Inlägg

Inlägg som Onyx har skrivit i forumet
Av Onyx
Skrivet av Marie96:

De kommer knappast att få högre lön för att de går ner på deltid heller...bättre att dela på deltiden och gå ner lite båda två. Hur ska man annars vända det här? Jag tycker inte det är ok att kvinnor har sämre lön, och det beror inte bara på att de oftare väljer låglönearbeten, kvinnor har sämre lön även om de arbetar inom ett mansdominerat yrke.

Det fungerar inte hos de flesta hushållen, ekonomin styr allt, de har inte råd att mannen går ner i deltid för han tjänar dubbelt så mycket som kvinnan.

Av Onyx
Skrivet av Marie96:

Och varför har de empatibrist? Det är knappast medfött, män är inga monster.

Jo, men om alla bara gör som de är vana vid och kvinnor fortsätter att gå ner på deltid och ta all föräldraledighet så kommer vi ju inte ur det här. Svårt att dra på sig erfarenhet om man ska vara hemma med barn för att ens man tjänar det dubbla. Jag har fått frågan "tänker du skaffa barn?" vid en arbetsintervju, har svårt att tänka mig att man skulle fråga en man samma sak .

Det är oftast tungt med två föräldrar som jobbar heltid och har barn, det är läxor,mat,tvätt,dammsuga etc. som behövs göra så jag har full förståelse för om ena föräldern arbetar deltid. Sedan är det oftast kvinnor som arbetar deltid för deras lön är sämre.

Av Onyx
Skrivet av n3p0z:

Om inte ultra, vad tror ni jag kan köra i för kvalite ?

Skickades från m.sweclockers.com

high, visste går det spela på ultra men då lär det bli hackigt, fps i ultra med 660gtx och 1080p är average fps 42.

Av Onyx

Nej det klarar inte det på ultra då ska du ha gtx 670, ändra processorn till i3570k, och ett nätagg på 600-650 w.

Av Onyx
Skrivet av anon165062:

Är det inte bättre att köpa en AMD processor då det är billigare och den har fler GHz? Jag är inte så bra på det här så vet inte om GHz spelar så stor roll men antar det.

Det beror helt på smak, skiljer inte så mycket på i3 och 956. Så enligt mig kvittar det vilken mellan de två.

Skrivet av hau5mau5:

Dom har 5% inte 15%.

Jo de har både 5% och 15% nu.

Av Onyx

Cdon har 15% på datorkomponenter för sweclockers medlemmar och där finns 670 och 7970 för under 3000 kr

Av Onyx
Skrivet av Razer-T:

Ja, det var mycket bättre. Phenom 965 är en mycket prisvärd processor men har en riktig kass stock kylare om du vill överklocka, nåt att tänka på kanske.

CDON.se har en 15% kampanjj för swec medlemmar nu så du kanske vill skippa vissa komponenter och köpa de därifrån istället.

fattas nätagg

Av Onyx

"Dessutom ska den vara enkel att använda även med långa naglar" detta tyckte jag lät roligt hur kan de ha underlättat detta?

Av Onyx

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2467859/2012-10-28

Detta är mitt förslag, om du vill öka budgeten ta en 660ti istället men eftersom du hade 6000 kr så blir det inte en jättebra dator, så inga höga förväntningar på att spela med höga inställningar med en sådan billig dator.

Av Onyx
Skrivet av XlntBowler:

Kan du länka vad du rekomenderar?

Corsair GS600W

Av Onyx

Bättre grafikkort och 3570k processor hade jag valt, beror ju på om du ska spela eller inte också.

Edit: annat nätagg också.

Av Onyx
Skrivet av Serran:

Ingår inte ett operativsystem elr?

Du hade kunnat få en mycket bättre dator om all din budget hade gått till delarna, men om det ska gå till windows och montering ja då finns det inte så mycket pengar till delarna.

Av Onyx

Ja jag har ett corsair gs600w så det är billigt och bra!

Av Onyx
Skrivet av Serran:

Har bestämt att den inte ska kosta mer än 5,500kr :/

Okej med en sådan budget blir det svårt speciellt om du ska ha windows och montering också.

Av Onyx
Skrivet av Serran:

hellre denna http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10690

Av Onyx
Skrivet av kvint:

hehe jo så kanske det är...

dom gamla var ju QW, CS 1.6, Q3 m.m i den generation. Och som sagt klarade jag dom på min gamla athelon 64 med 512mb i ram och nått gammalt grafikkort jag inte kommer ihåg vad det var så borde det väl knapt finnas prylar att köpa som inte klara detta

dom nyare som jag tänker främst på är väl BF3, Starcraft 2 samt Diablo 3, men på dessa spelen vill jag egentligen bara att dom går att spela med hyfsad bra grafik och att det inte laggar för mycket...

Tack igen!

gtx 660ti räcker till bf3, om du vill ha allt på ultra är det 670 och högre som du ska välja.

Av Onyx

Ja en i5 räcker så länge du inte ska redigera stora filmer eller programmera, chassit som du valde har de ej i lager men jag kan föreslå FRACTAL DESIGN DEFINE R3 det är fint chassi, använder du cdläsare?

Av Onyx

Med spel räcker en i5, ssd hårddisk brukar de flesta ta 128 gb använder du mer ?

Av Onyx
Skrivet av kvint:

Precis vad jag tänkte

Hade inte tänkt köra SLI så det är jag inte så bekymmrad över, men visst kommer det med på köpet är det väl bara bonus...
Sen är jag inte fast vid ett MSI moderkort bara att det såg ut att ha dom förutsättningar som jag letade efter samt hade fått bra recension... men om gigabyte kortet är det samma fast billigare så tar jag gärna det

om jag vill ha ett GTX 670 ist vet jag inte vill bara ha ett som "funkar" med det mesta nya behöver verkligen inte ha nått som levererar topp betyg på allt nytt... så då är frågan är pengarna (för mig) värt det ?

Tack !

Lättare och säga vilka spel du tänker spela, dock är i5 så billig nu så det är ingen mening med ta en i3.

Av Onyx

Har du tänkt överklocka? Och du bygger den själv?