Inlägg

Inlägg som griffen har skrivit i forumet
Av griffen
Skrivet av Barak:

Det är absolut farligt och du är ute och cyklar.
Vi har TN-system i Sverige, så kallat direktjordat system vilket innebär att neutralen är referensjordad.
Neutralen och jorden är därmed samma punkt och har samma potential.
Så i praktiken ingen skillnad vilken av dessa du sluter kretsen mot bortsett från att jordfelsbrytaren endast löser ut om strömmen går tillbaks via jorden.

Jag fick lära mig att jordfelsbrytaren fungerar utan skyddsjord då den faktiskt jämför skillnaden mellan ström i fas och neutral. Men jag kan ha fel.

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jordfelsbrytare

Av griffen

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om CS2. En sak har dom ju sabbat totalt och det är ju community-servers inget funkar där längre. Så man är beroende av matchmaking och där hamnar man konstant med ryssar och deras dåliga språkbruk och en massa fuskande. Så vet inte riktigt hur mycket bättre Valves anticheat är? Kan väl hoppas på en bannvåg eller nåt, för nu är det alldeles för många som får spela trots fusk.

Men hoppas de vanliga servrarna kommer igång igen som man brukar hänga på där man vet att de flesta är helt legit.

Av griffen

Finns väl egentligen ingen "Fri frakt" eller "Fri retur" allt bekostas ändå i slutändan av konsumenterna. Som någon redan nämnt, börja ta betalt för returer så slipper alla konsumenter vara med och betala för dom som utnyttjar systemet. Reklamationer och garantiärenden, där ska dock alltid företaget stå för frakten.

Sen att det blir en massa diskussioner om miljön, lite tröttsamt men hakar på. Det finns människor som värnar om miljön, all cred till dom, men i dessa sammanhang pratar vi då tyvärr allt för ofta om människor som vill vara coola och skaffar t.ex. en Tesla, en solcellsanläggning, senaste iPhone o.s.v. för det är det senaste och fräsigaste. Då har man nåt att impa med på andra

Egentligen handlar detta som vanligt om att företagen ska tjäna pengar(TJÄNA PENGAR!) och att vi ska konsumera som aldrig förr! Inte om miljön och att företagen är miljövänner och vill rädda världen.

Hetsen att ställa om i snabb takt i Sverige är totalt överdriven i min mening - pådriven av företagen som så klart vill tjäna massor med pengar(som vanligt). Låt andra länder med höga utsläpp ställa om först och använda den produktionskapacitet som finns i fabrikerna för att ersätta sina fordonsflottor och kolkraftverk före oss, där skulle det ge ett snabbare och bättre resultat för världens miljö. Kanske borde vi till och med överväga att ge bidrag till andra länder för en snabbare omställning, vilket skulle ge en betydligt bättre ROI om man räknar i sänkta utsläpp per krona.

Av griffen
Skrivet av WitchDoctor91:

måste bara fråga som en n00b, vart har du agget? hur får du ens plats med det ser det inte ens?

Står på kant bakom grafikkortet

Av griffen
Skrivet av hk-tray:

Hur länge tänker du att annonsen ska ligga uppe?

Tills... alla tröttnat och köpt grafikkort någon annanstans

Av griffen

6400 + frakt

Av griffen

6200 + frakt. Har du nån bild på kortet?

Av griffen
Skrivet av Dhanjel:

Det är ju två olika hushåll så du bryter ju redan mot det avtal du ingått. Ser inte varför alla ska gnälla så förbaskat.

Jag har också barnen varannan vecka och vi har olika abbonemang. Smidigt? Nej inte så värst. Billigt? Nej inte speciellt. Men det är de användaravtal som gäller. Antingen accepterar man det, eller så använder man inte tjänsten. Inte krångligare än så.

