Inlägg

Inlägg som GreyWilk har skrivit i forumet

Har du tid att slå ihjäl och chefen är lite rolig; sitt med och lyssna
Har du inte tid; säg till chefen att om agendan är avklarad så lämnar du nu.

Jag kräver alltid agenda för alla möten. Att skicka en mötesinbjudan utan är slappt och inte rättvist mot de som mottager mötesinbjudan; varför har man mötet? vad ska man förbereda?

Följer man inte agendan och har ont om tid så är det bara att hänvisa till att man svävat ut och vill gå tillbaka till agendan.

Senaste dagarna har jag verkligen inte fått många WU's. Varken till CPU eller GPU.
Någon som vet om det är det fortsatta trycket på Stanfords servrar eller ligger man efter i skapandet av WU's? Annat?

Edit: Såg ett par rader om det lite ovanför. Jag fortsätter chilla och kör WU's som de kommer

Skrivet av Lento:

Samma här, jag kör med GTX1060 6GB och Oculus Quest (trådlöst med senaste Virtual Desktop betan), flyter på riktigt bra än så länge. Håller med om att en timme var rätt lagom för att sedan ta en paus.

Blev illamående rätt fort i början då jag testade continuous och fick stänga av det efter bara ett par minuter. Jag kan spela Boneworks utan problem men implementationen av smooth locomotion i Alyx var inget vidare, det känns liksom som att man flyter fram ungefär som i Mission:ISS, tror det lurar hjärnan lite. Sedan misstänker jag även att det funkar bättre i Boneworks på grund av att man ser både kropp, armar och ben.

Åfan. Hmm. Jag får prova i alla fall och se. Brukar inte bli illamående. Det enda som fått mig att nästan spy är Overload.

Jag kör med GTX1070 och HTC Vive och kände att upplevelsen var riktigt bra! Sjukt snyggt ljud. Grafiken slog _mig_ som enastående baserat på vad jag sett i tidigare spel.
Ogillar starkt läskiga spel men så väldigt ändå värt hittills. Hade samma problem med HL och HL2

Stressmässigt och svetten tillåter mig spela runt en timme i stöten vilket är alldeles lagom!
Ska prova spela med continous movement framöver men kör hittills med teleport.

Är så glad över denna release! Efter en timme så har det överträffat mina förväntningar.
Kalla mig fanboy, det är jag helt ok med!

Jag uppskattar verkligen att du delar med dig @NinetyTwo!
Det är jobbigt både när man gör det och efter. Nervöst och pinsamt kan det också vara.

Jag kommer från en helt annan bakgrund där jag haft ett decennielångt alkoholmissbruk. Men jag vill dela med mig av saker jag stött på.
Det är nu två och ett halvt år sedan jag slutade dricka och bara nyligen börjar mitt känsloliv leva igen. Jag kan bli genuint lycklig och ledsen.
När jag drack fungerade inte mitt känsloliv alls. Jag "trodde" att det fungerade men det var bara en annan lögn som jag trodde på.
Under tiden jag drack tänkte jag, precis som du, på självmord och kom också till insikten att det inte är rätt mot min familj (syskon och föräldrar).

Jag har gått i terapi i totalt ca ett år vilket hjälpte mig framför allt genom att jag behövde vara ärlig där. För att vara ärlig behövde jag öppna upp. Lära mig prata om mina känslor och tankar där jag kände mig säker.
Jag har lyxen till ett par riktigt goda vänner varav den ena har jag känt sedan barnsben. För honom har jag berättat allt. Och jag har sagt till honom att jag behöver prata. Jag behöver inte att han ska tycka synd om mig eller så. Jag behöver respons på mina tankar.
Har man inte någon med en relation man känner man kan göra det med så är terapi fantastiskt.

Jag känner inte alls av att den skulle vara anpassad till kvinnor. Möjligt att psykvård på sjukhus är annorlunda men idag finns det så många män som går i terapi att det har garanterat hänt mycket på den fronten.

En annan sak som var lite av en deal-breaker också var att aldrig (längre) bita av mer än jag kunde svälja. Att vara nöjd och glad över att jag åstadkommer något öht.
För mig har det betytt att t ex diska ett glas och bestiken och känna mig nöjd även om inte tallriken blev diskad.
Efter ett och ett halft till två år på det sättet så har jag lärt mig själv att det inte är så jobbigt att diska och diskar allt nu.

