Inlägg

Inlägg som LordRunar har skrivit i forumet
Av LordRunar
Skrivet av loefet:

Det är väl inte ett fullstort ATX moderkort som är lite smalare så att inte alla 9 monteringspunkter används. Inget konstigt med det egentligen, du behöver bara vara lite försiktigare när du trycker fast ATX kontakten, RAM, etc. (stöd kanten med fingrarna bara).

Ok! Tack! ☺️

Av LordRunar
Skrivet av sp1k3n:

Har en sån "pinne" i mitt chassi och har inte märkt av nåt konstigt under de tre år datorn har använts.

Yes,jag läste till mig att man ska byta ut den om man har ett mini atx. Men tänkte om man har 6 skruvhål att det kanske också är ett oddcase. Hur ser du ut för dig, har du 6 eller 9 skruvhål? 😁

Av LordRunar
Skrivet av giplet:

Menar du att en av distanserna är en pinne som bara ser till att moderkortet hamnar korrekt men inte håller fast det? Om ja så kan jag inte tänka mig att det är något problem. Det är värre om moderkortet inte har något stöd under någon del eftersom det kan krävas lite kraft när man ska montera minne, cpu-kylning och annat. Är det inget som håller emot så blir det onödigt mycket flex.

Ja, jag tror det!

Skrivet av Jalle64:

Har du ni satt i distanserna, alltså de mässingsfärgade som följde med lådan? Sex hål räcker om det är på alla sidor runt moderkortet.

Nej. Det fanns 9 svarta distanser fast i chassit redan. Sen följde det med en silvrig gänga + skruv också.

Såhär ser distanserna ut som följde med chassit.

Av LordRunar

Moderkort 6 skruvhål

Hej!

Min bror har nu köpt ny dator och chassi. Där moderkortet enbart har 6 hål (ATX) sen är en av distanserna en ledare. Är ledaren okej på moderkort med 6 skrivhål eller behöver den bytas ut mot en gänga?

Av LordRunar
Skrivet av Shiftypants:

Testa ladda "optimized defaults" och se om det avhjälper problemet. Annars uppdatera bios.

Ok! Testar det! EDIT: Hmm, har kommit till steget med att uppdatera bios, men vet inte riktigt om jag vågar. Så fort datorn startar igång får jag ju boot problem, tänker att det kanske kommer ställa till med installationen?

Skrivet av Rouge of Darkness:

går fläkten trögt?

isf har fläkten gjort sitt (lagret är slutkört) och är dax att byta ut.

när de börjar gå trögt så kan de ge fenomenet du nämner med att den är för seg upp i varv så bioset larmar på för lågt varvtal bid boot och att den ibland inte orkar snurra igång fläkten och den bara står och rycker.

Ja, alltså just nu går den ju trögt! Innan när jag har fått igång den tycker jag annars att den körts för fullt. Men kanske är sista rycket som du säger och att jag har kunnat följa dess gradvisa förfall!

EDIT: Precis installerat en ny fläkt och den kör på! Tack för hjälpen!
Blir nog att uppdatera BIOS samtidigt ändå, nu när den ändå är igång!

Av LordRunar

CPU Fan not detected! - Varje gång innan jag har kopplat in och ut fläkten.

Hej!

Min CPU fläkt har börjat bete sig märkligt de senaste veckorna. I princip varje gång när jag har stängt av datorn, så har jag fått ett felmeddelande vid uppstart som säger att CPU fläkten inte hittas. Detta har stämt förutom första gången, då spann den för fullt, visade t.om. RPM tal i BIOS. Sen efter det så har den faktiskt inte kört. När jag startade upp denna gång (efter att kopplat in och ut fläkten) så kunde jag se att fläkten gick i små bursts bara.

Vad tror ni att detta kan bero på? Är det fläkten eller kan det vara kopplat till mängden ström som ges? Jag har nyligen även kopplat in alla mina chassi fläktar efter att jag upptäckt att 2/3 enbart var ikopplade innan. Jag har idag en 750W PSU inkopplad i en rigg med:

Intel i7-9700K
Asus Prime Z390-A
Gigabyte Geforce RTX 2070

PSUn är dock 10+ år gammal nu, så den kan ju sjunga på sista refrängen kan jag tänka mig också.

Tacksam för all hjälp på förhand!

Av LordRunar
Skrivet av Laxpudding:

Tycker du har ringat in grafikkortet väldigt väl där. Tyvärr då eftersom det är en svår och dyr komponent att byta ut numera.

