Inlägg

Inlägg som Cintiq har skrivit i forumet
Av Cintiq
Skrivet av mrqaffe:

Är det en ny "tom" disk eller är den använd och i så fall var och hur ?

Hårddisken är helt ny, lika så är hela datorn ny. Jag har windows 10 installerad på en ssd. Hårddisken borde ju vara helt tom eftersom jag inte har kunnat använda den än då jag inte hittar den.

Av Cintiq
Skrivet av ostgösta:

hade själv samma problem med en ssd

gå in på kontrollpanelen och leta upp adminverktyg (kan heta liknande).
sen datorhanterare (kan heta liknande).
i listan där ska där stå disk hantering, där inne ska du kunna ge disken ett namn

hoppas du hittar och förstår vad jag menar ..

kollade nu .. högerklicka på den disken som inte dyker upp, där ska du kunna byta bokstav på disken
då dök den iaf upp för mig

Tack för tipset! Ska pröva det när jag kommer hem.

Av Cintiq

Hittar inte min hårddisk på den här datorn

Hej. Jag hittar inte min hårddisk en WD 2TB röd NAS på den här datorn, men jag hittar den på Diskhanteringen och när jag klickar på den och kollar på egenskaper så står det att det fungerar normalt. Jag har hört att man ska kunna ge det ett namn så att den dyker upp till den här datorn. Men hur gör jag det? Tror inte jag såg någonstans där man kan byta namn på den.

Tack för hjälp

Av Cintiq
Skrivet av Laxpudding:

Det ser ut som du gör det klassiska misstaget att ha skärmen på för hög ljusstyrka för ett mörkt rum. LCD-paneler har ett fast kontrastomfång och när du kör belysningen på hög nivå påverkar det svärtan lika mycket.

I testet av XB270HU har jag riktlinjer för hur brightness-reglaget ska ställas:
http://www.sweclockers.com/test/20186-acer-xb270hu-predator-i...

Du bör alltså låta reglaget kliva ned till 10 någonstans för användning i den miljö bilderna är tagna. Tänk på att det tar ett par minuter för ögonen att anpassa sig efter att tidigare ha blivit bländade.

Har du fortfarande störande problem kan du förstås pröva att reklamara. Men alla LCD-skärmar har problem av den här sorten så det blir mest en fråga om att lyckas i exemplarlotteriet.

Hej, tack för svar. Jag har nu ställt in Brightness reglaget  på 26, tycker dock det blir lite för mörkt men man vänjer väl sig. Blev mycket bättre, men nedre högra delen där backlight bleedingen är som värst är fortfarande irriterande. Har hört folk säga att backlight bleedingen minskar efter några veckors användning, Är det sant eller är det bara så att folk vänjer sig med bilden de har och inte stör sig längre på blacklight bleedingen?

Har också märkt att om man sitter lite mer åt höger så syns inte backlight bleedingen på högra sidan lika mycket. Fast det känns inte bra att inte sitta mitt framför skärmen heller. Jag kommer någ också ha tänd lampa när jag är vid datorn så minskar bleedingen något ytterligare.

Av Cintiq

ips glow eller backlight bleeding?

Hej. Har nyligen fått min xb270hu från inet. Jag märkte snabbt att min skärm lyser starkt när det är mörkt på skärmen. Främst lyser det starkt i högra hörnet men också i de andra hörnen syns det tydligt. Har hört att backlight bleeding försvinner en del efter några veckor medan ips glow gör det inte. Därför undrar jag vad ni tror jag har för diganos på min xb270hu. Kan man se någon skillnad på ips glow och backlight bleeding? Eller ser de lika danna ut? Funderar på att lämna tillbaka min xb270hu om det inte går att fixa.

Tack för svar!

Bilder här på min xb270hu. (Blev lite starkare ljus med kameran)

Bilder på när jag spelar sc2 och fallout 4.
http://imgur.com/iotUHjY
http://imgur.com/EcY8DJT
http://imgur.com/mZZiwh1
http://imgur.com/22QYUd8

Bild på svart skärm
http://imgur.com/F8onGvo

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

antar att du vet att man kan krympa bilden både lodrätt & vågrätt utan att ändra upplösningen.