Jag tycker att det är jobbigt att träffa folk jag inte känner väl. Det är en extrem energitömmare för mig. Om jag umgås t ex med arbetskollegor en helt kväll på någon AW eller liknande så är jag heeelt slut efter och vill verkligen inte träffa en själ på flera dagar!
Men jag är OK med det. Och det är ingen som inte är OK med det om ämnet dyker upp.

Jag har också under hela tiden jag drack och även nu när jag inte dricker tänkt att "shit, hade vatt gött att träffa någon go tjej!"
Men när jag gått genom för mig själv hur jag mår, vad jag orkar och hur mitt känsloliv är så är jag inte redo.

Börjar visst bli en del text här... och kanske inte riktigt någon röd tråd...
Men fokus är i alla fall _På Dig_! Det är du som ska tycka det är kul att leva. Att ärligt möta sig själv och öppna upp sig tror jag på i alla fall.

För övrigt är det lite kul nu för min del att jag kan göra ganska grova skämt om att vara alkoholmissbrukare som inte andra riktigt känner sig bekväma med. Använd din erfarenhet för att ta dig framåt!

Oohh! En sista grej! Förändring tar tid (mycket tid) och är svårt att mäta. Det är okej att ta ett steg fram och tre steg bak så länge man fortsätter framåt. Och använd inte alkohol eller andra droger för att "hjälpa dig i vardagen" (hänvisning till text i början om alkohol och känsloliv).

Som ovan att vara mycket hemma så kan det lätt bli jobbigt och ofta att rutinerna tryter.
Jag har själv varit med om det men då jag senaste året jobbat mer och mer hemifrån ändå så har jag lärt mig lite.

Rutiner, micropauser och luft behöver jag i alla fall. Gå från arbetsstatioonen en stund och gå ett par vändor runt lägenheten.
Jag har en kettlebell ståendes här också som jag använder ett par gånger om dagen. Gör inte så mycket vettigt med den men slänger runt den lite när jag sitter i möten mm (trådlöst headset required ofc).
Vädra ordentligt och få in luft! Öppna och se till att temperaturen inte ligger på 23-24 eller högre. Försök se till att den ligger lite mer lagom på 21-22. Självklart individuellt

Sedan har jag kanske lite "tur" att de flesta av mina vänner bor ändå inte där jag bor så jag umgås oftast med dem på distans i alla fall.
Stäm tid och prata med några samtidigt. Spela något spel (kanske enkelt pusselspel eller annat) eller bara prata om vad ni annars skulle pratat om om ni skulle träffats fysiskt. Försök sudda ut gränsen mellan att umgås digitalt occh fysiskt.

Jag har turen att inte känna någon som blivit smittad men ärklart orolig för mina föräldrar som är ganska gamla nu. Och jag känner deras oro också. Det är tugnt.

Hehe. Stoppade in 2x Geforce 8800GT med egenmonterad passiv kylning för att kunna spela FarCry 2! Funkade svinbra.

Idag har jag inte ens plats med två graffekort i mitt Evolv Shift X

@Perrablerra:
Går ju bra med den hårdvaran också. Poängen var mest att lyfta på locket om att tänka framåt också så man inte skjuter sig i foten.
Oavsett vad du väljer så är ändå min bästa rekommendation att ha en SSD cache.
Det går före allt annat enligt mig

Skrivet av Perrablerra:

lite ot kanske men vad tror ni man behöver för hårdvara? Tänkte först ta en gammal dator men efter att ha räknat på hur mycket den skulle dra har jag börjar kolla på mer strömsnåla komponenter. Min tanke är att servern ska användas för lagring av bilder/filmer som jag själv tagit. Kommer inte (är inte planerat iaf) köra plex eller motsvarande. Det kan vanliga datorn sköta.

Plockade ihop detta:
http://minabilder.online/albums/userpics/10001/3/Namnlost-1~3.jpg

Skulle det räcka eller behöver jag mer minne och bättre prolle? Kommer köra 2-4 diskar.

Jag tror inte det är några som helst problem med varken CPU eller mängden minne för att det ska fungera bra som en ren NAS.
Dock (!) ett varningens finger:
Vill du ha 4 diskar så gissar jag att du menar lagringsdiskar. Det blir tre diskar till utrymme och en till paritet (jag förutsätter att du vill ha paritet). Sedan är det slut på SATA-portar på moderkortet.
Idag skulle jag själv inte en sekund orka med unRaid utan _cachediskar_.
Du kan klart ha 1x paritet, 2x lagring och 1x cache.
Räcker med en cachedisk men fundera på om du ska titta runt efter ett moderkort med 6 platser.
Självklart även förutsatt att det finns möjlighet till det i chassi:t.

