Inlägg

Inlägg som NinetyTwo har skrivit i forumet
Av NinetyTwo

Sennheiser GSP 500

Säljer nu mitt headset då jag sålt min dator och inte har någon användning för det längre. Köpt på Webhallen 2018-10-06. Kvitto och kartong finns. Det är i fint skick och fungerar perfekt.

Bud från 500

Finns i Grebbestad, kan skickas.

Läs hela annonsen här

Av NinetyTwo

AOC 35" AG352UCG6 Black Edition G-Sync 120Hz

Säljer skärmen då jag sålt min dator och har därför ingen användning av den längre. Köpt på Inet 2018-09-18.
Funkar perfekt och är i fint skick. Kvitto finns.

Länk till Inet: https://www.inet.se/produkt/2213272/aoc-35-ag352ucg6-g-sync-c...

Bud från 4000 kr

Finns i Grebbestad, helst upphämtning men kan även skicka då jag har kvar kartongen.

Läs hela annonsen här

Av NinetyTwo

1400

Av NinetyTwo

1200

Av NinetyTwo

1000kr

Av NinetyTwo

800kr

Av NinetyTwo
Skrivet av HappySatan:

För egen del lider jag av IBS (kass mage) och diverse ångestrelaterade problem. Har periodvis isolerat mig på grund av det. För att jag inte vill behöva vara rädd att skita ner mig på tåget eller få en ångestattack på restaurangen. Ganska naturligt också, alla djur (människan inkluderad) strävar efter minimalt obehag. Och att isolera sig minimerar obehaget - i varje fall på kort sikt.

Gick under sommaren KBT för att försöka bryta mönstret. Det fungerade förvånansvärt bra. Framförallt lärde jag mig att även dåliga dagar är dagar, om du förstår vad jag menar. Att även om det känns som att magen vill göra kaos med mig går det faktiskt att ta en promenad. Det är kanske inte skönt alls gånger, men det går. Och samma sak gäller ångesten. Även om det kan kännas som att jag ska svimma när jag kliver in på en stimmig restaurang vet jag att jag kan göra det. Worst case så svimmar jag, men hittills har det aldrig hänt. Några goda (och några jobbiga) middagar har det emellertid blivit.

Och någonstans har jag kommit till insikt med att allt inte behöver vara behagligt. Vissa saker kommer kanske alltid att vara jobbiga. Men jag tvingar mig att göra dem ändå. Om inte för min skull så för mina närståendes. Tänker att min dotter förtjänar en fungerande pappa.

Har också skaffat hund nu i vinter. Även det har bidragit till välmående på så sätt att han verkligen tvingar mig att gå ut. Och få saker gjorda. Och tänka på någon annan än mig själv. Och så är han förbaskat mysig också (även om jag har insett att valpar inte är att rekommendera om man lider av stressproblem. Nästa gång blir det en vuxen rackare direkt). 🙂

Har också IBS. Testade att vattenfasta i 7 dagar och det gjorde väldigt gott för magen ett tag men blev som vanligt igen efter ett tag tyvärr.

Av NinetyTwo
Skrivet av Aka_The_Barf:

Du missade att han har en skelett sjukdom antar jag, tror det kan vara rätt svårt att få till hållning och sådant om skelettet inte vill.

annars håller jag med dig till viss del. mycket sitter just i huvudet men det är svårt att bara tänka så och så är det borta. känslor skulle vara sjukt skönt att bara kunna "stänga av" ibland.

man kan behöva professionell hjälp eller bara någon att tala med och försöka våga lite mer. för mig kom det med åldern, nuförtiden skiter jag i det mesta. jag är en fet, flintig "gubbe" på 35år men jag klarar mig rätt bra endå mkt på grund av hur jag är.

Jag har haft lite tunga perioder av mitt liv, den första var när min bror dog för nästan exakt 10 år sedan nu, kan inte tänka på honom ute då jag skulle gå runt och böla. för 4 år sedan dog farmor, farfar, morsan och farsan och det var inte så roligt.

mår man dåligt utan direkt anledning så kan det tyda på en depression och det kan vara eller bli allvarligt om man skiter i det och bara "kör på".

att hitta ett intresse man brinner för kan fungera väldigt bra också.

Som du säger har jag ju min skelettsjukdom som begränsar mig från olika aktiviteter osv, har en hållning som definitivt behöver rättas upp via en kiropraktor och träning men det får ske längre fram när hunden lämnat oss.

Jag hoppas du mår bättre trots alla bortgångna personer i din närhet.

Tror som du/ni att det mesta sitter i huvudet men sen försvann det...

Dock kommer det tillbaka till slut

Av NinetyTwo
Skrivet av freddyfresh:

Skitbra tråd, väldigt synd att höra att du har såna tankar om dig själv. Jag håller med @Berrabub och tror du lägger för mycket tyngd på dig själv. Att du är kobent är absolut inget fel, att du har en "omaskulin" haka, det har jag också

Vad är det med dem som just du stör dig över?
Vad har andra sagt om dem?

