Inlägg

Inlägg som Marroak har skrivit i forumet
Av Marroak

Dessa såg inge vidare ut. Efter lite research så blir det nog att köpa ett par A50. Dags att pensionera mina G35.

Av Marroak
Skrivet av Broken-arrow:

Kan säga att 780 och 280 är olika ligor hade du bytt från 290x hade skillnaden inte blivit så stor.

Är det 3D du kör på skärmen då eller? För annars spelar skärm minimal roll vid vanlig 2D, om kortet är rött eller grönt.

Jo tack jag la märke till det Javisst är det 3D som körs. Har inget emot AMD alls, tycker de har kommit lång väg. Är lite nvidia fanboy men skulle likväl kunna köpa ett 290x än 780ti om det varit så att mitt behov varit mer riktad åt en hållet eller andra. Det är ju min personliga åsikt givetvis.

Av Marroak
Skrivet av NuZ:

Så du menar att ett 780ti är bättre än 2st r9 280x när det är så minimal skillnad mellan 290x och 780ti förutom tusen kronor?
http://www.sweclockers.com/recension/17844-nvidia-geforce-gtx...
Men visst, ditt val! 3GB är för lite nästa år om inte för lite i år för höga upplösningar, tänk på det.

Jag tror Mantel kommer bli bra och förhoppningsvis både N och A kommer använda det. Det "låter" iaf bättre än DX och effektivare.

Mvh

Jo det är något jag har tänkt på och just nu så ser det inte ut att bli något annat än 1080p 144hz. Möjligtvis 1440p, 144hz och g-sync om Asus nya skärm har dem speccsen.

Skrivet av Tumnus:

Tror inte det är så hemskt. Snarare så att det släpps i värsta fall till det första spelet som stödjer API:n out of box.

Problemet är väl att 280X (finns inget 280) i CF presterar ungefär 25% bättre enligt Sweclockers tester men kostar ändå mindre. Vet inte vad du har fått fram för siffror men de motsäger alla de tre tester (Sweclockers, Toms Hardware och Anandtech) som jag har läst.

Min förhoppning om Mantle är likadan som din. Men när det kommer till att spela spel, så kände jag att Radeon inte gav mig det jag ville ha. Lite svårt att sätta fingret på men jag klarade av medium/high utan lulllull och varierade mellan 90-200 fps i Battlefield 4. Köpte en skärm med nvidiatech så jag ville byta dels pga av det. Med radeon korten så fick jag problem med div saker, jag hade ofta grafikbuggar, artifacts och annat smått och gott medan 780ti:ett gjorde mig nöjd men tyvärr fattig..

När jag stoppat i 780ti:ett i burken så testade jag default settings och spelade allt på Ultra och i viss mån lulllull igång. (MSAA etc.)
Åh blev överraskad över hur bra kortet presterade. Jag spelade på rätt mycket bättre grafik och lyckas ändå ligga runt 80-150fps. Har inte lyckats benchmarka skiten ännu eftersom programmen har lämnat in inför nyår. Men jag blev mer positiv gentemot 780ti:ett än mina förra r9 280x dc2t.

Av Marroak

Gick precis ifrån 2 r9 280 toc II till ett 780 ti och jag tvivlar på att prestandan ens kommer nära 780 tiett.. Blev besviken på AMD korten.

Av Marroak

Tack! Det blir att sälja korten och köpa dubbla 780ti istället!

Av Marroak

ASUS 27" VG278HR 144Hz nVIDIA2 + 2 R9 280 = D3?

Har jag gjort en blunder eller går det ändå spela eller kanske bara se film i 3D med glasögonen eller får jag vara nöjd med min 3D skärm som 120hz + lightboost spelskärm?

Mvh Max

Av Marroak
Skrivet av zhrooms:

Hade maximalt med krasher, inom 3 minuter varje gång om jag körde högsta inställningar, drog jag ner allt på lägsta så krashade det mellan 5-10 minuter istället, provade en hel drös olika grejor inget hjälpte.

