Inlägg

Inlägg som scimanyD har skrivit i forumet
Av scimanyD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
Vad kör du för Vcore?
Vad kör du för Cpu pll volt?
Vad kör du för IMC volt?
Vad kör du för PHC volt?
Vad kör du för QPI freq?
Minneshastighet?

Turbo, C1E, LLC, Speedstep, Cpu Spread ON/OFF på dessa?

Tack för svar

Jag skickade ett meddelande till dig.
Turbo off, Speedstep off, CPU Spread Spectrum är också på off.
Och Xtreme Phase Full Power Mode ska vara enabled när man överklockar.

Av scimanyD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
japp ska testa sen när jag tröttnat på BC2 tack för tipset

men ska stänga av dom sen eftersom jag ska klocka min i5:a på nytt.. verkar ha problem att komma över 3ghz stabilt :S

Okej, hoppas det löser sig för dig

Av scimanyD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Turbo mode finns inte i menyerna om man inte har cpu multiplier på auto.

Jag har även märkt att om man sätter den till 21 så sätter den igång turbo mode ändå, har sett den dra upp cpun till en multiplier på 24 då jag stresstestat den. Detta händer bara om den är på 21, under det så funkar den som den ska och ökar inte mer än vad man satt.

Okej, konstigt. Min i5 är överclockad till 4.27GHz, med 21x203. Och BLCK:n (21) håller sig hela tiden på 21 under full load i Intel Burn Test o samma såklart då med prime95, och turbomode är avstängd. Dom flesta reviews jag har läst så har dom alltid slagit av turbomode.

Av scimanyD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
Men jag är inte så amatör som du tror här, tro mig jag har kollat genom X antal gånger och oavsett om jag har speedstep enable så kommer inte turbomode fram .
Men visst ska självklart testa och se om ja får fram skiten

Okej.
Om du ändå inte lyckas hitta turbomode, sätt allting på default, "Load default settings" sen save o enter. Gå in i BIOSET på nytt och då borde du kunna se turbomode under speedstep (Speedsteb ska va enabled som default o turbo).

Av scimanyD
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SIR_HanZen
Fel fel, testa så som du skrev men de verkar inte stämma.. Inte på mitt ASUS P7P55D-E PRO

Hmm.. Innan du säger "fel fel" läs lite reviews om ditt moderkort. Ex http://techgage.com/article/asus_p7p55d-e_pro/2

Ditt moderkort och så som nästan alla andra highend P55 moderkort har nästan exakt samma BIOS inställningar och menyer. Turbomode ligger strax under speedstep, och när speedstep är enabled så är turbomode det också som default. Antingen saknar du kunskapen att hitta rätt grejj i bioset elr så missar du det bara helt enkelt på nått konstigt sätt. Kolla genom nograre.

Av scimanyD

Ser att det här är en gammal tråd nu, men kan svara ändå på OP'es inlägg.

Grejjen är varför din i5 ligger på 1.42 volt @ 4GHz är för att du kanske inte kör med exakt samma Moderkort som dom andra där du har kollat på.

Du skickade bilder på ditt BIOS. Turbo mode är högst troligen på. För att kunna hitta turbo mode måste du "Enable Speedstep" och därifrån kmr du se "Turboboost" och sätt den då på disabled.

1.42v på i5an är inget att oroa sig för, sålänge du har en bra cpu kylare osv. Kylning är alltid det viktigaste. Min i5 750 är @ 4.2GHz med 1.48vcore, 1.52 i full load med Intel Burn test på High mode, och den är 100% stabil enligt det testet. Ett 10 min test i Intel Burn Test motsvarar ungefär 3-4 timmars test i Prime 95. Så om du ännu känner dig obekväm med 1.42vcore så kan du köra det testet för att ta reda på om din i5 är stabil. Men se till att ha en bra cpu kylare när du kör det testet, den stressar prollen mkt mer än vad Prime 95 gör med sitt bästa.