Inlägg

Inlägg som andra94 har skrivit i forumet
Av andra94
Skrivet av SuperSverker:

Har nog mer att göra med att Apple flyttar mer av sin tillverkning bort från Kina.
Enkelt att vända opinionen när man...ja, äger den som sätter opinionen i ett land.

Kina har ett väldigt intressant antal år framför sig, men det lär bli mindre iPhones och mer...det...de får tag på och kan tillverka själva.

Njae det är bara kolla allt dyrt västerländskt väljs bort, Tesla, Mercedes osv. Ekonomisk kollaps för den vanliga kinesen 🥲 fabrikerna står stilla så det är att överleva som gäller.

Av andra94
Skrivet av PeterP57:

"... valet just nu Samsung Galaxy S24 Ultra."

Massor med kineser, tycker inte heller om iPhone längre.
Försäljningen har rasat där, 24 procent..

Massor med kineser, tycker inte heller om iPhone längre.
Försäljningen har rasat där, 24 procent..

Kan ju ha med att det inte finns $$$ längre, samma sak i afrika bara kinesiska märken som gäller

Av andra94
Skrivet av Varg:

Ja, eller bara stäng av grejerna när du är klar med dem eller innan du lämnar hemmet. Har alltid funkat för mig, helt utan smarta produkter.

Åk hem till folk och titta in alla timers osv som dom har på lampor osv och återkom. Timers vs att ha en smartapp alltid skönt o se förbrukningen på visa saker också så vet man vad det är som drar massor.

Av andra94
Skrivet av Dinkefing:

Vilka musmattor i tyg kan ni rekommendera? Finns det tvättbara musmattor också eller är de har för dålig friktion?

Alla vet ju att vi behöver en ESD matta ex Gamernexus eller https://www.inet.se/produkt/6600468/alphacool-eisplateau-esd-... - kör den sistnämda som jag köpte på rea för 300:-. När kommer sweclockers variant av GN mattan?

Av andra94
Skrivet av Kvasten:

Hejhej,

Jag är en lycklig ägare av en Lian Li A4-H2O och EK-AIO 240, vilket har fungerat bra hittils. Jag ska nu uppgradera till AM5 och funderar därav på att byta ut fläktarna på kylet till någonting tystare. Det är egentligen inget fel på dessa jag har, men jag tycker att de låter ganska mycket när de kommer upp i hastighet.

Någon som har erfarenhet med detta bygget? Kommer byte av fläktar göra någonting med ljudnivån eller är chassit helt enkelt mer högljutt på grund av att det är så litet och öppet?

Prestandan lär du nog inte få ut något mer utan snarare ljudnivå, inget slår Noctuas A12 fläktar. Släng in en bra fläktkurva så nöjer du dig nog med orginalfläktarna om dom nu inte är defekta.

Av andra94
Skrivet av besj:

Min dotters iPad 10.9 åkte i golvet och kraschade glaset totalt, så pass illa att även kameran hängde löst. Hon blev ersatt med hela nypriset och köpte en ny eftersom Apple skulle ha ca 95 % av nypriset för att byta glas. Så nu har jag en trasig iPad som nog fungerar. Det gjorde den i alla fall i någon vecka efter kraschen.
Vad kan jag göra med den mer än att skrota den? Inga lågprisreparatörer verkade kunna byta glas på den här modellen.

Antingen sälja den som trasig, skänka eller byta skärm själv. Kolla Ifixit och köp skärm + verktyg som krävs om du känner att det är värt

Av andra94
Skrivet av SvingitGolf:

IF Metal borde ha en permanent plats i toppen av den listan.

eller snarare alla medlemmar som backade ur att strejka när dom gick ut med att det skulle strejkas. Ryggradslösa kräk. Tesla är ett riktigt skitföretag som lever på statliga subventioner. Teslor är inte bra designade bilar, dom har en snygg interiör, ett schysst system och sen elektroniken men det är ingen raketforskning där. Resterande delar är rent ut sagt skräp Q/C för vad som är tillåtet är skrattretande.