Efter 4 veckor fick jag nog, drog in Windows 8.1 64-Bit på prov, spelet blev då helt felfritt, inte en enda krash på 30 timmar nu, och det med kraftigt överklockad processor och 3st grafikkort i SLI, spelar i 6048x1080 på Ultra, som sagt, inte en enda krash fungerar helt perfekt.

Har precis samma applikationer i bakgrunden körandes och installerade, så det enda som är skillnaden var Windows 7 Ultimate x64 vs Windows 8.1 Professional x64, alltså verkar det som det var något drivar problem, enda slutsatsen.

Så tips, krashar du fortfarande ofta, så är det högst troligt ett drivar problem, dra en formatering, gärna på senaste Windows 8.1

(Det jag installerat i drivar väg är att jag kört Windows Update på allt, Intel X79 drivrutiner, senaste Nvidia 331.82, DX/VC via Battlefield 4 installations mappen, PB sen en vecka tillbaka, sen ett par av programmen jag kör i bakgrunden atm, t.ex. Winamp, Logitech Gaming Software, Fraps, EVGA Precision, AIDA64, körde precis samma och samma drivrutiner med förra OS)

Haha, spelet är extremt obalanserat, precis som Battlefield 3.

Netcoden är absolut inte dålig, på något vis, det är mer delay än vad vi är vana vid, det beror mycket på netcoden absolut, men utan den skulle vi inte ha destruction.

Black Loading Screen, Ljudbug, Dålig Hitbox, 1 Shot Buggen, Ress Buggen har jag aldrig stött på, det under 100 timmar.

Enda är Crashes, tills jag drog in Windows 8.1, som nu alltså är helt borta, och sen så händer Trade Kills ofta, som beror på delay, som i grunden då är netcoden.

Det var betydligt färre trade kills i Battlefield 3, även om det hände en del så var det inte i närheten lika ofta, det är det DICE behöver jobba på, behöver bara tweaka lite så blir det acceptabelt.

Problemet med spelet jag har just nu är att assignments och ribbons är urkorkade, precis som i Battlefield 3, och som jag nämnt det är extremt obalanserat, banorna och vapen/utrustning, igen.. precis som i Battlefield 3.

Försök endast att spela på Svenska servrar så blir delayen mindre, t.ex. <10 ping Svensk mot 30 ping Tysk, dag och natt skillnad.

Visst banorna är extremt obalanserade. Rush är en katastrof men vapnen är helt okej. Tråkigt dock att de gjort vissa vapen så dåliga att de sällan används.

Av Marroak
Skrivet av Cameltotem:

Har spelat 120+ timmar. Kraschat kanske 7 gånger.

Samma visa för mina vänner.

Netcode är inte brutalt dålig om man har bra internet. Säg inte att de ska fixa det, som att klaga på de inte finns botemedel mot cancer.

Det går inte att lösa det i dagsläget, tekniken finns inte.

Jämför inte heller andra spel med Battlefield's netcode, då battlefield är jävligt mycket större.

Läs vad jag skrev och fundera verkligen över om battlefield är så dåligt.

Spelat alla BF spel och älskar serien!

Har spelat ungefär samma speltid. Mitt har crashat kanske 50-60 gånger?
Har ett mycket bra internet med stabil ping och jag har problem med hitbox och netcode, det är så att det är ifrån spelare till spelare via spelet. Så det är spelet det är fel på inte så mycket internet. Netcode = gör det spelbart oavsett (nästan) vad man har för lina.
Av 50 skott skjutna så kan 2 bli hit markerade och det är påtok för mycket missar skulle jag vilja påstå.
Battlefield är stort och de har alltid haft problem med hitbox och netcode i alla dar men det är ju något man skulle vilja kunna förvänta sig att inte ha vid det här laget.

Battlefield är inte ett dåligt spel. Det är väl balanserat men det finns vissa saker som jag kan störa ihjäl mig på.