Har själv massor med ärr från en större olycka jag var med om, har själv komplex med mig själv som konsekvens av denna, men(!!) man får komma ihåg att vad andra tycker kan de också köra upp någonstans

Har fått höra att jag går konstigt och att det ser konstigt ut när jag äter, äter nu endast ensam. Eller vid nära vänner men då tänker jag på hur jag äter hela tiden.

Av NinetyTwo
Skrivet av Cloudstone:

Starkt av dig att uttrycka dig, det kan inte ha varit lätt. Det är sjukt positivt att du gör det, och om det är nånstans du ska känna dig välkommen oavsett hur du mår eller känner dig, så är det här på SweC. Du får en cyberkram från mig med.

Jag är ingen expert, men från att ha läst ditt inlägg så har jag tagit med mig följande:
Trots dina problem och din historia av operationer och svårigheter så låter du inte det påverka din relation med dina vänner. Detta låter för mig som en person med karaktär, och omtanke. Du har försökt med träning, och du uttrycker din smärta till oss nu, vilket visar på att du vill må bättre. Du gör gärna det som kan tänkas leda till att du mår bättre med, vilket såklart är helt fantastiskt.

Måste säga att du analyserade mig helt korrekt!
Blir generad då det även är en komplimang som jag gärna tar emot❤️

Jag söker en väg till lycka, och rätt väg att ta den ❤️

Av NinetyTwo
Skrivet av crew seven:

Har själv haft liknande tankar så jag vet hur du känner dig. Det jag är mest rädd för det är vad som händer om man misslyckas har redan legat på psyket en gång och det är ingenting jag vill göra om, det som va bra med den tiden va att jag fick mina diagnoser som jag egentligen skulle haft redan som ung men ingen brydde sig. Är det riktigt jobbiga tankar bör du direkt åka in till psykakuten.

Hoppas du mår bättre nu, du som vet hur tankarna känns. Lyssna på det här: "det kanske inte känns så här imorgon"

Av NinetyTwo
Skrivet av cyklonen:

Först: en cyberkram till dig för ditt mod att berätta och din vilja att förändra!

Jag skulle vilja föreslå att du, om du inte har några fysiska/medicinska hinder för det, testar landsvägscykling i grupp. Detta av många skäl.

- Det är ett otroligt bra sätt att träffa andra och lära känna nya människor. I stort sett alla mina nuvarande vänner har jag lärt känna den vägen. Jag har också haft ett förhållande som hade sitt ursprung i det.

- Motion, och kanske särskilt konditionsträning, är väldigt bra för den mentala hälsan. För mig försvann oro och ångest helt i samband med att jag började med det. Och under de perioder jag varit tvungen att göra längre uppehåll har jag mått sämre igen.

- Landsvägscykling är en motionsform som är väldigt snäll mot kroppen, så det är lätt att komma igång med och få bra träning utan nån egentlig skaderisk.

- Väldigt många som motionscyklar är som folk är mest, med alla sorters kroppar, och jag har aldrig upplevt nån värderande eller dömande attityd under alla mina år.

Utöver det så kan det vara bra att ta hjälp av en psykolog eller samtalsterapeut för att bearbeta känslor och tankar och bryta negativa mönster.

Försök också att öppna dig mot vänner, familjemedlemmar, arbetskamrater så att de vet om att du inte alltid mår bra. Att berätta för andra kan ofta innebära en lättnad. Lite som att släppa på trycket. Du kommer säkert få reda på att flera andra runt dig tänker i liknande banor. Tillsammans kan ni kanske avdramatisera det hela, så du kan slappna av mer och uppskatta alla goda sidor hos dig själv.

Hej!
Har tänkt på att cykla landsväg för motion. Dock har jag endast en sliten downhill cykel, den är väldigt rolig att cykla på här i skogarna, dock vågar jag inte cykla fullt ut då jag inte har någon skyddsutrustning.. det är en bra cykel men är osäker om downhill är rätt för mig

Av NinetyTwo

Mellan att jag svarar alla måste jag säga: WOW!

Otroligt fin respons från ALLA.

Tack så mycket för responsen, är glad att folk delar med sig och stöttar mig och andra i en svår stund.

Tanken med tråden är att den skall hjälpa alla som mår dåligt❤️

Av NinetyTwo
Skrivet av anon246659:

@NinetyTwo: Jag är tyvärr en sådan som håller mitt liv privat online.

Det du skriver är tyvärr verkligheten för väldigt många människor.. Män som har problem med sitt psyke brukar ofta arta sig i destruktivt och aggressivt beteende då de oftast inte har något annat utlopp för sina problem just pga - tabu.
Det sägs att sjukvården är anpassad efter män då allt i princip blivit testat på män!.. Förutom psykvården då som är i princip helt anpassad efter kvinnors behov. Mäns mentala problem blir väldigt ofta missade och blir bortkopplade från sjukvården pga "aggressivt beteende". Sen är spiralen nedåt ett faktum.

