Inlägg

Inlägg som Ethnic har skrivit i forumet
Av Ethnic

AMD 3700X

Säljer min AMD 3700X.

Fungerar klockrent och gått kallt under en Noctua NH-D15.

Startpris 800:- eller bud!

Läs hela annonsen här

Av Ethnic

Annonsen är avslutad

Av Ethnic

Jag lägger mitt intresse för klockan för det priset som önskas! Hojta om det inte blir något köp med Jensvo.

/Daniel

Av Ethnic

Surface Laptop 3 + Docka

Säljer min laptop då den bara har blivit liggandes. Den är sparsamt använd och väldigt väl omhändertagen. Skicket är bokstavligt talat nyskick.

Nypris för datorn ligger runt 20000:- (Nu - jag köpte den för runt 25000)
Nypris för dockan ligger mellan 2500 - 3000:-

Säljer allting för 9000:-

- Surface Laptop 3
- Surface Dock 2

Intel Core i7-1065G7 (10th Gen)
Memory: 16GB LPDDR4x
512GB SSD
Wifi 6: 802.11ax
Upplösning 2496 x 1664 (3:2) Touchscreen

Ingår i priset även Surface Dock 2. Koppla in alla skärmar till den och sedan bara en kabel för laddning/skärmar till laptopen. Kommer även med Windows 11 Pro.

För mer info:

PC:
https://www.microsoft.com/en-us/surface/devices/surface-lapto...

HUB:
https://www.microsoft.com/en-us/d/surface-dock-2/8qd908364sg2...

Jag säljer till den jag vill. Prutning undanbedes.

Betalningen ska enbart bara swish.

Med vänliga hälsningar,
Daniel Wahlstedt

EDIT - Texten är lite mer förklarande på vissa ställen - annonsen ligger på fler sidor

Läs hela annonsen här

Av Ethnic
Skrivet av huttala:

Så ni kör alltså inte Azure stack, du confar bara upp grejerna?
Då gör jag samma jobb + har ansvar för all kod som levereras och vilka tekniker som ska användas i teamet... fast för 6k mindre i månaden (jobbar som tech lead).

Vi kör dock Openshift och snart, förhoppningsvis GCP.

Man kanske skulle ta och byta tjänst för mindre ansvar och mer i lön.

Följ med mig så kan vi leka tillsammans, komsikom!

Av Ethnic

Hej!

Vore kul att få lite input får likasinnade nördar som då faktiskt verkar har kommit igång med sin löpning. Jag har alltid - och då menar jag alltid avskytt att springa. Har gymmat, klättrat mm för år sen. Gymmet har blivit mindre av sen covid kom hit. Men efter snart 2 års isolering och hemmasittande som utvecklare på distans så känner jag att jag måste komma igång med löpningen.

Jag har gjort flera försök de senaste 10 åren.. Men kommer aldrig längre än till 1 - 2 gånger.. Dels för att min kondition är skit rent ut sagt + att jag fick lite strul med hjärtat för ett par år sedan - Inget allvarligare men det flippar ur ibland och rusar iväg ett par timmar för att sedan lugna ner sig. Så kan säga att det skrämmer mig en del också även om jag vet att det inte är farligt.

Vet inte riktigt vad jag vill få ut av detta inlägg igentligen. Pepp? Lite hopp att det faktiskt går?

Trevlig helg!

/Daniel

Av Ethnic
Skrivet av SanTeoX:

Du tolkar mig fel..
Med flera kopior av samma film menar jag kopior i olika kvaliteter/versioner, 4K, 1080P, 720P o.s.v. Kan inte servern transcoda så kommer du behöva koda om din film så den finns för både 1080p och lägre, annars kommer de som kollar få buffra till förbannelse.
Alla i familjen kan streama från min Plex-server och Plex kodar automatiskt om till en stream som passar den som tittar. Finns det inte bandbredd och/eller hårdvara så ser Plex till med hjälp av quicksync till att det funkar för de som kollar.
Ingen konstig logik alls. Sen får man väl tycka vad man vill om transcoding, men jag tycker det är smidigt. Vissa förespråkar att ha olika versioner av samma film och göra en omkodning, men tycker det tar onödig plats och dessutom kostar det typ inget att transcoda eftersom det finns inbyggt i hårdvaran och drar typ inga resurser alls.

Edit: Övriga familjen bor alltså på olika adresser med olika bandbredd och enheter för att streama semesterfilmer. Blir ungefär som när Netflix drar ner kvaliteten när bandbredden inte räcker till.
De gamla super8/dubbel8-filmerna klarar dock alla att streama original, likaså VHS-filmerna från när vi var små. 480p på dom.. 😁

Jo jag förstår hur du menar, bara jag som är extremt trög atm. Och jo, kör samma sak hemma med, utan transcoding så hade det blivit rätt svårt - Även på gen 1 - 2 chromecasts (även om wifi-täckningen är bra) så måste man rätt ofta sänka kvalitén för att det ska fungera. Så jag håller absolut med dig om att transcoding är bra grejer.