*Dålig netcode (man kan springa bakom skydd men ändå dö)
*Black loading screen (när man laddar spelet så är skärmen svart, du laddar men kommer ingen vart tills du får timeout)
*Crashes av olika slag
*Ljudbug (då allt ljud försvinner och man hör ensaka saker orelevant till ditt spelande)
*Dålig hitbox (du kan skjuta 50 skott som sagt och få två hitmarkers och förlora striden mot den andra spelaren)
*1 shot buggen (vilket vapen som helst kan 1 shotta dig helt ur det blå)
*Ress buggen (du blir ressad, ser menyn men kan inte välja något alternativ) Lämnar du matchen får du vänta tills den är slut för få poäng, joinar du ingen går du miste om allt du hade innan. Inc rewards.
*Samt att man har en J***la förmåga får såkallade (BF moments) typ att man råkar ha ihjäl varandra när man skjuter på någon annan. Men när det händer 5-10 gånger på en match så är det väl så att det är något som inte stämmer. Det är inte speciellt troligt att man till stor chans kan döda någon samtidigt som en annan dödar dig så pass ofta.

Det finns massor mer att skriva. Men det är väl det jag stör mig mest på.. för övrigt så är det ett dyrt, skit trevligt action proppat spel som är mig i smaken men jag ogillar hur Dice och EA tacklar sina problem genom ge ALLA 5 dagar dubbel xp och ett scope till en skit pistol.. Jag hoppas ju innerligt att något mer relevant till spelarna kommer igång då jag ändå betalat för att få min förbannade xp den helgen som jag likväl fick. Inte för att vara självisk men det är ändå 500? kr som den dubbel xpn än så länge kostat mig. Får väl se om problemen kvarstår och det blir dubbel xp för ALLA igen..

Av Marroak

Blev lite mörkrädd där med flashningen. Men det ska nog gå bra, det är ju en gång för allt ju hehe! Tack ska ni ha samtliga så får man väl se om jag för i ordning på detta ekipaget med!

Mvh Max

Av Marroak
Skrivet av thli72:

på 2011 plattformen jobbar minnena optimalt i "quad" så ta helst 4st moduler..1600MHz är nog en bra idé ja

Tackar för den infon!

Hade en fråga till.
"Now once we installed the CPU, the motherboard would not boot. So to get Ivy Bridge-E compatibility, the newest BIOS must be flashed into the motherboard PRIOR to installation. Please do be warned about that."

Och ifrån inet:

"OBS, levereras utan fläkt samt notera att det kan krävas BIOS/UEFI-uppdatering av ditt gamla s2011 moderkort för att få full kompabilitet med denna processor"

Är detta något man klarar an själv?

Av Marroak
Skrivet av thli72:

Enkelt sett så är 4820 efterföljaren till 3820...
Här är ett bra test av 4820K som även har många jämförande grafer mot 3820
http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4820k_processor_...

Skall du köra mer än 2st grafikkort eftersom du valt en 1000W PSU?

Okej tack! Ja precis, har redan ett st 280 och har ett 700w i dagsläget. Insåg att mitt nuvarande morderkort endast har en x16 så väntar med nätdel samt det andra kortet till efter jag köpt moderkort och prolle. Hörde något om att med den 4720k så är det 1600mhz minnen som gäller?

Mvh Max.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Marroak

Dags för uppgradering! behöver expert hjälp.

Hejsan!

Det är som sagt dags att uppgradera för min del och jag är fast besluten om att köra på socket 2011 med en intel prolle.

Men jag är kluven över ifall jag ska gå på en i7 3820 elller om jag ska gå på en 4820k när jag har plånboken öppen?

http://www.inet.se/produkt/5310115/intel-core-i7-3820-3-6-ghz

http://www.inet.se/produkt/5310116/intel-core-i7-4820k-3-7-gh...

Jag använder datorn endast åt att spela på och jag har inte hitta mycket info som jag förstår.

Detta är lite jag kommer införskaffa vid intresse : http://www.inet.se/kundvagn/visa/4161047/komplett

Mvh Max!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Marroak
Av Marroak
Citat:

Zero Walker Är inte alltid Andersson budget, eller är ja helt ute?

