Inlägg

Inlägg som lasseb har skrivit i forumet
Av lasseb

Bahnhof höjer till 519 i maj och ger inte nyteckningspris om jag fortsätter till nuvarande pris 439 kr. Halebop erbjuder 359 kr/månad för samma hastighet (bindningstid 12 månader) så jag sa upp Bahnhof. Hade kanske stannat om de gett mig fortsatt 439 kr men de de erbjöd inget alls och då tjatar inte jag. Har varit nöjd med Bahnhof men att betala nästna 2000 kr/månad mer för samma tjänst känns inte vettigt.

Av lasseb
Skrivet av stelex:

Pixel har 7 års OS och säkerhetsuppdateringar, vet bara att Oneplus är/har varit dåliga på uppdateringar, men nu lovar dom 4 generationers OS och 5 års säkerhetsuppdateringar.

Tänkvärt om betydelsen av många års uppdateringar!
https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-darfor-vill-vi-inte-ge-7...

Av lasseb
Skrivet av Pe_Er_79:

Ni som beställt en OnePlus 12, varför föll valet på just den telefonen? Intressant att höra hur folk tänker.. 🙂 Jag själv har duktigt svårt att välja om jag ska satsa slantarna på en OnePlus 12 eller Google Pixel 8 Pro... 🤔

Ingen mer ingående fysisk jämförelse mellan olika mobiler men har haft Oneplus tidigare och det har funkat bra. Vill ha en bra kamera men mina behov i övrigt kräver egentligen inte på långa vägar den typen av prestanda som toppmodellerna innehåller. Eftersom Oneplus 12 ändå har ett vettigt pris, i vart fall vid inköp via Tradingshenzhen, och en bra kamera så blev det den trots att det numera bär mig emot att köpa kinesiskt.

Av lasseb
Skrivet av lakabaka:

Här kan man beställa 16gb 512gb versionen för 8 785kr med expressfrakt.. Tror jag slår till. https://www.giztop.com/oneplus-12.html

Låter helt ok bara man slipper moms - låter lite tveksamt när de beskriver hur de gör för att undgå moms (sätter ett lägre värde) och vilket ansvar de tar för momsen om telefonen i "rare cases" värderas på rätt sätt vid ankomsten.

Av lasseb
Skrivet av McDizzle:

Valde du oxygen OS som firmware när du köpte från Kina? Vad blev det totalt i svenska kronor inkl allt för op12?
Mvh

Jag valde oxygen OS och det kostade för mig med Global priority (tull och moms bekostas av säljaren) och en automatisk rabattkod på 10 Euro 7.490 kr inalles. Ser dock att priset nu stigit något.

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Antar att det är 1tb S24 Ultra du menar för 19k? Finns väl ingen värre variant än den? Handlar man den genom Samsung Shop appen för första gången så får man lite rabatt. Sen använder man koden BUYNOW så får man ytterligare rabatt. Sen köper man med ett abonnemang från hallon utan uppsägningstid som kostar 19kr som man kan säga upp direkt så får man ytterligare rabatt. Då blir slutpriset för 1tb 15 785 kr. Nöjer man sig med 512gb så landar den på 14 431 kr.

När det gäller OnePlus 12 så tror jag mer på Xiaomi 14 Pro. Blir kul att se tester senare.

Finns lite tester - bland annat detta https://www.youtube.com/watch?v=gZ7LBoDr9b0.

Det verkar även som att en ultra-modell är på G https://www.mobil.se/nyheter/xiaomi-14-ultra-kan-fa-rejal-kam....

Har själv precis köpt en Oneplus 12 trots att det bar lite emot att köpa från Kina - men priset är helt ok även om det stigit några hundralappar de senaste dagarna https://tradingshenzhen.com/en/oneplus-12/oneplus-12-12gb256g....

Ett test av Oneplus 12 - https://www.youtube.com/watch?v=SEh02ngQmyY

Av lasseb
Skrivet av FullTilt:

Hej,

Jag skulle vara enormt tacksam för lite hjälp eller det blir kanske ganska mycket hjälp.... jag har en gammal värdelös dator kopplat till min TV just nu, den klarar inte ens av 4K så det är dags att skrota den.

Jag har denna TV - https://www.hembiobutiken.se/produkter/tv-apparater/65-tum/28...
Med en Harman Kardon SB26 soundbar.

