Inlägg

Inlägg som Limerence har skrivit i forumet
Av Limerence

Första gången jag bidragit till något på Kickstarter, verkar onekligen lovande!

Av Limerence
Skrivet av klantbo:

Nån som kommer in på beta servern? den säger bara locked för mig men när jag kikar på mitt konto står det att mitt ps2 är aktivt

Du måste vänta på att bli insläppt via ett mail. att kontot är aktivt betyder att du har aktiverat en nyckel bara. Ge det en vecka eller två så ska du se att det händer grejer!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Efter att ha spelat en del beta kan jag säga att spelet är så pass bra att folk kommer vilja lägga pengar på det om det så är för skins, xp boosts och whatever. Dem kommer inte behöva göra det till p2w för att överleva.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Tibia!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Kan inte bärga mig, fick precis ner spelet och tänkte börja spela..

Av Limerence
Skrivet av Lillem4n:

Prövade att köpa från officiella sidan men det fungerade inte. Systemet verkar överbelastat eller buggat.

Okej! Vore snällt om du kunde skriva om/när du får nyckel!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Köpte från spelbutiken i onsdags, dem hade översållt så har inte fått någon nyckel än. Om jag köper från cdon eller officiella sidan, får jag en nyckel direkt via mail då?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Är det någon mer än jag som beställt från spelbutiken? Ringde idag på rasten och han sa att koden skulle finnas på mina "downloads". Kan dock inte se något där med min iPhone, jobbar sent så skulle vilka veta om det är för att jag inte har flash eller något annat så jag kan ringa om koden saknas.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Öppnar den här tråden igen då ibland när jag bootar får liknande/samma bilder. När jag väl fått igång Windows så fungerar allt dock. Nu har datorn stått i 24h utan problem. Så jävla skumt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence
Skrivet av Uldrer:

Om du startar i Småland gör du mer skada eftersom du är på plats. Men Svealand och Götaland har flest företag.

Jo, startade i Småland, behöver ett jobb till mig och min bror

Av Limerence

Vad bör jag ha som starting location?

Av Limerence
Skrivet av Åkan:

Testa med ett annat kort om du har och se om du kommer in och om du gör det avinstallera drivrutinen och sen sätter du tillbaka 7970:it och testar att lägga in den drivrutin som funkade senast.

Haha, roligt nog var det RAM-minnena som inte vara kompatibla med moderkortet... Suck.

Av Limerence

Ursäkta, men hur gör jag det i felsäkert läge?

Skickades från m.sweclockers.com

Prövade att boota med "base video" från safe mode men fungerade inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Kom in i windows en snabbis, hann ändra frekvens en gång, men efter några sekunder varje gång så får jag upp liknande bilder som innan och måste hålla in on/off knappen för att boota om. Prövade också med en annan skärm. Lutar mer och mer åt att grafikkortet är paj.

http://i.imgur.com/D8zvc.jpg

Med första skärmen: en Pihilips 237e3q 23" IPS.

http://i.imgur.com/kkEWu.jpg

Med andra skärmen: en gammal 19" jag grävde fram.

Detta är då efter jag har lyckats boota i ett par sekunder utan safe mode.

Hatar att bumpa tråden men vill gärna ha lite svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence
Skrivet av Kinekin:

Du har inte testat att avinstallera senaste drivrutinerna och återgå till en äldre version?

Provade en mycket äldre, provar den näst nyaste nu.

Kan det vara för att jag inte gjort några Windows updates än?

Skickades från m.sweclockers.com

Får den här bilden efter windowsflaggan har satts ihop och sen startar datorn om sig efter en snabb bluescreen.

http://i.imgur.com/LyLry.jpg

Detta var med 12.1

Har prövat alla uppdateringar ner till 11.12 och inget funkar hitills, kan det vara fel på windows eller bör jag misstänka hårdvarufel? Allt funkar i safemode och efter jag har rullat tillbaka till innan jag installerade drivisarna.

Kan det vara brist på ström till grafikkortet? Står 8+6 pin i spec men jag har 8+8 tror jag.. Vore snällt om någon kunde kolla in här!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence

Ati drivers med andra ord.

Av Limerence

Windows startar inte efter att ha uppdaterat 7970

Precis installerat windows 7 ultimate och specs är följande

ASUS Sabertooth P67
i5 2500k
ASUS Radeon HD 7970 3GB DirectCU II TOP
Kingston DDR3 HyperX PnP 1866MHz 8GB
Corsair CX V2 600W PSU
Corsair force 3 120gb

Allt startar upp fint och efter att ha uppdaterat 7970 så startar inte windows och får röd-svartrandigt på skärmen efter att windowsblomman har försvunnit.

Vad kan problemet vara?

Av Limerence

Avbetalning på Inet

Hej! Tänkte köra en 3 månaders avbetalning via Klarna, om jag beställer idag, får jag första fakturan i slutet av Mars eller April?

Regards,
Robin

Av Limerence

Det är inte alls många dagar kvar nu!

