Inlägg

Inlägg som toast_93 har skrivit i forumet
Av toast_93
Skrivet av friArsenik:

Jag förstår inte riktigt varför det inte går att sätta två enkla spär?
1) Alla anrop behandlas i turordningen. Verifieras inte anrop (avbryts den omedelbart), så går servern vidare till nästa anrop utan att slösa resurser på föregående.
2) Man ska sätta gränsen för hur många anrop per tidsenhet servern får ta och behandla. Överskrids gränsen, kastas alla extra anrop i en kö, som behandlas enligt punkt 1.

Och blir det enormt många anrop, kan man ordna en redirect till en enkel sida där det ska stå typ:
Det verkar som att vi är väldigt populära idag och har för stor tryck på våra servrar. Var god och försök lite senare.

Kanske tänker fel men hade jag inte då som vanlig användare kunnat hamnat i en inte så fördelaktig köplats, säg plats 100miljoner? Om flera användare inte kan få direkt access anses väl attacken vara något sånär lyckad. Servern måste nödvändigtvis inte krascha.

Av toast_93

Jag hade exakt samma önskan på kontoret med min Macbook Air M1. Vill inte alltid ha strömkabeln i, dels pga av att jag har fått för mig att batteriet inte mår bra av det samt att ibland behöver jag använda mig av båda usb-c portarna. Min fungerar att stänga utan ingrepp när strömkabeln är i dock, vilket jag förstod som att din kanske inte gjorde? I alla fall så hittade jag en lösning som innebar att stänga av clamshell mode via terminalen. Den går även igenom alternativet med programmet Amphetamine som diskuterade här innan.

Följde instruktionerna på denna sida: https://beebom.com/use-macbook-clamshell-mode-without-power-a...

Jag gjorde sedan två .command filer som jag la på skrivbordet. Där den ena stänger av denna funktion och den andra sätter på den igen. Så klickar jag bara på den ena när jag kopplat in datorn till externa skärmen och stänger locket. Sen när jag kopplat ur brukar jag sätta på funktionen igen bara för att den ska fungera som vanligt.

Av toast_93

Ytterligare ett bidrag så här på upploppet
Känns som att den faller in på kategori 2 och 3.
Vectorfil finns.

https://i.imgur.com/K9biega.png

Av toast_93

Slänger in ett bidrag

https://i.imgur.com/PuJlcPT.png

Av toast_93

Visste att det var något skumt i görningen...

Av toast_93
Skrivet av Jegendal:

Vad mycket schyssta bidrag i år. Så kul att se!
Här kommer mitt bidrag. En mörk och en ljus bild skapad med Blender -> Keyshot -> Photoshop.
(Finns självklart i rätt upplösning)

Mörk

https://i.imgur.com/FTX3S6C.jpg

Ljus

https://i.imgur.com/9JnyooP.jpg

Väldigt hög kvalité på årets bidrag! Dessa två är mina favoriter hittills. I år hinner jag inte med att göra något eget bidrag tyvärr. Lycka till alla som är med

Av toast_93

Bild från Azorerna nu i november. Börjat få upp ögonen för landskapsfotografi. Kör fortfarande på Sigma 35mm, ska nog införskaffa mig mer vidvinkel nu framöver lutar det åt.

Av toast_93

Visa bilder från mobil till TV

Hej!
Mina föräldrar gillar att ta bilder med mobilen och tycker det är kul att sedan kunna visa dem på storbild på TV:n (från mobilen). Vad är egentligen den ultimata setupen för att detta ska fungera idiotsäkert och enkelt? Jag vill att det ska fungera för alla typer av telefoner. De har just nu en Chromecast men tycker detta inte fungerar bra från en Iphone, och med de gratisappar jag testat hittils fungerar det sisådär från en Android... En AppleTV är ett bra alternativ för Iphone men fungerar väl inte alls från en Android. Utöver detta önskas det även att det ska kunna spelas upp ett bildspel som slumpvis väljer bilder från en folder, exempelvis icloud. Är det en AppleTV som gäller eller kan jag exempelvis skapa en lösning som fungerar från en raspberry pi eller liknande?

