Inlägg

Inlägg som mikegnorp har skrivit i forumet
Av mikegnorp
Skrivet av izzie:

Eftersom du har både fullt namn och stad ett klick bort från där du frågar efter hjälp till att få framföra ditt fordon på ett olagligt sätt så lär du som sagt inte ha mycket lycka med försäkringsbolag när olyckan väl är framme. Det kan du gott ha, däremot utsätter du andra för fara och det är därmed bra att du inte får några vettiga svar.

Tvärt om tycker jag det är ett fint tecken att majoriteten på SweClockers är sunda och vettiga personer som avråder från det du efterfrågar.

Som en som är nära släkt med en akutsjuksköterska så skulle jag aldrig ta i en elscooter med tång. Det är fullständigt sanslöst att de alls är lagliga.

De vanligaste elscooter-relaterade skadorna är ansiktsfrakturerer, för övrigt.

Intresseklubben antecknar.

Av mikegnorp
Skrivet av anon25463:

Du skaffar körkort och köper en bil.

Idiot!

Av mikegnorp

Jag undrade hur man får en E-Way E-500 el-scooter att gå fortare med mjukvaru/hårdvaru hack. Har någon ett direkt tips om det är du välkommen att svara.
Har du åsikter, vill ge rättshjälp, tolka lagtext eller om försäkring gäller eller inte eller en moralisk ståndpunkt som du absolut måste uttrycka..starta en facebook grupp.

Av mikegnorp
Skrivet av ODDNAME:

Plus att om han skadar sig/någon annan /åker dit med att den är trimmad kan han ju glömma körkort i en överskådlig framtid med

Jag har redan körkort och lär inte bli av med det för att elscootern gör 25 km/h istället för 20 km/h. Jag har inga planer på att köra på någon utan att ta mig till jobbet.

Av mikegnorp
Skrivet av Aqua_HeaD:

Folk här pratar ofta om försäkringar när det kommer till elscooter. Om elscootern är på max 250w och max 20km/h så gäller hemförsäkringen precis som på en vanlig cykel. En hemförsäkring har antagligen de flesta personer oavsett om man fortfarande bor hemma med föräldrar eller om man bor själv. Visst lär det finnas undantag. Går scootern sönder täcker hemförsäkringen det och blir det personskador så täcker en olycksfallsförsäkring det förutsatt att man har dessa. Någon fordonsförsäkring finns alltså inte om jag tolkar det rätt.

Om elscootern däremot har en effekt på över 250w så är den olaglig och kan då inte heller försäkras. Då lär man stå där med både lång näsa och öppen plånbok om olyckan skulle vara framme.

Visst är det så det fungerar?

Räknas som cykel och därmed ingen fordonsförsäkring. Elscootern får ha 2000w bara den inte går snabbare än 20 km/h, Men jag vill att min skall gå i 25km/h för det gjorde den gamla.

Av mikegnorp

1. du har hjälm o skydd så att NÄR du ramlar så belastar du inte sjukvården så hårt
Hjälm räcker så det har jag.
2. du har bra försäkring som täcker när du krockar med cykel / barnvagn / fotgängare
Har alla försäkringar på man kan tänka sig
3. koll på vilka regler som gäller i trafiken? Rödljus t.ex. är bra att kunna...o väjningsplikt o stopplikt...
Har körkort AB sedan 1988. 2 fortkörningar 1 singelolycka 1989 (ute och sladda med PVn och lyssnade på Sator). Några p-böter har jag samlat på mig oxå.

Jag behöver bara 5 km/h extra så den gör 25 vilket känns lagom (snabbare är säkert bra men det drar batteri som f-n) då den skall användas för pendling. Min gamla Xiaomi m365 låste jag upp till 25km/h

Av mikegnorp

Förbättra el-scootern

Jag har köpt en E-Way E-500 el-scooter men jag skulle vilja att den gick lite fortare. Är det någon som har koll på hur man gör detta på denna el-scootern?

Av mikegnorp

Jag skulle gärna köpa ett 3080..om det fanns att köpa något...så frågan är varför de lanserar nya saker som inte finns att köpa.

Av mikegnorp

Det verkar som du gjort allt men.. Ta ur 230v kontakten i väggen så nätagget blir strömlöst och plocka ur BIOS batteriet, vänta 5min och sätt i ett nytt. Detta för att nollställa klockan som kan ställa till med en massa trubbel av olika slag. När man ändå plockar ur det så byter man.

Av mikegnorp

Kyle Katarn.. Huvudperson i 1 personskjutarn Dark Forces från 1995. Vilket bra spel det va! Bockade i alla Star Wars checkboxar.. Jag har kvar förpackningen och CDn någonstanns.

Av mikegnorp

Det är för dyrt helt enkelt när grafikkortet kostar 33% av ett nytt bygge... ca. Behöver en ny spelburk men bestämde att det helt enkelt inte är värt det...för mig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Min första alla rätt! Ren skicklighet...eller nördighet

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Min gula skatt

Min Sony Walkman sports WM-F5. Tyvärr har den lämnat oss för de sälla jaktmarkerna men vilken kvalitet. Det va gen 1 i sports serien och sony sparade inte på det bygget. Sony bytte plasten fram inkl knappsatsen efter en mindre schöön lallagarte på en cykel. Walkmannen tog hela tyngden och smällen. Fungerade fin fint men sönderskrapad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Contigo FTW!

Av mikegnorp
Skrivet av sphinx:

Vilhelm Moberg kanske, Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige.

Fantastiska böcker. Har läst för många år sedan men bestämde mig för att lyssna på dem genom storytel och uppläsningen är extremt bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Lars Widding: Karolinersviten
Per Anders Fogelströms Stockholms romaner: https://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?series=Stads...

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Jag hyrde 2600 hos Thorn Hyr Tv för veckopengen. Visst är nostalgifaktorn hög men..ibland så skall man låta bli att återbesöka gamla hjältar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp
Skrivet av Rollontt:

Denna sitter jag på nu.

Bästa skärmen jag haft helt klart.

Kan bli AW3418DW men är i valet och kvalet att invänta Acer x35 men det är prislappen på den senare som är avgörande. Står det mellan X34p vs AW3418DW så blir det Dell skärmen. Dell är duktiga på skärmar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Det blir inget nybygge förrän priserna går ner..

Skickades från m.sweclockers.com

Av mikegnorp

Nvidia Shield TV FTW!

Skickades från m.sweclockers.com