Inlägg

Inlägg som Nikkop har skrivit i forumet
Av Nikkop

Doomguy triptyk

Likt hela min skolgång så kommer jag med inlämningarna i sista stund 🤓

Jag valde att skapa en triptyk av en maskot som varit en stor del av min uppväxt. Han är från det första datorspelet jag fastnade för och även det första jag kan komma ihåg att jag spelat. De distinkta ansiktsuttrycken säger mer än vad pixlarna på den tiden kunde visa och förblir ikoniska för hur misstänksamhet, ilska, rädsla och smärta kan porträtteras.

https://i.imgur.com/tYpa15P.jpeg

Doomguy har förföljt mig sedan dess i nyare iterationer och förblir ett av mina bästa minnen och därav en maskot för mig.

Det är tre separata verkliga byggen som jag klippt ihop i en bild och är bygga med LEGO set 31198.

Kommer även en video här på hur processen såg ut!

Av Nikkop

Jag äger och har spelat igenom samtliga Zelda-spel till 3DS (Ocarina of Time, Majora's Mask och A Link Between Worlds.)

Alla är värda att ha i sin samling, men om jag skulle rangordna de efter spelupplevelse så:

1. Majora's Mask
2. Ocarina of Time
3. A Link Between Worlds.

Ocarina of Time kan vara "roligare" att spela igenom före Majora's Mask då just de två spelen utspelar sig kronologiskt (även om det är paralella universum). Det är ingen story som fortsätter, men en hel del element och referenser finns mellan spelen.

Av Nikkop

Vackert!

Så planen är att låta så mycket av belysningen synas genom chassit och brytarna?

Är det där ett TEX-chassi? Deras modell av akryl? Hur är profilen och den obefintliga lutningen, funkar det bra?
Har själv ett GH60-bygge inplanerat och kommer troligtvis köra på TEX aluminiumchassi. Kommer köra aluminiumchassi och svart metallplatta, MX Clear men blanka PBT's. Det mesta inhandlat, bara lödpennan kvar

Av Nikkop

Fint!

Vad kommer du köra för caps? Jag har precis själv införskaffat ett 60% tangentbord (TEX Beetle) och vill byta ut capsen mot PBT. Dock inte lätt att hitta för ISO Blanka helst, behöver inget tryck. Dessutom har Beetle en 4.5u spacebar, så det gör väl det hela inte lättare

Layout är dock nästan identisk med KBT Pure Pro, så om jag hittar ett par PBT caps som passar den borde de passa Beetle också.

Blir det ABS eller PBT för dig? Intressant! Följer

Av Nikkop
Skrivet av Z3us_:

Tänkte kolla om det är någon som har eller har testat Leopold FC660C. Har just nu 2 st topre tangentbord: HHKB Pro 2 och Topre Realforce 87UB 55G. Jag gillar mest känslan hos 55g men jag gillar formfaktorn på mitt HHKB så jag har tänkt på stt köpa ett Leopold men det verkar inte finnas i Europa. Så om någon har ett, vart har ni köpt det?

//Z3us_

Jag har testat ett i en väldigt kort period (2 minuter ish~) och det var ganska mysigt tangentbord. Jag är dock inte van vid Topre så kan inte uttrycka mig gällande hur det står sig mot andra Topre-brädor.

Det verkar inte finnas i Europa och de verkar inte ha en "ISO"-layout heller. Det bästa är nog om du kikar från USA eller Asien. Jag pratade dock med en väldigt erfaren snubbe inom tangentbord och han sa att det finns "fake" Leopold FC660C. Sen vart dessa finns tillgängliga för att man ska undvika dem vet jag inte :/ Så jag hade hellre betalat lite mer från en pålitlig källa.

Av Nikkop
Skrivet av Jockefoten:

Du kan inte använda svenska när du skriver < och >.

Här har du en bild som visar var de finns när du kör ansi-layout.
https://elitekeyboards.com/proddata/doc/hhkbp2_basic_layout.p...

Själv skiftar jag mellan svenska och engelsk/koreansk med alt+shift.

