Inlägg

Inlägg som REPTiL3 har skrivit i forumet
Av REPTiL3

Tack för era svar, då har jag lite mer kött på benen och har övertygat honom om att vänta med monteringen tills han köpt nytt nätagg.

Istället för att starta en ny tråd angående psu, är Corsair CX750 750W ett vettigt alternativ på en stram budget? Har någon kanske tips på ett billigare som är vettigt?

Av REPTiL3

RX 7800 XT - 500W PSU

Tjena Swec, det är så att en bekant köpt ett nytt RX 7800 XT han bad mig hjälpa honom att montera i sin dator, en uppgradering från ett GTX 1660.
Datorn han har är från början en färdigbyggd pc från butik, har hjälpt honom att uppgradera ram (32GB) och cpu (ryzen 5600x) förra året.
Den har alltså bara ett nätaggregat på 500W, en B500 från Cooler Master.

Vågar jag montera den i datorn utan en uppgradering av psu? Han själv sa att vi ska testa även om jag rekommenderade honom att det är bättre att vänta lite och fixa en ny psu.

Är tacksam för era synpunkter! Hade ni gjort det? Finns det några risker? Alltid läskigare när det inte är ens egen dator man pillar med.

Av REPTiL3

Schenker har aldrig gjort mig besviken. 👍

Glad att ingen röstat på Bring, usch, ibland har jag inte ens blivit meddelad att paketet finns att hämta. De har även "försökt" leverera till dörren utan att ens ringa på, jag såg till och med bilen som föraren ej klev ur, klart sämst. 👎

Av REPTiL3

Den fyller 5 i år, Samsung Galaxy Note 9 512/8GB. Fortfarande mycket nöjd med den!
Har inte hänt något alls för att man ska bli sugen på "uppgraderig". Kommer nog behålla den så länge den fungerar.

Av REPTiL3

Jadå, senast var flickvännens lillebror som till att börja med ville ha tips om vad han bör uppgradera i sin färdigbyggda speldator. Alla hans vänner tjatade bara om grafikkort så därför var han helt inne på det, lyckades övertala om att börja med processorn istället då hans amd athlon var en flaskhals.

Julafton kommer och han får en Ryzen 5. Hade sagt åt honom och i princip hela familjen att moderkortets mjukvara MÅSTE uppdateras med den gamla processorn i innan den nya monteras för att bli kompatibel. Jag var ej på samma julfirande så gissa vad som händer... en viktigpetter som är där ska visa vad han kan och börjar slita i datorn, "inga konstigheter". Jovisst, får paniksamtal att han förstört datorn och inget fungerar.

Kommer dit 2 dagar senare och börjar inspektera, den nya cpu'n sitter såklart monterad, utan uppdatering av mobo, nu till det värsta.. den gamla cpu'n ligger där brevid med rader av böjda pins..

Löste allt tillslut med ny athlon på sabotörens bekostnad, lillebrorsan blev mycket nöjd och hela den släkten tror att jag är ett geni nu hahah.

Av REPTiL3

Missade en leverans från amazon us imorse då jag ej var hemma, står nu att det finns att hämta hos leverantören men vet ju inte ens vem leverantören är och har inte fått någon information alls.. någon som vet hur man löser det?

Av REPTiL3

1. Cmore till fotboll och shl. Film ser jag på blu-ray.

Av REPTiL3

Tråkigt men inte förvånande!

Av REPTiL3
Skrivet av Lussarn:

Jag har lite svårt för denna oändliga hype kring OLED. Jag har en LG 55" C9 OLED (2019) i mancave och en 55" Samsung 90 QLED (2020) i sovrummet. För film (som dessa apparater främst används till) skulle jag välja Samsungen varje gång. OLED har så fruktansvärt snabb responstid så 24FPS (typ det enda jag använder den till) ser ryckigt ut. Har inte lyckats få bort det med inställningar. Samsungen har ett väldigt mycket bättre flyt i bilden, och skillnaden är inte liten. En landskapspanorering på Samsung QLED är fruktansvärt snygg, medan på C9 bara det hackar fram.

Kanske nyare OLED har bättre bildbehandling som fixar detta, om inte skulle jag definitivt kolla på LCD fortfarande om jag skulle köpa ny TV för film.

Kör man 120hz material, typ PC spel är ju OLED helt oslagbar dock.

Du skulle ha satsat på en oled från Sony istället, mycket bättre bildhantering. De kostar ju dock lite mer.

Av REPTiL3
Skrivet av griid:

JA!

OBS!
Russin ska dock läggas i blöt ordentligt innan de pillas in i degen. Annars har de omvänd effekt och tar bort saftigheten från brödet. Russin ska tillföra saftighet - Inte tvärtom!

Hur lång tid är ordentligt och är det något annat man ska tänka på?

Av REPTiL3
Skrivet av Lagerlöf:

Finns ingen poäng att kunna dislikea inlägg på ett forum känner jag spontant.

Däremot blev tutorials mycket svårare att bedöma på Tuben bara vid en anblick, riktigt synd.

--------

Communityt har redan hittat ett nytt Dislike-system. Första personen som kommenterar Dislike blir den nya dislikemätaren, varje person som likear den kommentaren är en "dislike".

Samma poäng som att likea något? Erbjud båda eller inget. Fega inte ur halvt, det är löjligare än att fega ur helt.

''Någon kan bli ledsen'' '' Tänk på barnen'' ''Dislike är djävulens symbol'' osv

Av REPTiL3

Youtube sjunker till sweclockers nivå. Fegisar.

Av REPTiL3
Skrivet av hwasser:

Jag förstår dock valet.
- Prestanda och intressanta sätt att spela på => dyrt
- Prestanda => finns inget syfte att skapa en sådan maskin då det redan finns två stycken, om man inte på allvar försöker utmanövrera Sony och Microsoft så att säga.
- Intressanta sätt att spela på => nisch där man kan sälja in sig.

Personligen anser jag att den naturliga fortsättningen på Wii är en VR-konsol.

Virtual Boy 2?

Av REPTiL3
Skrivet av talonmas:

Fast enligt många så kopierar ju bara kineserna teknik från andra så förstår inte hur det här gått till. Stulit från framtiden kanske? /Ponderingemote

Värst vad tidigt du är och fiskar då.

Av REPTiL3
Av REPTiL3

Antagligen inte, kör med blu-ray mestadels. Testade hbo ett tag för att se sista säsongen av game of thrones, det var ju direkt plågsamt, så fruktansvärt risig bild. Blir säkert bättre nu men ingen streamingtjänst kommer i närheten av blu-ray varken sett till bild eller ljud.
Att streama känns ofta som att se på en dvd, mjuk bild med artefakter och komprimerat dolby digital ljudspår..

Av REPTiL3

Tror det var några som missuppfattade mig här, klart jag förstår att det är ägaren och inte nödvändigtvis artisten själv som gör det för att dom vill ha pengar för det. Det jag menar är att det är idiotiskt, att synas(höras) i spelet kommer utan tvekan ge mer cash i längden med nya fans som upptäcker dem. Artister/Bolag betalar ju till och med spotify för att synas där, det säger väl en del.

Av REPTiL3

Fattar inte varför låtar tas bort alltså. Ingen vinner på det. Hyfsat grym reklam för artisten att spelas i GTA kan man tycka.

Av REPTiL3

Så satans tråkigt, köpte några filmer där för bara strax över en vecka sedan. Bästa filmbutiken i Sverige.

Av REPTiL3
Skrivet av AMD-FX:

Jag har det men bara upp till 1080. Känner du till nåt bättre får du gärna tala om det

4K Video Downloader