Inlägg

Inlägg som Terihan har skrivit i forumet
Av Terihan
Skrivet av 2000+:

Det har inte begåtts något fel per se (iaf inte från NoNs sida), att butiker tar undersökningsavgifter på goodwill när verkstaden inte hittar något fel är mer standard än undantag. Händer hela tiden. Iaf första servicetillfället, sen sjunker oftast viljan att stå för kostnaden från butikens sida.

Dock måste du ha blivit informerad om att en undersökningsavgift kan tas ut. Detta har du förmodligen signerat själv vid inlämnandet. Skulle så inte vara fallet, vägra betala och kräv tillbaka din telefon.

Om det nu är fel på telefonen, men att de inte har lyckats återskapa det så är det givetvis olyckligt. Du får helt enkelt fortsätta att hävda din rätt. Det kan vara smart att be butiken undersöka produkten innan de skickar iväg den nästa gång.

förstår att dom har den lagliga rätten att ta betalt. problemet för mig blir att jag kan inte lämna in den till annan verkstad än den som är godkänd från LG och den verkstaden kan inte bevisa fel, om jag bevisar det själv så gäller inte det. Om jag lämnar in den en gång till så borde jag få en ny enligt dom om dom inte kan hitta felet men det känns ändå skit att jag ska betala pengar för att verkstaden är inkompetent...
Kollade upp mobylife, inte läst mycket positivt om dom...

Av Terihan
Skrivet av Nepo:

Ring till de & berätta, lyssnar de inte ska du bara tjata på & ringa tillbaka igen!

har varit i kontakt med dom igen nu, denna gången säger dom att anledningen till att jag inte fick betala första gången var för att butiken bestämde sig för att i "goodwill" täcka avgiften( blev aldrig informerad om detta) och att denna gången tänker dom inte stå för det. Ringde därefter LG som tyckte allt var väldigt konstigt. Fick detta mailet som "intyg" att LG inte håller med om hur det har gått till.

"Hej,

Tack för telefonsamtalet.

Detta gäller ärendet angående din Nexus 5X som har varit inne på service 2 gånger pga. fel på mikrofonen i telefonen.

Det är märkligt att Mobylife inte hittade något fel när de har haft den inne 2 gånger för samma fel.

Och att du skall behöva betala för något som tydligen är ett fabrikationsfel är också väldigt konstigt.

Du har 2 års fabrikationsgaranti ifrån LG och detta gäller vid alla fabrikationsfel.

Om Mobylife inte kan återskapa felet genom att göra ett telefonsamtal som är längre än 5 min, (för det var då felet uppstog enligt dig), så är det ju inte så bra service.

Hoppas de nu nästa gång om du väljer att skicka in telefonen gör en noga felsökning för att återskapa felet med mikrofonen.

Annars får kan jag tyvärr inte göra annat än att hänvisa dig till Konsumentverket och så får de kika på ärendet. "

Hann inte ringa Netonnet igen innan kundservice stängde men har svårt att tro att detta kommer få dom att ändra sig

Av Terihan
Skrivet av Nepo:

Om du har garanti så ska det inte kosta något, du ska kunna skicka in den igen utan att det kostar. De har ju inte fixat felet, ring & klaga så löser det sig & de släpper fakturan!

Som jag förstår så är deras argument att det inte är något fel på telefonen och därför vill dom ha betalt för att undersökt den. Det som jag dock inte förstår är varför detta inte gällde i första fallet där dom inte då heller kunde konstatera ett fel

Skickades från m.sweclockers.com

Av Terihan

Undersökningsavgift vid garantiärende

Hej

Lämnade nyligen in min nexus 5x för andra gången till netonnet då min mikrofon slutar fungera/blir väldigt låg volym sporadiskt under samtal.

Första gången så kunde inte felet hittas men dom gjorde en "mjukvaruppdatering"(telefonen hade redan senaste mjukvaran så svårt att tro att dom gjorde nånting) och lämnades sen tillbaka till mig utan någon kostnad. Felet kvarstod självklart. Kände mig väldigt irreterad över detta och behövde en fungerande telefon så köpte en s6 istället och stoppade undan nexusen så länge.

Fick nu ett par månader senare för mig att lämna in den igen(testade att den fortfarande inte fungerade korrekt innan jag lämnade in den).
Fick idag ett sms om att inget fel konstaterades och att jag var skyldig en undersökningsavgift på 426 kr.

Ringde kundservice och ställde frågor om varför dom skulle ta betalt denna gången och fick svaret att den första gången gick det på garantin men inte denna, även om dom inte hittade något fel den första gången.

Känner mig rätt arg över detta inkonsekventa beslut, borde dom inte i så fall tagit betalt första gången också?
Vad skulle ni göra i min situation? Om jag kan bevisa felet med hjälp av en annan verkstad så kan dom tänka sig att släppa avgiften, måste dock gå via en annan verkstad, spelar ingen roll enligt dom om jag kan bevisa felet själv)vilket jag skulle kunna genom att spela in mina samtal från båda ändarna.

Tacksam för alla åsikter

Av Terihan
Skrivet av Sisyfos:

Hmmm, ja det ända rimliga är väl att kontakten till SSD'n sitter löst eller att SSD'n är döende helt enkelt...
Om du/han vet hur man gör så vore ju ett enkelt sätt att kolla upp det att ta ur SSD'n, koppla in i till exempel en stationär dator och kolla hälsan på SSD'n via till exempel CrystalDiskInfo.

misstänkte det, får kika imån och se vad jag kommer fram till

Av Terihan

Thor laptop startar inte

Hej

har försökt hjälpa en kompis över telefon med hans laptop, den heter thor w350st enligt han.