Ah, jag tänkte mer om ni på något sätt ordnat det med något macro eller dylikt. Att byta inmatningsspråk är nog okej tillvägagångsätt

Jag var så upptagen och dum att jag glömde att kolla in och eventuellt köpa ett HHKB Pro 2 nu när jag var i Japan för två veckor sedan... Lyckligtvis ska min kollega dit nästa vecka och hon hade inget emot att titta upp om det fanns i butiken och isåfall köpa mig ett.

Så, om jag har tur har jag ett HHKB Pro 2 snart, annars ett TEX Beetle som jag tänkt köpa Hoppas på HHKB dock <3

Av Nikkop

Åh, en Topre tråd i perfekt timing!

Jag var på ett tangentbordsevent här i Taipei och fick klämma på lite brädor, bland annat ett par Topre varav ett var Leopold FC660C.
Måste säga att jag är extremt intresserad av brädan, "mini tangentbord" (nästan 60%), Topre-switchar och dedikerade piltangenter. Var först inställd på ett Poker2 eller KBT Pure Pro men Leopold FC660C känns så gediget och bra med Topre att det kan vara värt den extra kostnaden (1600kr vs 650kr för Poker2/Pure Pro).

Ta en titt på Leopold FC660C om du är intresserad av formfaktorn mindre med Topre fast billigare än HHKB. Det som jag dock önskar den hade var programmeringsbara tangenter, även om den har DIP-switchar.

Förresten, ni som kör ANSI. Hur får ni till ">" och "<"? Det är enda hindret för mig gällande ANSI eftersom jag sysslar med webbdesign. Söker helst efter något hårdvarustöd men mjukvara i OS kan fungera.

Av Nikkop

Var noga med att läsa på om hur det funkar med skatt och dylikt. Sist jag kollade upp hobbyverksamhet så innebar det att man inte fick göra något på beställning, utan endast sälja av sådant som man gjort i sin hobby och blivit över. Såsom att sticka vantar och sälja de man inte använder. Att dock sticka och sälja vantar som någon beställt var inte tillåtet.

Jag har ingen som helst koll, förutom denna uppfattning när jag läste om det för ett tag sedan. Så jag kan ha fel.

Av Nikkop

Sånt här man tvingades titta på när man var sjuk och skippade skolan då det inte fanns något annat på TV förutom TV-shop :/ Jag föredrog faktiskt TV-shop dock, haha!

Av Nikkop

background-size: cover; eller background-size: contain;
Prova vilken som ger dig bäst resultat, eftersom jag inte vet hur din layout ser ut.

Annars får du leta reda på/skriva ett JavaScript som räknar ut webbläsarens fönsterstorlek och anpassar därefter backgroundsbilden till denna.

Av Nikkop
Skrivet av MatsDahlgren:

Fruktansvärd och gnisslig? - Jag har ett R4 och luckan vare sig gnisslar eller beter sig fruktansvärt.... Nu öppnar jag den otroligt sällan men den gör sitt jobb och magnetlåset är riktigt trevligt. Hade jag bara kunnat vända på den hade den varit utmärkt. Nu har jag inte som hobby att klämma på olika chassin på fritiden men jag tycker att för under 1000 kronor så kan man definitivt tycka att man får kvalitet om man köper R4/R5.

Så du håller med om att Define R4 har en "excellent kvalitetskänsla"? Saken är att man kanske kan tycka om chassit och tycka det är bra och passar ens behov - fine, jag motsätter mig inte personliga preferenser. Man får säkert en hel del finesser och funktioner för pengarna, men att kalla det för utmärkt kvalitet tycker jag är lite väl att ta i.

Har du byggt i något chassi som är gjort i aluminium? Det var när jag började göra det som jag upptäckte att det är en helt annan värld.

Av Nikkop

"...med föregångarens excellenta kvalitetskänsla..."

What? Jag har klämt på ett Define R4 och var inte alls imponerad av kvaliteten. Luckan gnisslade, chassit kändes billigt överlag och kände inget som helst "premium" kring det.

Vad är det "excellent kvalitetskänsla?" Isåfall har Lian-Li "über-düber power of Kingdom DragonLord fine handmade quality".

