Inlägg

Inlägg som willesakken har skrivit i forumet
Av willesakken
Skrivet av Jfin67:

Alltså, tycker mig känna igen rösten, men kan inte riktigt placera den. Någon som vågar sig på en gissning?

https://www.youtube.com/watch?v=eCisWt1aYt0

Jag tycker han påminner mycket om Russell Allen i Symphony X.
https://www.youtube.com/watch?v=5gQBuGeAOQQ

Av willesakken

För att skriva grafiska program i c++ finns QT (https://www.qt.io/), inte använt själv så kan inte recensera desto mer. Sen finns ju också internets hatobjekt: ElectronJS. Vilket i princip bygger en site som en körbar exe-fil till windows. Lite krångel såklart men massor med guider osv finns på nätet.

Av willesakken
Skrivet av CCWarlock:

Snyggt! Skönt att skriva på då? Stabilt som ett betongblock?

Är faktist lite förvånad hur stabilt det känns. Riktigt nöjd med känslan där.
Däremot är brytarna kanske i tyngsta laget för att skriva på längre stunder. Men alltid roligt att prova nya brytare.

(produktbild från säljaren på aliexpress)

Av willesakken

XD68

60% tangentbord baserat på XD68 kretskortet. Har velat av och an i flera år nu med grejerna liggande på hyllan och periodsvis motivation till att göra något på projektet. Därför varierar årstid och kvalitet på bilder men det är vad det är!
pcb: xd68
plåt: minns inte, hittade på aliexpress
caps: Mito SA Godspeed (group buy på massdrop för något år sen)

Besök galleriet här

Av willesakken
Skrivet av Wh1sp:

Nyligen utkommen singel av The Halo Effect, Days Of The Lost, har trevliga vibbar av gammal In Flames blandat med DT. Hade inga förväntningar då projektet annonserades, första singeln (Shadowminds) var okej men fick mig inte helt övertygad, däremot var Feel What I Believe bra, och känns som att denna trappar upp förväntningarna ännu lite mera.

Håller med till fullo. Var inte helt såld på Shadowminds. Men varje singel efter det har skruvat upp förväntningarna mer och mer. Nu saknas bara en The Halo Effect cover av gamla Clayman.

Av willesakken

Tråkigt. När jag började använda Vanced var det också enda alternativet att lyssna på youtube på telefonen med skärmen släckt. Finns det andra alternativ för det nu?

Av willesakken

Jag tänker att är prestanda så viktigt för ditt program att du vill ha mer kontroll över GCn så kanske man bör fundera ifall man ska använda java över huvudtaget.

Av willesakken
Skrivet av oobum:

Helt glömt att den skulle släppas, tack för påminnelsen

Spontant låter det väldigt likt nya DT, på gott och ont. Hade nog hoppats på något lite "råare" och hårdare.

Så lite besviken, men ändå lättad att det blev bättre än tex Cyhra

Håller helt och hållet med där. Tycker det låter för likt nya DT så ser inte varför jag skulle lyssna på denna istället för senaste DT plattan. Båda är visserligen riktigt bra, men för lika. Strömblads solo halvvägs in var väl det enda som riktigt skilde de två åt. Hade också hoppats på ett lite brutalare sound likt 90 och tidigt 00-tal. Men det var väl nog att hoppas på för mycket. Oavsett så kommer jag se fram emot nästa släpp från dessa herrar.

Av willesakken
Skrivet av oobum:

The Halo effect, Mikael Stanne, Jesper Strömblad, Peter Iwers, Daniel Svensson och Niclas Engelin. Hur bra kan inte det här bli?

Dom släppte singeln idag:

Låter bra nog. Men tycker det låter för likt moderna Dark Tranquility (inte så konsitgt kanske).

Av willesakken
Skrivet av Galadhnen:

@willesakken:
Ja viktskivorna kan jag förstå passar bra att köpa begagnat. Rummet tänkte jag ha i princip permanent som ett gymrum och det får väl kosta en del men jag betalar gärna inte onödigt mycket.

Brukar inte köpa begagnat mycket. Tradera? Blocket?
Och som sagt när det gäller att köpa nytt, jag känner bara till gymgrossisten och jag vet inte om de är bra/dåliga, dyra/billiga osv?

Jag var på väg att skriva "jag saknar något motsvarande prisjakt för gymgrejer", sen kollar jag prisjakt.
Det finns ju iaf grejer där, men är de "vettiga"?
https://www.prisjakt.nu/c/viktstall

Ställningarna duger säkert. Har du tänkt lyfta själv är väl någon typ av safety bra att ha (pinnar som tar emot att du inte fastnar under stången) och någon typ av höjdjustering att det passar dig.
Ang. begagnat marknaden i Sverige så finns det säkert personer här som vet mera än mig då jag inte bor där.

Av willesakken
Skrivet av Galadhnen:

Halloj gymclockers! Eller har vi några hemmagymclockers snarare, som kan ge mig lite tips?

Jag har nyligen skaffat mig en större lägenhet så jag har plats för lite av ett hemmagym.
Har i dagsläget en curlstång, några hantlar, lite vikter och en bänk. Har inga tyngre vikter att sätta på än 5kg just nu, kommer inte upp i mer än totalt 30kg på curlstången vilket förstås inte räcker nånstans för de flesta övningar. Jag är rätt tanig, har inte direkt gymmat i mitt liv annat än några månader precis innan pandemin, men nu tänkte jag hårdsatsa.