Jag vill ha en "riktig dator" eftersom jag surfar ganska mycket (trådlöst tangentbord och mus) i soffan, kör även Discord.

Jag har verkligen noll koll, jag har tittat på Intel NUC, Asus MiniPC och de där Cubi och andra "små datorer" (barebone?) men jag har ingen aning om de integrerade grafikkorten klarar av att streama/spela upp 4k på min TV.

Jag har även tittat på https://www.webhallen.com/se/product/230389-Fractal-Design-No... som jag tyckte såg sjyst/clean ut men kanske ska hålla mig till något litet som möjligt om det går. OM man rekommenderar denna eller liknande produkt som ej är komplett/är ett bygge så behöver jag hjälp med vilka delar man skulle köpa (moderkort, grafik, minne etc).

Jag ska alltså inte spela något, utan bara kolla på 4K media (99% streamat via nätet, någon gång lokalt från disk kanske) och sen surfa och använda Discord.

Självklart kommer jag gärna undan så billigt som möjligt men jag har absolut inget emot att betala för kvalité, jag vill alltså gärna ha lite mer än precis "minimum krav" för mina behov så jag inte upplever någon hackande uppspelning.

Tack på förhand!

Jag har haft en NUC i sex år som fungerat alldeles utmärkt för de flesta uppgifter jag utsatt den för. Ska nu ersätta den med en Minisforum Elitemini HM90 barebone - levereras i februari - som jag kompletterar med en Samsung 970 Evo och 2 * 8 GB RAM och windows

https://store.minisforum.de/products/minisforum-elitemini-hm9...

Egentligen kanske bättre än mina behov men å andra sidan framtidssäker. Bra omdömen + tyst vad det verkar
https://www.youtube.com/watch?v=FpFQ33Oj-VU.

Av lasseb
Skrivet av Neon:

Än så länge gillar jag mesh delen, framförallt att man blir kyld, men ja, det lär inte vara för alla.

Ja, alltså det finns väldigt stort utbud av kontorsstolar och man kan säkerligen hitta billigare alternativ som checkar alla boxar. Jag valde Hermain Miller Aeron ganska mycket för att den är så pass omtalad och för att den har ett högt andrahandsvärde om det är så att den i slutändan inte skulle passa mig.

Är det denna du köpt :

https://www.youtube.com/watch?v=xNycNT7L9tc

Jag får lite känslan av lägre kvalité på videon? Hur skulle du säga att den är jäfmört med Mirra 2? Hade även Mirra 2 12 års garanti?

Ja Aeron är en bra stol - har som sagt suttit mycket i min svärsons stol och var nästan inställd på samma köp som du men nu sitter jag nog ändå still i båten! Är visserligen 180 cm och väger 80 kg och borde välja Aeron i storlek B i så fall men hade nog valt storlek C för att få en luftigare känsla.

Jo jag såg den videon innan jag beställde Zodyn (och flera andra + kollade upp på Reddit) och jag upplever ingen kvalitetsskillnad jämfört med Mirran - snarare tvärtom eftersom reglagen är smidigare. Mirran har vad jag minns 12 års garanti medan Zodyn har kortare (varierande längd för tyg och mekanik) men är också betydligt billigare. Kan tillägga att jag upplever svankstödet som bättre och mindre påträngande för mig än vad det gjorde med Mirran. Var lite orolig för kvaliteten på svankstödet men det är helt ok och stabilt.

Av lasseb
Skrivet av Neon:

Här är en sådan jag har på jobbet och hemma :

https://bbsmobler.se/wp-content/uploads/2018/12/begagnade-kontorsstolar-arbetsstolar-skrivbordsstolar-kinnarps-8000-synkron-synchrone-bbsmobler.jpg

Har rejält många år på nacken men är fortfarande som nya mer eller mindre. Den väger klart mer än Herman Miller Aeron och materialet känns mer påkostat. Herman Miller Aeron känns som billigare material men det är tydligt att den har mer teknik, både ergonomi och material.

Jag hoppas att jag ska bli nöjd med Herman Miller Aeron, det handlar väll egentligen om att kroppen ska acceptera den, någon vecka bör göra susen. Skulle det inte funka så anstingen säljer jag den eller så åker den tillbaka till Tyskland. Tvivlar inte på att man nära på kan få tillbaka pengarna på beg marknaden här.

