Inlägg

Inlägg som macke75 har skrivit i forumet
Av macke75

Nya komponenter = segaste installationstiderna någonsin?

Hallå,

Jag har lite problem med min burk hemma som jag igår kväll slängde in lite nya komponenter till, en Noctua CPU-kylare samt ett nytt HD7950. Steg 1 innan jag ens började installera nya grafikkortet var att ta bort nVidias gamla drivrutiner. Den fysiska installationen var inga större problem som vanligt utan den rullade på utan större komplikationer (förutom 7950't, vilket as till kort.. fick ta bort en HD-vagga) men blev förstås tvungen att plocka ur moderkortet ur chassit för att installera kylaren. Stor, tyst och fin.

Jag stöter däremot på problem när jag startar upp burken på nytt och försöker installera drivrutinerna till 7950't men får gång på gång felet "Failed to load detection driver". Jag testar alla möjliga olika varianter av drivrutiner och söker på google innan jag efter några timmar på måfå stänger av brandväggen och testar igen och voila - till slut lyckades jag installera drivisarna.

Nu kommer dock mitt egentliga problem. Jag ger mig ut på jakt efter lite benchmarks för att testa nya grafikkortet, och tankar ned the usual suspects från Futuremark dvs Pcmark 07, 3dmark 11 och 3dmark vantage. När jag nu försöker installera dessa Pcmark 07 så... tja, då händer ingenting. Installationsrutan ploppar upp och progressbaren tar sig in några millimeter innan den stannar helt. Jag väntar. Väntar. Väntar ännu mer. Efter dryga 40 minuter (lite osäker då jag gick iväg och pysslade med annat) har installationen av Pcmark 07 blivit färdig. Yay!?

Jag är helt ställd. Jag tycker inte jag har gjort nånting alls vad gäller filsystem eller annat och förstår inte riktigt varför i hela friden det ska ta så otroligt länge... jag testade att installera det både på min SSD (Intel X25-M G2) och en vanlig 7200 rpm HD och det verkar vara samma enorma installationstid på båda diskarna.

Någon som har något tips vad detta kan bero på? BIOSet borde väl inte ha återställts helt trots att jag kopplade lös mobot och allt annat? Återställs alla BIOS-inställningar vad gäller diskar osv när man kopplar lös en disk temporärt eller vad? Vad annars kan det vara som spökar?

Tacksam för all sorts tips, förslag eller hjälp...

// Macke