Inlägg

Inlägg som HaBBarN har skrivit i forumet
Av HaBBarN

Skulle nog rekommendera att du skickar in det till komplett och inte använder datorn något mer tills du fått ett nytt, du kan riskera övriga komponenter i datorn om det blir överslag i nätagget.

Av HaBBarN
Skrivet av InCyBoy:

Man behöver inte själv vara medlem i facket för att ta del av obligatorisk löneökning. Denna förhandlas mellan facket och arbetsgivarorganisationen.

Kolla upp vilket fack som gäller hos din arbetsgivare, samt vilken arbetsgivarorganisation de använder. T.ex. på mitt jobb är det Unionen samt Amlega. Där har vi ca 2% som obligatorisk löneökning. Detta brukar ofta göras för att täcka inflationen.

Är det Unionen samt Almega kan du läsa mer HÄR.

Det var det jag syftade på, bra förklarat!

Av HaBBarN
Skrivet av Daast:

Fyfan alltså...ännu ett år av skit från min arbetsgivare, får 0kr i löneökning trots att jag har fått massor av beröm av både chef och kollegor. Tagit på mig flera nya arbetsuppgifter under året som jag har skött exemplariskt igen enligt både chef och kollegor.

anledning till att jag får 0 är att jag har jobbat där så pass länge att chefen förväntar sig mera av mig...helt underbart.

vände mig till en chef högre upp och frågade om jag kunde boka ett möte och försöka lösa detta, den chefen gick direkt till min närmaste chef och efter en vecka fick jag ett mail att han tycker min chef har gjort helt rätt, och han tänker inte prata med mig eller förklara vad som gäller

Är du medlem i ditt fack?

Hos unionen som jag är med hos så har jag en lägsta ökning på 300kr.

Av HaBBarN

@Splendid86 det finns ingen inställning i menyerna för att öka volymen på aux? Vet att bmw har det på orginal stereon

Av HaBBarN
Av HaBBarN

inte IEM's du är ute efter då? dom följer örat bättre.

Har dessa med blåtand och är helnöjd med tanke på priset.
https://www.aliexpress.com/item/Tennmak-MMCX-Bluetooth-4-1-Wi...

Av HaBBarN
Skrivet av Henrik92_J:

Tänkte passa på att fråga om hörlurar för gaming medans det redan har nämnts. Sitter för tillfället med astro a40 och tillhörande mixamp. Tyvärr har hörlurarna gått sönder lite, de fungerar fortfarande fint ljudmässigt men minskat komforten lite.

Fråga nummer 1:

Jag har läst upp en del på "riktiga" hörlurar. Jag använder en samson meteor mikrofon för att prata så jag är orolig att öppna hörlurar skulle släppa ut för mycket ljud och tas upp av mikrofonen vilket skulle bli irriterande för kompisar i discord. Någon som har erfarenhet hur det går att använda sig av en öppna lurar och en condenser mikrofon (blue yeti, samson meteor och liknade).

Fråga nummer 2:

Då a40 ändå tillhör det övre segementet i gaming-headsets, ifall jag uppgraderade till andra hörlurar som också är slutna (DT 770, Sennheiser 598 CS etc) är skillnaden faktiskt särskilt stor? Lyssnar en hel på musik och kollar film så det är inte bara gaming performance som spelar roll.

Fråga nummer 3:

Sluta mot öppna. Vet att fördelarna med öppna ska vara en större soundstage vilket ska hjälpa med att lokalisera fotsteg i fps games etc. Har dock inget problem med det alls med mina a40 som är slutna, så skulle öppna hörlurar faktiskt vara så mycket bättre än slutna?

Slutligen, skulle det fungerar att använda typ DT770 eller Sennhesier 598 med min astro mixamp eller skulle det behövas uppgraderas?

Skulle inte använda mixampen till något annat än att ha den till PS3/4, tycker ljudet i den är skitkasst kontra andra hörlursförstärkare.