Din situation skulle jag tyvärr säga sitter mycket i ditt egna huvud och din inställning till dig själv. Konstig hållning och ledproblem är ofta något man kan lösa med rätt kost och träning. Kanske träffa en specialist för att träna upp din hållning?
Det mentala är något som garanterat kommer lösa sig när du verkligen förstår hur mycket tid du kastat bort på oro. Ju mer du oroar dig över din kropp ju mer problem får du med din knopp, ond spiral det där! Glöm det där med kvinnor ett tag och fokusera på att finna dig själv <3

Hej, tack för din input och även om jag inte tror du menar detta så måste jag säga detta. Har aldrig varit våldsam mot en kvinna. Har växt upp med en ensamstående mor som träffat våldsamma män som jag försvarat henne mot..

Har gått till en kiropraktor som är otroligt duktig som gav råd om både privat livet och hur jag skulle sköta kroppen. Har dock ej råd att träffa honom längre då det kostade 500kr/ besök. Helt klart värt varenda krona men då jag har en gammal hund som behöver diverse vitaminer och smärtstillande så har jag prioriterat att hon får ha det så bra hon kan ha det tills hon kommer till himlen, så fixar jag min rygg efteråt.

Vet att jag borde Satsa mer på mitt mentala men känns som att.det kommer problem efter problem som behöver lösning...

Av NinetyTwo
Skrivet av towhatend:

Ett relevant tips är Under Kevlaret. De har bland annat en chatt där killar stöttar killar. Om det skulle finnas ett mer akut behov att skriva av sig och får svar snabbare än att skriva på ett forum där svaren kan dröja.

Tack för tipset!❤️
Visste inget att det fanns denna typ av sidor. Ska nog testa att prata med dem.

Av NinetyTwo

Tråden om mäns hälsa.

Hej kära SweClockare!

Då jag inte hittat någon liknande tråd på forumet så startar jag min egen.
Då SweClockers är det forum som har det finaste, minst dömande och smartaste folk jag vet så känns det som det bästa forum för denna tråd.

Då mäns hälsa är tabu att prata om och män är överrepresenterade i självmord känner jag att det är värt att inleda en tråd om just detta. Kvinnor är givetvis också välkomna men denna tråd är fokuserad på just mäns välmående.

Här tänker jag att vi kan vara öppna, okritiska, stödjande och ge råd till varandra, dela våra osäkerheter osv.

Tänker att det kan vara lättare för folk att vara mer öppna med sig själva på forumet än att prata med någon face 2 face. Så är det åtminstone för mig.

Jag börjar med mig själv. Jag har i hela mitt liv skämts över min kropp, är född med en skelettsjukdom och genomgått över 15 operationer (tappat räkningen) skäms för mina ärr och skavanker så mycket att jag hoppade av gymnasiet efter en termin. Är även helt skallig började tappa håret redan vid 16 års ålder. Skäms även för detta. Är även kobent och har en omaskulin haka. Har ont i lederna. Går helst inte ut alls, men när jag gör det och träffar vänner så låtsas jag som att jag inte har ett problem i världen. Till ytan är jag en väldigt glad och trevlig person som de flesta tycker om (insidan är annorlunda som ni förstår). Har aldrig varit så öppen för någon som jag är nu, vilket känns läskigt. Inte velat nämna något av detta för någon då det känns "omanligt".

Värt o nämna kan vara att jag testat att träna på gym och äta hälsosamt. (Gör det fortfarande men inte i lika stor utsträckning.) Ingen större skillnad i min psykiska hälsa tyvärr.

Har svårt att prata med kvinnor och har aldrig haft ett riktigt förhållande. Är rädd för att jag ska bli ensam resten av livet, vill verkligen träffa någon men då jag är såpass osäker känns det inte sannolikt.

Tänker på självmord dagligen men då jag har föräldrar och syskon vid livet känns det fel mot dem då de säkert skulle känns en viss del skuld.

Har skrivit detta med gråten i halsen och varit osäker på att skapa tråden så håll gärna oseriösa och elaka kommentarer borta från denna tråd. Tar däremot, mer än gärna emot råd och stöd för att må bättre i vardagen.

Hoppas denna tråd kan hjälpa folk att öppna upp sig och må bättre ❤️

Av NinetyTwo
Skrivet av bosteed:

Jag är intresserad av AOC 35" AG352UCG6 men det är långt till Grebbestad.

Skrivet av WoG:

Vore så najs o ha den skärmen.. synd att du bor på andra sidan sverige

Kan tänka mig att skicka, ni som är intresserade.

Av NinetyTwo

Användare: @Celpish
Typ av affär: Försäljning, jag sålde
Tillvägagångssätt: Hämtades av Celpish
Produkt: Egenbyggd dator med 3700x, 32gb minne, 1080ti, 960gb disk, p400a-chassi, psu etc.

Positivt:

Trevlig

Snabb och bra kommunikation

Snabb affär

Negativt:

Inget att anmärka på

Slutbetyg: 5/5

Av NinetyTwo

Datorn är nu såld.

Av NinetyTwo
Skrivet av Cypress_86:

Hos postnord verkar det ingå på de flesta alternativen.
Paket XXL kostar 240:- och då ingår ansvar upp till 50,000.
Kolla in deras hemsida. Där kan du räkna på olika alternativ direkt!

Ha ha. Låter som om jag jobbar för postmord...

Okej, då kan jag nog tänka mig att skicka ändå. Tack för infon