Inlägg

Inlägg som ThomasP har skrivit i forumet
Av ThomasP

Efter att ha läst på mer och hört med en kompis med bra koll så blir det på ett ungefär detta paket för mig. Men med en processorkylare från Inet för ~250:- med som jag inte kommer ihåg namnet på just nu. Det är bara DVD-brännaren jag vet ska bytas då omdömena säger att den är rätt högljud.

http://www.prisjakt.nu/produktlistor.php?do=lista&k=604007

Det blir nog att fortsätta med XP som operativsystem (tills Windows7 släpps?) då en del vanliga program inte ska funka i 64-bitars.

Av ThomasP
Citat:

Ursprungligen inskrivet av xJom
Det blev lite fel. Du har tagit ett Intel-moderkort till en AMD-processor.

Chassit tycker jag inte alls är fel med tanke på grafikkortsvalet.
Passar utmärkt. Dessutom följer det med ett bra nätagg med chassit, så du behöver inte köpa något extra. Du kan lätt ploppa i ett HD4670 till och få utmärkta spelprestanda, om du skulle behöva extra kraft.

Om du verkligen vill ha AMD Phenom II bör du ta Asus M4A79 Deluxe, för möjlighet till utbyggnad.

Så här är mer korrekt: http://korturl.se/zyts

även om man kan fundera på om du verkligen ska lägga mer än halva budgeten på CPU och moderkort. Att surfa och spela lite sporadiskt kräver inte en fyrkärning värsting-processor. Om du håller kvar vid moderkortet, men väljer en Phenom 7750 så länge, så kan du lägga lite mer krut på att få datorn tyst istället.

T ex så här:
http://korturl.se/hswq

Plus lite bättre minnen: http://prisjakt.nu/produkt.php?p=296340

Då kan du uppgradera till Phenom II + ett till HD4670 lite senare - om du verkligen behöver.

/xJom

Kommer processorn verkligen att hålla för spel ett par år framåt? GTA 4 har 2,4 GHz som krav medan 7750:n "bara" ligger på 2,7 GHz. I övrigt ser det andra paketet riktigt bra ut. Men det kanske är GTA 4 som är ett värstingspel och ligger en bit högre än de flesta spelen på marknaden?

Av ThomasP

Hallå, jag tänkte be om lite hjälp för att sätta ihop ett datorpaket. Jag vill gärna ha en rätt tyst dator vid vanligt datoranvändande (surfning och kolla på hockey samtidigt), men som ska vara en bra speldator och gärna ha potential för att bygga vidare på.

På ett ungefär hade jag tänkt mig detta paket även om jag är lite tveksam på främst chassit och DVD-brännaren. Datorn ska helst inte kosta mer än 8000:- även ifall jag kan höja det lite om man får klart bättre helhet då.

http://prisjakt.nu/optimize.php?f=141,33&e=&p=376136,177980,3...

Operativsystem har jag även lite funderingar på, men det är väl ett 64-bitars (Vista?) som gäller för att utnyttja datorn ordentligt? Just nu kör jag XP. Men det ska inte räknas med i paketpriset, utan det tas separat, precis som ett eventuellt köp av ny datorskärm.