Skulle inte våga påstå att den är. Jag har en andresson och många andra jag känner kör också olika andersson. För att den har ett lågt pris samt har ett icke Sony, Philips, PVR,Samsung märke innebär inte skit. Jag är hel nöjd med min TV, snabb, bra menyer, fin bild, bra ljud, USB etc och framför allt billig så jag kan lägga pengar på något annat än ett märke. Jag kan skarpt rekommendera en andresson till någon som funderar på att köpa ny tv.

Av Marroak

Säljråd på min stationöra dator

Hejsan och välkommen till min tråd. Jag har tappat en hel del kunskap inom änmnet och skulle vilja ha er hjälp till att värdera upp ett seriöst pris för min dator i det skick och hur den ser ut komplett. Jag kommer lista upp allt nedanför.

Hörlurar : Logitech G35
Gamepad : windows xbox 360 pc controller
Chassi : Kab ATX CM Cosmos 1000
Mus : Logitech G500
Tangetbord : Logitech G110 svensk layout
Hårddisk : HD1TB WD GP SATA-300 64MB, Caviar Green Power
Hårddisk 2 : 500g WD äldre modell som windowsdisk.
Grafikkort : GK PCIe GB GFGTX 560TiSOC
Musmatta : Ace Musmatta Edge Tactical
Nätaggregat : Corsair Gaming Series 700W 80+
Skärm : TFT BenQ 24'' G2420HDBL 1080p, LED, DSUB/DVI
Skärm 2 : En Dell 19" äldre modell som webbrowser skärm
Moderkort : MK Asus P8P67 PRO Socket 1155, P67, ATX, B3
Minnen : Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE
Processor : CPU Core i5 2500K
Dvd : DVD±RW Samsung 22X DL Sva rt, Bulk, SH-222AB/BEBE
Kylning på Processorn : Corsair Cooling Hydro H80 CPU-kylare multiplatform

Spelat senast Far cry 3 med behaglig grafik och Battlefield 3 lika så. Hade velat ha ett uppskattningspris för paketet då jag tänkt sälja för jag är interet lös i ett bra tag framöver och nu så står den bara och sjunker i värde. Tack och gokväll !

Av Marroak

Efter jag köpt vattenkylning till CPUn på moderkortet och installerat en 120 fläkt till så har crasharna hållit sig till ett minimum, kanske 1 i varannan vecka.

Av Marroak

Det är GV-N560SO-1GI-950 som gäller, topicen blev helt galen ser jag.

Av Marroak

Såg att många haft problem med liknande gigabytekort, är det möjligt att det kan hjälpa med att höja volten eller clocka ner det som många skrivit om 580?

Av Marroak

GV-N560OC-1GI crashar hela tiden.

Hejsan, jag är en ledsen ägare utav GV-N560SO-1GI-950
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3775

Och mitt största problem är att under spel där prestanda krävs typ Battlefield 3 så får jag ett rutnät över skärmen i olika färger sen kan jag inte göra något alls åt det. Får stänga av på powerknappen.

Har läst mig till att man ska kunna flasha om VBIOS på grafikkortet till något äldre där volten skulle öka men efter många timmars letande så finner jag inget. På deras hemsida så fanns VBIOS till en annan modell som inte fungerade till mitt grafikkort.

Är det någon snäll skäl där ute som kan hjälpa mig med att komma underfund med vad det kan vara för fel på grafikkortet?

Det fungerar att spela andra spel som typ Heroes of Newerth där får jag inga crashar, men BF3 osv där går det åt helv*te.

(Vet inte ens om flasha är lösningen)

EDIT : Vid full load så ligger GPUn på ca 60 grader innan det crashar i tex Bf3

Av Marroak

Har ett utgånget grafikkort och behöver ha ett likvärdigt för sandybridge, hjälp!

Hejsan, jag har just nu ett https://www.inet.se/produkt/5409157/gigabyte-geforce-gtx-560-...

Och jag har fått för mig att det skulle vara billigare för mig att uppgradera datorn genom att köra sandybridge men eftersom att grafikkortet har gått ut och jag inte kan hitta ett likvärdigt så vänder jag mig till er för hjälp. Har jag fel eller kan jag vara inne på rätt spår?