Inlägg

Inlägg som Lopphunden har skrivit i forumet
Av Lopphunden
Skrivet av anton_mjor:

Kostnader... Och inte minst operatörens stolthet

Jo såklart, kostnader. Tydligen är det bättre att vi kunder ej kan använda våra mobiler än att 3 fixar en temporär lösning. Har ej kunnat ringa/sms:a i stort sett hela eftermiddagen. För min del spelade det nu ingen större roll men man vill ha en fungerande tjänst om man betalar för den. -.-

Av Lopphunden

Jaha.. trodde mobilen var sönder men visade sig vara 3 som har misslyckats med deras nät.. kan varken ringa eller ta emot något.
Att man ej kan "låna" andra operatörers nät år 2011 är för mig ofattbart.

Av Lopphunden

Lyckades försova mig något brutalt idag.. klockradion var ställd på 8:00 (börjar lite senare på måndagar) och vaknade av mig själv och tänker: "kändes som en lång och härlig natt med trevliga och galna drömmar, undrar vad klockan är?"
GAHHH, 10:50?!? Har ju matteprov idag ju!!! "&@#%¤#" ¤%@&%#&

Efter det så var det värsta tangon hemma med att få i sig mat och duscha och sedan trampa apa till plugget.. Missade historielektionen men kom precis i tid till matten. -.-

Men efter denna helg så känns det som om min syn på framtiden har förändras radikalt, inte till något bättre eller sämre för den delen, bara en.. stor förändring. Ingen större aning om vad jag vill göra, blir bara så förvirrad.

Av Lopphunden
Skrivet av Kogster:

käsnligt skulle skulle jag inte kalla det men allt som inte är helt perfekt kortar ju livstiden.

Så sant, men batteriet är på sin sista vers ändå, räcker bara i ~30min. Används mest i köket och dylikt, finns så gott som alltid tillgång till ett väguttag.

Kontakten verkar passa fint så beställer i helgen och får se hur det går!

Av Lopphunden

Jo det där klippet väcker en hel del funderingar utöver reklambiten..
Men det är alldeles för mycket reklam idag.. känns som SweC börjar bli mera drabbat då reklam trycks in mellan första och andra posten i en tråd här och där! Kom upp typ en reklamvideo rakt upp på framsidan en gång som man var tvungen att kryssa ner! Drygt är det :S

Men det värsta är helt klart företag som skapar en "sång" eller melodi av det de säljer.. och att folk från klassen samt ibland brorsorna börjar sjunga med den är ju bara pinsamt! Hjärntvätt? :S

Av Lopphunden
Skrivet av Kogster:

med så liten skillnad i volt borde det funka. Kolla bara så att kontakten till laptopen säkert passar då många oem hittar på konstiga lösningar

Har hört någonstans att det är rätt så känsligt men det är kanske som du säger att skillnaden är så pass liten.
Kontakten ska kikas närmare på när du nu nämner det, en beställning lär nog göras imorgon om allt ser grönt ut! Vill dock ha lite fler åsikter om volten så det känns säkert!

Av Lopphunden

Universalladdare till bärbar dator

Morsning!

Laddaren har pajjat på våran bärbara dator, en Sony Vaio VGN-FW41E och är nu på jakt efter en ersättare.
Hittade en som passar på Sony:s hemsida men var galet dyr, ~1200kr kostar de och är ej sugen på att lägga så mycket pengar på en laddare. Hittade ej någon med samma betäckning som nuvarande laddare i vår ägo.

Hittade då denna http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=618214 som skall passa till datorn och kostar bara en bråkdel så mycket. Men då den förra laddaren var på 19.5v och denna på komplett 18-20v, medans på FSP: s hemsida 19v...

Spelar det någon roll om den lilla skillnaden i volt, kommer det gå fint eller katastrof?

Tackar för all hjälp!

Mvh / Lopphunden

Av Lopphunden

Ska nog gå fint, mätte nu och fick drygt ~300mm. ^^

Av Lopphunden
Skrivet av Ala_95:

Jag väcks alltid i tid (klockan 8) när mamma far på jobbet. Men brukar komma ur sängen vid ungefär 20 över och då ska man på huset, sitta vid datorn ett tag och så. Då börjar man äta frukost närmare 20 i och man borde cykla hemifrån ungefär 5 i för att inte behöva cykla som en idiot för att hinna i tid. Alltså blir det chill i sängen, chill framför datorn sedan stressa frukosten som fan och stressa som fan till skolan. Egentligen borde man kanske vända på det hela för en trevligare morgon...

Mmm, jag brukar allt som oftast ha en morgon hemma i 3 etapper varav 15min styck.