Lite samma kring RAM. Om du måste lägga några kronor mer för att få en sticka med 8GB kan det vara värt det iom att moderkortet endast har två minnesplatser.
Tråkigt att hålla budget och köpa saker om man sedan vill uppgradera på budget också.

Självklart upp till dig och jag tror, som sagt, det kommer gå bra med delarna du valt.

Battlerite och Raft. Lägger en röst till på L4D2!

@bagaget: Enligt information är det så högt tryck just nu att de har problem att få ut (och hämta tillbaka) WU's.
Du kan proba pausa/starta eller starta om för att se om det triggar.
Annars för mig har det varit mycket bättre idag jämfört med igår.

Verkar nu även som att det inte bara är "problem" med att hämta WU's utan även ladda upp klara WU's. Jag har två st på kö just nu som bara väntar.

@Vzano: Jag har en passkey.
När min dator idlar och kör folding på både CPU och GPU så ligger PPD på ~850K. ~350K är ett vad jag faktiskt fått in baserat på donor-listan. Att stänga av GPU:n plockar bort 800K PPD.

Eftersom det inte går att välja specifikt Corona så har jag inte följt speciellt mycket men det kommer i alla fall projekt lite nu och då.
Senaste jag fick var 14531 och 14328.

EDIT: dvs har inte kollat några stats

EDIT2: Foldrar med en Ryzen 2600 på min server där den fått 4 trådar att leka med och på min primära maskin med Ryzen 2700x som får köra med 8 trådar dygnet runt och grafikkortet på natten.
Ligger runt 350k PPD

@TantMamma

Haha! Jag känner igen det Man blir gammal snabbt!
Att få virus och känna av effekten är en bra erfarenhet. I mitt yrke säger man att det finns två typer av personer: Personer som har fuckat upp och personer som kommer fucka upp.

Själv lärde jag mig ganska tidigt att vara försiktig med saker jag tar hem.
1999 blev jag drabbad av CIH-viruset som tömde min dator helt. Inget kvar öht.
Men virus idag är lite mer sofistikerade och "hemliga".

När jag tänker efter så kanske det inte är så dum idé som @Zeedarn skriver. Så kan barnet leka fritt på "sitt" nät.
På så sätt kan han få ta hand om backup själv också som också är bra att lära sig

Nu kommer jag med något som kanske inte är riktigt svar på tal men vill ändå lyfta det.
Fortnite tillsammans med många andra spel i dag har stora delar väldig toxic community.
Man hänger på någons Discord-server och där snackas det högt och lågt.
Eftersom det är svårt att spåra vad som är sagt i röstkanalerna så kan man vara hur man vill där; trycka ned, mobba, hota, hets mot folkgrupp osv osv osv.

Istället för att oroa sig kring backuper skulle jag lägga mesta av mitt krut på att redan innan barnet får en dator se till att öppna upp dialogen så att det är naturligt för barnet att prata om vad som sagts på Discord, hur det har gått idag när han spelat osv osv.

Men (!) självklart om du känner att du redan är på bana med det så bara ignorera ovan.

Som @Implor skriver, backup ska helst vara uppdelat. Om huset brinner ned så ska inte backup:en också försvinna.

Men vad kan ett barn / en människa göra - omedvetet: absolut kan hen få hem filer via forum, Discord eller andra tjänster och program som infekterar både hans dator och kan sprida sig på ditt hemnät.
Säkerhet är först och främst ett beteende. Att agera så rätt man kan. Får man en fil skickad till sig av någon utan att man har pratat om vad det är och varför man skickar den så ska man inte ta emot en fil eller öppna en länk.
Precis som källkritik: bara för att man läser en text eller att någon säger något betyder inte öht att det är sant eller riktigt.

Har foldat tidigare men har glömt av det allt eftersom åren går.
Körde igång och kopplade på på SweC's team. Dock ser jag inte någon möjlighet att välja Corona-viruset utan det är de vanliga stora; Parkinson's, Alzheimer's, Cancer och Huntington's.

Förslag? Kommentarer?

Först och främst vill jag säga att jag tycker att både loggan och gubben ser mycket bra ut!

Tycker dock också liknande @Homdax; att den gamla hade något finurligt i blicken vilket jag uppskattade.

Till sist tycker jag mindre om hur hemside-ikonen (som syns i Bokmärket / fliken) blivit för intetsägande/liten/svår att utskilja.
Man ser inte vad det ska föreställa och då har jag inte någon galen upplösning (kör 1440p).
Den blir liksom bara en grå cirkel med något vitt som snarare ser ut som Bart Simpson än SweC-gubben.

Cheers!