Inlägg

Inlägg som naahooJ har skrivit i forumet
Av naahooJ

iPhone touch har slutat fungera - hur kan man fixa?

Hej,

Min flickväns iPhone 11's touch har slutat att fungera. Vad kan man göra för att säkerhetskopiera den, eventuellt fixa touchen? Vi har testat att starta om, och för tillfället är Siri inte tillgänglig. Om man på något sätt kan starta Siri igen kan man kanske kontrollera den via voiceover?

Mvh Johan

Av naahooJ
Skrivet av edson:

Ja, självklart! Har själv en Netgear GS108E som jag dragit till TV:n där jag kopplar in allt jag vill ha trådat såsom PS5 med mera. Går som tåget 👍

Tusen tack, då blir det att beställa hem den routern nu då, gott!

Av naahooJ
Skrivet av edson:

För 1000kr så hittar du inget bättre än AX-59U, bäst specs till billigast peng idag. Omöjligt att garantera att du får full täckning i just din yta och lägenhet men allt under <100kvm fixar de allra flesta standardrouters i dagsläget som inte är i det absoluta budgetsegmentet vilket 59U icke är.

Notera att BF-priset går ut just efter idag från Elgiganten så snooza inte på en ev. beställning!

Enda nackdelen som jag skrivit om innan är det är 3xLAN istället för standarden 4 så har man behov av 4-portar, välj annan router.

Lycka till med valet och som sagt, beställ 59U idag om du är intresserad av den, annars blir den dyrare. (Iaf fram till mellandagsrean)

Tack så mycket för din input! Gällande bristen på LAN, det är nog inget problem idag, men om det blir ett problem framöver, så kan man väl köpa en switch för att extenda och erbjuda fler LAN-portar? Det borde väl lösa det bekymret i så fall?

Av naahooJ

Halloj!

Bor i en 3a, 84kvm lägenhet med betongväggar, och min nuvarande billiga router inköpt 2018 levererar inte täckning till alla rum. Och väl nära routern levererar den inte i närheten av den lovade hastigheten (vi får ut 40-50, men vi ska ha åtminstone 250, säkert mer). Routern placeras också i ena änden av lägenheten vid internetuttaget. Jag vill kunna spela online mha kabel, streama filmer, surfa på wifi med god hastighet - och gärna allting samtidigt också. Vill gärna också ha en framtidssäkrad router, med Wifi6 och liknande framtidsteknologier.

För en relativt liten peng, gärna inte mer än typ 1000kr, vilken router kan man köpa som gör jobbet? Har själv läst mig till här i tråden till att dessa kan funka:

* Asus RT-AX59U Router
* TP-Link Archer AX55
* TP-Link AX3000

Det ser ut som att AX59U är bäst prissatt just nu, skulle den göra jobbet?

Mvh,
Johan

Av naahooJ
Skrivet av NordhNet:

@naahooJ: Den enkla förklaringen är att du har såpass högt ljud i lurarna att det läcker ut till mic:en.

Nu säger jag inte att det faktiskt är så men det brukar vara det vanligaste problemet.

Sänder du konstant eller är det bara när din mic aktiveras av ptt/voice? Har dålig koll på hur just ps5 fungerar där

Rimlig anledning! Sänkte volymen till en låg nivå men där jag fortfarande kände att det fungerade för både kommunikation och spel, och då hördes det fortfarande. Och jag skulle säga att jag har normal till bra hörsel, så en låg nivå borde inte vara hög nog för att läcka tycker jag.

När jag spelar utan party men pratar in-game så vet jag att det finns en threshold man kan sätta för när mikrofonen ska triggas. Men någon sådan tröskel för PS-party har jag inte hittat och känner inte till. Men det låter ju rimligt att det skulle behövas en tröskelnivå så att det stänger ut alla sådana "låga" ljud och enbart tar in min röst. Vet någon om en sådan tröskel på PS5?

Har till och med satt mikrofonkänsligheten till minsta möjliga, och när jag testar att prata så ger den fortfarande utslag som når Bra nivå gott och väl. Så jag vet inte om hörlursmicen kanske på något sätt är för känsliga?

Av naahooJ
Skrivet av CymbalCrasher:

Har du några andra lurar du kan pröva med och se om problemet kvarstår?

Har ett par sådana där enlurs-hörlurar man får till PS4or. Den har testats på PS4 utan problem, men jag ska testa dem på PS5n också. Jag har däremot inga riktiga gaming-hörlurar att testa med.

