Inlägg

Inlägg som KentL har skrivit i forumet
Av KentL

Ny dator för att surfa och kolla film på TV.

Min far är sugen att köpa en ny dator. Han pratar om antigen en bärbar eller stationär, försöker övertala honom att köpa en enkel stationär typ HTPC.

Har byggt ett antal datorer åt mig själv tidigare men spelar en hel del så är inte bäst på enkla surf/film datorer.

Någon som kan komma med förslag på en enkel och TYST dator som klarar av att se HD film via HDMI. Skall inte kosta mer än nödvändigt vilket inte borde vara några problem med dem små behoven han har.

Av KentL

Ny dator.

Skall köpa delar och bygga ihop en duglig speldator, dock lite begränsad budget. Har Win7, SSD och CD sedan tidigare, har även en hårddisk men funderar på att köpa till en större SSD och köra utan mekanisk disk. Någon som har åsikter/synpunkter på om dem delarna jag plockat ut?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2465038/2012-10-27

Tack på förhand.

Av KentL

Varit borta en vecka i fjällen och stugan så därför har jag inte svarat.

Redan köpt en SSD som jag skall installera idag. Och om jag inte hittar en beggad CPU till bra kurs så kommer jag nog att vänta till hösten och bygga ihop en ny burk. Har 4gb minne, bra HD och nu en duglig 128gb SSD. Grymt sugen på att se om det blir någon stor skillnad med SSDn, vilket jag personligen tror, men man får snart se

Tack för alla goda råd och om någon har en duglig CPU får en billig peng skicka mig ett PM.

Av KentL

Är verkligen sugen på att köpa en http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=514335 men som du säger kanske man bara kastar 900kr i sjön. Nyss köpt en ny dator åt tjejen för 9k och känner att jag klarar mig hyfsat redan som det är med min burk.

Av KentL

Tack för svaren och beställde Einride för ett par dagar sedan, kom till samma slutsats själv

Av KentL

Finns det bättre CPU för mitt moderkort idag?

Har ett Gigabyte GA-MA770-DS3 moderkort och en AMD 7750 dual-core 2.7GHz processor. Finns det bättre processorer för den typen av moderkort idag eller är det bara att bita i det sura och investera i en ny dator?

Av KentL

Kollade lite på CDON och såg två datorer som motsvarar det jag plockat ihop men som är billigare, dock skiljer dem sig åt på CPU och grafikkortet, samma pris men lite olika prylar. Uppföljningsfråga, vilken är egentligen bättre av dem två?

http://cdon.se/hemelektronik/thor__lorride_-_intel_i5-3570k_-_8gb_-_120gb_ssd_%26_2tb_-_nvidia_gtx_580_-_w7hp-19225894

http://cdon.se/hemelektronik/thor_einride_-_intel_i5-2500k_-_16gb_-_120gb_ssd_%2b_1tb_-_nvidia_gtx670_-_w7hp-20388250

Av KentL

Funkis speldator?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2128693/2012-08-09

Är detta en funkis lösning? Och om möjligt kan man kapa ner någonstans utan att tappa allt för mycket prestanda eller om jag lägger ner några hundringar till så kan jag få en mycket bättre burk? Spelar mest wow och kan flytta DVD motsv från äldre dator.

Tack på förhand

Av KentL

Ny speldator för WoW motsv. 5-8k.

På tiden jag köper en ny dator. Spelar mest WoW.

Funderar på att lägga ut runt 8k, dock kan man lägga ut mer om nödvändigt (känns inte som wow är världens mest krävande spel dock).
Monterade ihop min förra dator men tänkte få den monterad den här ggn, garanti osv.

Några bra tips på dator?

Av KentL

Ser helt klart ut som någonting mer intressant. Tack

Av KentL

Råd på billig surf dator till farsan.

Tjena

Farsans burk rasade fullständigt idag, efter typ 7 års användning.

Han är sugen att köpa en ny burk för 6-7k på on-off motsvarande men tycket det känns som riktigt dumt med hans små behov.

Han har den kopplad till sin platt tv och surfar alt ser film. Om någon har råd på vad man borde köpa och bygga ihop till honom vore det uppskattat. Byggde min egen dator för 2 år sedan och det kändes inte svårt så det känns som jag borde kunna göra det igen

Dem enda kraven han har egentligen är att den skall vara någorlunda tyst och så liten som möjligt utan att det skall bli dyrt, samt självklart att han skall kunna koppla upp den mot sin platt tv.

Tack på förhand