Inlägg

Inlägg som Christley har skrivit i forumet
Av Christley
Skrivet av anon298854:

Gäller detta alla QLC diskar?

Nej, 660p är ett dåligt exempel för den har qlc med slc cache.
Bör vara bättre på andra ex. Tex 760p är qlc men har tankande performance men den kör iaf bottleneckad på 500mb/s

Av Christley
Skrivet av anon298854:

Intel 660p 1TB M.2 SSD
M.2 2280, PCIe 3.0 x4, NVMe, 3D2 QLC, up to 1800/1800 MB/s 200TBW
1229Kr inkl frakt.
https://www.komplett.se/product/1095352/datorutrustning/lagri...

Närmast på Prisjakt 1419Kr
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4906050

Till er som funderar på att köpa denna. notera detta först: https://www.youtube.com/watch?v=OffzVc7ZB-o

efter halva hårddisken är fylld så kommer den ha sämre read/write än en mekanisk hårddisk har. Och när cachen fylls upp så kommer den bli skitseg också.

Av Christley

Sälja spel secondhand

Jag får en hel del spel som jag inte kommer köra någonsin. Jag brukar sälja dom och hittills har jag sålt dom för ~3000kr på g2a.

Nu kräver G2A att man registerar ett företag för att kunna få sälja sina nycklar där så tänker inte använda deras tjänst längre.
Var bör jag sälja mina spel? Antar att kinguin är nästa vettiga ställe?
Jag vill inte hantera någon av försäljningen. Skriv bara in nyckeln så sköter hemsidan allt från säljet till att ge mig pengarna och så.

Av Christley
Skrivet av Hestkulan:

Spela CS seriöst går tyvärr inte på vanlig MM. Skulle hänvisa dig till Faceit sedan ESEA så kommer du få en mycket bättre upplevelse.

han lär dock bli krossad i faceit om han bara är mg1.

möter du fuskare så betyder det troligen att du har låg trust factor. Jag är visseligen högre rank men bara mött 5 fuskare dom senaste 50 matcherna. dock ingen som blivit dömd för fuskning än

Av Christley
Skrivet av altair4:

Jasså finns det fungerande reklamblockerare igen. Då kanske man skulle skaffat Spotify igen.

https://raw.githubusercontent.com/CHEF-KOCH/CKs-FilterList/ma...
https://raw.githubusercontent.com/CHEF-KOCH/CKs-FilterList/ma...
https://raw.githubusercontent.com/root-host/spotify-adblock/m...

DNS/hostfil blockera dessa domäner

Av Christley

Hade inte haft nått problem om dom endast kollade emot användarnamn eller email. Men lösenord? Big nono

Av Christley

Kan man kolla om man är påverkad?
Sitter med en asus router, asus nätverkskort (trådlösa) och oneplus mobil

Av Christley

Kan dom hålla priset nere kring 3000-4500kr inkl kontrollerna och jag inte behöver köpa något mer och den kan hålla typ samma standard som vive v1 eller bättre så skaffar jag den. Alltid velat ha vr men är inte värt att lägga 6500kr på det idag för mig

Av Christley

Skulle dom få för sig att lägga priset mer kring high end Android telefoner så kommer det nog gå väldigt bra.
Gillar personligen inte iOS eller macOS, men kvaliteten och funktionen i deras prylar är jävligt sköna. Kameran på telefonen är otrolig.

Av Christley
Skrivet av GuuFi:

Varför skulle media bry sig, de får ju betalt på samma sätt.

I deras fall kallas det "public service" men det är helt ok för att 3% av befolkningen faktiskt bryr sig om det ( siffrorna tagna helt ur luften precis som motiveringen för avgifterna ).

Copyswede och kassettavgiften ( eller vafan de valt att kalla den nu ) är bra tecken på hur helt IQ-befriade personer sitter i regeringen och domstolarna, känns som det är folk från filmen Idiocracy.

Skillnaden är väl att avgiften är satt och du betalar aldrig mer eller mindre.
Köper du två hårddiskar på >500gb, mobil på 128gb, mobil på 64gb så betalar du genast mer i skatt bara för att Sverige är Sverige.
Säg att mobilerna äntligen skulle kunna närma sig 500gb utrymme, då har du helt plötsligt en avgift på 1500kr. Och det är inte allt för långt bort

Av Christley
Skrivet av anon78208:

"Privat", hehe. Allt du gör på Discord går genom ett av Discords många datacenter som fångar upp allt du gör. Se inlägget ovan.

Teamspeak låter dig iallafall köra en egen server så att du själv kan ha full kontroll över all data som passerar genom systemet. Ett privat samtal kan du ha i Teamspeak genom att göra en lösenordsskyddad kanal, och om du själv har kontroll på servern och forcerar kryptering så blir det 100% privat.