Hej igen. Nu kan jag se hela bilden! har löst problemet med att byta ut hdmi kabbln mot en vga/dvi kabbel och då funkar allt bra! Det måste vara fel på hdmi kabeln. Hade ju problem med den på gammla datorn Också fast då var bilden för liten. Tusen tack för hjälpen

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

ja auto på skärmen. då borde det bara vara meny > inställningar > flytta bilden till höger ?
min tanke ang kablarna på baksidan är Skärmen kopplad till grafikkortet eller till moderkortet ?

Jag måste snare minska bilden åt alla håll så allt får plats på skärmen. Jag har märkt om jag väljer att ha mindre uplösning som t ex 1280 x 720 eller 800 x 600 som är det minsta, så ser jag mer av allt, kan till och med se klockan nu.

Kabeln är kopplad till grafikkortet och den verkar sitta bra. Det kan ju vara något fel på skärmen kanske, jag använde samma skärm till min gamla dator och då blev det också något konstigt fel men då var felet att det blev en svart kant på en cm runt hela skärmen. Kanske det är fel på kabeln?

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

@Cintiq: och baksidan hur ser det ut med alla kablar i satta ?

Jag tycker det ser bra ut på baksidan. Jag har kännt på kablarna och trykt in dem lite hådare. Men problemet kvarstår.

Föresten menade du auto knappen på skärmen i ditt föra inlägg? Jag har gå in på menu för skärmen och försökt ändra om bilden men jag lyckas inte. Det händer inget när man trycker på auto...

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

tryck på auto på skärmen så brukar den ställas in.
Fläkten står stilla om nätagget inte pressas, avger det knappt nån värme så går den inte igång.

vilken montör ? hur ser det ut på baksidan av datorn där allt är inkopplat ?

Bra att jag inte behöver oroa mig för nätaggregatet. Jag vet inte var jag kan trycka på auto. finns det på bildskärmsinställningar? hittade inte det där. Jag har upplösningen på full HD. På skärmen är allt är in kopplat som ska vara det, det finns bara hdmi VGA och el kabeln. VGA är inte inkopplat. Skärmen är en BenQ LCD Monitor med Product name V2400 Eco.

Manufacturer's specifications:

Resolution: 1,920x1,080 pixels
Pixel-response rate: 5ms
Contrast ratio: 1,000:1
Brightness: 250 cd/m2
Connectivity: HDMI, VGA
HDCP compliant? Yes
Included video cables? VGA
Backlight: LED
Panel type: TN

Av Cintiq
Skrivet av Sir-Woopido:

Kan ju flika in och säga att det röda blinkande kommer förhoppningsvis att blinka tills du väljer att det inte ska blinka mer, det är nämnligen bara en estetisk effekt för att belysa "Z170 Pro Gaming" loggan, likaså den röda led-slingan i bakkant på moderkortet som löper längs med hela audio delen.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det verkar ju vara så som du säger. Man har ju själv hört och läst om röda lampor blinkar så är det något som är fel på datorn. Dumt av Asus att inte anväda något annan färg eller att förklara lite tydligare vad blinkade röd lampor betyder. När man såg det så blir man ju rädd att något var fel.

Manualen till moderkortet
http://imgur.com/8MSKbMC
http://imgur.com/Vd1NRuG

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

@Cintiq: följ kablarna från PCI-E till grafikkortet. följ kabeln från CPU-power till nätagget märk ut var den sitter i nätagget.

har du byggt ihop datorn eller fick du hjälp ?