Prova i lugn och ro och känn efter om mesh i både sits och rygg är rätt för dig. För mig kändes mesh i sitsen sådär och det gjorde att jag returnerade en Mirra 2 till Designcabinet - men det är som sagt en individuell fråga om tycke och smak.

Tråden handlar ju om Herman Miller Aeron men kan ändå berätta att jag nu gjort en chansning och köpt en Haworth Zody (https://www.haworth.com/na/en.html) från deras europeiska shop (https://shopping.haworth.com/). Fick den till Black friday pris med 50 procent rabatt och fraktfritt med returrätt (4.300 kr) men jag tror att de säljer den till bra pris fortfarande om man ber om bästa pris. Den anlände igår (6 dagars leveranstid) och jag är än så länge mycket positivt överraskad. Stolen levererades i två delar och enkel att skruva ihop med en skruv. Den har alla inställningsmöjligheter som Mirra har och några till. De största fördelarna för mig är att den har en stoppad bred sits med justerbart sitsdjup och lika justerbara armstöd som för Aeron/Steelcase Gesture (upp/ner, fram/bak, in/ut och vinklat). Min svärson har en Aeron och jag tycker att ryggen på Zody (som är i mesh) ger mig samma känsla. Framåt-tiltfunktionen upplever jag också som mer lagom än för Mirran där det kändes som att jag tippade framåt lite för mycket - tror det beror på de större möjligheterna att påverka sitsdjupet. Som det känns nu blir detta min stol framöver även om det hade varit kul att prova Haworth Fern också. Kan tillägga att stolen ser mycket bättre och nättare ut i verkligheten än på bilderna!

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Du behöver inte vara orolig. Företaget är legit. Auktoriserade Herman Miller Partner. lasseb här på forumet beställde en Mirra 2 från dem nyligen. Han returnerade visserligen stolen men hela affären gick väldigt bra. Läs i denna tråd -> #19352535

Stämmer bra - man kan vara lugn - ett seriöst företag som levererade på fem dagar med smidig och kostnadsfri returhantering. Velar just nu mellan en Aeron, Steelcase Gesture eller Haworth Fern med Humanscale Freedom som outsider. Priset på Aeron lockar!

Av lasseb
Skrivet av Venuspassagen:

Hej, behöver byta ut min gamla 24 tums skärm, helst till något större då jag vill kunna dela skärmen i två arbetsytor. Som sagt endast kontorsarbete såsom Excel, word, Visma, bokföring mm. Har ni tips på en bra skärm?

Titta även på skärmar med 16/9 eller 16/10 format. Jag har en sådan i 32 tum som är fem år och den fungerar utmärkt för att arbeta med exempelvis två word- eller exceldokument. Om du inte ska spela eller tycker att det är för stor skärm är det ett bra alternativ.

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Lycka till att hitta rätt nu. Jag har nu iaf slutat kollat reviews och annonser om stolar. Blir som en drog att titta runt på nätet. Nu ska jag byta bil så det har tagit över istället, men det tar jag i en annan tråd.

Om du inte ryggar för ett förnuftigt val så verkar Skoda Enyaq iv inte så dum - men mer om det i en annan tråd :)!

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Att stolen är lite fast i nedre läget i början verkar vara ganska vanligt, var så på min också men lätt att få loss. Körde sedan några gånger upp och ner och allt gick mjukare efter det.
Bra att du kunnat prova och skicka tillbaka och bli lite klokare vad gäller vilken stol du ska ha. Hoppas du hittar rätt snart. Visar bara igen att det praktiskt taget är omöjligt att rekommendera stol åt någon. Vi är alla olika och man måste prova för att det ska bli rätt.
Jag är 185 cm, 95 kg och sitter iaf kungligt bra i min Mirra 2.

Ja det här med stolar är verkligen individuellt. Min "blivande svärson" som har en Aeron tyckte att stolen (Mirra 2 alltså) var väl så bra som sin Aeron som han är supernöjd med och hade inte några problem med det jag upplevde som problem och då har han ungefär samma kroppsstorlek som jag.

Skönt att höra att du är nöjd -bortsett från mina problem med höj- och sänkfunktionen så upplevde jag kvalitetsmässigt stolen som väldigt gedigen med bra materialkänsla och vacker/lättplacerad snygg vid skrivbordet- perfekt stol för rätt person!

Av lasseb
Skrivet av Laxpudding:

32-tum 2560x1440 är samma som TS haft i alla år med sina 24-tums XL2411-skärmar. Fast mer pixlar på höjden. Så upplevelsen är nog rätt lik det som alltid varit.

