-0% så blir det bökigt att räkna hur många kWh man behöver ladda.

Precis, kan ändå tycka att någon slags kombinerad körcykel är bra, och jag tror nog WLTP stämmer för rätt många, men man borde presentera referenssiffror i olika hastighetsintervall också. T.ex 50/90/120. Samtidigt har ju en resa på motorväg i 120 ofta sträckor där man ligger under den hastigheten. Är nog rätt svårt att hitta 30 mil sammanhängande 120-sträcka utan minsta sänkning av hastighet, så även där kanske en körcykel inriktad mot motorväg vore bra, med blandat 100-120-väg och några partier i 70.

Nu testas ju allt i ett labb och inte på en riktig väg

Testet genomförs i laboratoriemiljö på en chassidynamometer som simulerar en ”rullande väg” under bilen. Inför att man startar testet ser man till att elbilen är fullt laddad. Efter en genomförd testprocedur laddar man återigen batteriet, och mäter hur mycket energi man kan tillföra. Utifrån det kan man sedan beräkna förbrukning och därmed en räckvidd baserad på batteriets kapacitet.

Testets mål är att simulera körning under många olika förhållanden och bilen går genom en dynamisk körcykel. Det går genom fyra faser, som simulerar körning i 52 procent tätort och 48 procent landsvägskörning.

En testcykels längd är 30 minuter
Körsträckan är 23,25 km
Snitthastigheten är 46,5 km/h
Maxhastigheten är 131 km/h
Yttertemperaturen är 23°C
Elbilen är stillastående under 13% av testet
Drivkraft (snitt/max) 7 kW / 47 kW.
Testet görs alltså under förhållanden som sällan speglar verklig körning. Dessutom utsätts bilarna på chassidynamometern inte heller för något luftmotstånd vilket också är en faktor som annars påverkar räckvidden.

Av vinylens

Vad man vill veta när man köper en elbil är väldigt olika.
Dom flesta vill veta räckvidden vilket dom får av WLT som är så dumt så jag vet inte vad för ingen människa kör på det sättet.
Vore bättre om dom hade kör du i 120Kmh så kommer 30mil och drar då 3kwh milen.
Kör du 90kwh så kommer 45mil och den drar då 2Kwh milen.
Vilket är mycket intressantare för oftast vet man själv vad för typ av vägar man kör på oftast.

Sedan har man det här med vintern och drabbar os i norra Europa hårdast och är kanske lite svårare att säga vad bilen drar för det beror på massor av faktorer som är det snö på vägen har du dubb eller inte dubb är det -20 eller +2

Nu valde jag en liten elbil(e-208) när vi skaffa en och ska man åka långt får man stanna oftare men inte ofta jag åker jätte långt.
På dom 18 månader jag snart haft bilen så har den klarat 100% av mina resor vilket betyder att den uppfyller dom syften som jag vill att den ska uppfylla.

Av vinylens
Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av Cruiser:

I brist på annat så hittade jag på en egen quest i D3 .... fylla hela kuben med alla items som går , börjar bli knepigt nu då jag bara har DH o Sorc som farmar GR's , saknar lite klass specifika grejjer till dom andra

Sjuuuuukt taggad på D4 nu

Den quest har jag gjort många säsonger även fyllt för dom gubbar jag inte spela med får tiga föremål av dom man spela med i party.
Brukar vara endel amuletter som tar tid.

Av vinylens
Skrivet av nage:

Hej

Jag undrar om någon vet om jag får köpa ett Telia mobilabonnemang obegränsat och använda det som router-simkort för 5g/5g+ hastighet. I dagsläget finns inget mobilt bredband hos Telia med "ingen bindningstid" och 5g/5g+ utan det finns bara med 4g!

Telia har Mobilt bredband som dom säljer för 5g varför inte köra med det?
Alla deras abbonnemang har bindningstid på minst 12 månader vad jag kan se men ser inte att dom har någon begränsning över hur mycket surf du får använda det heter plus 5g abonnemanget.

https://www.telia.se/produkt/bredband?id=bredband-via-mobilna...

Av vinylens
Av vinylens

Trodde någon skulle säga alla guitarhero spel men ingen som gjort än väldig bra musik i dom.

För att ta något som är mer riktigt måste jag gå tillbaka till den tiden man satt på en Amiga och spela spel så
Cannon Fodder
https://www.youtube.com/watch?v=PiYuq6Ac3a0
Riktigt bra gjort för vad man kunde göra på den tiden med datorer.

Av vinylens
Skrivet av EntropyQ3:

Jag har funderat på det här med HardCore och Diablo IV. Jag föredrar att spela HC-karaktärer, (det är vanskligt redan med obligatorisk online) men det verkar knepigt med de delade MMO-ytorna. Är det någon som vet om man som HC spelare är på samma server som icke HC? Inte nog med att spelstilarna skiljer sig, det finns ju en kategori spelare som skulle tycka det var jätteskoj att samla ihop flera mobs för att sedan dra dem till en HC spelare….

HC och icke HC spelar inte tillsammans så dom kan inte springa in i varandra.
Du kan bara springa på andra HC spelare.

Om det är samma server eller ej vet jag inte.

Av vinylens
Skrivet av Trojancreeper:

Ny pryl till köket
<Uppladdad bildlänk>

Samma som jag har väldigt bra riskokare.

