Inlägg

Inlägg som Vejk har skrivit i forumet
Av Vejk

Video och ljud osynkat med dubbla skärmar + spel

Så, jag har ett lite udda problem, jag har googlat i evigheter och inte hittat någon med samma problem.
Jag har två skärmar och brukar vilja ha t.ex. world of warcraft på huvudskärmen och någon random youtubevideo på den andra, jag har inga problem med lagg eller dylikt men efter en kort stund blir ljudet osynkat med videon.

Utöver det är det inga problem, jag har provat installera om drivrutiner och även kört en fräsch installation utav win10.

Någon som har en aning?

Dator
SSD:Samsung 960 EVO 250GB (OS)
HDD: Seagate Barracuda 4TB
CPU: Intel i7 6700k 4.0GHz (ingen oc)
MB: Asus z170 Maximus VIII Gene
RAM: Corsair Vengeance 32GB
GPU: EVGA GTX 1080 TI FTW3 (ingen oc)
PSU: EVGA Supernova G2 750W

Skärmar
ASUS ROG Swift PG278QR (huvudskärm)
BenQ XL2411

Av Vejk

ASUS Swift PG278QR - Blå linjer

Jag la för ett tag sedan upp en tråd om blåa streck på min skärm och fick hjälp med felsökningen och det kom till slut fram att det är ett problem med panelen självt och att det enda jag kunde göra var att skicka tillbaka den på garantin, vilket jag då gjorde.

Jag hade mailkontakt med killen som undersökte skärmen och fick då veta att han inte kunde framkalla samma problem som jag.

Efter några mail fram och tillbaka så säger säger killen
"Ibland kan skakningar från frakt magiskt ta bort en del problem med just skärmar. Jag har sett det en hel del."
Och fortsätter sedan med att säga att jag antingen kan få tillbaka skärmen som den är och hoppas på att problemet bara försvunnit eller att han kan skicka den till tillverkaren vilket skulle kunna ta månader.

Då Destiny 2 releasen är bara dagar bort så bestämde jag mig för att ta hem skärmen och hålla tummarna för att problemet var borta.
När jag väl fick hem skärmen så var linjerna kvar, inte fullt lika synliga och ofta som tidigare men ändå fullt synliga. Det är ganska lätt att framkalla linjerna, 2 minuter in i PUBG och linjerna är där, i youtubeklipp dyker strecken upp lite här och där (mest synligt i mörka färger).
Då linjerna är allt annat än otydliga så har jag otroligt svårt att tänka mig att killen på RMA-Webhallen inte skulle ha sett dom.

Finns det något jag kan göra nu annat än att skicka tillbaka den på garanti IGEN? Eller kanske något sätt jag kan felsöka för att visa killen exakt vad han ska göra för att få fram problemet.

Jag kommer här nedan beskriva problemet i detalj och vad jag redan har gjort i felsökningsväg.

I spel och video så visar skärmen upp blå färgade linjer som utgår ifrån mitten utav skärmen som går emot högerkanten utav skärmen. Står jag en bit ifrån skärmen när linjerna är där så ser hela högra halvan utav skärmen väldigt blått tintad ut, och vid närmare granskning syns blå individuella linjer med jämna mellanrum från mitten ut till höger.

Felsökningarna jag har gjort själv är som följer:
Installerat om GPU drivrutiner.
Provat ett annat uttag på GPU.
Bytt pci plats för GPU.
Använt HDMI istället för Displayport kabel.
Testat en anna GPU. (Första testerna gjordes på 970 och sedan på mitt nuvarande 1080 TI)
Testat en anna bildkälla. (Nintendo Switch med HDMI)
Bytt inställningar på skärmen.
Värt att notera är att linjerna bara dyker upp när skärmen är över 60Hz och olika färginställningar på skärmen gör linjerna mer eller mindre svårare att se (jag förstår dock väldigt lite om vad inställningarna på skärmen i sig gör så mina tester där innebär mest att sätta av och på en massa inställningar så om någon har något tips för hur jag ska ställa in så är förslag mycket välkomna..)

