Inlägg

Inlägg som macke75 har skrivit i forumet
Av macke75

Ulfven - Skärselden

Av macke75

En gång i tiden (från början på 2000) och 17-18 år framåt som systemutvecklare/databasadmin. Numera försöker jag jobba på mig själv men misslyckas fatalt efter en rejäl krasch mot den välkända väggen, utbrändhet (och en mer eller mindre kronisk depression på det) suger, det går inte många millimeter i timmen.

Av macke75

Ja, efter alldeles för mycket velande och funderande så slog jag till slut till på en Sony KD-65XH9005 för ca 12k från HiFi-Klubben. Får tacka speciellt Laxpudding för ytterligare en utmärkt guide och mycket bra information, har underlättat massor att få ta del av dina kunskaper.

All den information, artiklar och videos som jag försökt att sålla genom senaste veckorna eller så i hopp om att få en schysst och relativt framtidssäker TV för film, serier och förhoppningsvis en framtida PS5 ledde mig till denna modell/variant. Funderade mycket på en LG CX men kändes till slut som att en LCD-skärm blev det vettigare valet. 8k extra för en sådan kändes som ett för stort steg för mig.

Av macke75

Just för tillfället, Draconian - The Sacrificial Flame. Draconians senaste album "Under a Godless Veil" som släpptes för drygt två veckor sen har gått på repeat sedan releasen, jag kan inte få nog.

Av macke75

Jadu, försökte klura lite grann på något bidrag, så här kommer detta:

"Jag sitter här i värmen och drömmer om en Ryzen,
och önskar att jag vore lite mera frysen.

Covid har oss alla tagit på sängen,
men många har dock missat hela poängen.

Med en ny Asus, man alla spel kan dominera,
men ROG, Corsair och AMD kan också imponera!"

Kul tävling, lycka till allihopa!

Av macke75

Jag skulle vilja skriva Lynx, men ... nä, Chrome har jag kört på i stort sett sedan det släpptes.

Av macke75

Hej!

Jag har suttit och kollat genom denna utmärkta guide som svarade på en hel del av mina funderingar, stort tack för den!

Likt många andra så sitter jag också och klurar på om det är tillfälle att uppgradera tv från en gammal 42" plasma (Panasonic G30Y, från ca 2011 tror jag?) till en större variant. Dels för att den har fått lite inbränningar, inte mycket men nog mycket för att störa mig lite grann, och dels för att jag känner att jag vill ha lite större storlek på den när den nu sitter nästan 4m från soffan.

Min budget ligger väl på maximalt 10k och då jag siktar på 65" storlek (eller däromkring?) av de billigare mellanklassmodellerna.
Användningsområdet blir största delen tvserier/filmer, med relativt sällsynta inslag av konsollspelande och sportsändningar så mina behov av låg latens eller variabel refresh kan man nog bortse från.

Jag har hittat tre stycken modeller som fångat mitt intresse.

TCL 65EP685 för ca 10k (https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/32479/tcl-65-4k-...)
LG 65SM8200 för ca 8.9k (https://www.power.se/tv-ljud-och-bild/tv/alla-tv/lg-65-4k-sma...)
Sony KD65XG8096 för ca 8.5k (https://www.webhallen.com/se/product/298255-Sony-2019-65-KD65...)

Är det någon av dessa modeller som står ut som det bättre valet om ni valde mellan dessa? Finns det eventuellt något vettigare som ni kan föreslå för mig?

Tacksam för alla kommentarer.

Av macke75
Skrivet av Tigerhamster:

Om du kollar under "Skriv ut" nere till höger under sidoförtäckningen så finner du en knapp som heter "Rätta artikeln". Det är nog lättare att få fatt i relevant person på det viset än att hoppas på att de läser diskussionstrådarna.

Ah, det hade jag ingen aning om... tack för tipset!

Av macke75

Första sidan, andra stycket: "...på pappret är mycket sig från tidigare..." Här verkar ett "likt" ha försvunnit.

Trevlig recension i övrigt även om jag allra helst även skulle vilja se en mätning på ljudnivå, men jag förstår svårigheterna med det. Jag får lita på silentpcreview.com i det hänseendet.

Av macke75
Skrivet av Forsgren:

Detta löste mitt problem galant! Tack för tipset!

För att ge ett ytterligare tips (kanske överkurs?) så skulle jag nog rekommendera dig att kontrollera mot de specifika värdena som du har valt (1 eller 2) för att sedan inkludera ytterligare en else för att felkontrollera efter övriga värden (om nu något går fel i den första tilldelningen och det faktiskt lyckas bli någon cell med ett annorlunda värde) och isåfall skriva ut något felmeddelande av något slag. (samt/eller bara avbryta?)

Det kanske bara är jag iofs, har haft att göra med lite större system där man aldrig riktigt kan vara säker på vilka värden man har att göra med och där en korrekt felhantering är a och o.

Av macke75

AllTele har jag dålig erfarenhet av, dels att linan är ostabil (tappar anslutningar då och då) och dels att deras support är svår att få tag på. Rekommenderar dig att hålla dig från dom iaf.

Av macke75

Tack Bosse, gaminggirl och grizzly... då vet jag, borde alltså inte vara några problem med att grejerna åker tillbaka innan jag får passet iaf, borde få det innan slutet på nästa vecka. Körkortet är väl lite jobbigare och tar väl lite längre men det kommer väl också så småningom, bara lite jobbigt när man bor strax utanför en mindre stad och där körkort mer eller mindre är ett måste.