Av Ethnic
Skrivet av SanTeoX:

Ca 70 watt vid normal drift. Vill man ha en snålare kan man köpa snålare dator/delar och
komma undan ännu billigare. Min server hörs inte, har bra kylare i den.

Kör man en plex-server med 4K där man vill att familjen ska kunna kolla så är det väldigt smidigt med transcoding. Man slipper sitta med flera kopior av samma film och man kan ha den i högsta möjliga kvalitet. Jag har alla våra och mina syskons semesterfilmer (ja riktiga, egna, semesterfilmer) samlade i plex som alla kan kolla på. Alla sitter inte med gigabitlinor och då är det bra med transcoding.

Ingen komik alls över det. QNAP verkar ju själva tro att deras NAS är en server, eller hur? Du kan virtualisera, köra "appar" m.m.. Med skillnaden att det går väldigt dåligt på en sådan.
Därför är det högst rimligt att jämföra med en "vanlig" server.
Vill du enbart köra ett NAS kan du komma mycket billigare undan med sämre delar och Unraid eller valfri annat NAS-OS. Säkerligen runt halva priset vad denna QNAP kostar. oh dear....

"Kör man en plex-server med 4K där man vill att familjen ska kunna kolla så är det väldigt smidigt med transcoding. Man slipper sitta med flera kopior av samma film och man kan ha den i högsta möjliga kvalitet."

Jag förstår verkligen inte vad du menar med flera kopior av samma film? Att folk med hjälp av transcoding kan läsa från samma fil? Istället för att alla har en lokalt? Inget drygt - förstår bara inte din logik där. - Sen är jag inne på tredje veckan med influensa så jag är förmodligen inte the brightest nu heller..

/Daniel

Av Ethnic

Hej! Jag personligen är anti färdigplockade burkar så det bara skriker om det, men i detta fall så hade jag utan tvekan valt det andra alternativet du skriver. Du får nyare och snabbare CPU + Bättre grafikkort.

Samt att grejerna faktiskt är nya. Du vet inte hur länge ett nätagg håller och vilka saker det tar med sig i smällen. (Vart med om det nyligen).

Så fördel att köpa nytt är väl att du i alla fall får någon form av garanti lika så.

Min åsikt. Köp den på elgiganten.

/Daniel

Av Ethnic
Skrivet av hypermode:

Är detta för flera datorer eller är det samma dator?

Har provat med flera datorer på nätverket och samma resultat på alla. Sen visst har jag andra saker anslutna till samma nätverk. Men det har aldrig haft någon större påverkan på testet förut - dvs jag har koll på vad som drar upload / download.

Det är dock så uppenbart att någonting är lurt när jag verkligen kan gå in i settings och bara spara - behöver inte ens ändra någonting - så får jag ut full downspeed. Så känns överlag som något firmware bugg.

Har även skrivit på deras forum - många som kollar men absolut inget svar.

EDIT - har provat med Hardware NAT på och av - samma resultat, skillnaden som är då är att om jag har NAT på så drar routern inte lika mycket cpu-kraft som den gör utan.
/Daniel

Av Ethnic

Amplifi HD slow wired speed! (läs för mer info - obs på engelska)

Hello! This is kind of weird and I cant find anyone else with this problem. I´ve got 600mbit of downspeed. But I only get out around 400 with the Amplifi HD - all wired. BUT if I do some changing to the settings of the router and I mean any settings and saves it. Then I get the full speed of 600mbit for a couple of minutes. Then it goes back to around 400mbit again.. This is so freaking annoying! I´ve tried everything!

So please - any ideas? I´ve tried all I can think about.

Best regards,

/Daniel

Av Ethnic

Håller med de andra! Jag kör comhem dvs - har redan modem/router bryggad sen vidare till likadan router som du säljer nu. En sjukt bra router överlag, så det är ett bra köp om du fortfarande ska sälja den

/Daniel

Av Ethnic

@Lansen: Nej tror tyvärr inte det, den sätter upp ett ssid första gången för att då kunna köra första setupen. Men det är inget som jag vet kan användas till annat än det. Den behöver ha en fungerade uppkoppling mot internet för att fungera. Så det blir nog svårt att casta om du inte har något internet alls. (Det är vad jag tror, har aldrig kunnat köra mina chromecasts utan koppling mot internet)

mvh

/Daniel

Av Ethnic

@Lansen: om man är på samma nätverk oavsett vad du castar med tex dator med kabel eller något annat så kommer den hitta den och casta. Så det borde uppfylla era behov att hoppa över trådlöst

Men vill ni undvika wifi helt och hållet måste ni köpa en chromecast ultra - den har trådat ethernet också.

mvh

/Daniel

Av Ethnic

Det du utgår ifrån är enbart ett benchmark-program ser det ut som.
På pappret så är nya 10th gen bra mycktet snabbare.