Under alla dessa tester har linjerna varit kvar (bortsett ifrån att köra skärmen på 60Hz eller mindre) Vilket gör mig ännu mer skeptisk till att rma-killen inte skulle ha sett problemet...

Härpå följer en länk till Asus forum med en person som har exakt samma problem och ett antal bilder jag själv lyckats tagit på linjerna:
Asus Forum
Bilder - Imgur

Härpå följer en överblick över mitt system:
SSD: Samsung 960 EVO 250GB (OS samt drivrutiner)
HDD: Seagate Barracuda 4TB
CPU: Intel i7 6700k 4.0GHz (ingen oc)
MB: Asus z170 Maximus VIII Gene
RAM: Corsair Vengeance 32GB
GPU: EVGA GTX 1080 TI FTW3 (ingen oc)
PSU: EVGA Supernova G2 750W

Använder två skärmar (Notera att problemet bara uppstår på Asus skärmen inte min sekundära Benq skärm)

ASUS ROG Swift PG278QR
BenQ XL2411

Så, den stående frågan är i princip: Vad kan jag göra?
Sitter i princip på nålar och hoppas på att någon kan hjälpa mig, otroligt tacksam för svar.

Av Vejk

@olga32: Nu känner jag ju mig lite som en idiot, men hur gör jag det?

edit: nvm löste det, skickar tillbaka skärmen.

Av Vejk

Har nu provat med hdmi ifrån Nintendo switch till skärmen, visar sig att den blå linjen är kvar. Så det är alltså skärmen som har något fel! Vet någon vad jag kan göra åt detta?

Av Vejk

@Frisell: Mjo, lite problem där är att alla mina vänner är handikappade på datorfronten och tror att HDMI och konsol är det som är bäst så det finns ingen displayport att låna, plockar fram en HDMI imorgon och provar köra in switchen i skärmen och ser vad som händer.

Av Vejk

@Pyoko: Mjo hörde mycket prat om döda pixlar men har inte haft några sådana problem innan ominstalleringen, sen som jag skrev så verkar inte det blåa vara ett hårdvarufel på skärmsidan eftersom det reagerar på grafiska förändringar i spel osv eller jag kanske är helt ute och simmar.

Av Vejk

@Frisell: Den har bara DP och HDMI, finns det inte något annat sätt att testa om någon kabel är kass? BenQ har bara DVI och hdmi

Av Vejk

@Frisell: Har kollat den och har inte märkt något konstigt, den sitter som den ska, varken vickar eller ser skadad ut varken vid gpun eller skärmen. Det är Displayport kabel för Asus skärmen DVI-D för den andra.

Av Vejk

@Frisell: Bara huvudskärmen (Asus)

Av Vejk

Märklig blå linje

Köpte nyligen en ny ssd (Samsung 960 EVO) och installerade då om OS helt och hållet. Efter någon vecka upptäckte jag något märkligt dock.

I spel eller när jag kollar på serier så dyker det upp en märklig blå linje mitt i skärmen, den är oftast relativt diskret och försvinner efter en liten stund (så lite som efter 10sec till att vara kvar i någon minut).

*I spel som t.ex. Fallout 4 så kan jag snurra runt kameran 360 grader så brukar det försvinna för stunden vilket får mig att tro att det inte är skärmen som spökar.

Detta hände aldrig innan jag installerade om och jag är nu extremt rädd att något ska vara fel då mitt första antagande var att någonting i gpun inte fungerar som det ska.