Det är en bra beskrivning av min upplevelse också allt annat lika, dvs så länge man inte byter till en markant bättre eller sämre skärm. Man kan utan problem arbeta med två dokument samtidigt eller exempelvis ha fyra websidor visade samtidigt. Att överblicka 32 tum i 16:9 är absolut inte några problem på 60 -70 cm avstånd och då har jag ändå läsglasögon som förstorar allt (inklusive skärmens storlek) en aning!

Av lasseb

Stolen anlände nu i veckan helt monterad så det vara bara att rulla ut den ur kartongen. Tyvärr så var stolen fast i sitt nedersta läge men jag lyckades få upp den efter att ha googlat efter en lösning på nätet medans jag väntade på att serviceavdelningen skulle återkomma. Men höj- och sänkfunktionen kändes lite opålitlig - den fastnade igen en gång - och jag tycker att man behöver använda väl mycket kraft för att trycka på vippknappen för den funktionen - kändes inte helt premium. I övrigt fungerade stolen som den skulle. Däremot har jag efter att ha suttit i den några dagar ändå kommit fram till att det inte är rätt stol för mig (jag är 180 cm och väger 80 kg). Det som stör mig mest är att jag upplever att svankstödet är lite för aggressivt, att stolen och armstöden har lite hård karaktär, att sitsen är lite för kort för mig och, vilket är dealbreakern för mig, att upphöjningen på sitsens sidor trycker för hårt på låren. Det sista tror jag helt enkelt inte att jag kommer att vänja mig med. Jag har därför utnyttjat den kostnadsfria returrätten - är glad för att jag köpte den med sådan - och stolen hämtas redan på måndag. Det var inga problem att returnera - fraktfirman hörde av sig efter en timme och återbetalningen har inletts - så jag kan varmt rekommendera att köpa av Wexim/Designcabinet i Berlin. Funderar nu på att prova en Humanscale Freedom som i o f s är rätt dyra i normalt sett men där det nu går att köpa den med Bison läder (semianilin) till ett lite bättre pris - 10.000 kr - och med ånger- och returrätt där jag i o f s till skillnad mot för Mirra-stolen själv får stå för fraktkostnaden för en eventuell retur (en annan återförsäljare).

Av lasseb
Skrivet av immutable:

@mrqaffe

Aningens gammal tråd men jag fick hem mitt Craft idag.

Mitt första intryck är att det osar kvalité om det, det är tillverkat helt i aluminium och känns väldigt gediget och tungt. Knapptryckningarna är distinkta och har bra känsla, väldigt tysta också. Påminner en hel del om min gamla Macbook Pro 2014 när man skriver. Kan inte uttala mig så mycket om batteritiden ännu då jag bara använt det nu under eftermiddagen / kvällen.

Jag är förvånad över hur bra det fungerar i Linux "out of the box", och även att det finns stöd för det i Solaar så man kan ändra vad man vill att olika knappar och hjulet ska göra. Verkar som att man inte kan få hjulet att fungera olika beroende på vilket program man har öppet som det tydligen ska fungera i windows, men har inte hunnit forska så mycket i det ännu. Som standard justerar man volymen med det.

Kan inte komma på några nackdelar med det, verkligen full pott från mig!

Kan bara hålla med - jag har haft mitt i två är och det fungerar utmärkt!

Av lasseb
Skrivet av kirigoe:

Jag har haft en Benq BL3200PT i flera år, sitter på ca 60 cm avstånd. Använder den både privat (en del spelande) och för arbetet (inklusive utveckling) och tycker att det är underbart för all användning. Det känns stort i början precis som alltid när man byter upp sig men man vänjer sig fort. Ett tips är väl att försöka hitta en 32" och känna lite på storleken, kanske tillomed nån kompis eller arbetskamrat som du kan fråga?

Kan bara hålla med - har samma skärm (Benq BL3200PT) sedan 5 år och gick till den från en 24 tum och det har fungerat alldeles utmärkt. Sitter på ca 60 cm avstånd. När den ska ersättas så blir det definitivt inte mot någon mindre utan kanske mot en lite större. När jag använder min 24 tum på jobbet känns den väldigt begränsad!

