Inlägg

Inlägg som GreyWilk har skrivit i forumet
Av GreyWilk

Dag: 1
Språk: Windows PowerShell

param( $inputfile ) if( -not $inputfile ){ $inputdata = Get-Content -Path "$PSScriptRoot\input.txt" } else { $inputdata = Get-Content -Path $inputfile } function Get-Numbers { param( [array]$inputdata ) $returnArray = @() $inputdata | ForEach-Object { $returnArray += [pscustomobject]@{ original = $psitem numbersOnly = $( -join( (($PSItem -replace "[^0-9]" , '').ToCharArray() | Select-Object -First 1), (($PSItem -replace "[^0-9]" , '').ToCharArray() | Select-Object -Last 1) ) ) } } return $returnArray } $part2 = $inputdata -replace "one","o1e" $part2 = $part2 -replace "two","t2o" $part2 = $part2 -replace "three","t3e" $part2 = $part2 -replace "four","f4r" $part2 = $part2 -replace "five","f5e" $part2 = $part2 -replace "six","s6x" $part2 = $part2 -replace "seven","s7n" $part2 = $part2 -replace "eight","e8t" $part2 = $part2 -replace "nine","n9e" Write-Host "Part 1: $( ((Get-Numbers -inputdata $inputdata).numbersOnly | measure-object -sum).sum)" Write-Host "Part 2: $( ((Get-Numbers -inputdata $part2).numbersOnly | measure-object -sum).sum)"

Dold text

Kör igen på PowerShell.
Blev lite tagen på sängen av hur del 2 var utformad men det gick ändå. Tyckte @kode gjorde en variant jag gillade så jag snodde faktiskt den rakt av i stort sett

Av GreyWilk

Jag är inte helt med på scope för vad du behöver men du kan också skriva det i Powershell eftersom det är native i Windows.
Behöver du GUI kan du lägga in det i koden (WinForms eller WPF). Till sist kan du, om du vill, konvertera scriptet till en vanlig exe.

Av GreyWilk
Skrivet av Temerold:

Bra idé! Jag kan lägga till en terminalspråkkanal, som kan innehålla PowerShell, Batch, Bash, et cetera. Jag håller med om att det finns ganska lite PowerShell-represenation i den svenska programmeringssfären, men det är förhoppningsvis någonting denna server kan ändra på!

well spoken! <3

Av GreyWilk

Trevligt att du kört igång med det!
Jag hoppade in och såg, ganska väntat, att det inte finns någon kanal för PowerShell. Rankas inte riktigt som ett "programmeringsspråk" men har inte hindrat mig från att spendera all min arbetstid (nästan) på det
Det är klart helt upp till dig och PowerShell är inte så utbrett som många andra grejor (har jag märkt efter att ha hållt på i nästan 10 år) men jag letar kontinuerligt efter bra ställen där PowerShell:are sammlas.

Av GreyWilk
Skrivet av Heztio:

Ska ta mig en titt på den listan, tack tack

Idag kör jag 1st SSD på 500GB som nu ligger i cache pool. sen är det 4x4TB HDD i array i dagsläget. Har plats på moderkortet för ytterligare en m2 disk, så om det finns något kul man kan göra med en extra SSD så finns möjligheten

Får se vad som dyker upp under blackfriday härvan.

Tips är att köpa typ ett LSI-kort och sätta snurrdiskarna på den och sätta SSD's på moderkortet. Det gör att trim fungerar.
Men jag tycker det låter bra att testa lite först i 30 dagar 👍👍

Av GreyWilk
Skrivet av Heztio:

Blev att jag börjar kika på unraid, ser såpass enkelt ut att använda, iallafall för mig som nybörjhare. Ska kika lite på SpaceinvaderOne, han verkar ha guider för det mesta inom unraid Har du någon spontan rekommendation på plugins eller appar som är "must haves" för dig?

Utöver de som är förinstallerade så rekommenderar jag följande plugins:
Fix Common Problems
Unassigned Devices
unBALANCE
User Scripts

En annan grej som jag rekommenderar långt över starkt är att ha minst en cache-pool som är SSD's bara.
Jag kör en pool (i mirror) för VM-diskarna och appdata för containers och en pool (i stripe) för inkopiering av data (nedladdning eller kopiering av data från annan dator).

Av GreyWilk
Skrivet av Heztio:

Ja, Unraid är ett alternativ jag kikat på, ser lockade ut med deras "app store" med färdiga lösningar.
Ett litet minus är att det inte är open source: föredrar att så mycket jag kan med open source, men är inte en så stark evangelist att jag tvingar mig själv att använda en sämre produkt för det.

Men hur fungerar setup och config i unraid?
säg att jag sätter upp min lista av tjänster o får allt att lira som jag vill: Kan jag spara denna config som Infrastructure as Code, det hade varit suveränt.

