Inlägg

Inlägg som Mainman har skrivit i forumet
Av Mainman
Skrivet av hasenfrasen:

Kruxet är definitionen av "kriminellt" och vem som påstår att det är kriminellt och när. Helt plötsligt blev rosa ränder på skor olagligt i Afganistan. Sexköp är olagligt i Sverige men inte i Tyskland. Rökiga cafér i Holland är lagligt men inte i Sverige. Artikeln nämner "aktivist" men inte vilken typ av aktivism. Du kan med fördel köra över Tor som går via obenetwork vpn, iaf om du terminerar på min Exit om du är i behov av att vara hyffsat anonym.

<edit>Tydligen var det en grupp klimataktivister det rörde sig om.</edit>

Ja klart man kan diskutera definitionen av kriminellt, men om du nu ska använder dig av en ganska "extremt" exempel som att rosa ränder är förbjudet i ett land så kan jag väl kontra med då att också ta ett "extremt" exempel; En pedofil är medlem i ett pedofilnätverk. Det går att inte att förebygga eller straffa, för han sitter med Protonmail...I min värld är det fel och självklart ska myndigheter kunna få fram uppgifter om kriminella.

Skrivet av Tanax:

Dessa typer av kommentarer gör mig alltid förvånad när man diskuterar privacy.

Bara för att man är mån om sin information, identitet eller annan känslig data så betyder det inte att man är kriminell. Skulle säga att dom allra flesta INTE är kriminella.

Men även om jag inte är kriminell, varför ska hemsidor få veta min IP-adress? Varför ska folk kunna läsa mina email? Varför ska min kreditkortsgivare veta att jag betalar för en VPN tjänst? Varför ska Google veta att jag söker efter ett grafikkort? Varför ska Apple triangulera min position? Varför?

För att tjäna pengar är ett enkelt svar, men dom har BERG av data enbart om dig. Var du varit. Vad du söker på. Alla dina preferenser. Vad du handlar. Vilka du umgås med. Var alla du känner bor. Behöver dom verkligen veta allt det? Riktigt ruggiga saker när man tänker på det.

Jag förstår vad du menar, tror dock du missförstod mig. Inget fel i att använda dig av en VPN för att du vill dölja saker från t ex Google eller MS.

Men om du nu är kriminell så ska du inte känna en trygghet med att du kommer aldrig kunna åka dit för det du planerar/har gjort för att du använda dig av en specifik tjänst vilket gör att myndigheten inte kan komma åt dig.

Det är min åsikt och jag förstår att man kan dra den här diskussionen hur långt som helst, vart gränsen ska gå osv men om man nu kan förebygga och straffa kriminella så är det i min värld värt mycket!

Av Mainman
Skrivet av moonblase:

Då vet jag vilken VPN jag inte ska välja... Var påväg att starta abonnemang för VPN hos dem men detta känns ju inte bra

Är du kriminell och har saker att dölja eller vad menar du?

För mig är det solklart att om man nu är kriminell och har gjort olagliga saker så ska man inte känna en trygghet i att "ja min VPN/mail kommer ju täcka mina spår efter dessa olagliga saker jag nu ska göra".

Av Mainman

Lite fel tråd kanske men tänkte att jag ställer frågan här iaf;
Någon som har en sån där kattlåda som ”tömmer” sig själv? Finns ju några olika varianter, t ex https://www.arkenzoo.se/petsafe-simply-clean-sjalvrensande-ka...

Känns som att det vore väldigt trevligt om det fungerar men hur bra är dessa egentligen?

Av Mainman

Bjuder 2000kr plus frakt

Av Mainman

6500kr

Av Mainman

6200kr C9

Av Mainman

5000kr for 55C9

Av Mainman

10200kr

Av Mainman

Bjuder 9000kr

Av Mainman
Skrivet av Maarkus97:

Jag har använt den som jobb dator (jobbar med trading).

Men det låter ju inte jättebra isåfall att sälja här om jag kan få ut några fler tusen lappar på tradera?

Jag räknade nog inte på att få 20.000 men kanske 13-14 iaf.
Men ni kanske har rätt, jag har dålig koll på detta med andrahandsvärde

Jag förstår!

Jag ska fundera lite till, kan eventuellt också tänka mig att köpa den utan grafikkort.

Av Mainman

Tänker du att nypriset ligger på 24k och sen ska man dra på priset för att det är begagnat? Tänker mig att avdrag 30-40% brukar vara någon slags kutym för att det är begagnat.
Så i runda slängar runt en 20 000kr, + grafikkort (ca 4k)?

Processorn kom för ca 3 år sedan, många kärnor/trådar men IPC:n är lite efter dagens processorer.

Tror inte du kan räkna med så mycket högre än det som bjudits här, men jag kan ha fel.
Det är iaf mina tankar

Jag bjuder 10500kr, hämtning.

Av Mainman
Skrivet av Maarkus97:

Kollade upp exakt fläkt. Det är en Noctua NH-U14s

Tackar

Av Mainman

10250kr, hämtar

Av Mainman

Är fortfarande intresserad men undrar vilken cpu-kylare det är.

Av Mainman

9200kr, hämtar

Vilken kylare är det?

Av Mainman

Fina grejer, blir lite sugen.
Riktpris för hela kalaset?

Av Mainman
Skrivet av nikwad:

Ja, det är väl din tolkning.

Gav han tips på hur han kan goggle:a samt att jag kika igenom några av guiderna och de var inte särskilt basic, utan rätt så avancerade.
Så utan att veta hans kunskapsnivå gällande nätverk, så kan han ha det svårt att få det att fungera.

Hur behjälplig var du med din kommentar/svar? Ser inte att du gav något extra till tråden. Kanske det är du som inte ska skriva något om du inte har något att lägga till.

Ber om ursäkt till TS för sidospår.

Helt rätt, jag borde inte skrivit något då det inte var behjälpligt på något sätt, dock tycker jag du kunde länka några sidor/guider istället. Tänk om alla svar och råd man fick var att ”googla”, då vore det ett väldigt roligt forum det här

(Nu ska jag inte kladda mer i den här tråden!)

Av Mainman
Skrivet av nikwad:

Har du provat att goggla?
https://lmgtfy.app/?q=unifi+route+all+traffic+through+vpn+on+...

Ser ut att finnas flera förslag på lämpliga lösningar, sen är det nog upp till din kunskapsnivå om du kan få det att fungera.

Så fruktansvärt tråkig kommentar.. Istället för att vara dryg kan du väl vara behjälplig, alternativt låta bli att skriva något.

Av Mainman

8500 kr for the pc

Av Mainman

1400kr, hämtar