Tacksam för tips!

Av toast_93

Någon med erfarenhet av My Cloud EX2 Ultra?

Hej!

Satt och funderade på att köpa mig en NAS. Har inte haft någon tidigare men har insett att det hade underlättat för mig.
Jag blandar mycket mellan min bärbara Mac och min stationära PC. Håller på mycket med bilder och annan media som hobby så hade varit smidigt att ha allt samlat på ett och samma ställe. Jag vill kunna göra automatiskt backup på en av mina stationära hårddiskar samt den bärbara datorns hårddisk, men samtidigt ha möjlighet att även ha några filer enbart på NAS:n (sådant som inte behöver backup, men är skönt att kunna nås från båda datorerna). Jag vill alltså ha den som backup, men vill inte bli låst att den enbart kan spegla och inte tillåter att skicka över filer manuellt.

Såg att det går att få tag på My Cloud Expert Series EX2 Ultra (Recertified) på Western Digital egen hemsida till ett bra pris (240Euro). Är det någon som har erfarenhet av den här NAS:n? Hört lite dåligt om My Cloud Home nämligen... Vad anser ni förresten om "Recertified" hårddiskar? Har själv köpt ett par sådana utan problem, men intressant att veta hur andra tänker.

Av toast_93
Av toast_93

Lite bilder som symboliserar sommar för mig Varit iväg på olika fina platser i Sverige och Norge där kameran fick följa med.

Vindsurf i Varberg:

https://i.imgur.com/uYFTTUO.jpg

Två bilder från vandring i Jotunheimen, Norge:

https://i.imgur.com/OyasHaN.jpg

https://i.imgur.com/F1I9uCm.jpg

Sist men inte minst en sen skymning mitt i natten från Rödöbron (Östersund) med Åreskutan i bakgrunden:

https://i.imgur.com/AuqUBAr.jpg

Av toast_93
Skrivet av slotte:

Väldigt vacker bild!
Vilket objektiv samt inställningar har du kört med här? Hade även varit intressant och lärorikt att veta hur din efterbearbetningsprocess är på den här typen av bilder?

Av toast_93
Skrivet av OldComputer:

Är det något speciellt som du gör med filen?

Är det en färdig markering så exporterar man den till en ny fil bara.

Klistrar jag den på skrivbordet så får jag en släppt bild på skrivbordet eller lämplig mapp om jag klistrar in i en filhanterare.

Den beskärda bilden exporteras till png som sedan läggs på en server tillsammans med photoshopfilen.

Hur menar du med att "Är det en färdig markering så exporterar man den till en ny fil bara"? Menar du att du gör markeringen och sen tar ctrl c -> ctrl v på fildesination?

Av toast_93

Photoshopscript - exportera markering till PNG

Hej!
Jag vill kunna exportera en markering direkt till PNG, alltså inte behöva manuellt beskära eller göra nytt dokument osv. Någon som är duktig på script eller vet om detta är möjligt att skapa? Har sökt en hel del på internet men får det inte riktigt att funka. Därför jag vill ha detta är för att jag gör bildredigeringar där de ska vara 16:9 perspektiv, men fortfarande ska psd filen ha kvar originalstorleken och beskäringen ska visas med svarta fält. Detta gör att jag måste gå fram och tillbaka alternativt skapa nytt dokument för exporten. Slängde med lite bilder för att vara extra tydlig.

Start bild

Beskärning visas med svarta fält (så ska det se ut i photoshopfilen)

Exporterad del

Av toast_93
Skrivet av jaqob:

Delvis framtidssäkring, men framförallt för att jag utöver slösurfning även sitter en del med Lightroom och alldeles för stora råfiler.
Men visst, jag håller med dig, för de flesta räcker 8Gb. Fast då behövs inte direkt en macbook air heller, utan man klarar sig långt med en dator för en tredjedel av priset.