Jag hörde med inet och ska ha kvar garantin iaf! Så det var skönt att höra. Ska låna ett grafikkort senare idag för att göra några sista verifieringar. Då t.ex. cpu gpun inte drar särskilt mycket effekt så kan man ju inte heller fullt utesluta psun. Sen är frågan hur mkt effekt det kortet kommer dra också...😅

Av LordRunar
Skrivet av Laxpudding:

Pröva att rapportera tråden eller be någon moderator eller forumledare om att flytta den.

Jag har hunnit experimentera en väldig mängd på betald arbetstid med att köra olika upplösningar och specialvarianter i mitt testande men ännu inte fastnat vid det du upplever på så sätt att det återkommer efter ominstallationer av mjukvara och drivrutiner. Ett sätt att utesluta skärmen (skärmarna?) är att köra spelen i Windowed mode eller borderless window så att inte spelet försöker synka om ett fullskärmsläge utan det är samma konstanta signal utan omsynk. Kan vara en ledtråd till att det till exempel är visa specifika spel som har problem.

Det förklarar dock inte problemen med uppstart. Men där skulle det kunna vara något enkelt som en dålig DP-kabel. Eller vad du nu använder. Är ju är tyvärr en rätt vanlig (om än också märklig) egenskap att påfallande många felsökningstrådar här i forumet om skärmar bjuder på information om chassi, DRAM-specar och nätagget. Men ingen information om vilken skärm som används och hur den ansluts. Trots att det just kring användning av skärmen man upplever problem.

Ok, tack

Ja, alltså jag har testat flera olika spel allt ifrån gamla titlar som impossible creatures till nyare titlar som Doom Eternal o Knockout City
Sen problem med som sagg uppstart och kameran i discord.
Har även testat med hdmi kabel och olika.

Har även testat med det integrerade grafikkortet och hade då inga problem med impossible creatures som var ett av få spel som kunde spelas på det kortet.

Av LordRunar
Skrivet av Laxpudding:

Skulle i största allmänhet säga att det du beskriver är ett problem med datorn. Men felet syns på skärmen och därför är första instinkten att det är skärmen som ska felsökas. Din fråga kanske snarare hör hemma här:

https://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppo...

eller här:

https://www.sweclockers.com/forum/124-grafikkort

Skärmen fungerar mer likt en högtalare och återger signalen den får från grafikkortet. Skärmen har ingen koppling till eller koncept av spel, Windows, menyer och splash screens eller annat. Skärmen får en signal och visar den om den kan. I ditt fall kanske den får någon signal den inte kan visa. När du kan härleda felen till händelser och sekvenser som handlar om datorn, då är det högst rimligt datorn och inte skärmen.

Du nämner inte vilka skärmar du har eller vilka signaler det handlar om. I den långt utdragna situationen med "är det skärmens fel ändå?" skulle vara om du har en skärm som har någon form av fel som exempelvis gör att den har svårt att synka om eller bara en glapp anslutning. Men det verkar på din beskrivning som att samma problem drabbar flera olika skärmar? Då är det definitivt en fråga om datorn.

Jo, absolut. Nu visste jag inte riktigt vart problemet låg, så ville inte placera den i grafikkortskategorin av den anledningen. Men missade dator support kategorin, den hade ju passat bra!
Är det något en mod kanske kan hjälpa mig med? Att flytta tråden dit dvs?

Av LordRunar

Skärmar tappar signal när jag startar spel.

Hej,

Under de senaste dagarna har jag haft problem med mina skärmar. De tappar kontakt när jag startar ett spel, jag kommer förbi alla splash screens,men när menyn aktiveras tappar skärmarna signal. Något jag har märkt är att det verkar vara kopplat till upplösning. Jag har t.ex. vart inne i Doom Eternal ett tag när jag inte haft maxad upplösning. Sen när jag antingen bytt aspect ratio eller upplösning så har de slocknat, sen efter det kan jag inte komma in i spelet längre. Jag får även samma problem när jag slagit på min kamera i discord. Jag misstänker att det är något med grafikkortet. Jag tänkte höra med er här om det är något ni känner till och om det finns något man kan göra eller ifall det bara är att byta ut. Gärna tips på uteslutningametoder före man handlar. Ifrån vad jag läst till mig, så är även psun inte en helt omöjlig bov.

En annan grej som jag även märkt som sker sporadiskt är att ibland när jag startar datorn så visas endast döda pixlar på skärmen, likt en linje i olika färger.

Saker jag testat hittils:

Stresstest på CPU, GPU o RAM. (30min) Med hjälp av FurMark, CorePrime o Windows egna minnesdiagnostik verktyg.

Alla har fungerat bra och inte gått till några märkvärdiga tenperaturer. Cpu 75,GPU 80.