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Härligt!
Kollade deras sida tidigare och med min konfiguration på stolen så var leveranstid 60 arbetsdagar. Antar att du beställt en lagerstol?
Nordiska Galleriet är Herman Miller partner och har fri frakt över 990kr, 2-7 dagars leverans på lagervaror, 10% rabatt för nya kunder som skriver upp sig för nyhetsbrev och 30 dagars returrätt på lagervaror. Du kommer ändå billigare undan så kör på.
Hoppas den passar dig nu så du blir nöjd. Vi får skapa en Mirra 2 tråd senare med bilder och omdömen.

Jo det var en lagervara - ville ha den i grafit och det hade de nya i lager. Var först inne på en "slate grey" med ljust stativ och fotkryss i silver men fastnade till slut för grafit - passar bra där den ska stå! Upplevde att kontakten med säljaren var mycket bra och de gav rabatt både på stolen och frakten. Jag kan också prova stolen i hemmamiljö utan att förlora returrätten och det känns bra. Nu ska det bli skönt att "slippa" googla på omdömen om och priser på olika stolar från Steelcase och Herman Miller m fl - eller så blir livet tomt och andefattigt :)!

Av lasseb
Skrivet av Fetskaft:

Ursäkta sent svar men ska försöka svara på dina frågor.

Kan inleda med att jag inte fått stolen än men den ska vara här om ca 10 dagar. Otroligt långa leveranstider från Herman Miller nu. :\

Stativ och fotkryss är två separata val egentligen. Inte alla ställen du kan välja hur som helst men det finns ett antal alternativ på varje del. Stativ har jag valt "Fog/Studio White" och det finns ett tillhörande fotkryss som är fog vilket är lite åt det gråa hållet och detta fotkryss är det jag valt. Tillval över det är H-alloy och semipolerat.

Jag har som sagt inte fått min stol än men har suttit i både Mirra 1 och 2 tidigare. Svårt att förklara känslan att sitta i den. Den är åt det strama hållet som du säger men jag upplever det inte alls hårt på något sätt, utan jag får en svävande känsla i stolen. Den tvingar en att sitta korrekt, på samma sätt som Aeron, men jag tycker ändå Mirra 2 är mer relaxed och skönare utan att ge avkall på ergonomi. Eller så är det bara så att den passar mig bättre och det blir den känslan för mig. Ryggstödet är i någon form av gummi/plast blandning som gör det följsamt utan att vara varken för hårt eller mjukt. Tycker personligen att butterfly inte tillför så mycket, mer än ett lite mer enhetligt utseende med mesh. Känner inte så stor skillnad när man sitter i stolen. Antar att det kanske blir skillnad om man sitter med bar överkropp då mesh blir lite behagligare mot skinnet, men jag har alltid kläder på mig i stolen.

Armstöden sitter bredare än många andra stolar men för mig är det bara positivt då jag är bredaxlad och finnar många andra armstöd sitta för nära kroppen. Är man väldigt smal över axlarna kan dock detta vara ett problem. Finns tydligen en adapter man kan sätta på som gör att man får ihop armstöden en bit. Läste om det på reddit för bara en vecka sedan. Nämner inte vem som tillverkar adaptern men att den är tillverkad i samarbete med Herman Miller. Du får forska vidare om det kan vara intressant. -> https://www.reddit.com/r/hermanmiller/comments/qgs8y2/have_be...

Hoppas det hjälper lite. Svårt att köpa stol om man inte kan testa först, speciellt när det gäller en del pengar. Kan återkomma med bilder och mer feedback när stolen väl är hemma.

Eftersom jag inte har möjlighet att prova en stol i närtid så kollade jag om det går att beställa från Tyskland med Herman Millers kostnadsfria returrätt (verkar inte finnas någon svensk försäljare som säljer med sådan returrätt). Hittade då Wexim/Designcabinet i Berlin - som är auktoriserad och ackrediterad Herman Miller partner - där jag nu köpt en helt ny fullutrustad Mirra 2 med Butterfly för strax under 10.000 kr inklusive frakt, 12 års garanti och returrätt samt med leverans inom en vecka - blir spännande!

Av lasseb

Tack för återkoppling! Låter bra att du upplever att armstöden är ok - jag mätte avståndet mellan dem på min nuvarande stol och de visade sig faktiskt vara samma som för Mirra 2 och det funkar bra för mig! Jag får som sagt försöka prova en stol inom kort men ser fram emot att höra mer om dina erfarenheter efter att du har fått den levererad!