Inlägg

Inlägg som Yamato har skrivit i forumet
Av Yamato

Spännande! Jag kör fortfarande M-Disc i brist på bättre. Men det hade varit fint med en typ M-Disc som rymmer, säg "bara" en 1 TB, och samma pris som nuvarande.

Av Yamato
Skrivet av Don_Tool:

Hmmm, okey ja jag får inte igång några satelitbilder utan ser bara orginalkartan, händer inget när jag trycker på layers.
Det går ganska enkelt att knapp ut waypoints för att underlätta när man flyger bush trips

Du får skaffa ett API-konto hos Bing och knappa in en kod så ska det fungera

Av Yamato
Skrivet av Don_Tool:

Jag har provflygit lite med gratis versionen, är det värt att köpa den? Får du in dina planerade rutter i den riktiga versionen, just nu känns det bara som ännu en karta

Jag använder bara den som satellitbilds-karta vet inte hur det fungerar med rutter

Av Yamato
Skrivet av anders190:

Oh... gillas! Vad är det för app mer exakt? Läckert!

SIM Dashboard

Av Yamato

Köpte PRO-versionen av SIM Dashboard, det var lite roligare nu när man kan välja och vraka bland olika layouter. Testade denna Cessna-panel och denna gången på min stora surfplatta. Det är verkligen asballt! Kolla även racing-sim nedan på länken, det är hur bra som helst detta! Nu är det ännu meckigare att komma igång och flyga, men ändå, det är värt det tror jag
#20376402

Av Yamato

Forza Horizon 5, fixade en dashboard-app till min surfplatta, vilket lyft!

Av Yamato
Skrivet av R a y b a n 2022:

Hey Boys'en.....och ni "gammel rävar" som nöter Msfs 24/7 i era burkar.......

Det finns ju en hel del Navi-program att köpa in sig på! -Vilket är det vanligaste? Och bästa programmet för Msfs 2020?? För och Nackdelar? (Om jag nu skulle betala för ett?)

Sedan finns det ju en hel del *Gratis program för Navigering?? ( Gratis e' ju gott! Sägs det ju ) -Vilket är det bästa Gratis programmet? Att ladda ner.... Jag är lite "Beginner" på flygsim....så jag hade väl inte tänkt betala för Navi program så här i början iallafall. Utan det får komma lite senare......... med tiden.

Tack på förhand

jag använder Sky4Sim, vet inte om det är bäst men väldigt trevligt iaf
https://sky4sim.com/

Av Yamato

Hade en gammal surfplatta över och tänkte det fanns någon dashboard-app till. Jodå, det fanns ju såklart.
https://play.google.com/store/apps/details?id=de.stryder_it.s...

Riktigt grym! Här har jag bara installerat en väldigt enkel template till MSFS. Men det finns till en uppsjö olika spel och gott om möjligheter att konfigurera grännsnittet som man vill. Med kontroller och annat också. Ska nog köpa Pro-versionen så man kan använda den fullt ut.

Av Yamato
Skrivet av Larsp777:

Tack! Att jag undrade över att gå runt var för att man i en flygplats verkade kunna se interiören.

Om du ens funderar på att strida med plan finns ju DCS som är väldigt populärt i den genren

Av Yamato
Skrivet av Lastviking:

Jag har lite tjorv med min Prusa MK3 skrivare, trodde först det var hot end/nozzle som tjorvade så jag köpte en E3D Rev

nämen! Jag kör också MK3 (S+) och E3D Revo. Helgrymt verkligen! Du har väl bytt till den Revo-specifika firmwaren?

Av Yamato

Trist, brukar använda det ibland. Men jag tycker det känns som den varit borta ett tag redan, funkade inte när jag provade för ett tag sedan.

Av Yamato
Skrivet av ELF:

De flesta mobiler har gott om utrymme nu för tiden.
På förra mobilen så hade jag 128GB och fick lätt in hela mitt musikbibliotek.
På nuvarande (gamla) som jag fått gå tillbaka till så har jag 64GB. Har fått konvertera ned alla flac låtar till mp3 för att få rum med det.