När han startar den så vill den att han ska välja bootdevice, har hänt tidigare men då har det bara varit att starta om den några gånger.
Sitter en crucial ssd i den och datorn hittar den. Försökte hjälpa han att välja denna som boot priority men hjälpte inte. Det längsta vi kom var att den klagade på att realtek media nånting inte fungerade, typ. sen så säger välj boot device igen ändå

Nån som har några ideer? kommer att träffa han imån och kolla på den själv då

Av Terihan

tror väl att poängen som vi försöker få fram är att även om du ger hulken ballerinaskor så blir han ingen ballerina.

Vad du vill göra utseendemässigt för just din bil är ditt val och vill ha större fälgar så köp det

Av Terihan

skulle kunna tänka mig att du kommer känna skillnad i kurvorna men lär väl inte bli ett hallelujah moment kanske. är ju ändå en stor tung volvo suv

Av Terihan
Skrivet av burkeen:

@henkz:
Har bud på 1000 för cpu Mobo ram ☺
Mvh

1000 kr för processor plus moderkort

Av Terihan

Skulle också tipsa om att köpa en bil som är ett par år gammal, ökar utbudet rejält. Sen som sagt, ta med barnvagnen och testa, får dem plats plus packning om ni ska åka och hälsa på släkten ett par dar? Sen så kolla ben utrymme bak också, barn blir större hiskeligt snabbt och om ni planerar att ha bilen länge så är det kanske en viktig egenskap. Sen så kolla drivmedel också. Många större städer i europa vill eller här förbjudit dieslar i städerna så om ni vill åka på semester så kan det vara bra att ha koll på

Av Terihan
Skrivet av Curemylife:

Allting är i princip sålt förutom "Paket 3".

ok, såg ett bud flr paket 3 plus minnen för 1000, bjuder 1000 för paketet bara

Av Terihan

Hur länge kommer budgivningen pågå?

Av Terihan
Skrivet av Ruzikx:

Vad bjuder du i så fall?

500?

Av Terihan
Skrivet av Ruzikx:

Hej, antar att du är mer intresserad av att sälja grejerna tillsammans men annars är jag intresserad av CPU. Bor i Växjö också så kan hämta direkt

Av Terihan
Skrivet av osla0106:

@xervz @Raffe: Jo precis, båda utbildningarna är relativt lika, om man vill att de ska va lika. Ni som valt Maskinteknik, har ni någon motivering varför ni valde just den linjen? Vilka linjer vägde ni emellan?

Alltid varit intresserad av bilar och teknik i allmänhet och då passar maskinteknik. Läser högskoleingenjör så min utbildning skiljer lite från civ, om jag jämför med den andra killen som skrev så har läser vi 15 hp cad/ritteknik + att vi har haft en praktisk kurs där vi fått jobba i en verkstad en del.

Om du är intresserad av hur saker å ting fungerar så skulle jag välja maskin

Av Terihan

Förstår din tanke med det hela men vet ej om det är en bra idé. visst lite extra isolering, typ nåt som dynamat i bagaget hjälper säkert lite men i slutändan så är det en billig liten bil där ljudisolering aldrig var prioriterat.

Hade inte lagt så mycket tid eller pengar på en bil av den typen. Vill du ut åka långt så gå upp en eller ett par storlekar, finns många bra begagnade modeller i alla prisklasser som är väldigt mycket bättre för att åka längre sträckor med.

Om du bara är ute efter kul projekt att göra eller om det är din drömbil så kör på för fan

Av Terihan

ser rät kul ut, vet du om det kommer vara gratis eller "köper" man in sig tidigt?

Av Terihan
Skrivet av Klonk97:

Hyperx II har jag haft i 3 månader nu och det är dem skönaste hörlurarna jag har haft. Jag har haft logitech g35 och Turtle beach ear force Z60 och av dessa 3 tycker jag personligen att hyperx var skönast. Men det är ju en smaksak, så kolla om du skulle kunna åka och prova hörlurar någonstans om det går. Och så väljer du ju det skönaste du hittar under 1000 kr!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av KKay:

HyperX Cloud headseten och Qh-85/90 är dom enda vettiga valen i prisklassen, allt annat är bara plastiga leksaker.
Jag har Cloud 2 och kunde varit mer nöjd. Ljudet, mikrofonen och framförallt byggkvaliten och komforten är fenomenal för priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Ok tack så mycket för tipsen!

Av Terihan
Skrivet av Jarmolicious:

Sorry, det var demo, men QH-90 för slutna och QH-85 öppna. Sedan verkar ju HyperX Cloud 2 ligga under 1000 kr också. Blir finemang.

tack! har du någon erfarenhet av dom själv? om dom är bekväma och så tänker jag

Av Terihan

Headset max 1000 kr

Hej, dags för nya hörlurar då mina Siberia har börjat glappa och micken dessutom verkar vara på väg ut den med. Är inte så insatt i vad som är bra headset längre men är i vilket fall inte sugen på att betala mer än 1000 kr. Har bra högtalare som jag använder annars så dom kommer nog bara användas för skype och spel. Har stort huvud också så om nån har erfarenhet av några som funkar bra för oss med större huvud så tipsa gärna