Inlägg

Inlägg som Langelus har skrivit i forumet
Av Langelus

Någon som haft framgång i att installera "HP Agentless management service" på sin Unraid? Har två HP Microservrar och den med Unraid vägrar hålla nere fläkten nu när det är så varmt eftersom den inte kan läsa disktemperaturerna i AHCI-mode.

Andra servern som kör Windows baremetal är knäpptyst.. suck!

Av Langelus
Skrivet av Treant:

Det där har jag aldrig hört talas om. Är det något nytt? Två personer, inte på samma nätverk, kan alltså ha samma publika IP vid samma tidpunkt? Hur fungerar det?

Funnits i några år och är rätt vanligt numera, googla CG-NAT.

Av Langelus

Visst har S60'n Android auto?

Isåfall så måste du installera androidauto appen, den kan inte laddas ned via Play då den inte är släppt i sverige men den finns att ladda ned som apk om du googlar. Fick göra samma sak för att gå igång det mot min Kia Optima jag hämtade förra veckan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Langelus

Frågan är väl snarare du har för avsikt att ha på hostingen.. är det en webbserver eller annan trafik. Är det latenskänsligt så kan det vara en tanke att börja kolla på CDN hosting snarare än vanlig webbhosting, finns massa intressant om du googlar på CDN

Av Langelus

Om budgivning är okej så ger jag gärna 700 kr + frakt för processorn

Av Langelus

Har två Microservrar, den ena med en i3 3240 och gul Akasakylare (som finns massa exempel på om man googlar) och en med Xeon E3-1230 med en AIO Coolermaster Nepton 120.

En 120 mm AIO håller prollen rätt sval men man måste kapa lite i bakplåten så man kan få ut slangarna samt tillverka något sorts fäste för radiatorn.

Av Langelus

I närheten av Farsta alternativt Sätra dagtid vardagar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Langelus

Brandvägg med pfSense

Har en brandvägg över som inte används just nu, tänkte den kanske kunde få ett nytt hem Den är ursprungligen en brandvägg från företaget Panda men då deras eget system är i mitt tycke ganska kasst och dessutom kostar licenspengar per år så är den ominstallerad med pfSense.

Hårdvara:

Panda Gatedefender
Intel Atom D525 (Dualcore 1.8 GHz med hyperthreading)
2 GB RAM
Intel nätverkskort (integrerat intel 82573v) 4 x 1 GB/S
320 GB HDD
Strömadapter LiteOn (egentligen till en Cisco ASA5506 men bytt kontakt)
Fläkt utbytt till en tyst Noctua samt fläktgaller vid utblås borttaget då det skapade turbulens (ljud)

Mjukvara:
Ren installation av senaste pfSense 2.4.4 p2 (endast uppstartad för att sätta IP på NIC)

Prisidé: 1000 kr

Skickas EJ!

Läs hela annonsen här

Av Langelus
Skrivet av Sebban84:

Ah det är en sån som finns massor av på mitt jobb! Det är superpraktiskt att skriva ut. Man skriver ut, sedan ska man kunna gå till vilken skrivare som helst och ta ut utskriiften. Superenkelt. Det är bara 320 utskrifter i "on hold" och när jag blippar mitt kort så har jag inga utskrifter att skriva ut. Superenkelt,. har bara försökt skriva ut 13 dokument, och alla finns i "on hold" listan. SUPERENKELT SKITBRA!!

Detta är ett företag med stooor it-avdelning

Därför man ser till att använda rätt system som är rätt konfigurerat, har installerat followprintlösningar åt alltifrån banker, kommuner etc till små företag med tio användare och rätt konfat så lirar det rätt bra

Av Langelus

@anon8870: Finns ju OpenVPN också?

Av Langelus

Det blir public som standard om man inte tycker ja på att tillåta andra enheter att se dig första gången du ansluter till ett nätverk.

Av Langelus

Vi kör HP Elitebook x360 på jobbet, kan gott rekommenderas!

Av Langelus

Skall du använda servern till mer än bara hypervisor så slå ett öga på Unraid, har en VM del som bygger på KVM och möjlighet att köra Dockers och användas som en NAS.

Av Langelus
Skrivet av daskedennis:

Stödjer DVI ens 240Hz?

Vad jag vet så är max för DVI-D Dual link 144 hz @ 1080p, 240 hz har jag svårt att tro är möjligt.

