Inlägg

Inlägg som xinux har skrivit i forumet
Av xinux
Skrivet av Elvis_z89:

Hej Xinux!

Jag flippade över stolen och försökte hitta muttern ifråga - utan någon större framgång dock.
Bifogar en bild på undersidan utav stolen, kan du markera med rött där muttern ifråga ligger så vore det jättesnällt!

Som du ser på mitt foto så sitter den vid fot-stången. Om du inte hittar den kan det nog tyvärr vara en annan årsmodell eller något.

Av xinux
Skrivet av Elvis_z89:

Hej Xinux! Skulle du kunna ta en bild på muttern ifråga? Jag har exakt samma problem som du hade!

Javisst!

https://i.imgur.com/IFPmf1q.jpg

Av xinux

Praktiskt taget vilken mikrofon som helst har 'hyfsad' ljudkvalitet.
Om du inte vill ta upp bakgrundsljud (t.ex. tangentbordstryckningar) så borde du ha något relativt nära käften.
En bra lösning är en så kallad modmic (http://www.modmic.com/), men det kanske överstiger 300kr med frakt.
Annars ta första bästa mic på clas ohlson, och fäst på kabeln. http://www.clasohlson.com/se/Mikrofon/32-6004

Av xinux
Skrivet av XPerion:

Inte insatt själv, man av vad jag hört så är just denna video fejk. Inga bevis ännu på att microsoft skickar sådana högupplösta skärmdumpar.

Av xinux

Hoppas verkligen det är en stor uppgradering över förra builden. Annars går jag tillbaka till win 7. Känns fortfarande för buggigt för release.

Av xinux
Av xinux

Foobar är perfekt. Du kan få det att se ut precis hur du vill, och låta precis som du vill. Globala hotkeys. Plugins för allt möjligt.
Men då snackar vi lokal musikspelning. För online-strömning finns inget vettigt alternativ.

Av xinux
Skrivet av Dunde:

Har du behov av att skydda dig mot NSA så är du redan rätt körd då du använder Internet. Det finns billig folie i närmaste butik, klipp av nätverkssladden och tapetsera med folie i din bostad. Klart!

Skrivet av Mainman:

Ja jag råkade höra några från NSA på lunchen som sa att dom hade tänkt att kolla igenom dina filer nästa vecka. Vilken tur att du inte använder Bitlocker!

Nu tror inte jag heller att NSA är ute efter mig specifikt. Men jag har inte svårt att tänka mig ett scenario där en av de bakdörrarna de implementerar skulle kunna påverka mig personligen. Om man läst lite så kan man se att det redan finns en drös exempel där det gått 'fel'.

Av xinux

Skyddar mot stöld från småtjuvar, men inte mot nsa. Jag vänder mig nog till någon annan än Microsoft om jag vill skydda mina filer..

Av xinux

Vet inte vad som nämnts tidigare, men det är inte alls omöjligt att få till:
- Stäng av hibernation
- Kör Disk Cleanup under egenskaper på disken
- Ta bort och inaktivera restore points
- Man vill ha page-filen på ssd, annars kan det orsaka slowdowns. Man vill ha minst 10-12gb ram totalt för gta (fysiskt + pagefile). Om man har 10+gb ram kan det vara aktuellt att inaktivera page-filen helt
- Använd windirstat för att hitta vad som fortfarande tar plats på disken

Kör man online spelar inte laddningstiderna från disk så stor roll, där är det servrarna som bottleneckar. En jag känner hade dock stuttering innan han flyttade spelet till ssd.

Av xinux

Laddningstiderna online är så långa ändå så man märker ingen skillnad.

Av xinux

Kör du gsync spelar det ju ingen roll, då är ju Hz = fps

Av xinux

Använder du inte g-sync?

Av xinux

Skulle vara ett riktigt slöseri att köra flera av dessa på luft imho, speciellt om de är tätt inpå. Som jag tror det var Jonas nämnde i podcasten så klockar de ned sig ganska snabbt, även när man bara kör ett.
De ska annars klocka bra, men det blir inget alternativ i SLI på luft.

