Inlägg

Inlägg som mechersmith har skrivit i forumet
Av mechersmith

Ska du köra någon typ av rendering så är fler kärnor bättre annars märker du ingen större skillnad sålänge du inte kör en sjuk mängd program samtidigt.

OT: Varför inga matchade minnen för dual channel?

Av mechersmith

lol missa skriva in det

Av mechersmith

En blandning av båda kanske? böt ut minnena till ett par g.skill då jag själv testat dem och är nöjd. Sedan har jag inte sett några tester på OCZ agility med sata 6,0gb/s och vet att corsairs 115gb ssd funkar bra. Kompakt kylare är inte mer underhåll än ett vanligt kylltorn där även den flänsen kan täckas igen. Antecs kompakt kylare är på plus eftersom den kyler prollen beroende på vatten temp och inte cpu temp.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/702642/2011-08-05

Av mechersmith

Beror på vilket 700 W nätagg men vilket som helst med 80+ cert. klarar det

lol tänkte fel innan 6770 = 5770 så de kan nog klara sig på 550W utan vidare

Av mechersmith

Själv gillar jag NZXT H2, främst för fläktlösningen och att det är tyst. Bryr du dig inte om ljudet skulle jag inte tveka en sekund på att ta ett fractal design arc chassi, tycker att haf chassin har lite p12 stämpel men det kan vara för min lillebror har det.

Av mechersmith

Hej, har du tanken på att uppgradera sedan till crossfire? det avgör vilket moderkort och nättagg som köps ju. En annan notis är att Sandy bridge ska funka bäst med 1,5v minnen.

Här är iallafall en ihopplockning med bra crossfire, 1,5V minnen, nätagg som klarar driva. Bra crossfire = då den kan köras i x8 läge, ett exempel på en sämre crossfire är på moderkortet du valde i din köplista och den körs i x4 läge. Finns även bra med mellanrum mellan pciE x16 slotsen.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/698579/2011-08-04

Har du inga planer på crossfire så är det bara att köra på billigare moderkort och nätagg.

Själv skulle jag nog valt ett 560ti graffekort men ska man ha amd så ska man.

Av mechersmith

Låter som en bios reset behövs, annars är det bara att kolla efter drivisar till moderkortet kan ju vara några fixar som kommit då kretsen är såpass ny.

Av mechersmith

Som sagt tidigare 4x2 pin sladden är för moderkortet, sedan så kan du kolla om ni anslutit molex sladden som ska gå direkt till moderkortet.

Av mechersmith

Arc helt klart då jag inte störs av fläktljud

Av mechersmith

Media player classic har jag innan upplevt att den inte alltid ställer in bilden efter skärmstorleken och då har det bara varit att ändra "pen and scan". Har sedan senaste formatering dock inte pallat ställa in allt i MPC så kör vlc, är lite osäker på om det hette pen and scan men var "pen........(något).....".

Jag skulle nog själv gå in på nvidas sida och ladda ned deras senaste grafik drivers, kan vara något som fixats i en update.

Av mechersmith

Något som jag regerar på är att du valt 3x2 gb minnen på ett moderkort med 2xdualchannel, du bör köra med antingen två eller fyra minnen för att utnyttja prestandan bättre + så gillar sandy bridge 1,5V minnen bättre än 1,65V, jag skulle tagit antingen http://www.inet.se/artikel/5305609/corsair-8gb-2x4096mb-1333m... eller http://www.inet.se/artikel/5304315/corsair-4gb-2x2048mb-1333m...

Av mechersmith

Jo man brukar i slå av auto på voltage när man klockar för att visa moderkort kan om du höjer fsb eller multipel öka volten över där den i normalt fall är stabil. Kan tillägga att du bör klara av en högre clock med volt på 1,375

Av mechersmith

E6750 ska tydligen klara att köra 3,6 ghz på stock kylare, antar att den låter endel då dock. Skulle gissa att du kan landa en stabil clock strax över 3,6 ghz men hur mycket över beror på hur mycket du vill att fläkten ska låta. Jag skulle nog helst lägga mig under/på 1,425V men testa via stressprogram var du hittar stabila clocks.

Av mechersmith

Vad jag läst om E4600 så ska den normalt klaras att klockas till 3,2 ghz och om du har ett bra exemplar upp till 3,6 ghz men de flesta börjar öka i grader kraftigt efter 1,376 V. Tänker du inte övervolta något på Vcore så bör du komma upp i 3.0 ghz i alla fall. Kylning som behövs för prollen är svårt för mig att säga då jag bara klockat E5200 men testa och se hur varm den blir i stresstest, går den över 70 grader behövs bättre kylning. Något att ha i baktanke är att övervoltning på Vcore kan skada processorn oavsett värme.

Av mechersmith

Jag hade själv helst kört sandy bridge då am3+ plattformen kommer inte vara kompatibel med amds nya processorer som ska vara anpassade efter deras nya plattformer, med de nya amd processorerna menar jag givetvis de som ska komma efter årsskiftet. Skulle själv då byggt ungefär så här med sandy bridge http://www.inet.se/kundvagn/visa/582398/grund har dock inte lagt till något graffekort än för jag ska ut och bada

Av mechersmith

Vad heter modelen du har? är det en E5200 så kan du dra upp den i 3,6 ghz med stock om inte mer

Av mechersmith

Det går att spela på den men du lär ju behöva dra ned grafiken till botten för att den integrerade grafikkretsen ska klara det.

Av mechersmith

jag skulle slängt ditt en dvd läsare då de bara kostar runt 200 kr . Kan vara bra att ha då vissa spel kräver skiva för installation.

Av mechersmith

Hej, skulle vara bra att få veta vilka andra delar du har. Får känslan av att det handlar om en äldre dator då du har ddr2 minnen på kundvagnen.

de nätagg jag valt mellan hade varit http://www.inet.se/kundvagn/visa/581341/2011-07-02 där xfx core 550 ska vara ett seasonic agg = bra grejer helt enkelt. De andra två nätaggen ska även dom vara helt ok, kan inte säga något om CX:seriens revision V2 då jag inte kollat så mycket på den men pre revision så var de sämst

Av mechersmith

Allt ser bra ut men om du senare ska köra sli eller crossfire så behövs antagligen både ett annat moderkort + nätagg ( nättagget kan hålla men skulle inte chansa ) annat moderkort är http://www.inet.se/artikel/1901982/asus-p8p67-m-pro-rev-b3 som har en bra crossfire/sli. Sen är ett nätagg på 750w nästan ett krav för system med crossfire/sli (beror ju på vilka kort ).