Inlägg

Inlägg som Kamaon har skrivit i forumet
Av Kamaon

Användare: @jjstork
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Apple Watch Series 7

Positivt: Allt, bra och snabb kommunikation, väldigt snabb frakt och otroligt bra förpackad. Skicket precis som beskrivet (nyskick)

Negativt: Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Kamaon

Vart ett par jag inte hade någon koll på alls som att NZXT numera även tillverkar modermodem

Av Kamaon
Nytt bud: 3 700 kr 3700kr +frakt för valve index
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kamaon
Nytt bud: 3 500 kr 3500kr + frakt för Valve index
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kamaon
Nytt bud: 3 100 kr 3100kr + frakt för Valve Index
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kamaon

Svårt att säga men måste nog vara en 1TB WD green som rullat i 59k timmar med tanke på att datorn är avstängd om jag inte kommer använda den på några timmar.

https://i.imgur.com/XM4ZqVd.png

Annars försöker jag använda allt så länge dem fyller sin funktion, några runners-up nedan:
Mionix Naos 5000 från 2010, började dubbelklicka från scrollhjulet ett tag men det har nu mysteriöst försvunnit.
Silverstone Fortress FT02 från 2011, fortfarande ett av dem bästa chassin någonsin skapade.
Noctua NH-D14 även den från 2011, började på en AMD 955 BE efter min Corsair h50 inte gillade att vara "takmonterad" i FT02'n och kyler idag min 5800x med deras gratis am4 kit.
Ett par WD diskar till med 48-57k timmar på sig. (E:,F: samt H: i diskinfo ovan)

Av Kamaon

Äntligen! Väntat sedan 2019? på detta, får se om den håller upp till originalet! Är lite orolig över att balansen blir fel utan vikterna men vi får se.

Av Kamaon
Skrivet av carrax:

Inför jul har jag fått önskelistor från syskonbarn som önskar sig Nintendo Switch. De är unga och jag förmodar att en Switch passar perfekt. Min fråga (då jag kan noll om detta) är det onödigt att köpa en Switch nu, dvs. börjar konsolen bli gammal? Kommer det komma en ny konsol från Nintendo snart som gör att barnens Switch blir "ute" snabbt?

Det beror på vad du menar med "ute", är det att spelen inte längre kommer fungera så är det ganska troligt att att det bara blir bättre grafik/mer fps på "New Switch".

Skrivet av heddan:

Jag är i samma sits med mina barn. Äldsta fyller 6 nästa år. Det är mycket som pekar på att det kommer en ny switch redan första kvartalet nästa år med stöd för bla. 4K. Jag väljer iaf. att vänta tills dess.

Om vi ska vara ärliga så har rykten att om en "pro" switch kommer "nästa år" funnits nästan sedan den släpptes så tar det med en skottkärra salt.

Av Kamaon

Min Lamina t-1001 som jag använde till recept i köket sista tiden dog för snart ett år sedan, antar att det vart "ssdn" som inte orkade mer. Annars tyckte jag det vart en trevlig surfplatta/dator speciellt för priset (vart inne på att skaffa 365 samtidigt vilket gjorde att priset blev ungefär 1000kr för plattan i sig) även om det fysiska tangentbordet slutade fungera efter w10 uppgraderingen.

Av Kamaon

När jag fått problem med mina mods brukar jag installera om alla "viktiga" som kan vara relaterade till problemet, så i detta fall hade jag installerat om skelett mod och sedan kört om FNIS för att se till att deras filer inte är överskrivna.

Av Kamaon

Kan vara fel på nätagg, en väns dator BSOD'a helt random i spel/ganska snabbt i stresstester och det visade sig vara något problem med att den inte orkade leverera tillräckligt med kraft på samma uttag/kabel från nätaggregatet. Kopplade in en till GPU-kabel från ett annat uttag och det fungerade fint i flera år. (Tror även att koderna han fick pekade på mjukvarufel men kan komma ihåg fel efter alla år)

Av Kamaon

"Någonstans på nätaggregaten har Fractal Design gömt ett finurligt påskägg (eng. easter egg), men vad detta är och exakt var på (eller i?) detta finns är hemligt."
Verkar som det ska finnas på alla nätaggregaten och då ser morse koden ut som det rätta svaret. Försökte få fram något från det men fick inget vettigt. Lite tråkigt om det nu bara ska vara fffffff dddddddd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kamaon

Använder fortfarande min Naos 5000 inköpt i januari 2010, så snart 10 år utan några större problem. Hade ett tag problem med att den dubbelklickade men det fixades med firmware, nu har jag bara problem med att mittenknappen/scrollhjulet ibland öppnar 2 flikar istället för en men känns som man kan leva med det. Kanske får bli en jubileumsmodell på 10års dagen.