Det gör sig jäkligt bra för vattenkylning med andra ord! Sluta vara nojig!

Av xinux
Skrivet av Itchy Trojan:

Nästan rätt.

Vad tycker du att en ipad mini med retina display skall köra för hemsida? ipad mini med gamla 1024px skrämen då? Vad ska en mba 11" ha för hemsida? relativt en LG G3 eller Nexus 6 då?

Det finns så många skärmstorlekar som badar i vattnet mellan "mobil" och "desktop", att mer än en sida är en dålig idé. Men du är är rätt ute.

Det som gör desktop till desktop är inte bara horisontella upplösningar(mer horisontella än vertikala pixlar) men också användandet av fysiska input-metoder, HID. Detta ger majoriteten av användare mer precision relativt en touch-panel. Detta relaterar till arbetsyta, där en superduper-högupplöst display på bara 5-6 tum blir helt omöjlig att använda om hemsidan i fråga tror att skärmen är 24". Resultatet blir en fråga om skalning än något annat. En skalning, inte bara av en hemsidas ram, utan även element och bilder. Ett perfekt exempel på hur hyfsat gedigen hemsideskalning fungerar i relation till sweclockers.com är 99mac.se
Det magiska ordet är "responsiv".

Notera hur en del element till exempel blir större för att fungera bra på mindre skärmar. Menyknappen som uppstår där är för att en rendering av allt innehåll på sidan på en mobil bara hade blivit för mycket. Så man paketerar element under andra element, och bibehåller ändå design och användarvänlighet. Givetvis försvinner innehåll vid första anblick. Men funktionerna finns ändå att tillgå. Till skillnad från (gamla) mobil.sweclockers.com versus sweclockers.com.

Tanken att ha mer än en sida får mig att rysa men samma sak gör en sida i 1080p @ 24" fast på 5". Man måste kompromissa och se till att de elementen som finns kan skalas till den mindre storleken, där endast touch-input finns att tillgå.

READ THIS: #15282021

Tänker avslutningsvis tacka redaktionen för att ni tar er tiden att göra sidan framtidssäker.

TL;DR: Ingen layout fungerar överallt, men dynamisk skalning av element i förhållande till varandra kan uppnå samma effekt som att ha en mobil-sida och en desktop-sida, all-in-one. Det handlar inte längre om att designa "en sida" utan om att designa element som fungerar i vått och torrt oavsett size.

99mac är lagom enkelt att navigera på min telefon. Men för arbetsdatorn är saker för stora, och det skulle kunna få plats mer om ytan utnyttjades bättre.
Häftigt att rutor skalar på bredd och så, men kan man inte skala ner all spacing också, när den inte behövs (på PC)?
Har svårt att tro att det går att få till bra, tycker helt klart att det är värt att göra en egen layout för mus.
Hur mycket surfning sker egentligen på portabla enheter, gentemot stationära datorer? Handlar det ens om mer än 10%?

Av xinux
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Om man kör 960px tabbar man delar (ca: 25 %) av "Nytt i forumet" samt "Senaste Privatannonserna", iallafall gör jag det.

Det jag skrev och menade när jag radade upp alla skärmar/enheter var att säga att vi inte längre har 1 telefon i ett och samma mått samt en desktopskärm med ett specifikt mått, vi har hundratals olika kombinationer av upplösningar/skärmstorlekar/avstånd mellan användare och skärm/DPI inställningar, det är omöjligt att ha endast 2 mer eller mindre absoluta hemsidor, man måste kunna anpassa sidorna för vilken enhet dem visas på.

Hmm.. Touch och Desktop borde man väl iallafall kunna dela upp de i?
Jag skulle gärna se en 'enhetlig' layout som funkar bra på alla plattformar om du har något exempel.

Av xinux
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Nuvarande forumet skalar extremt lite (ta tag i sidan på fönstret och gör så det täcker 1/6 av din skärm så fattar du vad jag menar).
Finns många exempel på forum och sidor som skalar med fönsterstorleken, alltså att det ser bra ut, oavsett om sidan är 4000 eller 300 pixlar bred.