Skrivet av MultiMan:

Det är bättre om det blinkar blått:
aWRaP97D-Vg

Bortsett från det är det mycket svårt att forumhjälpa med sådant här. Som @Grönahunden säger så behöver man följa alla kablar, se att de är rätt inkopplade i både delarna och i rätt utgång på nätagget och att inget glappar, men det finns mycket annat som kan ställa till det. Om det fortfarande är dött efter den kollen är det enda säkra att riva ner allt, undersöka för defekter, om inga funna sätta ihop igen utanför lådan i minikonfiguration (moderkort/cpu/minne ev grafikkort) och se vad som händer.

Saker som kan orsaka detta:
Fel antal moderkortsdistanser.
Skadade sockelpinnar till CPU.
Otillräcklig strömförsörjning eller felkopplat och kortslutet.
Minnena inte ordentligt intryckta.
Grafikkortet inte fastsatt ordentligt och hoppat ur sloten.
ESD-skador som slagit ut något viktigt på moderkortet.
Andra skadade komponenter på moderkortet genom fysisk åverkan.
Nätagget defekt på ett eller annat sätt.
Inkompatibilitet mellan moderkortet och nätagget (för lång tid tills power good). Ny BIOS kan hjälpa. (mycket ovanligt fel)

mm osv etc (alla punkter är inte nödvändigtvis aktuella i detta fallet)

Hur fraktades datorn? En sådan kylare kan lätt bryta sönder moderkortet om den fraktas fel.

Det verkas som att datorn ska lysa rött eller blinka rött. Konstigt men så ser det ut att vara. Link till manualen till moderkortet om supremefx led nedan. Allt verkar funka bra nu förutom att skärmen verkar inte vara anpasad för min dator då bilden inte helt rymmer skärmen. Skärmen är 6 är gammal 24'' led skärm in kopplad med hdmi. Ta en titt på min bild av skärmen nedan. Sedan undrar jag om det är normalt att fläkten till nätaggregat är stilla? Eller går den igång bara när den blir varm? Tack för svar

Min skärm...
http://imgur.com/opzV61v
http://imgur.com/gmjUeoz

Moderkortets manualen
http://imgur.com/8MSKbMC
http://imgur.com/Vd1NRuG

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

@Cintiq: det jag är intresserad av är kablarna från PCI-E porten på nätagget > grafikkortet & från nätagget till 8pin CPU-power bakom cpu-kylaren kolla så du verkligen inte satt PCI-E i CPU porten på moderkortet.

http://content.hwigroup.net/images/products_xl/321744/2/corsair-rm850x.jpg

nästa är distanserna ja är tveksam till att det behövs har dom inte bockat plåten ??
distanserna ska sitta under moderkortet så dom passar till hålen sen skruvar du fast moderkortet.
http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/4328780622_2b9afed397_z.jpg

Distanserna finns under moderkortet och det ser rätt ut tycker jag. Det var inte jag som gjorde kabbeldragningen och datorn fungerade ju bra innan jag fick datorn alltså borde ju allt sitta där det ska sitta. Jag har inte rört någon kabbel än.

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

testa ta bort Chassiplåten & ställ datorn på bordet

denna bild visar ju hela datorn och alla kablar men likväl får man ingenting ut av bilden den ger ingen information som är viktig.
http://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/120925?l=eyJyZXNvdXJjZSI6IjEyMDkyNSIsImZpbHRlcnMiOlsidD1zbGlkZSJdLCJwYXJhbXMiOltdLCJrZXkiOiIzZTBjNTg5ZTM4YTEyNzllNTdjZjdhZWQ4NzgwNzNiNSJ9

Hoppas dessa är godkända.

http://imgur.com/kHIBO1r
http://imgur.com/G7RQIlZ
http://imgur.com/MR6JGBU
http://imgur.com/wpgrMZn
http://imgur.com/2fHGyUG
http://imgur.com/WhP2tyY
http://imgur.com/Bcsn0EF

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

@Cintiq: det är lite enklare att se om du kopplat allt rätt om du har datorn upplyst på sånt sätt bilderna inte är så mörka..

bättre bild
http://imgur.com/IUSrO6A

Av Cintiq
Skrivet av TiasE:

Börja med att koppla skärmarna till grafikkortet och inte i moderkortet.
Kopplar du till moderkortet när du har ett grafikkort i burken kommer du inte få någon bild.
Att det lyser rött betyder inte automatiskt att något är fel.