Ominstallerat Windows (då jag använt mig av en regedit fil tidigare för grafiska overlay buggar. Denna gav mig liknande problem när jag var i spel, så stängde av den då o satte på den när jag jobbade).

Testat en monitor åt gången. Använt andra kablar.

Kopplat ur grafikkortet och kopplat in det igen, ifall det skulle vara något glapp.

Uppdaterat windows o drivrutiner.

Lite info om rigg:
Corsair 750W HX (osäker på om det finns flera, men det är 10 år gammalt iaf.)
Ballistix 2x16GB DDr4 300 Mhz CL15 Sport
Gigabyte Gefore RTX 2070 8GB Gaming OC
Intel i7-9700k
Asus Prime Z390-A

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av LordRunar
Skrivet av Aizu:

Tack för tipset! Tror du att hotkey är den enda lösningen för det?
Inget automatiserat dvs?

Av LordRunar

PC sänder signal till TV trots att TVn är avstängd

Hej, köpte nyligen en ny TV och tänkte att det bara vara att tuta och köra, men icke!

Tidigare hade jag min förra tv kopplad via förstärkare men nu vill jag köra via tvn direkt istället för stöd av 120hz 4k.

Så problemet är att datorn fortfarande sänder en signal till tvn (tvn blir huvudskärmen) när tvn är avstängd. Det jag vill är att ha tvn som main när den är påslagen och datorskärmarna som main när den är avstängd. Hur går jag tillväga för denna setup?

Tack på förhand!

Av LordRunar
Skrivet av TäbyBo:

Adaptrarpc.se legit?

Hej,

Såg just inläggen under denna tråd. Jag hann beställa, och betala (den 28 /4) en laddare till en Dell-Laptop innan jag läste detta inlägg. Med tanke på webbsidans sparsmakade innehåll är frågeställningen befogad. Jag återkommer med rapport om/när jag får leverans.

Härligt, är fortfarande av intresse för mig, då jag inte hittat en annan skärm än!

Av LordRunar
Skrivet av Kent:

Vilken skärm har du? Om det är en S22B350H är det kanske vettigare att köpa en bättre beg skärm för samma peng? Lägg till nån hundring och du får en 23-24" IPS.

Mjo, det är den jag har, eller rättare sagt lånat/fått av en kompis. Behöver egentligen bara en billig andra skärm med HDMI när jag jobbar.
Men ah kollar lite vilka möjligheter jag har, får se, inte jätteförtjust i att beställa den här typen av adaptrar heller ifrån sidor som amazon och ebay etc.

Av LordRunar
Skrivet av Kent:

Obskyra köpvillkor, ingen info om företaget osv. osv. Troligen fejk alt. nån slags drop shipping. Bättre att köpa direkt från Ebay, Banggood/Aliexpress eller Amazon imo.
Har du en länk till adaptern?

Alright, var lite det jag funderade på! Sure: Här!

Av LordRunar

Adaptrarpc.se legit?

Hej,

Jag håller på att leta efter en strömadapter till en skärm. Den har en egen trafo och därav även en DC plugg som kontakt. Jag har först vart nere hos Kjell & Co och kollat ifall deras alternativ skulle fungera med skärmen, men icke!

Så efter lite mera googlingar dök adaptrarpc.se upp. Jag kan inte hitta mycket information om företaget och sidan i sig själv ser lite suspekt ut, så innan jag lägger en beställning tänkte jag höra här på forumet ifall någon handlat där och kan rekommendera det?

Av LordRunar
Skrivet av EccoHbg:

Okej 👍

Skickades från m.sweclockers.com

Skickat PM till dig nu!

Av LordRunar
Skrivet av EccoHbg:

Noterat! Nu har det ju vart lungt i några timmar och tänker att om det fortsätter så är det ditt imorgon!
Men jag kom även på information som kan vara bra att veta! Det medföljer ingen fläkt till CPUn så kan ju dra av 50kr ifrån det nuvarande budet om det låter ok?

Av LordRunar
Skrivet av Poberg:

2x4 eller 4x2 i ram?

Bra fråga! 4GBx2

Av LordRunar
Skrivet av EccoHbg:

Jadå, det är lugnt! Vi kör på paketet istället
Kan börja med 600kr + frakt

Skickades från m.sweclockers.com

Alright! Noterat!
Kommer låta annonsen fortsätta ett tag, då jag precis lagt upp den som du kan förstå. Men om det skulle vara lugnt de närmsta dagarna så är det ditt. Skulle helst vilja få några hundralappar till, men uppskattar alla bud!

Sen om du måste ha det inom något datum eller så är det bara att säga till, så får jag ta en snabb tänkare, så kanske det kan genomföras iaf. Men vill helst se om det blir någon utveckling först!