M3 har ju gjort ett stort test av gaminglurar annars kan vara värt och kika på: https://m3.idg.se/2.1022/1.697370/test-basta-headset-gaming

Av HaBBarN
Skrivet av Nth:

Jo visst blir det svårt, men syftet var mer att få en fingervisning. Men kommer absolut sänka volymen framöver.

Känns som att det blir extra riskabelt vid dåligt isolerade in-ear. Sitter någon på ett tåg/tunnelbana så kan det blir mycket ljud utifrån vilket leder till att folk höjer volymen ännu mer för att höra och vips har man hamnat på för hög volym.

Ser själv alltid till att alltid ligga under hälften på telefonens ljud (har bra isolering med "foam" toppar till mina).

Nej det var svårt att låta bli när de fanns tillgängliga för vrakpris.

"Allt på internet är sant" Jo visst kan det vara mycket skit på head-fi men det gäller väl egentligen alla forum. Brukar alltid leta svar från flera källor (därför jag är här).

Gällande bitrate så visst är det så, men tycker allt att det är skillnad mellan olika genrer. T ex mer "mainstream" i form av pop, o topplistan på spotify så är det mer påtagligt. Inte lika mycket vid ex klassiskt.

Toppenbra input i tråden förövrigt!

Nth nått du kan prova är att dra hem equalizerAPO

och kopierar in detta i config.txt :

Copy: RLOW=R
Copy: RHIGH=R
Channel: RLOW
Delay: 0.32 ms
Preamp: -9.5 dB
Filter 1: ON HS Fc 650 Hz Gain -30 dB
Channel: RHIGH
Delay: 0.16 ms
Preamp: -9.5 dB
Filter 1: ON HS Fc 650 Hz Gain 2 dB
Copy: LLOW=L
Copy: LHIGH=L
Channel: LLOW
Delay: 0.32 ms
Preamp: -9.5 dB
Filter 1: ON HS Fc 650 Hz Gain -30 dB
Channel: LHIGH
Delay: 0.16 ms
Preamp: -9.5 dB
Filter 1: ON HS Fc 650 Hz Gain 2 dB
Copy: L=L+RLOW+RHIGH
Copy: R=R+LLOW+LHIGH

Av HaBBarN
Skrivet av Nth:

Japp, det har jag också hört. Märker det när kompisar t ex vill att man lyssnar på något i deras lurar. Behöver alltid be dem sänka flera steg innan det slutar göra ont i mina öron, så har fått bilden av att jag inte har lika mycket för högt.. men kanske inte stämmer.

Har provat detta till viss del, sitter ofta och sänker till en lägre volym när jag spelar för att skona öronen ännu mer från ex explosionsljud

Sitter ibland kanske 4-5 h men då blir det pauser i form av att upp o röra sig/stänga av ljud helt eller sänka ordentligt. Kanske kan vara så att jag behöver ta fler o längre. Får helt enkelt testa mig fram.

Gällande att HD650 är varmare, tror det är därför jag tror den skulle passa mig bättre (tänkte provlyssna ett par för att se om det stämmer). Läste lite på head-fi att vissa tycker den inte är lika "spikig/skarp" i de högre frekvenserna än t ex X2. Men kan man skona plånboken är ju det alltid ett plus

Tack för alla tips! Får testa att ställa om EQ och prova ännu lägre volym.

Ser inte ut som det enligt dokumenten som länkades högre upp. X2 ser ut att gå upp ännu mer vid 10 000 Hz samt runt 60-80 Hz gentemot HD650 som ser ut att ha en jämnare kurva. Men jag kanske läser av grafen fel, rätta mig gärna om jag är ute o cyklar. Var ett tag sedan jag pluggade ljud...

Stämmer, bara jag som är blind. Dock peaken vid 10khz kan nog göra att öronen blir tröttare.

Av HaBBarN
Skrivet av Nth:

Har en o2/odac samt en dragonfly red som jag provat med, upplever problemet med båda.

Kanske helt enkelt är att bara gilla läget?

En tanke jag har är att basen, då den är ganska närvarande minst sagt, bidrar till att trötta ut öronen.

