Inlägg

Inlägg som Gotlanning har skrivit i forumet
Av Gotlanning
Skrivet av tvelander:

Är ju runt dock 50-65k i bara RAM ^^ kostnad XD

Är ju ändå bara pengar, de ramlar ju in på kontot varje månad.

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av tvelander:

Vet du vad 400GB 1333 ECC minne kostar?

Det handlar bara i vart man vill lägga pengarna, tyvärr blir detta inte av, av mig, då jag såg en chans att göra en ordentlig hacka, jag prioriterar om och får en ny glidarhoj till sommaren.

Valet stod mellan stor E-dolme och att åka sjukt skönt i sommar, valde att åka hoj, hellre kung på vägen än en E-dolme på kontoret.

/Gotlänning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av atego:

Tjenna Gotlänningen!

Vilken häftig setup du har!! Det är bara att erkänna!

Men att du endast ska spela på den och använda 5% av prestandan i den "makes me wanna cry!" ganska mycket..

(FLER som håller med om detta gilla inlägget..xD)

Så jag tycker verkligen som någon tidigare sa köpt 2 st 290X släng in de i din Sign burk.
Och kör igång Folding@Home och använd 100 % av CPUn och se vad den går för! Gör nått som CPUn är skapad för

Sweclockers behöver fler foldare och vore sjukt spännande och se vad din maskin skulle kunna bidra med, vore häfigt, pressa CPUer:na lite!!

Btw vad drar denna maskin i Watt vid väggen i Load?

http://folding.extremeoverclocking.com/sigs/sigimage.php/un=Gotl...

/Gotlänning

Av Gotlanning
Av Gotlanning

Låda finns till maskinen, men kan ju inte ha en 2U på skrivbordet.

Kan ta en bild på den i 2U:aren med orginalmoderkortet om ni vill.

/Gotlänning

Av Gotlanning

Sitter och läser på lite, men efter mailet jag fick för 20 minuter sen så ser det ut som mina planer inte är realistiska mot det budet jag fick i mailet, denna rigg kommer inte att byggas av mig, kan inte tacka nej.

Och om jag förstår saken rätt så kommer ni att se den här framöver dock.

Mig kan ni hitta på en ny hoj till sommaren iaf

Får bli lite små uppgraderingar av min befintliga rigg istället och leva ut min dröm med vinden i håret under sommaren istället.

Men det är inte det sista ni ser av mig här.

Tack de som visade stöd och redde ut saker!

Men denna tråd har gjort sitt, så MOD kan låsa denna.

/Gotlänning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av deadich:

Fast hur många spel stödjer ens i närheten av så många trådar? inga.

Nej, det är ju sant, nuet och framtiden är statisk, inget kommer förändras någonsin

/Gotlänning

Av Gotlanning

Har funderat lite, och nog bestämt mig för att köra den som ESXi server, med aktivt VT-D, köra raid på 4st ssd(troligen 512gb 840 EVO), dessa enbart till en virtuell win 8.1, 2st ssd till Lagring, ESXi, kommer jag köra på raidade Sd-kort via PCI-e, kommer att införskaffa 4st 290x, för prisets skull, gentemot titan, behöver inte köra ramdrive, men har möjlighet om jag vill, Grafikorten tilldelas exklusivt till win 8.1 genom VT-D.

Låda landar i en Red Harbinger Cross Desk.

Nästa fråga är skärmar, funderar på DELL U2713HM, bra skärmar till bra pris...

/Gotlanning

Av Gotlanning
Skrivet av Wille1504:

Hittade detta, men om det är för litet kanske en sådan här med kompressorkylning inbyggd passar bättre.

Om du slutligen behöver ett från Inet så är detta det bästa, även ur ekonomisk vinkel. Tror kanske det fungerar om du plockar ur några hårdiskvaggor, med din budget antar jag att du ändå går all in på SSD:er

Ser bra ut, men ser lite lågt i tak ut, om man skall skruva

Ja, det blir fan inget mekaniskt skrammel här inte, hatar oljud...!

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av Jagheter:

Hur mycket RAM använder du? För cheesus vad mycket.

Ramdisken kommer troligen att bli på 300GB, matat från en SSD.

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av HurMycket:

Ja, fyra GPU:er är gränsen, så fundera inte ens på DuodecFire med 6x 7990 eller dylikt.

Är detta förresten på riktigt? Vad kostar en sådan dator?

Och är du medveten om att den är dåligt lämpad för spel? Det känns lite som att du kanske borde ha råd med en riktig speldator upptill den här besten?

Feck!

Har inte den exakt kostnaden vad den skulle kosta, dock var det ett projekt hos en kund som inte blev av, och vi blev ståendes med en maskin över, så fick ett väldigt förmånligt pris kan man säga.

Hade fått ge mer för en svennemaskin om man säger så

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av olog-hai:

Tycker du att Caselabs TH10 är sjukt liten också?

Faktiskt lite sugen på Red Harbinger, då jag skulle behöva ett nytt skrivbord oxå, känns bättre för samvetet att köpa ett "skrivbord".

/Gotlänning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av LemonIllusion:

RAM är snabbare, men det kan bli jobbigt att installera OS varje gång man startar datorn.

Spelar ingen roll, man kommer ändå inte starta om så ofta iaf.

/Gotlänning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av sKRUVARN:

Förstår inte riktigt vad det är som händer här riktigt, tråden heter "epic gamingrig..." har du alltså köpt datorn för att spela på? Som sagt så kommer den inte vara märkvärdigt bra att spela på då du kommer ha rätt dålig singeltrådsprestanda (vilket gör betydligt mer i spel än 20trådar) kör du med 2-3 grafikkort så kommer processorn flaska rejält, den kan nog flaska redan med ett grafikkort. Jag hoppas verkligen inte att spela är det primära du ska göra för då har du slängt pengar i sjön, det är en överklockad 4960X du ska köra på om du ska bygga en overkill gaming dator.