Ett rätt dåligt exempel på det skulle vara Slashats hemsida samt forum (slaskat.se/forum.array.se), gör samma experiment där så ser du att sidan anpassas efter fönsterstorlek på ett vettigt sätt. Anledningen till att det är ett dåligt exempel är att deras hemsida/forum är mindre och har därmed mindre funktionalitet, men det låg nära till hand.

Om jag inte minns fel så finns en rätt bra tråd där vår käre mod phz svarar på varför och hur man bör tänka vid design av hemsidor.

Det går ju att diskutera hur man tycker att ett forum ska se ut, men jag skulle bli lite avskräckt om jag såg en textrad på 4000px utan radbrytningar. Då skulle jag nog föredra att den (som både här på swec och slashat?) skalar max till ~1000px.

Du kanske tänkte på det när du sa att det var ett dåligt exempel, men forum.array.se ser ut att vara helt anpassad för surfplattor/telefoner.
Enorm text och alldeles för mycket spacing för att jag skulle vilja vistas där någon längre tid på min stationära dator.

edit: swec skalar från ~665 till ~940, vilket är ganska lagom tycker jag. möjligtvis skulle man kunna sänka minimumgränsen.

Av xinux
Skrivet av Biberu:

Många användare är dock mer benägna att dela artikeln / galleriet / diskussionen med andra om det finns en tydlig knapp; den fungerar som en påminnelse, det blir ett steg mindre än om man först behöver öppna Facebook i en ny flik, och det underlättar för mindre avancerade användare. Det fungerar helt enkelt, och vad man än må tycka om Facebook så är det bra för hela forumet och alla befintliga användare om det kommer in nytt blod. I forumtrådar ligger det dessutom under allt viktigt innehåll och övriga kontroller, men vill man absolut dölja det så går det att göra med hjälp av webbläsartillägg.

Japp, det är en påminnelse, men de flesta skulle nog hålla med om att det är irriterande att bli påmind "DELA PÅ FACEBOOK!" varje gång man ska skriva ett inlägg, och att den tar upp så mycket skärmyta som den gör.
Den lilla knappen sedan tidigare fungerar gott och väl.

Av xinux
Skrivet av Sheik Yerbouti:

Designmässigt så gissar jag (här ligger kära sweclockers lite efter) att "responsiv design" ligger i fokus, alltså att slå samman mobil/datorsidan och se till att hemsidan skalar till fönsterstorlek, något som är rätt frustreranda atm

Att slå samman mobil/datorsidan låter som en riktigt dum idé tycker jag. Har ännu inte sett någon design som funkar bra både på telefon och på datorskärm, så jag är relativt övertygad om att det inte är möjligt. *host* Metro *host*

Nuvarande forumet skalar bra både på min horisontala och min vertikala skärm.
Tycker inte heller det ser 'omodernt' ut på något sätt, förutom möjligtvis lite för mycket gradienter.

Av xinux

Det var bara här om dagen jag tänkte, fan vad alla sidor förändras till det sämre nu för tiden. Då tänkte jag, sweclockers har ju iallafall fortfarande en funktionell och för det mesta effektiv layout.
Därför fick jag lite kalla kårar när jag såg den här nyheten idag..
Det ser dock ut som det nästan bara handlar om funktionella förbättringar, så det är ju bara bra.

Skrivet av emilakered:

Designen är därför i stort sett identisk, den blir ett separat projekt.

Gör inte om bara för att göra om! Jag ser inget fel på designen idag.

Och jag hoppas att det är som du säger att de små skillnader som faktiskt finns inte pekar på hur det kommer se ut.
Det är komiskt mycket onödig spacing på många ställen, och den där enorma 'Dela på facebook'-knappen gör nog ingen glad.
'Sista sidan'-knappen är också underligt placerad.
https://i.imgur.com/1o6Hu3K.png