Inlägg

Inlägg som archnisse har skrivit i forumet
Av archnisse
Skrivet av kevve1:

Testat med både directx och mantle?

Det har jag faktiskt inte! Kört på med directx. Läste att flera hade samma problem trots mantle så jag bara struntade i det av någon anledning...

Jag gav mig in i spelet nu för att testa att byta till mantle, och då har jag helt normala fps när jag går in (med Direct X 11 igång som vanligt).. Skumt. Fungerat uselt konstant i två dagar och nu detta. Får se hur det håller sig under natten ^^ Annars ska jag ge mig på att testa mantle. Tack för tipset!

Av archnisse

Jag har fått rentav hemsk prestandaförlust sen senaste patchen. Förr kunde jag ligga snäppet under 60 fps stabilt på ultra och nu när jag drar ned riktigt lågt med inställningar så är fpsen omkring 40 och går mer och mer nedåt ju längre jag spelar mot 30 innan jag ger upp, osäker på om det enbart är fpsen men det känns riktigt segt att spela som om det är något slags input-lag. Läst om många på battlelogs forum som har samma problem efter patchen. Ingen som har någon lösning på det, eller är det bara att vänta på att det fixas i någon framtida uppdatering? >.<
Origin in-game är avaktiverat, gpuns aktivitet går för fullt med full klock, cpuns aktivitet ser normal ut, temperaturerna ser bra ut på samtliga ställen.

Av archnisse
Skrivet av archnisse:

Shit, har haft samma problem till och från hela dagen idag, varit sjukt irriterande. Ska testa om fixen fungerar

Det verkar som att fixen fungerar. Bra jobbat Origin ^^ lagom irriterande när jag höll på att försöka överklocka grafikkortet och allt bara frös och krashade hela tiden. Sen börja felsöka SSDn när jag märkte hur aktiv den var, felsöka ram när jag trodde att BF försökte använda SSDn istället för ramet av någon anledning.. gah!

Av archnisse
Skrivet av tjobbo:

Fått någon konstig jävla bugg, efter Orgin uppdateringen tydligen. Laddar upp BF4, kommer in på loading screen. Hör ljudet men har typ "0"fps och händer inte ett skit. HDD leden blinkar som fan.......

FIX:

1. Go to origin
2. Click on my games
3. Click on BF3/BF4
4. Click the little italic i to open up the info
5. Click game properties
6. Check disable Origin in-game for this game

Shit, har haft samma problem till och från hela dagen idag, varit sjukt irriterande. Ska testa om fixen fungerar

Av archnisse
Skrivet av johanruda:

Om du kör ett moderkort från Gigabyte så är det samma problem med EasyTune med versioner äldre än B14.0429.1

Jag har samma problem som beskrivet och ett moderkort från gigabyte med EasyTune B13.1114.1. Live update hittar dock ingen uppdatering, är det att uppdatera via gigabytyes sida som gäller?

Av archnisse

Ni va mig snabba, knappt dygnsskifte

Och visst går den att klocka? Vill ju inte vänta för länge på mornarna på rostat bröd!

Av archnisse
Skrivet av anon99339:

När moderkort + CPU från AMD går över 2500 så ger väl en i5 4670k bättre spelprestanda för samma pris (om man sparar in lite på moderkortet)?

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Haha, påminner mig om ett år sen kanske när jag lyckades tackla omkull ett glas med stout i, såg ut som jag hällt soja över halva rummet

Av archnisse

www.Notebookcheck.net är en grym sida för att kolla upp hur olika grafikkort i laptops presterar

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Sweclockers har en artikel där de sammanställt en massa grafikkorts prestanda i BF4, så där kan du se hur de olika korten skiljer sig åt 270x presterar lite bättre än gtx 580 i BF4.

http://www.sweclockers.com/artikel/17810-prestandaanalys-battlefield-4/3

Skickades från m.sweclockers.com

Av archnisse

Det här ska jag följa! Har haft ögonen på det chassit ett tag för ett hypotetiskt framtida bygge Ska bli riktigt intressant att se hur det blir!

Av archnisse

Som det står i beskrivningen så skulle den behöva ett grafikkort för att bli en bra speldator Men i övrigt så är det bra delar!