Av Kamaon

Har dem sagt hur många som kan vara online samtidigt på classic? Många säger att vanilla servrar låg på runt 2,5-3,5k, så man får hoppas på åtminstone 5k med så få realms.

Av Kamaon
Skrivet av Valonen:

Då det är mycket fokus på detta så förutsätter jag att man har hård fakta? Att nån säger kreditkorts-scam är inte samma som att det sker överallt. Att det skett innebär inte heller att det är det som sker, varför har inte spelutvecklare lyft denna oerhörda stora post i deras ekonomi?

Det har dem, gång på gång men ingen bryr sig så länge man kan köpa billiga spel.

https://www.pcgamer.com/rimworld-dev-halts-steam-key-sales-af...
https://kotaku.com/g2a-scammer-explains-how-he-profited-off-s...
https://www.gamasutra.com/blogs/AlexNichiporchik/20160620/275...
https://www.eurogamer.net/articles/2016-06-21-murky-world-of-...
https://www.eurogamer.net/articles/2015-01-26-it-looks-like-u...
https://www.pcgamesn.com/devolver-digital-games-being-sold-il...
https://imgur.com/gQhoEmH
https://twinfinite.net/2016/06/dev-going-buy-g2a-please-pirat... - Samma sak fast från 2016
https://www.engadget.com/2014/06/30/over-7-000-stolen-sniper-...
https://www.engadget.com/2013/03/08/natural-selection-2-credi...

Av Kamaon
Skrivet av Esseboy:

Även om det kräver runt 10 ggr mer arbetstimmar än ett spel?

För skojs skull kan vi räkna lite snabbt på det, låt oss jämföra George R. R. Martins A Song of Ice and Fire, eller dem fyra första böckerna i alla fall då det blir 3188 sidor under 14 år för en person. Säg att han skriver 320 dagar om året, 4480 dagar totalt, 12 timmar per dag, det blir 53 760 timmar för 3188 sidor.

Nu låt oss jämföra det med ett 700kr's AAA spel, Red Dead Redemption 2 som har någonstans mellan 70-150 timmars speltid då du pratade om 100 timmars underhållning innan. Låt oss säga att rockstar hade 1000 personer jobbandes på spelet under 5 år, 8 timmar om dagen. Vi når arbetstimmarna för boken redan efter 6,7 dagar.

Nu är detta bara gissningar (Rockstars nummer är mycket högre, crunch tiden vågar jag inte ens börja räkna på) och dålig matte, men borde ge en uppfattning om hur mycket mer jobb ett 700krs spel faktiskt är. Har jag räknat något fel så säg gärna till.

Av Kamaon
Skrivet av Esseboy:

Skillnaden är att mjukvara inte är en fysisk resurs, har du en gång tagit fram den kan den användas i det oändligamTänk dig lite som språk. Du skulle knappast köpa en bok för 700 kr som ger 100 hr högkvalitativ underhållning, men ett spel som ger samma kan du pröjsa 700 kr för.

För en bok på 3000 sidor kan jag utan tvekan tänka mig betala 700kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kamaon

https://dabas.blob.core.windows.net/media/hemberga-brunn/Session...

Tog och testade en Oppigårds Session Pale Ale och det måste vara den bästa folkölen jag någonsin haft.

Av Kamaon

Det första som jag tänkte på när jag såg denna tråden vart introt till Bioshock, så den får det bli.

Man slängs verkligen in i spelet utan mycket kunskap om vem du är eller vad du ska göra, för att av ren "tur" hitta en massiv stad under havet.

Av Kamaon

Jag sitter på mobilt bredband väldigt nära masten, och medans det fungerar bra skulle jag säga fiber för en anledning. Mobila har ett 20GB data lås per dag (sedan 5gb per sms) vilket gör att ladda ner ett spel kan ta flera dagar.