Så var ska man köpa mer grejer? Gymgrossisten?

Det jag tänkte köpa är:
- En riktig skivstång
- En ställning som kan hålla stången vid olika höjder
- Fler och tyngre vikter
- En tjockare gummimatta

Har ni några andra rekommendationer på vad man borde införskaffa?

Stång och eventuellt ställning lönar sig nog att köpa nytt om man håller på en längre tid (> 6 månader). Men jag skulle kolla runt på begagnat marknaden efter viktskivor. Dom blir snabbt dyra beroende på hur mycket man ska ha.

Av willesakken
Skrivet av Fulci:

Iotunn - The Tower of Cosmic Nihility
Band från Danmark. Progressive metal.

Iotunn är riktigt riktigt bra. Fortsätter på prog-spåret, den här gången tyskt!

Av willesakken
Skrivet av hasenfrasen:

Eftersom vi inte vet någonting alls om ärendet så GISSAR jag på att det är en aktivistradio som inte spelar de LAGstadgade 35 till 40 procenten franskspråkig musik in sin radiokanal under "prime time".

"Begäran härstammar från fransk polis, som bad om uppgifter om en fransk aktivist tillhörande en grupp som under det senaste året ockuperat kommersiella lokaler och lägenheter i Paris. Enligt aktivisterna är det en protest mot gentrifiering av området, som de anser håller på att tas över av exklusiva restauranger, spekulationsköp och uthyrningsverksamhet genom tjänster som Airbnb. Det rapporterar Techcrunch."

I samma nyhet refereras det till ProtonMails VD där han säger att det är en klimataktivist.

https://www.sweclockers.com/nyhet/32715-protonmail-avslojade-...

Av willesakken
Skrivet av mkk:

Det kan ju upplevas som besvärligt men i en demokrati har till och med misstänkta medborgare rättigheter.

Vilken rättighet menar du på att man har inskränkt i detta fall? Måste tillägga att jag är ingen expert på fransk lag så är det så att myndigheter begått någon lagvidrighet för att få tillgång till detta så är jag på din sida till fullo.

Av willesakken
Skrivet av GlidZ:

Jag tycker det är bra att staten missbrukar sin makt på dessa sätt. Det tydliggör verkligen vart hålen i medborgarnas integritet finns.
Nu vet vi alla att protonmail loggar IP i onödan så vi slipper använda tjänsten i tron om det omvända.
Integriteten måste finnas i teknologin, för staten går inte att lita på i alla sammanhang.

Hur menar du "missbrukar sin makt"? Att man har begärt uppgiter om en individ som bryter mot lagar i landet?

Av willesakken
Skrivet av Sando:

Det gäller bara om du knappt kör alls. En Tesla 3 når paritet i utsläpp med en motsvarande bensinbil vid runt 25 000-30 000 km (högre utsläpp vid produktion). Den nuvarande plåtburken har antagligen utsläpp på minst 150g/km (när man beaktar bränsleproduktionen) mer än en elbil som körs på förnybar el, vilket gör att man inte behöver köra många tusen kilometer per år under ett par års tid för att det ska vara mer miljövänligt att köpa en ny, liten elbil.

Hur många kilogram koldixoid (åsidoser de kemikalierna som krävs för att producera dagens battericeller) släpps det ut för att producera en Tesla, eller motsvarande, elbil idag?

Jag tror du missförstår. Jag säger inte att man ska köpa en ny bensinare istället för elbil. Jag säger att snällast för miljön (och plånbok) är att inte köpa ny alls om man absolut inte måste.

Av willesakken
Skrivet av talonmas:

Snart dags att byta bil igen. Frågan är vad man ska köra på. Brukar ha bilarna ca 4 år.

Alla säger att el är framtiden. Alla tillverkare och länder säger att de ska slipa bensinare ganska snart. Alla säger att begagnat marknaden för bensinare när jag säljer om 4-5 år kommer vara skräp...
...men det byggs inga laddstolpar?

Vad är era reflektioner kring detta? Kommer det bli en plötslig boom av stolpbyggande nästa år? Och tänk på att Sverige inte endast består av Stockholm innerstad och köpcentrum

*PS, hybrid är fegt, vill ha ett svart/vitt svar, inga gråskalor

Bäst för både miljö och plånbok är att du fortsätter köra vidare med din nuvarande plåtburk till den inte fungerar för ändamålet längre (t.ex. familjeutökning eller dyl.).

Av willesakken
Skrivet av Xenofonus:

Kan bara Java spring och Node men i Spring om man inte säger annat så blir ens dependency injectade instanser automatiskt singletons, men det kanske inte räknas som att du har implementerat det i o f s.

Spring kommer bara skapa en instans av en böna om inte annat sägs så bönan kommer vara "Singleton". Men det är sällan det som menas i dessa uppgifter.

Till TS: Att implementera en singleton är ingen jättegrej. Tänk bara "hur kan jag garantera att en instans av det här objektet skapas?"
https://en.wikipedia.org/wiki/Singleton_pattern#C#_implementa...

Av willesakken

Vad är det för problem med en vanlig termometer?

https://i.imgur.com/ZgSq6pA.png

Av willesakken

Hur har ni löst problemet med kaffemuggar? Jag har letat med ljus och lykta efter en kaffemugg tll mig som är vänsterhänt men alla jag hittar har "örat" på höger sida.