Telia verkar ju ha hamnat där pga ett ärende om indragning av fiber inte deras huvudtjänst vilket är "positivt", hoppas dom tar till sig kritiken och löser det.

Av andra94
Skrivet av Dallen:

Hallo!

Köpte mig precis en bostad och har efter tillträde upptäckt att det är en spricka i induktionshällen som går från kant till kant nere vid ena hörnet. Jag kollade med säljaren om det var något gammalt eller om det kan ha hänt i samband med att någon av hantverkarna varit där. Säljaren svarade då att det hänt under deras tid och att de själva försökt limma fast den bit som är sprucken.

Sprickan och limmet har väl förmodligen precis lossnat då detta inte är något som jag eller någon annan i familjen lagt märke till tidigare. Den är svår att missa, och heller inget som säljaren informerat mig om eller står skrivet i några papper. Jag kan tycka att det är något som vi borde ha informerats om, för något som är limmat är ju svårt att upptäcka.

Säljaren är annars väldigt bra att ha å göra med, men jag vill ändå veta hur det här fungerar och vad man har rätt till?

Dolt fel som säljaren visste om, dom ska pröjsa för det. Man limmar inte en induktionshäll.... man byter glaset.

Av andra94

Japp standard, du har alternativen som jag nämnde ovan:

https://eu.store.ui.com/eu/en/pro/category/all-wifi/products/... för Wifi och sen behöver du en POE+ injector eller om du går på att köpa en router med POE+ inbyggt. Allting beror på vilket krav på wifi du har, en simpel switch löser dina problem också

Av andra94
Skrivet av Chrislindhe:

Hej gott folk. Här har ni en totalt oduglig kallskänk som fått mycket hjälp via detta forum men nu behöver jag verkligen hjälp.

Bor i en trerummare där mediaskåpet är vid ytterdörren, betongväggar överallt. Wi-Fi är i princip obefintligt. Så tänkte flytta ut min router i lägenheten. Men då förstår jag hur jag ska få internet till de resterande uttagen i lägenheten som t.ex den tv,n är kopplat till. Hade jag kunnat lägga in bilder så kanske det hade gett er mer förståelse för vad jag menar. Routern är kopplat med en sladd in i mediaskåpets uttag. Sen från routern ytterliga en sladd till uttaget som symboliserar vilket uttag i lägenheten man vill ha internet till.

Mvh en som önskar det vore enklare

Här har du 2 olika förslag:

1. Sätt ut routern och koppla så ett uttag går tillbaka till skåpet och köp en billig switch

2. Köp en Acesspunkt antingen med tillförande ström eller köp en router med POE portar, en okej acesspunkt kostar inte mycket och vill du framtiddssäkra kan du köpa en wifi 7 punkt nu direkt.

Av andra94
Skrivet av Swdehero123:

Hej jag har en vän som här om dagen blev stoppad av polisen på sin elskoter. Han körde Max 15 kmh och körde inte alls snabbt. Polisen sprang till han och börja skrika stoppa stoppa. Min vän gjorde så och kort sagt så blev hans skoter tagen. Han Elskoter kör upp till 60kmh och den har 2000watt. Han har även inget moppe kort. Så min fråga är vad kommer hända nu, kommer han få olovlig körning? Kommer han endast få böter? Kommer det påverka i framtiden om han kommer kunna ta körkort vid 18 år ( han är 16).

Om han var dryg med poliserna och dom gillar pappersarbete = olovlig körning, om dom är snälla så ger dom bara böter.

Av andra94
Skrivet av Kuwanger:

Hej!
Någon som vet vart man kan få tag på monteringskit till Thermalright Peerless Assassin 120 SE?

Den där lilla metalpipen som sticker ut från muttern lyckades jag ju skruva av 😬 så nu är ju skruven för kort. Eller kan jag bara skaffa en längre skruv? Den är ju lite tung den där fläkten så jag vill ju inte att den ska bli sned.

