Inlägg

Inlägg som Rixxz har skrivit i forumet
Av Rixxz

Kör alltid DLSS 2.0 Quality, dels för den extra prestandan men även för att det är väldigt effektivt som AA

Av Rixxz
Skrivet av Eclipse:

PC? Alltid något som krånglar. Det är drivrutiner, det är krascher om vartannat pga olika saker. Windows i sig är bedrövligt och är det inte det ena, så är det något annat.

Jasså? Inget jag upplevt på väldigt, väldigt länge.
Gäller det kanske äldre titlar? Då kan det ibland krävas lite pill för att få saker att funka som det ska på ett modernt system.

Av Rixxz
Skrivet av Markusas:

Vore trevligt om de släppte en AirTag motsvarighet

Tror det är exakt det som är planen

Av Rixxz
Skrivet av GuuFi:

Tror någon på ett liv efter detta så ska man nog låta dem göra det, allt annat gör bara detta liv värre för dem och antagligen en själv också.

Absolut, att trakassera och trycka ner folk för sin tro (så länge de inte använder sin tro som ett argument för att göra detsamma mot andra) tycker jag är fel, medium har jag dock svårt för av samma anledning som twit, enligt mig utnyttjar de personer som har det genuint jobbigt.

Skrivet av GuuFi:

Att försöka resonera att allt kom från inget och sedan försvinner till inget är lika förvirrande och svårt att greppa, hur djupt du än går så är ingenting logiskt även om det du ser idag kan verka som det.

Ingen påstår att allt kom från inget - bara att det verkar som det från vår synvinkel, vi hade behövt data från en punkt innan vårt universum existerade för att få ett bra svar på vad som egentligen hände, och det är lika omöjligt som att svara på vad som händer efter döden.

Om man ser till det stora hela vet och förstår vi hittills antagligen ganska väldigt jättelite om verkligheten vi befinner oss i, men med det sagt förstår vi den väldigt, väldigt mycket bättre än vad människor som levde för bara 300 år sedan gjorde.

Genom tiderna har människan konstant förklarat saker den inte förstår med det övernaturliga; vädret, vinden, havet, torka, översvämningar, åska, solen, månen, sjukdomar osv.
En efter en har de visat sig vara helt naturliga - det visade sig att när blixten slog ned fanns det inte nån arg snubbe uppe bland molnen som viftade med en hammare trots allt.

Av Rixxz
Skrivet av GuessWho:

Jag blev glad när jag såg loggan från Ignition...
...men sen var det inte med på listan.

Ignition

Ignition @ GOG

System requirements
Minimum system requirements:
System:
Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10
Processor:
1.8 GHz
Memory:
512 MB RAM
Graphics:
3D graphics card compatible with DirectX 7 (compatible with DirectX 9 recommended)
Storage:
1GB available space
This game is powered by DOSBox.

Kraven känns rejält överdrivna? Minns att det flöt på helt OK på min gamla Pentium 2 @ 333MHz

Av Rixxz
Av Rixxz
Skrivet av 0cool:

Intel vann pga Core-arkitekturen, inte fulspelen. När det stod mellan Athlon och P4 snodde AMD marknadsandelar utan problem, de var uppe på 26% i 2006.

Athlon lanserades 1999, knappt 1½ år innan P4, visst fick de marknadsandelar, men vad är 26% i jämförelse med om den betydligt ekonomiskt tyngre motståndaren inte hade varit ett as som mutade och hotade sig fram istället för att faktiskt konkurrera med en objektivt bättre produkt?

Av Rixxz
Skrivet av 0cool:

Det som gör att man tar sig till toppen är att ha bättre produkter än konkurrenterna. Man kan inte fulspela särskilt mycket när man är uppstickare, man måste leverera.

Fulspel är ett snarare ett försök att hålla sig kvar på toppen när man blivit dominant, utan att ha bättre produkter längre. Det sistnämnda tycker jag inte man kan anklaga nvidia för ännu.

Det finns också gott om exempel på att det inte fungerar med fulspel om konkurrenten faktiskt gör en bättre produkt. Chrome slog ut Ie rätt snabbt trots MS fulspel, och AMD har ju ett eget exempel med EPYC. Intels fulspel och hot om nerprioritering och sämre priser mm spelade ingen roll när den produkten kunderna ville ha var EPYC.

Hade AMD haft någon AI-produkt som var lika överlägsen nvidia som Epyc var överlägsen Intel så hade de inte haft några problem.

Edit: Inte tänkt som något försvar för fulspel, det skall givetvis inte accepteras oavsett.

Intel vann dock och tjänade stort på sina, nu Nvidia-liknande, fulspel trots att Athlon fullkomligt spöade skiten ur Pentium 4 vad gällde både pris och prestanda. Har man tillräckligt mycket pengar och inflytande har man kunnat och kan göra lite hur man vill, och det tycker jag är väldigt fel.

Av Rixxz
Skrivet av Lorault:

När ett företag går med vinst ska genast andra företag anklaga för kartellbildning. Det är snarare de som inte kan driva ett företag.

Skrivet av smd:

De får ta fram en bättre och billigare produkt samt se till att inte ha brist på produkten i fråga så ska de nog se att orders trillar in.

Stora vinstdrivande företag vill driva in vinst, vem är överraskad?

Alltså, har ni ens läst vad artikeln handlar om?

Av Rixxz
Skrivet av pre-dator:

Önskar att han kunde ta upp den trasiga kontaktsynken i Outlook på iPhone också, många IT-avdelningars huvudbry.

Kan meddela att den funkar lite sisådär på Android också.