Av archnisse
Skrivet av Carlxxon:

Ok, men vi snackar Dota 2 vars grafik inte är mycket o ha. Men som sagt köper jag den mest för skolsyfte med Adobe och även för att streama. Några andra bärbara att tips om då?

http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

?

Den såg mycket bättre ut, intels 4600 är grym för att vara integrerad grafik, verkar prestera lika bra som det grafikkortet jag har i min åldrande laptop
http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4600.86106.0.h... där ser du lite hur intels 4600 presterar i olika spel och benchmarks.

EDIT: Processorn ser ut att vara ungefär dubbelt så snabb i benchmarks som de två andra celeron
i5-4200u: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4200U+%...
celeron 1017u: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+1017U+%...
celeron 1007u: http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Celeron+1007U+%...

Av archnisse

Satan i gatan, ser ut som att det kostar en del!

Av archnisse
Skrivet av Zcenicx:

Nej, är det lokaliserat är det skärmen det är fel på. Av symptomen låter det som gammaldags LCD (CCFL) och då är det antagligen en av tändarna till mittersta lysröret som strejkar.

Lagom sent svar
Det är en ny lcd-skärm, problemet har kommit och gått men nu verkar det vara rätt så konstant. Troligen för sent för att få ut en garanti på skärmen, men väldigt skumt tycker jag.

Av archnisse

En vän till mig har ett liknande problem, fast det är bara nedre mitten av skärmen som blir mörkare och det kommer och går lite som det vill. Är det samma problem?

Av archnisse

För enbart filmtittande och surfning så behöver du inte särskilt kraftig dator alls. En fyrkärnig processor lär väl göra att saker går lite snabbare, så vart definitionen för "för mycket kraft" går kan man väl inte svara på, men för filmtittande och surfning så behöver du ingen i7 skulle jag säga. Jag sitter på en två år gammal laptop med dual core 1.86 Ghz och intel GMA 950 som "grafik-kort". Jag kan både titta på film (även högupplöst) och surfa utan problem

Även om du skulle använda datorn för spelande så skulle det vara grafik-kortet som agerar flaskhals på båda de där datorerna, så jag skulle nog tro att quad core kan vara lite mycket kraft. Men tänk över vad du vill använda datorn till! Om det bara är filmtittande och surfning, så behövs inte någon vidare kraftig dator alls. Och om det är spel, så skulle jag försöka hitta en med bättre grafik-kort (har sett några med bättre i samma prisklass) som är lite mer balanserad med processorn.

Hoppas jag inte bara gav dig mer beslutsångest!

Av archnisse

Hejsan, hoppas det är ok om jag slinker in i tråden med samma förfrågan.
Jag letar också efter en laptop, helst under 8 000. Och jag har lyckats hitta en som verkar helt grym för sin prisklass; Packard Bell EasyNote LM85-JO-760NC - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Bärbara datorer

Det verkar finnas en återförsäljare som är seriös, DataOne, så det borde inte vara några problem. Flera av dem andra verkade ha stora problem med att kunna leverera produkerna inom 3 månader om de ens leverardes.. :/

Men, jag undrar mest om det finns någon annan anledning att inte välja den pga märket? Jag känner inte till om packard är duktiga på laptops eller ej. Som det var sagt om HP här ovan, om de är duktiga på kylning osv. Jag har halvt fördomar mot vissa märken och samtidigt tycker jag att det finns inga dåliga datorer bara klantiga användare

Av archnisse

Intel Pentium Dual T2390, 33.391s, Archnisse

Av archnisse

Hittade ett program, "Folder access pro2", som verkade jättebra. Man kan inte öppna mappen, radera mappen, flytta mappens innehåll osv. Försökte tom. formatera om ett usb minne med en låst mapp på men det lyckades inte. Verkade jättebra till en början.
Men jag hittade en bug, när man låser en map får den en lång kosntig filändelse, och tar man bort den genom att bara använda "rename" så blev mappen helt olåst igen.

Men, det är säkrare än ingenting ^^

De låsta mapparna styrs via ett program som kräver lösenord för att öppnas, och därifrån hanterar man om utvalda mappar ska vara låsta eller ej.