Tycker ändå att det bli onödigt krångligt och känns fel. Om barnen spelar innebandy då? Ska jag betala en avgift och deras mamma en till? Om dom vill prenumerera på Kalle Anka, ska jag ha en prenumeration och deras mamma en till? Och i Netflix-avtalet står att man får dela kontot med personer i sitt hushåll och så vitt jag vet hör mina barn dit oavsett var dom befinner sig. Och jag älskar att klaga

Av griffen

Usch! Mina barn bor varannan vecka hos mig och sin mamma. Vi betalar Netflix ÅT BARNEN. Så nu ska dom inte kunna se det på båda våra TV med Neflixappen beroende på vart dom är... blir nog till att avsluta det då - tänker inte betala mer. Vägrar investera i mer teknik typ Chromecast för att det ska funka via nån kass mobil eller padda. Fattar att dom måste tjäna pengar men detta blir ju löjligt.

Av griffen

Elområde 2, SE2.

December 2022
Förbrukning: 2353kWh.
Elnät, Sundsvalls Elnät: 1812kr
Elhandel, Sundsvalls Energi: 6309kr (2,68kr/kWh)
Totalt: 8121kr

December 2021
Förbrukning 2930kWh
Elnät, Sundsvalls Elnät: 1983kr
Elhandel, Sundsvalls Energi: 2836kr (0,97kr/kWh)
Totalt: 4819kr

Bor själv med två barn i 70-tals villa, 1 1/2 plan, 120 kvm, nya 3-glas fönster.
Har direktverkande el som uppvärmning, kompletterat med luft-luft värmepump. Samt braskamin. Alla ljuskällor är LED och släcks alltid när dom inte behövs. Kör dator och TV några timmar varje dag. Lagar alltid mat på spisen hemma varje dag.

I år har all golvvärme varit avstängd, sänkt inomhustemperatur till 19-20 grader. Eldat 4-6 timmar VARJE dag.
Duschar på jobb/gym osv. Inte kört tvättmaskin/diskmaskin/torktumlare annat än absolut nödvändigt och alltid fyllda till max.

Så det svider ordentligt i plånboken trots att man lyckats sänka förbrukningen. Vet inte riktigt vad mer man kan göra? Tilläggsisolera huset hade ju varit fint, borrat bergvärme likaså, men har inte dom pengarna tyvärr...

Av griffen

"Du skämta med mig aprillo..."

Av griffen

...med lite tursamma chansningar

Av griffen
Skrivet av Bakgrund:

Jag är rätt säker på att det inte är Ubiquiti, för enligt artikeln ska det ju vara en Amazon-säljare, och Ubiquiti själva säljer inte på Amazon, även om Amazon säljer vissa av deras produkter, långt från hela sortimentet. Av meddelandet i fråga får jag mer intrycket av att det är en liten skitsäljare baserad i Kina som är desperat efter billig marknadsföring. Ubiquiti är alldeles för stora och redan framgångsrika för att desperat skicka PM till Sweclockersanvändare i hopp om att sälja kameror som de inte ens har i lager, på Amazon som inte ens lagerför de flesta av deras övervakningskameror. Ubiquiti skulle aldrig beskriva sig själva som "an overseas brand focus security cameras".

Du har nog rätt i det... euf*, *=y, har också förekommit en del på forumet, dom säljer på amazon och via egen hemsida. Men ska sluta gissaleken nu

Av griffen
Skrivet av Bakgrund:

Vilket företag gäller det?

Gissar på U*iquiti *=b. Fanns en annons som länkade flera produkt specs direkt till deras hemsida, så då märkte dom nog en del extra trafik från Sweclockers i samband med det

Av griffen

5000kr + frakt

Av griffen

Roligt! Lagom svårt... är några år sedan man var riktigt nerdig på datorer... sen kom kidsen och så blev man gammal 11 år senare

Av griffen

Insåg precis att min Core-i7 rigg från 2009 börja bli gammal :D, Jag börjar bli gammal

Av griffen

http://techreport.com/articles.x/17481/3

Jag är inte helt övertygade om att denna budgetkylare är så mycket bättre än t.ex Noctua...

Av griffen

Ja, finns det inga mer idéer/invändningar, så beställer jag detta till veckan. Seb kompletterar jag med ett till grafikkort om någon månad

Tack alla ni som tog er tid att svara

Av griffen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av facedark
Varför inte ett h50 vattenkylning till cpu? har hört att det ska vara en del tystare samt kyler bättre

Är inte helt övertygad om att det är rätt för mig, och inte heller övertygad om att det skulle vara så mycket bättre för värme/ljud, men jag kan ha fel?

Corsair Hydro H50 - test