Inlägg

Inlägg som DeadMeat1234 har skrivit i forumet
Av DeadMeat1234
Skrivet av DeadMeat1234:

400 kr Webbkamera Logitech C925e

+frakt glömde jag att påpeka

Av DeadMeat1234
Nytt bud: 400 kr Webbkamera Logitech C925e
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av DeadMeat1234

1996 köpte jag en Ericsson T65 i samband med att jag började studera.

Det kostade runt 6 spänn i minuten att ringa dagtid, nästan lika dyrt som att ladda telefonen idag

http://ericsson.poral.net/ericsson_t65/ericsson_t65_03.jpg

Av DeadMeat1234

På skrivbordet, ursprungligen för att det är ett höj och sänkbart skrivbord och jag inte funnit någon bra lösning för att hänga upp den under skivan. Nu springer det även omkring en kanin i lägenheten så det verkar rimligt att ha den på skrivbordet även ur den aspekten.

Av DeadMeat1234

Allt utom skärmen och den till skärmen hörande prislappen var ju rimligt.

Av DeadMeat1234

I brist på gulbeiga och tråkgrå liggande desktop chassin att sätta skärmen på får jag nöja mig med helt täckta chassin att dölja tråkhårdvaran i.

RGB kan se coolt ut om det utformas enligt less is more men jag skulle inte orka sitta med det lika lite som jag vill att tangentbordets rgb dansar cha cha.

Av DeadMeat1234
Skrivet av AlbinLoan:

Jag har aldrig hört någon tidigare nämna att Spotify inte serverar musik baserat på vad lyssnaren tycker om. Det är precis det dom är kända för. Precis som med Instagram och andra sociala medier så serverar dom information baserat på det man har klickat och tittat på beroende på utfall från visiten. Samma sak med övriga bra musik plattformar.

Spotify använder sig dessutom av skip-rate som du kanske känner till. Baserat på hur lång tid det tar innan du stänger av, eller sparar låten och så vidare, så serveras du liknande musik som är väldigt korrekt.
Låt säga att du har en lista med 100 låtar du tycker om. Exemplet är att låtarna i din lista har ett mönster där majoriteten av låtarna är mellan 77-103 BPM och samt att låtarna ligger i moll skala och majoriteten är över 03:40 minuter. När du sedan presenteras ny musik så kommer det vara enligt ditt beteende, till du själv ändrar beteendet. Det finns ingen sådan avancerad algoritm på varken Deezer eller någon annan som jag har provat dem senaste 12 månaderna.

Nu var det ju några år sedan du använde Spotify. Kan vara det med.

Nu har du det

Bara för att en algoritm är avancerad levererar den inte nödvändigtvis ett lyckat resultat. Du hävdar att den är väldigt korrekt, utifrån vilken bedömningsgrund? Oh, du har lyssnat på Opeth, då drar vi igång något med Death, Cannibal Corpse eller något annat jag tycker är skit. BPM känns som en jäkligt sketchy klassificeringsgrund.

Jag har inte något intresse av hur de klassificerar, har inte fördjupat mig i ämnet och ser heller ingen anledning att göra det. Kan bara konstatera att det inte lirar för mig.

Deezers algoritm må vara enklare men levererar för mig ett överlägset resultat. Det kan vara för att jag spenderar min huvudsakliga tid i metal, progressiv rock och electro med avstickare in i jazz, pop-rock, soul, hip-hop med mer.

Av DeadMeat1234
Skrivet av AlbinLoan:

Katalogen på Deezer och Spotify är i princip detsamma, förutom att du hittar mycket mer på Spotify.
När artister laddar upp låtar hos distributörerna så hamnar de per automatik på i princip alla butiker och plattformar då det. Spotify genererar dessutom bäst exponeringar.
I fredags släppte jag en ny låt. Den är nu uppe i cirka 26.000 plays. Det här aldrig hänt på någon annan platform. Där marknadsför man istället artisterna för riktade anledningar. Det gör inte Spotify då deras algoritmer är betydligt mycket bättre än någon annan platforms algoritm som jag i alla fall har provat.

Jag har släppt musik sedan 14 års ålder, har eget label idag och arbetar med olika artister, producenter och musikbolag världen över. Ingenting kommer i närheten av Spotify as of today som plattform. Resten är smaksak.

Det låter onekligen bra för dig som artist. Men för mig som konsument vill jag huvudsakligen exponeras för musik som jag eventuellt kan vara intresserad av utifrån vad jag redan lyssnar på och där fallerade Spotify kapitalt när jag lämnade dem för ett par år sedan. Då hade jag haft Spotify sen beta och under hela tiden har de haft en utveckling i linje med någon gammal styrdans. Två steg framåt, ett steg bak. Tre steg åt sidan och ett steg bak, osv.