Någon som har något tips om hur jag ska lösa detta eller vad det kan vara?
(Bifogar en bild, notera dock att det var svårt att få en ordentlig bild på problemet)

https://i.imgur.com/n5gs7ey.jpg

Härpå följer även alla komponenter:

SSD: Samsung 960 EVO 250GB (OS samt drivrutiner)
HDD: Seagate Barracuda 4TB
CPU: Intel i7 6700k 4.0GHz (ingen oc)
MB: Asus z170 Maximus VIII Gene
RAM: Corsair Vengeance 32GB
GPU: EVGA GTX 970 ACX 2.0 SSC
PSU: EVGA Supernova G2 750W

Använder två skärmar:

ASUS ROG Swift PG278QR
BenQ XL2411

Tacksam för svar!

Av Vejk

Älskar den här idén!

Galet sugen på att försöka modda ihop något liknande!

Av Vejk

Älskar skrivbordet, är på jakt efter ett höj/sänkbart själv!

två frågor!
USB-uttagen i bordet, vart fick du tag på dom?
Vad är det för skärmstativ du använder?

Av Vejk

Vi är tre grabbar på 21-23år som spelar nästan hela tiden, vi söker en annan grupp på tre att köra Wrath of the Machine med! Vi är alla 360+ light och har spelat sedan year one.
Så om du och din grupp fattas tre pers, släng iväg ett meddelande så fixar vi ihopa något!

PSN: victorfisk

Av Vejk

Även om jag cringe'ade lite när jag tänkte på hur mycket damm som kommer samlas så blev resultatet onekligen mycket snyggt, jävligt smart idé med solfilmen!

Av Vejk

Custom Vattenkylning, gångjärn?

Sitter och leker med lite idéer till vattenkylning och jag är mycket intresserad utav det här med att ha radiatorer på utsidan utav chassit.
Har sett några byggen med detta men dom flesta jag har sett har slangarna dragna igenom ett hål med mycket slack i slangen så att det ska gå att öppna sidan med radiatorer på utan att koppla loss slangarna. Detta är dock inte en helt super glamorös lösning imo och jag har en annan idé

Jag har här gjort en väldigt väldigt enkel ritning med en cirkel runt området min fråga gäller.

http://i.imgur.com/rZIfPDv.png

(obs! xXxm4a5t3rx1337 paintskills)

Frågan är då denna: Finns det slangar som skulle kunna acceptera stressen utav att böjas lätt uppåt ett flertal gånger utan att märkbart slitas? Alternativt om det finns någon... Gångjärnsliknande konstruktion..
Då jag är väldigt oerfaren när det gäller vattenkylning så jag vet inte riktigt vad jag ska söka på för att hitta det jag söker, har provat men utan lycka.

Tankar och idéer kring detta?

Av Vejk

Bilder!

Detta var innan min save buggade ur, var jäkligt nöjd. Ville få till en sån där klassisk, Megaton känsla över det! Insåg sedan att det fanns en build limit så detta var resultatet!

Av Vejk

Är det 140mm radiatorn? Har exakt samma chassi setup i min när det kommer till fläktar och kylning, men med min rad så kunde jag inte ha kvar ena luckan längst fram i toppen på chassit som du har.

Av Vejk

Okej, liten update, typ. Kortet fortsätter ligga på en okej temperatur men nu verkar något annat strula istället.

Lite random då och då, tror mest det händer när man laddar gifs eller videor i webläsaren så händer detta:

https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t34.0-12/121...

Jag har två skärmar inkopplade, en med dvi-d duallink för 144hz och en i hdmi, det är endast 144hz skärmen det blir såhär på.

Någon som har en aning om vad det kan vara? Kabeln är inte trasig och jag är relativt säker på att kontakten inte är trasig.

Av Vejk

@tudz: Mjo kollade det nu, det förklarade den ökade gpu loaden direkt efter start, ser ut som att jag fått bort det nu.

Av Vejk

@lossah: Tempen nu är somsagt 44c med fläktarna på 85% och en lätt underclocking. Så det är inte helt superbra ändå men nu verkar det iallafall hänga på hårdvara. Tack så supermycket för hjälpen!