Jag tog med mig morsan när jag ansökte om passet hos polisen, och det funkade bra trots att jag själv inte hade någon giltig idhandling med mig. Verkar enligt deras instruktioner att det bara är vid själva ansökningen man måste legitimera sig, men får väl kanske kolla om hon har möjlighet att följa med när det är dags för uthämtning också för säkerhets skull.

Jäkla mickel dock, och inte alls kul att veta att ens uppgraderingsgrejer ligger och samlar damm när man själv kunde ha luktat på nykomponentlukten istället... den som väntar på något gott väntar alltid för länge?

// Mattias

Av macke75

Hej Komplett!

Jag beställde ett paket från er för ett litet tag sedan i samband med er senaste superrea och nu har detta kommit fram till mitt serviceställe, jag fick sms från dom i onsdags morse den 1/10. Var och försökte hämta ut det samma kväll men tydligen hade mitt körkort gått ut (oops!) så dom kunde inte lämna ut paketet. Kollade upp mitt pass också men det hade gått ut 2011.

Jag var in och ansökte om nytt pass idag och fixade körkortsfoto, så just nu har jag alltså ingen id-handling och kan inte hämta ut paketet innan jag får tag i antingen pass eller körkort. Jag borde få mitt pass inom 5 arbetsdagar så fredag nästa vecka borde jag kunna hämta ut det med detta som id, men jag misstänker att körkortet tar längre tid att få.

Hur länge ligger paketen kvar på serviceställena innan de skickas tillbaka, har ni koll på det? Är det någon generell regel eller kan ni i efterhand lägga på 'extra tid' för specifika paket/kollin?

Tack på förhand för svar.

// Mattias

Av macke75

Så då jag nu alldeles precis gjorde ett litet impulsköp från Komplett på sista chansen i deras "superrea" på ett MSI GTX 970 Gaming och ett MSI Z97 Gaming 5 så är man lurad? Synd för mig!

Av macke75

Path of Exile, välgjorda gratisspel ftw!

Av macke75

Såg riktigt najs ut, men jag börjar bli lite ledsen över alla tillverkare som börjar envisas med att sätta power/resetknappar uppe på taket. Båda mina katter lyckas titt tom tätt stänga av min "lilla" hemmaserver som är byggd i ett Fractal Design Define XL, och detta för att även detta i övrigt riktigt schyssta chassi har knapparna på taket av chassit.

När ska det komma ut kattsäkra chassin eller ev. tillbehör för att på ett enkelt sätt täcka över dessa för mindre lätt oönskad åtkomst av ens husdjur?

Av macke75

Fasen! Köptarmen blev alldeles för stark efter dom där tidiga rapporterna, var väl mestadels ljudnivån som jag var lite orolig över men det verkar inte vara några större problem så långt iaf. Tack Joshin och Xophile för rapporterna. Beställning lagd, en A8 barebone blev det... borde räcka gott och väl till mina användningsområden.

Jag hoppas det inte tar alltför länge med frakten, helst vill jag förstås ha den i näven samma stund som man skickat iväg beställningen!

Av macke75

Jag har varit väldigt intresserad till och från att byta ut min nuvarande setup med PS3Mediaserver + PS3 mot en HTPC. Tycker att den här ser riktigt intressant ut, både spec-mässigt och kanske framförallt med tanke på utseendet och det imho rätt vettiga priset. Har varit inne på att bygga en själv men har haft svårt att hitta vettiga chassin.

Är däremot lite osäker om jag vill slå till på gubben-i-lådan, så kommer nog att vänta med att köpa någon tills den har kommit ut på marknaden och någon recension har gjorts. Ljudnivån är något jag lätt brukar störa mig på, så jag hoppas på någon (närapå) passiv kylning.

Om någon av er får tag på en hyfsat snabbt när den kommit ut så skulle jag uppskatta eventuella åsikter/tankar kring Arctic MC101.

Av macke75

Tydligen hjälpte det inte att slå av tjänsten "Windows Backup" för mig iallafall men jag kollade vidare på detta spår och hittade faktiskt några felmeddelande i eventloggen som pekade på att en volume shadow copy service skapade timeouts hela tiden.

Så jag googlade vidare kring detta och hittade följande sida på MS Technet (http://technet.microsoft.com/en-us/library/ee923636(v=ws.10)....) som förklarar hela Volume Shadow Copy ganska ingående. Kort: Microsoft rekommenderar *inte* att stänga av det.

Personligen föredrar jag dock ett system som faktiskt fungerar, så jag gick till Services och inaktiverade tjänsten "Volume Shadow Copy" - jag försökte även stoppa tjänsten manuellt men den svarade inte på tilltal. En omstart senare är jag hyfsat nöjd eftersom jag nu kan installera program igen utan extra 10 minuters väntetid för varje paket som installeras... till skillnad från de tidigare 30+ minuterna för en installation av Pcmark 7 gick det nu på totalt under en minut. Yay men med riktig inlevelse den här gången! Med andra ord är mitt problem nu löst.

Av macke75

Tack för tipset... när jag kikade bland backuperna osv såg det väldigt tomt ut och hade ingen aktiv backup schedule heller, men stängde av servicen så får jag väl testa vidare och se om det hjälper.