Av Langelus
Skrivet av Anndreeaas:

@Langelus:

Använder dem några tredjeparts programvaror för packetering? t.ex. powershell app deployment toolkit?
Låter som en hyffsad TS i den löser problemet och minskar att de blir fel.

bat är uråldrat i SCCM sammanhang

Vet ej, väntar fortfarande på att få en kontaktperson. Men det är en koncern som verkar över hela norden så jag utgår väl lite försynt på att de har bra koll på bitarna

Scriptar sällan saker även om det blir något bat eller Powershellscript då och då men tycker det är lite kul att lära sig. Jobbar mer inriktat mot implementation och drift av större dokumenthanterings/printmiljöer så det blir av naturliga skäl inte mycket sånt.

Av Langelus

Intressant! Nu är det en annan part som står för SCCM i den här historian (gemensam kund) men då finns det hopp att det kanske går att göra redan där..

Har suttit och knackat lite och har fått ihop en batchfil som gör det som önskas, dock är den lite slarvigt skriven nu och förutsätter att man lägger msi-paketet i en tempmapp på klienten redan.

Av Langelus

SCCM/Deployments - Någon som är vass?!

Hej!

SCCM är inte min starka sida så tänkte bara höra om det finns någon tekniker här som är vass på det och kan ge input på ett case.

Scenario:

Tre saker som skall köras

- Ett VBScript som skapar en cmd-fil
- Ett MSI-paket (helt vanligt som kan installeras silent, inga konstigheter)
- CMD-filen som genererades av vbscriptet

Sakerna måste göras i den ordningen då det är data som lyfts ut av vbscriptet, applikationen uppdateras, läggs tillbaka av cmd-filen. Går det att ordna den ordningen i SCCM eller skulle det vara en bättre lösning att t.ex. skriva en batchfil som kör sakerna?

Av Langelus
Skrivet av Dalton Sleeper:

Det är inte ofta man varvar så mycket, ligger väll på 6k rpm på motorvägen i 130 och normalt använder jag inte mer än det (på någon växel) då det låter som fan, och man vill ju inte störa alla andra trafikanter och boenden. På 650 fick man nästan anstränga sig för att få iväg den, kanske är gubbfilter på och ger mer effekt på högre som du säger. Det tillsammans med min gubbhand som inte vill vrida mer på gasreglaget :).

Min S750Z ligger endast på 114 hk, ca 100 bhp om jag minns rätt. Den drar rätt hyfsat på låga varv, kan nog klassas som lite twitchy så man får ta det lugnt på de första växlarna, på trean kan man typ köra normalt (enligt mig).

Nä det är väl det där med att det måste varvas lite Körde själv en ER6 i två säsonger innan jag skaffade min GSR750 (som är väldigt snarlik din körmässigt) och de känns ungefär lika snabba med den lilla reservationen att 750'n petar på hårdare efter 8k uppe i fart.

Har som sagt inte provkört CB650 men det finns väl kanske en anledning till att twinnarna i den klassen är dominerande, även om de bara har ~70-80 häst så är det ganska bra tryck i dem pga av vridet i låg/mellan

Av Langelus
Skrivet av Dalton Sleeper:

Hoppas 600 är bättre än 650, för det va denna modell jag körde på MC-skolan (säkert 5 st). Pinsamt slö, glapp i princip allt som går att röra på + dålig svängradie. På motorstadion gick det bättre att svänga då man hade lite hastighet och lut, i lägre hastigheter var det värre.

Har bara kört gamla Hornet 600'an och den är väl helt okej, hyffsat drag och kändes bra på det mesta (som Honda brukar göra).. Svårt att se att 650'n skulle vara slö med 86 Hk, känns som en ganska perfekt kompromiss för en instegshoj. Frågan är väl snarare om inte körskolehojarna var antingen misshandlade/slut eller strypta. Vet att körskolan där jag körde risk tvåan hade strypta Hornets för kursen iaf för de gick inte i närheten av polarens av samma modell.

Av Langelus

Tog mitt A 2016 och jag tog inga körlektioner, har någonstans i bakhuvudet att jag fick det till knappa 7k totalt i kostnad med riskkurser, tillstånd, körkortstillverkning, skrivning & uppkörning etc (möjligtvis var teoriboken med i det också).