1: Ta sig upp och orka ta sig en dusch.
2: Äta frukost
3: Göra sig i ordning, leta kläder och skolmaterial

Sedan åker jag med far om jag börjar tidigt (8:15) eller cyklar/åker buss om jag börjar senare.
Men detta sprack fullständigt i morse.. man lär sig aldrig.

Skrivet av Shimonu:

Tur man bor typ 1-1,5km från universitetet då Börjar alltid kvart över en heltimme och kan sticka hemifrån vid 5 i eller prick.

Fusk! Har ~4-5km att cykla..

Av Lopphunden

Bahh, dags att höja volymen på klockradion, försov mig igen och fick cykla som en psykopat och var blöt som en gris när man kom fram till plugget.. Kom i tid dock men börjar bli drygt.

Av Lopphunden

Provade att köra vattenskoter idag för första gången.
Ajaj, det var inte bra för nu vill jag också ha en, helt sjukt vad de gick undan!

Av Lopphunden
Skrivet av Ala_95:

Usch vad sängen var ovanligt skön idag. Tror det var längesedan det var så svårt att kliva upp på morgonen...

Instämmer helt, riktigt farligt detta och har skapat en hel del stressiga morgonar även fast det var gott om tid från början..

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lopphunden

Växellådan har rasat i Golfen, kopplingsvajern har gått av till flakmopeden, däcken på cykeln släppte in grus så det är punka, plugget började igen i onsdags. Förbannade skitvecka, äntligen över och hoppas på en bättre nu..

Av Lopphunden

Knappen bak på nätagget?

Du kan ju prova att bygla nätagget så att du kan se om den går igång eller inte.

Av Lopphunden

Gigabyte 6870 oc 1gb med 2st skärmar inkopplade:

Rumstemp ~ 27 grader (bastu)
Idle 49 grader
Load 70+, vet inte för graffekortet vägrar högre och datorn dör med en svartskärm..

Av Lopphunden

Personalen på Forsmark blev väldigt fundersamma när varvtalet på turbinerna sjönk tills de såg detta..

Galet kort, men 14 lax är liite över min budget samt det redan blir varmt i rummet av burken!

Av Lopphunden
Skrivet av ATRmayo:

såg en stapell här någonstans :S ang. 6950cf de drog runt 560-600w eller något, men riggen de använde var betydligt mycket mer kraftfullare. de hade i7, ssd, dvd läsare osv osv. jag har ingen dvd läsare eller dylikt då det inte behövs nuförtiden då allt är digitalt

Nupp, kika här http://www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990...
6950 cf drar runt 470w på deras system som är redigt kraftfullt och mätt vid väggen.

6850 cf kommer fungera fint, men ljudnivån kanske blir hög då nätagget belastas mycket som han äger.

Av Lopphunden

Stockholm är för mig en helt ok stad, finns både gott och ont skit här.. Bor 2 mil utanför mot kusten (Tyresö) och här är det förbannat fint och trevligt och nära till vattnet.
Men vatten finns det ända in till stan och där kommer mycket skit ut med deras stekarbåtar, dricker hutlösa mängder på sjön, 10 pers minst på båten som är 7m lång och sitter på fören i 35knop och styr med ögonen klistrade på deras lilla GPS-plotter.. inte konstigt att olyckor sker.

Vad ville jag komma fram till jo, trött på detta patrask som finns i överflöd och beter sig som skit på våra vatten..

När man ändå är inne på båt så trodde jag att våran lilla båts motor hade pajjat helt då den svarade inte på någonting, varken tilt eller tändning och det skedde direkt när jag la till vid bryggan. Visade sig att det är dags att skaffa en ny säkring och byta ut skruven som sitter där nu!

Av Lopphunden
Skrivet av morxy49:

Jaha är det så man raknar, då är jag med igen:) ja men då ska det ju vara lungt, om mitt hx650w är ett kvalitetsagg nog, men det borde det väl vara?

Skickades från m.sweclockers.com

Har ej hört något dåligt om dem utöver bra saker, så kvalité skulle jag säga att det är!

http://www.corsair.com/hx650w.html

7 års garanti dessutom

Av Lopphunden
Skrivet av morxy49:

Fast nu räknar du väl fel, om det drar 500w från väggen, så borde det ju dra 10 % mer när man anvönder ett 90% nätagg, alltså 550w, och mitt hx 650 är ett 80% nätagg, då kommer det alltså dra 600w+allt annat i datorn, så då kommer agget bli maxat, och det är ju inte bra :/ dock är det ju bara när man kör furmark somsagt...

Skickades från m.sweclockers.com

Nja nu har du nog missuppfattat lite lagom hära. 500w från väggen innebär att nätagget tar så mycket ström från väggen, om effektiviteten är runt 90% så drar själva systemet ~450w och resterande är förluster vid omvandlingen.

Så ditt nätagg kommer fungera finemang!

Edit: inser att man är fruktansvärt seg på att skriva...