Inlägg

Inlägg som punchline82 har skrivit i forumet
Av punchline82

Så spelet utnyttjar inte min rigs potential ?
Eller är det krävande men ändå inte ?
Tänkte typ att spelet inte kan gå mer pga dålig optimering, tex det är max men i framtiden när det är fixat så kommer det att bli bättre, eller ?

Av punchline82

Påverkar den endast Crossfire ?

Av punchline82

Varför blir det så här i Rome II ?

När jag lirar Rome II och kollar status för cpu och gpu så arbetar grafikkortet i 35% och min cpu på 68%, varför är det så ? Borde inte min gpu jobba i 100% ? Det laggar en hel del också om det är "många" karaktärer på slagfältet samtidigt.
Men vet någon varför det är så här ?

Av punchline82

Går det verkligen att blanda 7970 med ett R9 280X ? Blir det optimalt eller är det bättre att jag skaffar ett till 7970 ist

Av punchline82

Om det är okej men begagnade möss så har jag några till salu. Självklart bra skick.

Av punchline82

Okej då vet jag, Tack.

Av punchline82

Är det värt att uppgradera till en Haswell ?

Har en 3570K Ivy Bridge just nu och är nöjd med den. Men som många andra så vill man ju ha de senaste, iaf jag. Tror ni jag slänger pengarna i sjön om man bortser från att den är den senaste om vi tar prestanda mellan i5 3570K vs 4670K ? Kommer jag tjäna prestanda om jag gör det bytet ? Eller är det onödigt då det inte skiljer sig nåt mellan dem ? Eller gör det ?

Processorn är tänkt att ha i spel. Min Ivy Bridge går väldigt varm och har en Corsair H80i som kylare, tror ni Haswell går svalare ? Skulle vilja få ner min cpu i grader och skulle ett ev byte av cpu göra det ?

Av punchline82
Skrivet av JimmieSan:

Bios setting 1 är default, och 1000hz.
Det dom gör är att hzen sänks och lite annat för att få ökat kompabilitet med bios, så fungerar det inte i X bios kan man prova en annan setting.
Dom gjorde så för att det inte skulle strula på någon form av moderkort som vissa andra keyboard gör.

Det går 1000-500-250-125 sen Basic bios mode.

Okej tack så mycket

Av punchline82

Corsair Vengeance K65 och pollingrate ?

Har letat på nätet men hittar inget svar på min fråga så försöker här ist.
Jag äger detta T-bord och vad jag har förstått så ska det gå att ändra pollingraten till 1000hz. Men hur ?
Det finns en knapp på framsidan av T-bordet som heter nåt i stil med "Bios switch" men hur vet man att man har valt 1000hz och inte 500 ?
Sen finns det flera lägen som är numrerade från 1-2-4-8 kan det vara dessa ? Såfall är 1000hz på ettan eller åttan ?

Av punchline82

Medelvärdet är 86 fps i BF3 med ett HD 7970

Då undrar jag lite om BF4 kommer vara mycket mer krävande än 3an ?
Kan maxa allt i BF3 och få ut i snitt 85 fps. Kanske lägre om man inte räknar med filmsekvenserna. (mätt via Fraps) Men det jag undrar är om jag kanske kommer lyckas få ut 50 fps i 4an, vad tror ni ? Kommer 4an vara ännu mer krävande än 3an ?

Av punchline82

Jag är hel nöjd med mitt ASRock. Tycker det är bra grejer dom gör.

Av punchline82
Skrivet av fantomsmurfen:

Jag förstår inte mig på alla som ska spela på max. Du kommer garanterat inte att kunna spela om du sätter resolution scale på max.

varför ska man inte spela på max när det är möjligt.!! eller iofs alla är inte som du.

Av punchline82
Skrivet av rinosaur:

Vad har du för underlag (dvs. vad är det för bord)?

Min goliathus förflyttar sig aldrig, den bör vara såpass tung att det inte räcker med att komma åt den för att flytta på den..

Har ett ganska halt bord. Men endå, den borde ju ligga stilla. Ju blankare bordet är och slätare så borde ju greppet på musmattan bli bättre tycker man.

Av punchline82

Razer Goliathus Control - Hur göra så den inte flyttas ?

Har köpt en ny musmatta en Razer Goliathus Standard Mouse Pad - Control - Fragged Edition. Problemet med den är att den liksom glider/flyttas när jag spelar. Det är gummi under så den ska ju egentligen inte göra de. Trycker jag i mitten av musmattan då sitter den fast men på kanterna (utkanten) av den då behöver man bara komma åt den så flyttas hela mattan. Vad kan jag göra så den hålls på plats även i spel ?
Lite irriterande och drygt då den inte hålls på plats. Kan säga att den inte liksom glider ifrån mig utan den flyttas lite. Några centimeter. Finns det någon att göra eller är det bara att acceptera läget ? Har ett plant underlag och min Steelseries 9HD låg stilla då jag använde den.

Av punchline82
Skrivet av HurMycket:

Du kommer inte kunna köra med allt på max om du menar ALLT på max, dvs Resolution Scale på 200 %. Men om vi undantar den kanske det finns en chans. Hur definierar du "dåliga fps"?

Måste du ha allt på max? Själv tar jag hellre Medium med flyt än Ultra utan flyt. Tänk på att vissa inställningar knappt gör någon visuell skillnad, men är ganska krävande, t ex Shadows i BF3: Den visuella skillnaden mellan Medium och Ultra är inte stor.

Menar 1920x1080p i upplösning sen de övriga på absolut det högsta som går (max).
Kommer nog enbart köra SP läget då MP inte lockar så mycket. Men kommer jag få dra ner mycket för att få flyt ? Tänk då cirka 45-65 fps.

Av punchline82

Undrar vad min rig har att komma med i BF4 ?

Har datorn i sign, tror ni jag kommer få dåliga FPS på höga inställningar i BF4 ? Vill kunna köra på max helst.

Av punchline82

Kommer mantle nu när BF4 släpps ? Är det något som man ska ladda ner eller finns den inbyggt i BF4 ? Har ett 7970 btw.

Av punchline82

Hur funkar Razer Surround ?

Laddade hem "surround" mjukvaran från Razers hemsida och den ska väl fungera som dolby digital tror jag. Men efter jag kalibrerat i mina hörlurar och allt hur vet jag att den fungerar i spel ? Jag har ett externt ljudkort för studiobruk men det ska väl inte vara några problem. Men hur gör jag för att "aktivera" den om jag ännu inte gjort de automatiskt när den installerades ?
Ska man välja den i spel eller hur funkar det ? Kan också seja att jag är inte så haj på detta. Hör inte riktigt fall det är 7.1 eller inte just i Shogun 2

Av punchline82

Vilka fler spel kommer utvecklas på Frostbite 3 bortsätt från BF4 ?

Av punchline82

Stödjer alla spel Mantle ?
Eller är det ny teknik som för hoppningsvis kommer blomma upp ?
Tänkte jag har ju ett HD7970 som stödjer mantle, när kommer den att bli aktuell ? Samt funkar den på alla spel eller är BF4 det första som kommer stödja det ?