Nä men på riktigt. Förstår inte hur något beståendes av plast och stål kan bedömas som "excellent kvalitetskänsla".

Av Nikkop
Skrivet av Komplett:

Hej! Vi kan bekräfta att ordern är betald. Tyvärr så kan vi inte lämna ut någon ytterligare information. Men ser inga konstigheter med att du börjar använda telefonen /Malin

Mystery solved, wohoo!

Av Nikkop

Många appar görs idag, och fler kommer göras, i form av webbapplikationer. Dvs, applikationer som är skrivna med HTML5, CSS3 och scriptspråk såsom JavaScript. Ta en titt på AngularJS.

Den enorma fördelen är att det kan köras oberoende av plattform (PC, Android, iOS, WP m.fl.) , eftersom det i grund och botten är en webbsida. Du kan givetvis göra webbapplikationen till en nerladdnings- och körbar app (så du inte behöver använda webbläsare för att besöka webbsidan).

Om detta är optimalt eller inte för dig beror helt på vad det är för app du vill skapa. Webbapplikationer kan nämligen ersätta en mängd appar gjoda "native". Webbapplikationer kan även göra hårdvaruanrop och andra fräcka funktioner man vid första blick inte tror är möjligt.

Jag kommer troligtvis endast göra webbapplikationer i framtiden då HTML5/CSS/JS är vad jag sysslar med och vill fortsätta med. Att då kunna applicera det och få det att bli en applikation är guldvärt

Av Nikkop
Skrivet av Skonky:

Rätt säker på att du menar en kontroll/telefon... Tror det blir svårt att spela med flera kontroller per spelare...

Nej jag menade precis det jag skrev; att den inte har stöd för varken mer än en spelare eller mer än en kontroll

Förstår hur du tänker, alltså en kontroll per spelare. Jag menade dock "/" som i antigen eller

Av Nikkop

Jag vet inte om Android klarar av att ha mer än en kontroll som input? Jag spelar diverse Nintendo64 spel på min Androidtelefon, och emulatorerna jag provat ser ut att endast ha stöd för en kontroll/spelare.

Om du dock lyckas koppla in fler spelare så dela gärna med dig!

Av Nikkop

Dina krav är väldigt simpla, något en valfri dator ur vilket prissegment som helst klarar av.

Är du uppe i de summorna så hade jag rekommenderat en MacBook, och om du är van vid Windows, med en Windowsinstallation. Då får du allt du önskar, dessutom hög byggkvalitet som är svårslagen av "Windows-laptops".

Stirra dig inte blind på Ghz då det du ska använda datorn till inte kräver mycket processorkraft. Jag hade snarare försökt titta på hur mycket hårddiskutrymme du behöver.

Jag äger två stycken Asus-laptop, både med ett butikspris på runt 10.000kr. Har aldrig haft så mycket problem med någon produkt som med de två datorerna. Asus gör säkerligen laptops som inte är i behov av service minst tre gånger, men hur vet man vilka som är vilka? Jag vågar inte rekommendera dem, men det finns säkert folk som är nöjda med sina.

Men i den prisklassen med dina önskemål hade jag kört på MacBook, utan tvekan.

PS! Jag är absolut ingen Apple-fanboy, äger ingen produkt från dem (bortsett från en extremt gammal iPod). Men deras laptops är väldigt bra.

Av Nikkop

Spännande. Jag hade ringt Komplett innan jag öppnade förpackningen till mobilen, haha.

Ska bli intressant. Följer.

Av Nikkop
Skrivet av CynXen:

Grattis till vinnarna! Själv gillade jag andraplats bidraget bäst.

Tycker jag med

Av Nikkop

Jag hade mina ATH-M50 som portabla lurar, men slutade använda dem utanför hemmet. Inte för att jag skämdes eller för att det såg konstigt ut, men för att de var så otympliga att packa undan. Köpte mig ett par ATH-ES700 för portabelt bruk och är nöjd!
Så, för portabilitet on ear > over ear, IMO.

Men svar på frågan;
Jag kan tänka mig ha på mig full-size hörlurar, ja. Så länge de är portabla.