När jag köper ny så kommer jag försöka satsa på 512GB.

...jomenvisst, det är ändå bra synd att de flesta inte har slot för minneskort som förr. Hade köpt ett 512Gb microSD som var svindyrt när jag köpte det just för detta ändamål. Så har typ alla vettiga telefoner ingen slot för det nu 😒

Av Yamato
Skrivet av BobbyM:

Av ren nyfikenhet. Vem och varför laddar man ner musik från Youtube för privat bruk? Vi har utmärkt mobilnät och fiberuppkoppling nästa överallt och till och med roaming-priset är ju bortplockat när man åker utomlands. Man hittar typ all musik på antingen Spotify eller Youtube Music. Varför skulle jag någonsin vilja ladda ner?

1) Många videor försvinner från tuben, har hänt många ggr att videor jag lagt i "titta på senare" inte finns kvar när jag väl ska titta
2) Du kanske vill ha det om du flyger någonstans och inte kan vara online
3) Du kanske bara vill ha det ändå, bygga upp samlingen lite?!

Av Yamato
Skrivet av Findecanor:

Jag tycker det är lite sorgligt att det är många artister på Youtube som lägger upp sin egen musik där, och inte säljer någon mp3:a av den någonstans. De går bara miste om intäkter.

Piratkopiering har alltid konkurrerat med lagliga alternativ med just bekvämlighet mer än med något annat, och det finns inget bekvämare att ha en mp3:a på sin egen hårddisk.

Instämmer, jag gillar MP3 och har samlat på mig en hel del genom åren. Köper gärna också om det är något bra. Många artister finns ju på Bandcamp och liknande. Men som du säger, det är väldigt tråkigt när de inte lägger upp info om hur man lagligt kan köpa deras musik digitalt. Det är ju många som lätt skulle göra det bara man hittar.

Av Yamato

Hade inga filmer till flygresan så jag skaffade mig ett RPG till plattan:
Vampire's Fall: Origins

Av Yamato
Skrivet av Alphahanne:

Du råkar inte köra med google-hacket? Jag har allt uppdaterat och det ser verkligen inte ut sådär. Stockholm Waterfront och hötorgsskraporna finns inte med mera.

Misstänker det också!? För jag testade igen och det ser inte ut sådär heller fast det blev å andra sidan något bättre efter jag uppdaterat allt som gick, men fortfarande inte riktigt bra.

Av Yamato

Forza Horizon 5, fick nya ratten alldeles nyss. Vilket lyft!

Av Yamato
Skrivet av Björn Endre:

Jag har varit på gång att testa lite 3D-printade chassin och andra tillbehör för PC men inte kommit igång. Men de här ser ju jäkligt coola ut .... ska se om jag har moderkort etc hemma för att göra ett test. Skulle vilja lära mig Shapr3d eller fusion360 för att göra egna designs.

Coolt, ja det tycker jag du ska göra. Fusion360 är väldigt populärt, om du har hållt på något med CAD så har man mycket gratis där om man kör Fusion360.

Skrivet av izzie:

Finns det något sätt att få upp hastigheten på en Ender 3 Pro v2? Jag tycker det går så sinnessjukt långsamt.

Större munstycke?! jag printar oftast med 0.6, om det är inte något som kräver mer detaljerat. Går rätt mycket snabbare.

Av Yamato

Fett! Det här dök upp lagom till jag sitter och väntar på nya ratten. Just nu följer jag budbilen på GPS, det är ju nästan som att köra sim IRL

Av Yamato

Inte provat Alladin på ett tag men morsan hade en låda sånt. Det var inge vidare faktiskt. De är väldigt söta tycker jag. Många med någon krämig fyllning också bara för att fylla ut. Gillar Anthon Berg bättre.