Det är privat i det anseendet att jag menar one-to-one. Inte att din data är privat.
Och då måste du ändå sätta upp en sån kanal i Teamspeak, och du kan inte ha det för personer som går mellan två olika servrar. Ni måste vara på samma.

Av Christley
Skrivet av sleepyoh:

Bullcrap säger jag, långt ifrån så många. Varför ska man använda discord? Visst, fin chat, men i alla jävla discord "grejer" jag sitter i så pratar ingen ändå alla bara sitter där. Jämfört med Teamspeak så pratar folk i en jäkla kanal åtminstone.
Och Varför är det gratis?? Vad tjäntar discord på att tillhandahålla en så stor tjänst för alla? bulcrap säger jag, någonting är fel.

Jag undviker discord så hårt jag kan och dom flesta i min cirkel, visst att några få använder det men långt ifrån ala..

Sen nya kriget: Alla ska ha en jävla launcher och tillhandahålla sina spel, använd steam och var nöjda, vem fan orkar ha med 10a andra saker. Då måste den plattformen vara bättre för mig som användare.

Om skiten håller sig automatiskt uppdaterad är jag nöjd, men mest nöjd om jag slipper 300 olika launchers.

Foliehatten av?
Dom tjänar troligen inte allt för mycket just nu, därför dom expanderar.
Vad har tomma discord kanaler att göra med fulla teamspeaks? Inte så att de bevisar något. Och du kanske är i fel discords? Min egna har alltid 1 eller 2 gående normala tider på dygnet. En jag jobbar med har 3-6 kanaler gående hela tiden.

Och genom discord kan du ringa privat. Det kan du inte på teamspeak. Kanske därför det är tommare på discord?

Av Christley

Med tanke på att iaf 80% av alla gamers använder discord idag så kan detta nog ha en chans att lyckas. Jag hoppas personligen det, dock inte för att jag kommer att byta.

Av Christley
Skrivet av asabla:

@Christley: Åhåå, men hur fungerar Parsec? Är det någonting du installerar på någon aws-maskin för att sedan strömma till någon tunn klient? Eller går allting via dom?

Beror på. Jag har Parsec på min speldator och serverdator hemma. Annars kan man hyra en maskin av parsec för typ 8kr i timmen i molnet så sätter dom upp allt åt dig. Hur dom gör det kan jag inte svara på. Men antar att dom använder docker eller puppet för en deploy.

Av Christley
Skrivet av asabla:

Lite OT, men kunde inte hålla mig

@Christley: Intressant! Länge sedan jag läste om någon som faktiskt använder dessa typer av tjänster. Hur upplever du att shadow fungerar här i sverige?

Använder inte shadow eftersom jag precis lärde mig att tjänsten existerade. Funderat på att byta dock men det var stället servrarna står på som gjorde att jag inte bytt än.

Men parsecs service fungerar mycket bättre än jag trott. Passar perfekt när jag inte har någon lust att boota min egna dator hemma eller kan göra det.

Av Christley

AWS i Sverige är en välkommen nyhet för mig. Speciellt eftersom jag spelar genom molnet en hel del. Det gör att tjänster som Shadow och Parsec inte behöver introducera en onödig delay för Norden genom att tvinga oss att köra genom Tyskland eller Nederländerna.

Sen uppskattar nog mitt jobb det mycket med all sin hosting men det rör inte mig personligen.

Av Christley
Skrivet av jan-banan:

Sata är väl ej aktuellt längre för ststemdiskar, så denna kan knappast vara tänkt för det

Skickades från m.sweclockers.com

Med tanke på att QLC har sämre prestanda än mekaniska diskar när cachen tar slut (som den rätt fort gör) så lär de inte spela nån roll

Av Christley

Jag hoppas att Parsec kommer med en app för tvn snart och att det kommer en TV som kan dekoda strömmen också. Det vore guld. Ingen latens, och jag kan köra absolut alla spel

Av Christley

Jag håller med Ubisoft här. Kanske inte lootlådor är den bästa lösningen, men det fungerar. Lootlådor likt overwatch tycker jag är ett perfekt system.
Du får lådor genom att bara spela spelet. Alla skins finns med, du tjänar inget mer än extra swag av att ha fina skins. Alltså kostar det dig aldrig något om du inte vill lägga pengar på det. Samma sak med affärer där man kan köpa skins i.
Ännu bättre är det när lådorna inte kostar något att öppna.

Spel som gör det dåligt är typ TF2 där vapnen har stats och gör att man kan få en unfair advantage. Och stranges droppas inte heller för den delen.

Av Christley

Det var ju jävligt synd. Då lär jag inte ställa in mig på att kunna köra native resolution på min skärm eller för den delen köra ett spel som håller i motoriken.

Hoppas verkligen att spelet har otrolig questline och mycket content som är vettigt att göra.