Med det sagt så är ju datorn ett monster till folding och rending, imo så hade jag kört på 2-3st titan till det där systemet om det inte är något speciellt program du ska köra som du vet 290X är starkt i, CUDA har betydligt bättre support än AMD korten när det kommer till renderingsprogram och titan slår 290X i folding.

Den skall göra mer än att spela, dock så kommer ser spelas mycket på den, när det gäller SLI/CF, är fyra gränsen?, ser att jag kan få tag på ett moderkort med 6 pci-e platser.... Hade ju varit nice

/Gorlänning

Skickades från m.sweclockers.com

Av Gotlanning
Skrivet av BrutalSwede:

Som sagt tidigare, byt grafikkort i din nuvarande gamingrig så kommer det prestera bättre. Sen kan du ha allt annat på den där servern.

Tanken är att ersätta de jag har med denna, och bara ha en maskin igång.

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av DavidtheDoom:

Spelen använder sig bara av 4-5Trådar som högst (Battlefield använder sig av 4 beräkningstrådar och en som delar ut arbetet).

Att du har 1 grafikkort eller 5 spelar ingen roll då det fortfarande ALLTID är endast en tråd som kan dela ut arbetsuppgifterna (se framförallt hur PS3:an hade sin processors-uppbyggnad om du vill ha ett förtydligat exempel).

Beräkningstrådarna utför bara CPU beräkningarna och kan inte avbelasta GPU:erna och vice versa.

Därutöver är skillnaden mellan 40-trådad Xeonrigg och 8-trådad Intel i7 rigg kommer från Sandybridge och uppåt helt klart vara till i7:ans fördel då de har högre frekvenser på sina kärnor (utöver att dessa Xeon har samma IPC som Sandy Bridge och bygger på samma arkitektur).

i7 4770k kommer således vara ca 25-40% snabbare per kärna om man beräknar in 3.9GHz effektiv frekvens och ca 14% högre IPC.

möjligt att du har en poäng där, men min fördel blir då att jag kan köra mycket annat i bakgrunden utan att påverka spelandet, eller filmvisning.

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av Elghinnarisa:

ermm, om du typ råkar ut för en olycka eller något (vilket jag inte hoppas på) kan jag få ärva din rig då?

Beror ju lite på vad du är ute efter för bench program. Då du inte har något gpu nu så antar jag att det ska vara cpu baserat. Du har ju alltid cinebench, SiSoft's Sandra (vet dock ej hur bra det är), wPrime, SuperPi, FryBench. Det är dom jag kommer på just nu.

Tack, skall testa dessa o se vart man landar.

Skrivet av Arazand:

Då kan vi säga så här, stödet för grafikkortdrivrutinerna på Windows Server-versionerna är sjukt dåliga. Det är trots allt inte menat som en platform. Du kan fortfarande dra nytta av all din RAM med Windows 8.X Professional, då kan du köra runt 512 GB och får bra stöd med drivrutinerna. För server-versionerna är inte menat att arbeta runt spel, så realtids grafik hamnar alltid på efterkälken. Kör ihop lika många quadro kort som du har lediga PCI-E platser och rendera en 3D-animeradfilm skulle din rig däremot passat utmärkt som. Finns en marknad för det, många betalar gärna för att hyra en sådan maskin för att utföra just sådana projekt.

Strecket draget i din nuvarande konfiguration passar den inte alls som spelmaskin. Ska du spela är Windows 8.X Pro ditt enda riktiga val om du ska dra nytta av allt ditt RAM. Annars är du begränsad till 'bara' 192 GB i windows 7 ultimate.

Hmmm, kanske skulle fundera lite på det där med hyra ut renderingsmöljligheter fan inte dumt, så du säger 512Gb ram, ler, har inte ens kollat vad taket ligger på 8.1, men kunde ju vara kul att maxa om jag ändå skall leta snabbare minnen.

Skrivet av CFSsss:

+1
Vi har en del feta beräkningsmaskiner på jobbet och vi har faktiskt bytt till Win7 Ultimate på alla, mycket bättre prestanda och inget drivrutinskrångel. Windows server 2008 är rätt föråldrat och om man inte behöver alla funktioner för användarkonton är Win7 ett bättre val.

Som jag skrev så är Windows 2008 R2, bara temporärt, som det är just nu finns det inget behov av Win 8.x, då jag inte har något grafikkort, men så fort jag har dessa i handen så kommer det att gås över till Win 8.1 Pro, 4 PCI-E 16x, så det blir väl 4st 290X om det får plats, vilket jag hoppas och lådan tillåter detta.

Av Gotlanning
Skrivet av CFSsss:

Fet beräkningsrigg men skulle tro att en vanlig oöverklockad 4770k med 8GB ram benchar bättre i 99% av all spel.

Kommer köra BF4, Folding@Home, samt Plex Media Server på denna.

/Gotlänning

Av Gotlanning
Skrivet av Arazand:

Det är ju uppenbarligen en server rig du skaffat. Vad är det för OS du kör på?

Just nu är det Windows 2008 R2, då jag inte orkat skaffa alla drivare till 8.1, och kändes som det inte spelade någon roll då jag ännu inte fixat några grafikkort.

/Gotlänning

Av Gotlanning

Någon som har något bra testprogram?, för att se förändringar man gör på riggen, kört Z-zip, Geekbench och Blender, dock har jag inget grafikkort i ännu, så grafiskt levererar den inget med det inbyggda.

/Gotlännning