Jag antar att det är rödmarkerad du har dragit av, gå till närmsta butik som säljer bygg/skruvar så kan du köpa en normal skruv med samma tråd. Dom är inte speciella direkt förutom att dom har ett stort huvud.

https://i.imgur.com/tZM0Ky6.png

Av andra94
Skrivet av Yatagarasu:

Kul läsning Björn!

Prosumer-marknaden för nätverk blir allt mer tilltalande för varje år

Inte jag som gjorde piloten, men blev lite nyfiken utifall det skulle landa accesspunkt eller liknande på det egna testbordet framöver. Har du tips på hur man skulle gå tillväga med detta?

Tänkte om det fanns något gratis och automatiserat testprogram för det du önskar, eller annan testmetodik som en vanlig dödlig har tillgång till. De flesta (inklusive mig själv) sitter inte på exempelvis videofiler som är upp emot hundra gigabyte och sedan kunskapen att skriva egna scripts för att kopiera dessa fram och tillbaka

Brukar köra http://startrinity.com/InternetQuality/ContinuousBandwidthTes... eller om man har ett VR så kan man pumpa H264+ i 400mbps

Av andra94

Bra test men missar en del på stabilitet kan rekommendera att om du ska testa en acesspunkt så utför 1-3 dagars test där du skyfflar stora datamängder till en annan enhet. Finns många acesspunkter som faller på just denna punkt att den klarar att skicka bra data ca 10min sen bara totaldör den.

Det finns användningsområden, streaming via enheter, trådlöst VR osv. Den borde även få stort fet minus för att kosta som den gör utan att ha Wifi7

Av andra94
Skrivet av JonasT:

Då jag har längtat efter den här serien under många år så tror jag att mina personliga förväntningar ligger alldeles för högt för att Masters of the Air någonsin ska kunna leva upp till dem. Men jag tycker ändå att den är fullt godkänd, med vissa brister. Har dock bara sett ett avsnitt än så länge, så ska inte döma hela serien för tidigt.

Förutom skakig CGI, och att jag stör mig något enormt på Austin Butlers konstlade smooth operator-beteende, så känns det som att ett karaktärsbyggande avsnitt saknas för att man ska få någon form av relation till personerna i serien innan helvetet brakar loss. Tänker något i stil med Curahee-avsnittet från BoB, där man får följa delar av besättningarna under upplärningsfasen i USA.

Perfekt för o se med en AVP

Av andra94
Skrivet av Baxtex:

Brukar käka gryn legat i mjök under natten till lunch. Jag har dock alltid bara sylt till och det är ju inte så nyttigt, mycket socker.

Tips på vad kan smaksätta med som är nyttigare? Kanske man kan använda stevia och kanel? 🤨

Fryst frukt? Varför göra det svårt?

Av andra94
Skrivet av Gorgi15:

är själv osäker på vad sakerna är värda i dagens läge, så är osäker på priser.

Du har PM

Av andra94

100 + frakt

Av andra94

För dåligt fokus på det som gör headsetet bättre

Komfort
Fov och linserna

Men vi får se kommer nog fler appar och sen ser jag att det kan användas av kirurger mm o förbereda sig.

Av andra94
Skrivet av frunten:

Under black friday så ringde jag och sa upp mitt Telia, fick då erbjudande att stanna kvar hos dom 250mbit/s för 299kr/mån. Tackade ja.

Nu fick jag faktura och ser att jag betalar 699kr/mån för 500/500.

Ringde upp dom och då säger de att det inte är för nya kunder utan endast gamla. Märkligt. Eftersom jag gjort på samma vis alla black friday föregående år.

Det märkligaste av allt är att min uppsägning inte blev av, men att de lagt in abonnemang på mig.

Telia är inte mån om att behålla sina kunder. De kunde erbjuda mig 250mbit/s för 399kr/mån i nuläget. Patetiskt.

Ringde upp dom och då säger de att det inte är för nya kunder utan endast gamla. Märkligt. Eftersom jag gjort på samma vis alla black friday föregående år. - fick du inte bekräftelse på att du fick 299:-? Vad sa dom om att hen sagt att du skulle få det? Spelat in samtalet?