Av Limerence
Skrivet av anon116105:

Hittade lite info från Journalistiska Förbundet och YrkesEtiska Nämnden (YEN) om vilka publicitetsregler och yrkesregler
som man anser gälla för jounalister. (Edit - länk: http://www.sjf.se/portal/page?_pageid=53,38437&_dad=portal&_schema=PORTAL )

Jag tycker man skulle kunna anse att SVT/ansvarig publicist/journalist i varierande grad brutit mot följande punkter.

Publicitetsregler

  • Punkt 2 och 4:

    2. Var kritisk mot nyhetskällorna. Kontrollera sakuppgifter så noggrant som omständigheterna medger, även om de tidigare har publicerats. Ge läsaren/mottagaren möjlighet att skilja mellan faktaredovisning och kommentarer.

    4. Slå vakt om den dokumentära bilden. Var noga med att bilder och grafiska illustrationer är korrekta och inte utnyttjas på ett missvisande sätt.

    Detta anser jag då SVT blandat ihop flygscener från spel med de videoklipp som Wikileaks släppt på amerikanska helikopterpiloter som skjutit på civilbefolkning. Att ens göra jämförelsen mellan spelet och det amerikanska videoklippet anser jag vara högst oetiskt och dessutom irrelevant då det är mycket noga med att man inte kan/får skjuta på civila i spelet (källa: http://www.eurogamer.net/articles/2011-08-31-dice-wont-let-you-shoot-bf3-civilians. Att det sedan finns vissa likheter mellan spelet och videon är självklart då spelet är gjort för att i största möjliga mån efterlikna verkligheten. Möjligtvis kan man debattera att flygscenerna inte skulle vara med alls p.g.a. att dom distansierar folk från dödandet men det lär väll knappast vara fallet här eftersom att det hela är ett spel och man knappast kan bli mer distansierad från dödandet.

    Att jämföra spelupplevelsen med verkligheten och konstatera att det är lika är ju mest en komplimang till DICE. Man skulle även kunna jämföra gräset i spelet med verkligheten men det skulle såklart ur reportagets vinkling inte vara lika intressant.

  • [/*]

Yrkesregler

  • 8. Visa särskild hänsyn mot ovana intervjuobjekt. Upplys den intervjuade om huruvida samtalet är avsett för publicering eller enbart för information.

    Jag tycker inte att man kan anse att journalisten visar hänsyn mot de unga pojkar som intervjuas i klippet. Ett exempel är frågan till Sykirjan Sellann vid cirka 21:17 in i reportaget som lyder: "Är det inte lite otäckt också då? Det är väldigt våldsamma scener, det är mycket blod och så."
    Den andra meningen var i mitt tycke totalt överflödig. Detta dessutom efter att Gustav Mattson vid cirka 20:13 konstaterat att det inte är mycket blod i spelet. Möjligtvis kanske reportern pratar om ett annat spel helt plötsligt men detta framgår inte av reportaget.

  • [/*]

Till sist kan man ju tillägga att man i reportaget gör flera konstiga konstateranden.
Bland annat säger man att de flesta man träffar är i tolvårsåldern. Det är självklart då dom har höstlov och ingen vuxen människa har tid att gå på mässa mitt på en vardag. Det nämns aldrig att snittåldern bland datorspelande personer i Sverige är 29 år (källa: http://www.upplevelseindustrin.se/artikel?statistik&=statistik-dataspel)

Sedan tar man även med ett klipp på en ung grabb (Konrad Stpaniuk - cirka 22:38) som pratar om att datorspel skulle sänka hjärnaktiviteten och han antyder även att man genom att spela krigs-/våldsbaserade spel så blir man sämre på att samarbeta (om han sedan säger detta för att han inte spelar sådana spel själv eller om han bara faktiskt tror att det är så låter jag vara osagt men han sade tidigare i klippet att han inte spelar mycket liknande spel utan hellre pusselspel eller annat vilket borde minska hans insikt kring dessa spel).
Att SVT sedan låter denna unga killes påstående i det närmaste bli sanning genom att programledaren (Lennart Persson - cirka 24:52) senare i programmet refererar till dom som att det (i mitt tycke) är en forskare eller liknande som gjort påståendet är besynnerligt.

Som motpol till det sista kan jag rekommendera att titta på ett föredrag på den kända tankesmedjan TED's hemsida. Det är Dr. Jane McGonigal (doktor i studier kring prestationsförmåga) som talar kring hur lagbaserade spel (och andra spel) kraftigt stärker samarbetsförmågan och prestationsförmågan.

Länk till klippet: http://www.ted.com/talks/lang/eng/jane_mcgonigal_gaming_can_make_a_better_world.html
Länk till biografi för McGonigal: http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_mcgonigal

Till sist vill jag bara säga att jag överväger att göra en anmälan till YEN då detta faktiskt stör mig ordentligt men jag önskar gärna åsikter kring det jag skrivit och/eller fler idéer kring vad som kan tas upp.

/SurfZor

Gör en anmälan!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Limerence
Skrivet av SideWinder86:

Hahaha :D....När jag lirade bilspelet ''Split second'' så körde jag ihjäl typ 20pers samma kväll ute på stan

Själv brukar jag gå ut i skogen och slå på träd med näven.