Av naahooJ

PS5 party vänner hör sig själva och mitt spelljud - hörlurar HyperX Cloud Alpha

Hejsan Sweclockers!

När jag kör Warzone med lite polare och har ett PS party med dem så klagar de på att de hör sig själva och mitt in-game ljud. Jag lirar då alltså med en PS5 och HyperX Cloud Alpha-hörlurar. Testade att söka på problemet och då var ett förslag att man ska dra ut lurarna och sedan sänka känsligheten på kontrollens mikrofon. Jag testade det och fick feedbacken att det hördes mindre och med en längre fördröjning, men att det inte försvann. Har även testat att minimera mic-känsligheten på mina lurar, vilket förbättrar men löser inte det.

Så min fråga är då: varför har jag detta problem och hur löser jag det?

Med vänliga hälsningar,
Johan

Av naahooJ

Gaming hörlurar för ~700 kr

Hejsan Sweclockers!

Jag spelar en del Warzone på PS4 och tänkte nu under mellandagarna försöka köpa ett par gaming hörlurar. För upp till 700 kr, vad rekommenderas för lurar?

Läste lite bl a om Turtle Beach Recon 500 som går på 499 kr (ord.pris 900) och att den skulle vara bra. Är den vettig eller finns det bättre i prisklassen?

Med vänliga hälsningar,
Johan

Av naahooJ

Köpa iPhone 11 - hur tänka med abonnemang?

Hejsan Sweclockers!

Nu är jag i farten med att skaffa en iPhone 11 från min nuvarande iPhone 8. Jag är då kluven över hur jag ska gå tillväga. Jag har varit kund hos Telenor i 7 år men inser nu att de är rätt dyra jämfört med de studentrabatter jag har tillgång till som student.

Alternativen är:
* Ringde Telenor - de erbjöd mig iPhone 11 med 16 gb surf och tillgång till tjänsten Change, så att jag kan uppgradera mig kostnadsfritt till nya iphone om 12 månader. Pris 549 kr/mån
* Studentrabatt hos Comviq - iPhone 11 med 16 gb surf 495 kr/mån

Hur står sig Comviq jämfört med Telenor allmänt? Är det värt för mig att spara in de där 50 kr extra och därmed frånsäga mig rättigheten till Telenor Change samt krångla med att byta operatör?

Enligt mig är det kanske värt att lägga till 50 kr extra för att ha en premiumoperatör samt tillgången till Telenor Change, eller vad säger ni?

Med vänliga hälsningar,
Johan

Av naahooJ

Finner inte vart allt minnesutrymme tar vägen?

Hejsan!

Då min hårddisk varit lite pressad och haft ~10 GB ledigt så har jag känt mig manad till att leta upp detta och frigöra lite. När jag befinner mig i C:\Users och markerar alla filer och mappar, så uppgår de till cirka 170 GB. När jag sedan går in i den mappen som uppgår till 168 GB och summerar minnet på de filer och mappar som finns där så uppgår de endast till 20-30 GB. Vart tar övriga 140-150 GB vägen? Kan filer ligga dolda i bakgrunden på något vis? Har ni några tips och tricks för hur man finner detta?

Med vänliga hälsningar,
Johan

Av naahooJ

Inköp nya lurar ~600kr

Tjena!

Tänkte köpa nya hörlurar, gärna in-ear, i ~600 kr klassen, gärna så billigt som möjligt men gött ljud. Får gärna vara öronsnäckor och tåla att man gymmar i dem (svett och så). Har någon koll på dessa: https://www.inet.se/produkt/6301622/mee-audio-x5-gunmetal ?

Mvh Johan

Av naahooJ
Skrivet av Farthinder:

verkar vara en standard kabel, kostar 25kr här vet inget om sidan, men borde gå att köpa en vanlig kabel so är gjord för överföring av data.

Yes hittade också den sidan, problemet är frakten på 120 kr som jag trodde jag kunde slippa. Någon som vet?

Av naahooJ

Sladd till miniräknare TI-84

Hejsan.

Jag köpte min grafritare TI-84 utan sladd och skulle nu behöva uppdatera den, alltså behöver jag en sladd. Undrade om man behöver köpa en sån riktig sladd, eller om uttaget på räknaren möjligtvis är USB mini B och det räcker att köpa en sån vanlig sladd?

Mvh Johan.