Av vinylens
Skrivet av Robiban:

exakt om vi säger att min lön är 50.000 och förmånsvärdet är 5500 så skattar jag på 55.500 och min nettolön blir 50.000 minus skatt?

Har du också V2H stöd? Jag har en easee som de satt dit i samband med solcellerna men om jag får bidraget kan jag absolut tänka mig investera i en smartare box med:

Lastbalansering
Laddning anpassad efter tim spotpris
hårdvarustöd för V2H

V2h vet jag inte installerade min för 18 Månader sedan då var det inte så mycket prat om sådant vet inte om den nya versionen stödjer det.

Lastbalansering ja den är inbyggd ingen extra enhet vid sidan om som många andra har som man får betala extra för.

Spotpris vet jag inte har inte brytt mig om det då jag har fastpris på min el men kan sätta tid på laddaren när den ska ladda bilen precis som jag kan sätta en tid i bilen när den ska ladda.

Jag kan sätta laddaren så den bara använder solenergi för att ladda vilket jag utnyttjar från typ april till september åtminstonde på helgerna och dom dagar jag kommer hem så att solen är uppe.

Av vinylens
Skrivet av Robiban:

Sannolikheten att det blir en elbil som förmånsbil är väldigt hög nu och jag försöker räkna fram hur mycket bilen kostar mig netto och vad jag får kvar av lönen efter skatt.

Förstod jag arbetsgivaren korrekt skattar jag endast för förmånsvärdet på bilen (inget brutto/nettoavdrag, service, skatt etc) och drivmedel när jag kör privat.

Så här har jag räknat.

Lön + förmånsvärde = Skattepliktig "lön"

Månadslön över gränsen för statlig skatt - lön undergränsen för statlig skatt*0,5 = "marginalskatt"
Månadslön under gräns*0,3388 = kommunal/regionskatt
Marginalskatt + kommunalskatt = total skatt
Månadslön - total skatt = Nettolön

Och för att få ut nettokostnad för bilen samma uträkning utan förmånsvärdet och sen bara jämföra mellanskillnaden.

Är den kalkylen korrekt eller missar jag något? (förutom kyrkoskatt som jag inte betalar).

Arbetsgivaren erbjuder också 5.000 för att installera en laddbox - vilken ska man välja? Jag har kollat på Garo entity (pro/compact) då jag har förstått det som att den ska ha stöd för V2H vilket är väldigt intressant tillsammans med mina solceller. Någon som vet mer om det?

Själv kör jag med en zappi till min bil med mina paneler. En dyrare box men jag tyckte det var värt dom extra pengarna.

Av vinylens

Svår omgång

Av vinylens
Av vinylens
Skrivet av TheMuffinMan:

Jag har bara satt upp panelerna, inte kopplat dom. En behörig elektriker kommer och kopplar in allt

Precis

Antar att du kopplat ihop panelerna på taket med varandra.

Låter inte som någon besparing direkt då om man måste gör så mycket själv och skatteverket kommer se om det ser konstigt tids och kostnadsmässigt mot vad firman tar annars för liknande jobb.

Nu verkar alla firmor vara olika snabba på att sätta upp paneler.
Mina satte dom upp mitten av december och det tog 2 dagar plus en halvdag för en elektriker att fixa alla säkringar och brytare som var tvungen att sättas upp för att få koppla upp det mot nätet.

Några av mina grannar har satt upp ganska nyligen(ca 1 månad sedan) och där höll dom på nästan 2 veckor för att få upp allt i fint väder och ja vi har likadana hus så det beror inte på att det är olika hus.

Av vinylens
Skrivet av TheMuffinMan:

Har inte fått totalsumman ännu. Tror dock inte besparingen blir så jättestor. Gissningsvis 15 tusen ish. Allt är inköpt via en elektriker så grönt bidrag får jag. Så sparar ju lite arbetstimmar på att göra det själv. Bästa är nog att ringa runt till lokala elektriker och bolla lite. Då man måste ha en som gör anmälan till nätägare och själva inkopplingen.

Om du själv köper in material från någon annan än det företag som utför installationen av grön teknik kan skattereduktion enbart medges för installationsarbetet. Du kan alltså inte få skattereduktion för materialkostnaden i detta fall.

https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/gront...

så firman som säljer till dig måste installera för att du ska få grönt bidrag.

Dessutom måste en behörig elektriker sedan koppla in det.

Av vinylens

Betyder ju bara att den ska ha lämnats till tryckeriet för att få ut den på skiva/or men inget man gör längre tror dom kommer pilla på spelet ända fram tills det släpps och antagligen på första dagen med för att fixa till någon bugg eller två.

Av vinylens
Skrivet av Flutters:

Kom lite nya figurer idag
Ungefär 7000 gick båda på efter tull och moms var betalt.
Den med vita kläder är den dyrast jag köpt hittills. Bara den slutade på 4400.
Men ja, helt klart värt väntan och summan jag betalade
Väldigt nöjd!

https://i.imgur.com/g7yH0Bs.jpg
https://i.imgur.com/qmV8yPd.jpg

Man blir lite fundersam på hur mycket pengar du lägger på dessa figurer men alla har en hobby.