Inlägg

Inlägg som wizzle har skrivit i forumet
Av wizzle

Clickbait rubrik. För de som inte är insatta att korten är i olika klasser kan få för sig annat...

Av wizzle

Warsong Gulch!

Av wizzle
Skrivet av gnejs21:

Vem ger 9300kr för det här kortet när man kan få ett 6800xt med exakt samma prestanda + mer Vram för 7300kr?

Ja, verkligen. Det får ju även ett 7900 XT för 11 000 kr att se prisvärt ut.

Av wizzle

Precis som många nämner är det åt andra hållet. Det är energiförbrukningen och tempen man vill få ner med bibehållen prestanda. Behöver knappast maxa en cpu nuförtiden för egen del.

Av wizzle
Skrivet av MaloW:

Random crashar och grafik-glitchar, samt frame stutter och lägre FPS i vissa scenarion än vad det borde vara. Händer oftast på större multiplayer servers när man har många mods och mycket AI (vilket dom flesta som spelar Arma regelbundet har).

Låter olyckligt. Har aldrig upplevt några problem med mina kort oavsett märke. Hade däremot en Geforce 8800 GT som överhettade i starcraft 2 menyerna. >_<

Av wizzle

Jag har varierat mellan geforce och radeon under årens gång beroende på generation. Radeon känns som ett sjävklart val den senaste tiden just pga minnesmängden som flera redan nämnt. Ska man lägga den stora pengar som grafikkort kostar i dagsläget så är livslängden viktagare än någonsin och då är det dumt att köpa något med mindre minne.

Av wizzle

Mitt första kort från nvidia köptes år 2002 och det var GeForce 4200 ti. Den var den yngsta syskonet av 4400 ti o 4600 ti. Det var ett grymt kort för sin tid.

Av wizzle

Hur långt är ett snöre?

Av wizzle

Har växlat mellan AMD och nVidia kort under årens gång och min erfarenhet är att AMD korten åldras bättre på senare tid. Iaf sedan jag köpte r290x och framåt. Mängden RAM har givetvis spelat en stor roll.

Av wizzle

Jag testade Linux för några år sedan och fastnade för pop OS. Det var en så bra upplevelse att jag numera alltid har det installerat vid sidan om windows. Systemet är så lätt och det kändes som att surfa på en ny mobil utan bloatware.

Linux har kommit så långt och jag hoppas att en dag kommer det kunna spelas spel på det lika lätt som det är på windows.

Av wizzle
Skrivet av dannesthlm:

Varför skulle Intel vilja bygga olönsamma fabriker gratis? (eller med tvekan lönsamhet... )

Jag har inte koll på alla faktorer inblandade för att beräkna lönsamhet eller för den delen svara direkt på din fråga.

Mitt inlägg syftar till att Intels VD Patrick Gelsinger nyligen gick ut med att han vill att USA 's regering ska komma in med massa pengar för att stödja chiptillverkare eftersom de i dagens samhälle är viktigare än olja. Detta samtidigt som de tappar mark på CPU-marknaden och dessutom har det svårt att bryta sig inpå GPU-marknaden. De verkar ha det tufft och är i behov av kapital uppenbarligen.

Källor:
https://wccftech.com/intel-chief-wants-u-s-government-to-show...
https://wccftech.com/amd-grabs-over-30-percent-market-share-w...

Av wizzle

Känns som att Intel försöker klämma fram pengar från alla håll o kanter eftersom de förlorar mark på CPU sidan mot AMD. Senaste rapport visar att AMD nu passerat över 30% av CPU marknaden och det är nog bara början.

Av wizzle
Skrivet av talonmas:

Fast det finns uppdateringar och sen finns det Uppdateringar. I normala fall så är det några få procents skillnad när nya drivare kommer. Nu hoppar kortet en hel klass, från 3060 till 3070 nivå! Det i sig är ju en artikel och har varit snackisen på alla andra stora tekniksidor senaste veckan.

Precis. Tyvärr är Sweclockers inte en sida jag längre hänger på när det gäller att kolla tester. Det finns betydligt bättre altermativ numera.

Av wizzle
Skrivet av muddiz:

Verkligen synd att de lämnar helt. Hade varit kul och sett dem gå över till röda laget.

Misstänker att de har haft ett kontrakt med nvidia o en klausul som inte tillåter de gå över till en konkurrent.

Nu vet jag att vissa partnertillverkare har både AMD o nvidia kort men de har andra avtal.

Av wizzle

Inte förvånande med tanke på priserna. Har jag råd att köpa ett grafikkort för över 20 000 kronor? Absolut, men av principskäl skulle jag aldrig göra det. Hellre byter jag ner mig till en 1080p monitor och köper ett grafikkort för max 5000 kr.

För 25 år sedan spelade jag på en 14 tum monitor och datorspel kan vara lika kul oavsett storlek på skärmen även om dagens marknadsföringsmedia försöker få oss att tro något annat.

Av wizzle

Det var ju inte så längesen man kunde köpa ett kort i den högre klassen (ej högsta) för 3000-4000 kr...det har hänt mkt på grafikkortsmarknaden på några få år. Personligen är smärtgränsen runt max 5000 kr i dagsläget för vad jag skulle kunna tänka mig att ge för den dyraste komponenten i en dator.

Av wizzle
Skrivet av HazZarD:

men varför spelar du aldrig handhållet, har du aldrig fått lust att bara ligga i sängen spela så ?

För mig är switch en sällskapskonsol, dvs när jag har kompisar över så kan det spelas mario kart, gamla beat em ups etc. Annars håller jag mig till datorn för övrigt spelande.

Av wizzle
Skrivet av seanhak:

Förvånad att de inte släppte en Switch TV nu kring jul. Typ en switch utan skärm som man endast kan koppla till TVn.
Hade de bundlat tv konsol + två kontroller (typ enklare version av pro kontrollern) + Mario Kart för runt 1000kr
så hade de sålt som smör och de ha kunnat sälja med god marginal på produkten.

Förstår vad du menar även om priset går att diskutera. Har haft min switch i några år nu och aldrig spelat i handhållet läge. En billigare stationerad version borde också ha släppts för oss som enbart spelar på TVn.

Av wizzle

Lost Ark var första spelet på länge som fick mig att glömma bort tid o rum och känna mig som ett barn. Så det får bli min nominering.

Släpptes visserligen 2019 men EU releasen var i år.

Av wizzle
Skrivet av Kaleid:

Tycks inte finnas någon källa som är överens.
DXOmark lägger 7 pro högre, en YT sida föredrog efter 1000 bilder S22 Ultra över 7 pro och senaste Max Iphone...

Ja, det är lite som mat. Många är överens om god mat och mindre god mat men alla har olika favoriter. Känns oxå lite skönt att det är så.