Till slut kändes det som att även om jag drog igång musiken med Opeth/Moderat/Metallica eller vad som helst så var de ändå bara 10 låtar bort från P3 skval och då tröttnade jag.

Av DeadMeat1234
Skrivet av AlbinLoan:

Det finns nog många faktorer som bara dem vet om. Dem investerar säkert mycket i deras algoritmer och A. I system som är säkert ett av dem mest avancerade algoritm-systemen som finns om jag fick gissa. 😊

Vad jag har förstått från dem i branschen så är den riktigt galen (på ett bra sätt).

Jag tycker Spotify ger de mest generiska och dåliga musikrekommendationerna av alla musiktjänster jag provat än. Med det sagt vill Tidal bara att man ska lyssna på Dr. Dre eller något annat dylikt.

Av de jag testat lite längre tid tycker jag att Deezer är bäst på att hjälpa en upptäcka intressant musik samt ha en helt ok katalog. Nu passade jag på att testa Qobuz då jag missat att de till slut blivit tillgängliga i Sverige. Minuspoäng för att Edge of Sanity saknades i katalogen 😒

Av DeadMeat1234

Hur klassas man av EA om man inte spelar deras spel måntro?

Av DeadMeat1234

6/10 men hade bättre koll på jymden än populärkultur så det känns ok. Gjorde lite ont att inte ha koll på diskettantalet efter att suttit och irrat omkring i Elite II som parvel.

Av DeadMeat1234

Skulle väl vara najs men vi får se vad de vill ha för fantasipriser för produkterna.

Av DeadMeat1234

Sämst på att vara ledig, finns alltid någon kurs att gå eller något jag tycker jag borde lära mig så bärbara hänger med i princip överallt 😅

Av DeadMeat1234

Massa minne och god grafikprestanda är väl prio för geografiska applikationer och modellering.

Snabb propp skadar inte heller men jag tror det är mindre kritiskt, tyngre saker går att lägga på en server för beräkning 🤔

Av DeadMeat1234

Beklämmande nog just i WoW och ganska tidigt också.

Första gången jag närmade mig Ogrimmar i betan med min lilla orc efter den långa färden genom Durotar kändes det enormt. Känslan kommer varje gång jag hör den musiken så får väl dra igång soundtracket då jag inte spelar längre.

Av DeadMeat1234

EU får väl reimbursa mig för mina hörlurar om några år 😒

Eller så får vi se om Apple kan öppna upp för att använda DAC via USB-C utan licensavgifter, då kan jag se det som en positiv utveckling.

Av DeadMeat1234

Jag kollar knappt på en enda video gällande produkter och dylikt. Jag vill kunna sovra fram den information jag är ute efter i en text.

Sist jag kollade på en video från sweclockers var någon episod av läskclockers men en video är värd tusen ord när det handlar om vidriga drycker och tillkommande ansiktsuttryck.

Av DeadMeat1234
Skrivet av BooBam:

Hej!

Jag har ett kontorsjobb där jag oftast sitter ner, jag spelar också på fritiden så jag sitter väldigt mycket.
Tänkte att det är dags att uppgradera stolen till någon som har en Mesh design för bättre luftflöde, men är öppen för andra alternativ också.
Någon som har tips eller länk man kan kika på när det kommer till stolar ni är nöjda med?

Budget är runt 4000-6000k

Förutsatt att du bor någonstans där det finns möjlighet så hitta någonstans att slå ned din rumpa i ett urval av bättre begagnade och rekonditionerade kontorsmöbler. I Eskilstuna och Västerås finns exempelvis Exin som säljer nytt och begagnat till företag och privatpersoner. Rimligen borde dylika koncept finnas lite runtom i landet?

Det som funkar för en person funkar inte nödvändigtvis för en annan. Någon hjälpsam själ ställde in en ny kontorsstol i rummet på min praktikplats och jag upplevde första gången någonsin att man kunde få ont i ryggslutet på mindre än 10 minuter av en stol. Som tur är stod den gamla kvar 😉

Av DeadMeat1234

Upplever ofta att jag inte kan lösa problem stående så är det rutin står jag gärna, måste jag tänka sänker jag bordet.

Multitasking är inte att tänka på mao 😂

Av DeadMeat1234

Jag hör folk som anklagar musen för att vara den fulaste mus de sett.

Då kan ni inte sett en Razer Boomslang i det vilda.

https://www.startpage.com/av/proxy-image?piurl=http%3A%2F%2Fwww....

Razer har alltid varit i framkant av estetiskt skadade utveckling och din pärla ska inte ens nämnas i samma mening bortsett från dess inre.