Av Rixxz

"I framtiden kommer ingen behöva kunna gå, för vi har precis uppfunnit automobilen"

Av Rixxz
Skrivet av dlq84:

Nu är det ju ingen hemlighet eller konspirationsteori att Teflon kan vara giftigt och man får i sig för mycket.

Det gäller å andra sidan i princip precis allting, exempelvis vatten

Av Rixxz

Har haft min nuvarande (Moto G100) i snart tre år och tycker att den fortfarande fungerar riktigt bra, lär åtminstone inte bli någon ny det här året.

Av Rixxz

10/10.
Är inte avslutningsblippetibloppet detsamma i både 7 och Vista dock?

Av Rixxz
Skrivet av KennethMolund:

Jag förstår att hatet mot Elon till 99% är politiskt. Ni tycker att han är transfobisk, rik och på fel sida kulturkriget samt vedervärdig eftersom att han inte längre röstar på Biden. Men, ha lite respekt för att han nästan på egen hand gör vår art multiplanetär och tar oss in i en ny tidsålder. Han skulle lika gärna kunna pensionera sig och köpa en öde ö och inte lyfta ett finger igen, men det gör han inte, för Elon älskar mänskligheten.

Det känns som att din världsbild är helt binär och utan nyanser.
Personligen är jag lite överallt på det politiska spektrat beroende på vad det gäller, men ja, slår man ihop allt så lutar jag absolut åt vänster. Jag är inte något fan av Musk som person, men att det skulle ha något att göra med att han tog avstånd från ett av USAs politiska partier stämmer inte, för det visste jag inte ens om att han gjort.

Och om det handlar om att han tydligen är transfobisk så ja, det hade jag sett som ett stort minus, men jag vet inte om han faktiskt är det. Från vad jag läst handlar hans åsikter främst om ungdomar och potentiella konsekvenser, och att mer forskning som kan leda till bättre behandlingar behövs. Ingen direkt jättekonstig åsikt enligt mig, även fast vissa spunnit det till att han hatar transpersoner.

Transfobi för mig är hat riktad mot en grupp människor som i regel inte är grundad på något annat än att de är "annorlunda", med en massa skumma fördomar och ofta religiösa floskler strösslat ovanpå det.
Jag må vara skeptisk när det gäller Musk, av olika anledningar, men jag tror inte sådana tankar stämmer in på honom.

För mig handlar det om andra saker som jag läst och hört honom säga, och jag tycker att han känns som en omogen narcissist med ett storhetsvansinne som ofta lovar mycket mer än hans företag faktiskt kan leverera, med ibland helt verklighetsfrånvända idéer som känns som att han läst en sci-fi novell och tänkt "åh, coolt!", exempelvis HyperLoop.
Och därför litar jag inte på honom, jag kan ha helt fel men jag tycker att han känns som en väldigt intelligent 16-åring i en vuxen mans kropp.

Med det sagt tycker jag att SpaceX och deras framgångar är fantastiska, Starlink är jag positiv till även om jag känner viss oro, främst vad gäller rymdskrot.

Neuralink är jag mer skeptisk mot, och det har egentligen ingenting med Musk i sig att göra, men jag kommer inte ta honom på allvar när han säger hur bra det går, för givetvis kommer han säga det, jag vill se oberoende tester och faktiska resultat.
Sedan har vi faktumet att det är ett vinstdrivande företag som potentiellt är på väg att öppna en slags pandoras ask utan dess like, så om det faktiskt har potential till att möta deras ambitioner är försiktighet och transparens antagligen för allas vårt bästa.

Av Rixxz
Skrivet av landahl:

Jag har hört det i podcasten Weaponized med Jeremy Corbell och George Knapp. Du får gräva lite själv om du är intresserad.

Händelsen utspelade sig mitt i natten på ett ställe där det bör vara ganska lite ljusföroreningar - himlen tordes därför varit relativt mörk, kanske rent av kolsvart om den var täckt av moln.

Det Jeremy och George säger är att folket på marken inte kunde hitta/se föremålet "ens med mörkersikten" - och anspelar på att det betyder att föremålet var osynligt.

Men så behöver det ju inte vara, som sagt borde himlen ha varit rätt mörk, föremålet var på en relativt hög höjd ovanför marken, och var dessutom ganska litet. Att försöka hitta ett litet föremål på långt avstånd som inte har några egna ljuskällor mot en mörk bakgrund är inte direkt jättelätt, och mörkersikten kommer hjälpa föga om det inte finns något faktiskt ljus att förstärka.

Kan det ha varit de facto osynligt? Låter otroligt, men vem vet? Att ingen kunde se det från marken via synlig strålning är hur som helst inget bevis på att det var det.

Skrivet av landahl:

Sanslöst vad många vinterdeprimerade troll det är i den här tråden.

På vilket sätt är genuin kritik och ifrågasättande "trollande"?

Av Rixxz

Vad innebär ens "annan dimension" ?

Av Rixxz

Betalar 299:- för 250/250, Telia.

Av Rixxz
Skrivet av Izenoz:

Perfekt julklapp till ett bra pris 👍🏻<Uppladdad bildlänk>

Han är ju ärlig med att det är en gamling åtminstone

Av Rixxz
Skrivet av KennethMolund:

Det är viktigt att de vågar driva med båda sidor av det politiska spektrumet och inte bara MAGA-folket. HBTQ-orcherna tyckte jag lös med sin frånvaro och det oroar lite grann. Utöver det så ser det fantastiskt ut. Animationerna är i en klass för sig.

Vart i trailern drivs det med MAGA-högern? Tyckte den kändes rätt neutral