Sitter dagligen i Photoshop, Figma m.m har inte upplevt problem där. Förvånad snarare av att jag kan ha flertalet Adobe program igång parallellt. Inte suttit i Lightroom dock och inte hållit på med stora stora rawfiler, kanske det är där det sätter stopp Menar du att du får problem i m1 med 8gb, eller vad jämför du med? Intressant att veta för kanske blir aktuellt för mig i framtiden. Kan inte tekniken tillräckligt bra, men känslan är att dessa 8gb inte riktigt är jämförbara med en Intel 8gb.

Av toast_93
Skrivet av jaqob:

Den lilla prisskillnaden mellan Air M2 och Pro M1 skvallrar nog snarast om hur Pro kommer öka i pris när den får M2.
Nya Air verkar som en riktigt trevlig dator, men 21495 kr för en laptop som mest kommer användas till slösurfande (och nej, köper inte laptop med 8Gb minne och 256 GB disk 2022) är inte rimligt. Månadskostnaden blir för hög även om den håller ganska många år.

Förstår inte resonemanget med 8Gb minne. Känns mer som ett statement än sett till vad den klarar av. Du säger att du mest kommer använda den för slösurfade, och då räcker basversionen långt mer än tillräckligt. Sen förstår jag grejen med hårddisken, det känns löjligt år 2022, men fortfarande mest prisvärt att gå på den och sen vid behov köpa till en extern hårddisk. Sitter själv på en Macbook Air M1 8gb 256gb, är fruktansvärt nöjd, hade aldrig köpt en windows laptop.

Av toast_93

Slänger på två bidrag till med lite annat stuk.

(med och utan logotyp/text)

https://i.imgur.com/RmzIzHa.jpg

https://i.imgur.com/An91bxk.jpg

https://i.imgur.com/gTTIyuC.jpg

https://i.imgur.com/J5ZgXKa.jpg

Hur gör jag för övrigt att dölja delar av mitt inlägg? Vill göra så det blir "Visa / Dölj" inlägg knapp. Sök runt rätt mycket nu utan att hitta, formulerar mig säkert fel... Tack på förhand.

Av toast_93

Vill skapa bakgrundsbilder som är stilrena, då det är det jag själv gillar mest. Försökte få med något fyndigt utöver elektronik som jag kopplar Komplett med, fick bli fraktpaket.

https://i.imgur.com/5blnh6a.jpg

https://i.imgur.com/JEleWMq.jpg

https://i.imgur.com/UDCN9me.jpg

https://i.imgur.com/j68WyNN.jpg

https://i.imgur.com/mZsg9w0.jpg

https://i.imgur.com/2pH1hKb.jpg

Av toast_93

Jag äger precis som du en Macbook pro från 2012 som börjar tappa formen så valde att uppgradera nu under Black Friday. Blev pga av jobb tvungen att ha en bättre bärbar dator nu direkt så fick slå till på det som fanns ute, inom för mig rimlig prisnivå. Valde att köpa en Macbook Air M1 256gb för 10500kr. Kombinerar den med en SSD vid sidan av. Ska precis som du sitta med bildbehandling osv. Nu har jag inte börjat använda den så mycket än men räknar med att den ska klara det som krävs. Som bonus slipper du allt vad fläktar heter vilket alltid är skönt. Hade aldrig valt en PC laptop pga av problemen du tar upp. Sitter med en stationär PC och gillar den kombinationen.

Jag förstår inte riktigt varför den är på lagning? Var det något direkt fel på den som de hittade? Var du för sent ute när du skulle ångra köpet eller varför var inte säljaren "pigg på det"? Känns konstigt. Jag lämnar tillbaka saker hit o dit jämt utan problem, däremot aldrig handlat på Elon. Tror personligen du hade uppskattat att fortsätta med Mac inom kategori bärbart. Just där är det enligt mig på en egen nivå.

Av toast_93