Lite jämnförelse
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4250U-vs-...

https://technical.city/en/cpu/Core-i5-4250U-vs-Core-i3-10110U

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4250U+...

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i3-10110U...

Så överlag nya 10th gen är rätt mycket snabbare. Är det värt för dig att uppgradera din NUC till det nya beror helt på vad ska du ha det för.

Du får mycket positivt med nya 10th gen enligt mig.

/ethnic

Edit - såg nu att du valde mellan de två andra - inte den du har och den nya 10th gen.. Men men, nu har din min input på ditt val överlag

Av Ethnic

Jag har byggt liknande applikation för en väggpanel. Jag sparade ner id och status i firebase dokumentdatabas, fungerade smidigt för ändamålet. MEN det är som de skriver (Har inte läst allt). Det finns en chans att de kommer ur sync om något då skulle bli knas med ett anrop som tex inte kommer fram. Det kan du tyvärr inte hålla koll på med vanlig 433mhz. Men räknar du kallt med att de alltid kommer fram så spara bara ner värdet hämta upp och markera statusen som du önskar
Har för mig faktiskt fungerat prima. (Rullat något år nu).

Ha det bäst !
/Daniel

Av Ethnic
Skrivet av Axel95:

@Ethnic: Jag köpte själv nyss en laptop ifrån HP som jag är riktigt nöjd med. Här år några laptops jag tror kan passa dig.
https://store.hp.com/SwedenStore/Merch/List.aspx?sel=NTB&ctrl...

Tack för förslaget! Dock så hoppar jag gärna över HP då jag enbart har dåliga erfarenheter av dem. (Dock så kan de ju självklart blivit bättre)

Mvh Daniel

Skrivet av orig_rejser:

Kör på surface laptop 13" eller 15. 3:2 skärmen är riktigt skönt när man utvecklar.
Jag kör en 15". Skönt tangentbord (iaf på 15").

Om du kollar på dell så strunta i XPS och ta någon av de företagsinriktade, finns med samma specar.

4k ska man aldrig underskatta även om man får använda skalning

Ångrar icke mitt byte till surface laptop 3 och framför allt 3:2 skärm.
Du missar dock huaweii matebook x pro 13,9"
Det var mitt andrahandsval. Har haft någon huaweii innan också, trevliga maskiner. 3:2 skärm på den också.
https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-da...

Tack för din input! Det blev faktiskt att beställa en surface i första val och sedan en dell xps 13 som andra val. (Chefen måste godkänna mina alternativ då det är en jobbdator - Men borde inte bli några problem med en Surface.. Valet blev Skärmen + sjukt snabba minnen och vettig upplösning! Tror den blir riktigt bra faktiskt

Med vänliga hälsningar,
Daniel

Av Ethnic

Inköp av ny laptop 13" Behöver lite råd och input :)

Som rubriken lyder, behöver lite råd, pro´s och cons!
Står mellan 4 stycken laptops.

- Razor Blade Stealth 13" late 2019 - (med ti1650)
- https://www.dustin.se/product/5011151112/blade-stealth-2019

- Microsoft Surface 3 13"
- https://www.dustin.se/product/5011154313/surface-laptop-3-platinum

- Dell XPS 13"
- https://www.dustin.se/product/5011157506/xps-13-7390 (står i5 man tror det är i7)

- Dell XPS 13" 2 in 1
- https://www.dustin.se/product/5011157498/xps-13-7390-2in1

Alla är i7or av nyare segmentet.

Datorn kommer vara en utvecklingsmaskin först och främst.
Jag är ute efter prestanda, inget throttlade (Har en dell xps 9570 - sjukt mycket problem innan man fick ordning på throttlingen)
Vill ha bra kvalité på skärm och chassi. (Gillar chassit på Razorn - mer tveksam till skärmen)

Gärna vettig batteritid också - känner även att 4k skärm är lite overkill på en 13". Så full HD eller runt där är fullt ok så länge skärmen har bra färgåtergivning och allt sånt.

Skulle uppskatta lite input från folk som faktiskt har använt någon av dessa.
Har som skrivet redan en XPS 15", Dock så tycker jag det har vart väldigt mycket strul med drivrutiner och kassa biosar. (Oklart om de har löst alla problem till de nya XPSerna).

Tack så mycket!

//Daniel

Av Ethnic

Lägger ett bud på Vortex Pok3r 500sek + frakt.

/Daniel

Av Ethnic

@_Merc_: Det är ju faktiskt inte sant.