Har gjort det nu, men det blinkar rött fortfarande...

Av Cintiq
Skrivet av Grönahunden:

@Cintiq: det är lite enklare att se om du kopplat allt rätt om du har datorn upplyst på sånt sätt bilderna inte är så mörka..

Förlåt, jag har tyvär mycket dålig belysning just där. Jag kan ta nya bilder med blixt istället.

Av Cintiq

moderkort blinkar rött

Hej. Jag har problem med att datorn inte får kontakt med mina skärmar och att moderkortet lyser rött. Allt funkade fel fritt hos montören av min dator och några timmar senare när jag kopplade ihop datorn hos mig blev det bara skit med allt.

Jag hade lämnat in datorn för montering, jag såg med egna ögon att datorn fungerade bra hos montören det var inget fel på den då och den var precis blivit klar med ett system test på 24 timmar, sedan tog jag hem datorn kopplade in allt och startade datorn. Då märkte jag något konstigt, först såg jag att fläkten där back ändrade hastiget på snurrandet hela tiden från jätte snabbt till ganska snabbt och ganska snabbt till jätte snabbt och så vidare. Sedan såg jag att fläkten till nätaggregat slutade snurra. Sedan märkte jag att skärmarna inte fick någon kontakt med datorn. Därför valde jag att stänga av datorn. Jag rykte ut hdmi kabeln och dvi kabeln från min dator som satt på moderkortet. Jag satte sedan bara min hdmi kabel tillbaka och då började det blinka rött. Jag har varit mycket försiktig med datorn, jag har inte tappat, slaggit i eller skakat den.

Vad tror ni är felet? Moderkortet trasigt? Nätaggregat trasigt? Glappa sladdar kanske? Kaske felet är att allt för lite ström? Allt siter i bara ett väguttag. Är det farligt för datorn tro om jag startar den igen?

Bilder på röd lysade moderkortet
http://imgur.com/JCIgStS
http://imgur.com/y1MDhiU

Här ser ni vad min dator innehåller.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8758650/2015-11-13

Av Cintiq
Skrivet av polifyr:

Ja.

Värt att nämna att om du skulle ha kopplat lysdioderna fel och startat så hade de inte gått sönder, de hade bara inte lyst och du hade fått vända på kontakterna, reset- och powerknapparna kan kopplas på båda hållen.

Ok vad bra då behöver jag inte oroa mig.

Skrivet av MultiMan:

Har Asus slutat skicka med adaptern till frontpanelen till Skylake? Alla Asus moderkort jag köpt senaste 10 åren inklusive X99 har kommit med den. Bara trycka i kablarna i adaptern utanför lådan och sedan trycka i den i moderkortet. Busenkelt.

http://i533.photobucket.com/albums/ee339/MultiMan_photo/7e4497bb1feb.jpg

Jag tror inte jag fick någon sådan. Jag har letat och hittar tyvär ingen sådan. Den skulle ha varit bra att ha. Men jag har fått ihop allt rätt nu.

Tusen tack alla

Av Cintiq
Skrivet av BM-Mods:

Brukar vara så att texten på kontakterna bli neråt mot golvet i chassit. Dock blir det nog ingen skillnad med Reset och pwr om du sätter dom åt andra hållet!

Känns mer logiskt att de ska peka uppåt de som sitter på övre raden då det blir lättare att läsa dem och den undre neråt annars syns ju inte namnen alls. Men du kanske har rätt.

Av Cintiq
Skrivet av SimpLar:

@Cintiq: Det är väl bara att koppla in precis efter schemat. Se till att de dubbla kontakterna får vit kabel till + och svart kabel -.

Har jag gjort rätt?

http://imgur.com/5aHUTGX
http://imgur.com/AcL2KhY