Det mesta tycker jag är förhållandevis enkelt att sätta upp. Finns också en vettig YT:are som beskriver många grejor på ett bra sätt.
Om vi pratar containers så sparas respektive containers config som xml (under /boot/config/plugins/dockerMan/templates-user).
Dessa ligger på den USB-disk som man laddar OS från (glöm inte att ta backup på den med jämna mellanrum). Med hjälp av det biblioteket kan man sedan återskapa containers. Vill du editera, kopiera eller generalisera kan du göra det också i dessa xml's.
Själva datat som containern använder mountas in i de flesta fall och ligger fördelaktigen på en snabbare cache-disk (á la SSD i mirror). Beroende på hur mycket som konfigueras inne i containern, och hur ofta, så kanske den också behöver backas upp med jämna mellanrum.

Av GreyWilk

Undrar om din bild/karta beskriver att du ska köra VM's med docker installerat och köra containers i dessa VM's? Det tycker jag låter som en lite mindre bra idé (om du inte senare ska köra flera hypervisors som kan migrera VM's mellan sig). Då tappar du mycket av grejen att köra containers om du ändå måste underhålla underliggande OS i VM och sedan också underhålla hypervisorn (proxmox, KVM bla bla). Då är det bättre, tycker jag, att minska mängden lager och köra containers direkt på proxmox, unraid eller vad du nu väljer.

Jag kör själv med flera av de du listat som containers. Dock kör jag på Unraid och vill absolut slå ett slag för det.
Det har även ZFS-stöd, nu i senare versioner om man nödvändigtvis vill ha det.
Container-hanterare á la Portainer är föga nödvändigt när man kör t ex Unraid. Är osäker på hur det är med Proxmox.
Unraid har redan ett fungerande webGUI för all managering.

Av GreyWilk

Damn. Otippat att det var idag för 20 år sedan!

Av GreyWilk

Annonsen är avslutad

Av GreyWilk
Skrivet av OozySHADOW:

Köper gärna för 500kr plus frakt

Skrivet av nosilica:

500 kr Jag är i Malmö o kan hämta i Lund

Tack för visat intresse. Fick sålt snabbt och smidigt.
Ursäkta för dålig återkoppling här i tråden.

Av GreyWilk

HTC Vive från 2017 [delvis defekt]

Har ett halvfungerande Vive som ligger och skräpar.
Ena basstationen fungerar inte och ena handkontrollen har lite problem med styrknappen (mest när man ska trycka höger).
Går att spela med en basstation men man tappar inlevelsen lite, tyvärr.

Headsetet fungerar dock annars helt felfritt.

Reserverar att jag väljer köpare, även om lägre pris, då jag prioriterar lokal försäljning.
Ej möjligt att testa headset vid köp.

Läs hela annonsen här

Av GreyWilk
Av GreyWilk
Av GreyWilk
Av GreyWilk

Har en druid som jag primärt spelar med men startade precis en alt (necro).
Tycker det känns väldigt segt att levla den. Har någon några bra tips?
Spelar solo.

Av GreyWilk
Skrivet av griid:

Kom in efter 10 minuters väntande.
Glad midsommar!

Jag testade att starta om spelet och in och fann samma problem som du. Testade att gå in med gubben flera gånger men fastnade i kö.
Startade om spelet helt igen och kom in direkt.
Något lurt är det nog

Glad midsommar!

Av GreyWilk
Skrivet av griid:

Bara jag som har problem att komma in i spelet nu på morgonen?
"Queued for game, game pending"
Stått och väntat i 5 min

Går fint för mig. Kom in direkt.

Av GreyWilk

Tänkte bara berätta om min upplevelse hittills 🙂
Act 1 och 2 kände jag var lite sådär men ändå okej.
Jag tog min goda tid att gå genom Act 1 vilket behövdes för att lära känna spelet lite.
Act 3 och framåt tycker jag blev roligare rent lore-mässigt men det dök upp quests (main) som bara var döden (som öken-biten och när det blev lore-på-lore utan ordentlig paus att slåss).
Bra ös i Act 5 och 6 👍
Från main quest hoppade jag direkt till WT3 och började med helltides. Minst en chest för 175 per tillfälle.

Kört med Druid med pulverize och har verkligen tank-n-spanked allt med väldigt god skada också.

Tycker att pulverize är en lite tråkig build så jag har testat lite olika nu och ingen jag hittat på olika sidor har kännts speciellt rolig så just nu håller jag på att fixa till en egen och den känns bättre och bättre hela tiden (warewolf).
Lyckades hitta en unique med +2 i Warewolf skills samt alltid i Warewolf-form som gör den ännu roligare.
Synergier i all ära med när bilden känns yxig som en del builds gör är det roligare, enligt mig, att hitta på eget 😁

Har en tab i stash full med sacred legendaries med tusan vad mycket junk det egentligen är. Dags att bara salvegea skiten 🤣

Kul att läsa alla era erfarenheter! 👍🙂

Av GreyWilk

VAMPIRE: THE MASQUERADE - COTERIES OF NEW YORK: 30kr
VAMPIRE: THE MASQUERADE - SHADOWS OF NEW YORK: 20kr

Kanske? <3