Av naahooJ

Asus Zenbook - skärm flimrar, oftast då Netflix på helskärm

Hejsan Swec.

Förra året i Augusti köpte jag en Asus Zenbook inför mina studier. Har funkat helt felfritt tills nu. För nu när jag skulle kolla lite Netflix så märker jag att då jag slår på helskärm börjar skärmen flimra på alla möjliga håll. Vänster-höger, uppåt-neråt, snett neråtvänster-uppåthöger osv. Ibland slutar det då jag tar ner helskärmen, ibland händer det även då jag bara hänger lite i typ webbläsaren eller så.

Vad kan det vara? Har väl antagligen garanti kvar på den, men det kanske är enklare än så, är det någon som vet vad felet är?

Med vänliga hälsningar,
Johan

Av naahooJ

Lånar tråden! Har en ASUS Zenbook som också har problem med touchpadden. För mig är det att den nu har lagt av och inte alls funkar. Vet någon hur man löser det? Är det att hålla på att mixtra med drivrutiner hit och dit?

Av naahooJ

Nätverkshastighet mobil 10-40 mbps

Hejsan!

Jag var på gång att teckna nytt abonnemang med Telenor, men märkte att nätverkshastigheten var på 10-40 mbps, medans jag har sett upp till 100 hos andra. Är det något man ska bry sig om? Har haft Telenor i 4 år och är i helhet nöjd med dem.

Pratar alltså om nätverk på mobil. Tänkte köpa iPhone 8 och såg detta.

Mvh Johan

Av naahooJ
Skrivet av Vackaan:

430UA går för 9500, närmsta Mac med liknande specs är denna som kostar 12 000 med sämre upplösning och en gammal processor. Så jag tror inte att vi snackar samma prisklass för Asus och Mac. Är du beredd att lägga mer pengar hade du väl nämnt det i trådstarten? Vid 10 000 är zenbooken ett väldigt bra val för 256 GB SSD och den senaste processorfamiljen.

Edit: Denna: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4192418 kommer även med en dedikerad GPU om du vill kunna spela lite också, dock med mer värme/högre fläktljud än 430UA.

Jaha okej, nä budgeten är som skrivet på Max 10. Visste inte hur mycket en likvärdig Mac kostade, trodde det var samma men ok. Den med dedikerad gpu verkar ju lovande. Är kanske värt de 500kr extra. Bra tips där, tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av naahooJ

Vad tycker ni om Asus Zenbook Ux430ua? Tror det lutar åt den nämligen.

När man ändå är uppe i dom pengarna, MacBook eller Zenbooken?
Skickades från m.sweclockers.com

Av naahooJ
Skrivet av infigo:

En thinkpad 13 är ett bra alternativ som jag tror kostar 8000-9000kr i 13" klassen. Vi är några jag känner som sitter med thinkpads och de håller än medans de som kör med annat börjar bli mer och mer slitna (redan efter 2 år).
Jag vet att du kan få 5 års garanti på T, X och P serien men jag har inte 100% koll på hur den saken är på TP 13, borde få 3 tror jag.

Skrivet av folmeroN:

Tog precis examen efter min femåriga civilingenjörsutbildning (teknisk nanovetenskap vid LTH), och har under hela den tiden använt en Asus ZenBook som jag vart mycket nöjd med. De nyare modellerna är dessutom riktigt snygga och har bra prestanda för priset, och är lätta och behändiga. Hade definitivt kört på en sån! Denna kommer dessutom helt utan bloatware och sånt tjafs:

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4160656

Ok men hur står sig Lenovo mot Asus? Eller ska man bara se vilken man får för bäst pris?

Mvh

Av naahooJ

Ny dator till blivande ingenjörsstudent, max 10k

Tjena! Jag kommer som det ser ut att börja plugga till Civilingenjör i höst, inriktning Industriell ekonomi. Som bekant är utbildningen 5 år och jag antar att en dator kan komma till användning, så jag hade tänkt köpa en bärbar nu. På gymnasiet hade vi Macbooks, som jag var glad för, men har läst att Windows är bättre till denna utbildning och datorer med windows är väl mer prisvärda tänker jag?

Jag vill helst inte betala för mycket, men det högsta jag kan tänka mig att betala är nog 10k, men får gärna vara så billigt som möjligt. Den ska då duga till utbildningen, ska kunna surfa, kolla filmer och chilla på datorn, kanske även mäkta med något enklare spel. Vad är det som gäller idag?

Tack på förhand.
Mvh Johan.