Skickades från m.sweclockers.com

Dock är X2 Väldigt bas fattiga kontra t.ex HD650 som är erkänt som en "Varmare" hörlur

Av HaBBarN
Skrivet av Nth:

Har i dagsläget ett par Fidelio X2 och är på det stora hela rätt nöjd med tanke på priset jag fick betala. Tycker dock det kan vara lite väl "basiga"

Problemet är att jag blir väldigt trött i öronen efter lite längre använding. Sitter ofta längre perioder o jobbar (med musik)/spelar osv. Framförallt de högre frekvenserna upplever jag bli "skärande" i öronen vilket knappt kan åtgärdas med kraftigt minskad volym. Har generellt ganska låg volym när jag kör hörlurar för att skona hörseln.

Börjat snegla på att införskaffa ett par HD650 istället, men är lite rädd att det kan bli samma sak där. (Ljudbilden verkar överlag passa mig bättre).

Känns som ett individberoende fenomen men:
Undrar om SweClockers medlemmar skulle kunna bidra med sina erfarenheter.

EDIT: Bara för att få det ur vägen: Har AMP för att kunna driva hörlurar som kräver det.

https://www.innerfidelity.com/images/PhilipsFidelioX2.pdf
https://www.innerfidelity.com/images/SennheiserHD650.pdf

Vad har du för dac/amp? det kan göra stor skillnad på ljudet.

Av HaBBarN

Spelar ingen roll, gör som du tycker känns bäst.

Själv hade man inte kunna vänta på att koppla in sakerna.

Av HaBBarN

Hojta om du vill ha mer hjälp ang billjud, så är det bara att dra iväg ett PM.

Av HaBBarN

Du kan bara dra separat kabel istället, måste inte vara på rcan. räcker gott med 0,75mm2 kabel.

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bil-tillbehor/Bil-el/12-Vol...

Av HaBBarN

Blixten eller "Ljusbågen" som blir är för att du laddar upp kondensatorerna i slutsteget och är ofarligt, du kan sätta t.ex en glödlampa eller nått emellan för att det.

Låg nivån kopplar du på Röd/vita bak på stereon, sen måste du ha en remote kabel för att starta slutsteget, den brukar vanligtvis tas från blå/vit.

Av HaBBarN

Finns inbyggd loggbok under Administrationsverktyg i kontrollpanelen, där borde du kunna se vad för fel du har fått.

Av HaBBarN
Skrivet av oatp1b1:

Ja, återkom när du hört dem. Jag behöver ett par öppna lurar till jobbet och K712 ligger bra till.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan rekommendera Philips fidelio X2HR, använder dem på jobbet när man inte har tillgång till sin stora rig hemma

Av HaBBarN

Kan rekommendera https://www.ghentaudio.com/ om ni vill köpa kablar lite billigare, precis fått hem 3,5mm-3,5mm till mina X2HR och en USB A-B till Min M1 HPAP

Bra kvalitet för priset !

Av HaBBarN

@Pender En corolla t-sport är inte direkt en familjebil.

Skulle rekommendera en vanlig 1,4 eller 1,6.

T-sportar har ganska högsnitt förbrukning med tanke på att det är en hög trimmad sugmotor i dom.

(äger nämligen en själv)

Annars är det bra bilar, snart kört över 5000mil med min, bara bromsar som har strulat.

Av HaBBarN
Skrivet av mr_cypher:

Efter lång övertalningskampanj så lyckades jag övertyga mig själv om att det var värt att investera i en ratt till PCn. Blev Project Cars 2 i samma veva också, man måste ju ha någonting att spela

Logitech G920. 1990:- från Elgiganten
http://forumbilder.com/images/2018/01/08/IMG_20180108_145254.jpg

Skrivet av Snuken:

Vill du ha en riktigt bra racingsimulator kan jag rekommendera Assetto Corsa (http://store.steampowered.com/app/244210/Assetto_Corsa/)

Kan också rekommendera Asetto Corsa, mod stödet är helt underbart!